Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνθρωπος πηδάει από το Διάστημα στη Γη!
  • [02] Η επίσκεψη της Αγγ. Μέρκελ σε φωτογραφίες
  • [03] "Η Μέρκελ απλώς ευχήθηκε παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ"
  • [04] "Μεγάλο πολιτικό φιάσκο"
  • [05] ΚΚΕ: Πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ
  • [06] ΠΑΣΟΚ: Πολύ θετική η επίσκεψη Μέρκελ
  • [07] Απεργούν στις 17 Οκτωβρίου δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές
  • [08] Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας
  • [09] "Ισόπαλοι" με 45% Ομπάμα και Ρόμνεϊ

  • [01] Άνθρωπος πηδάει από το Διάστημα στη Γη!

    Ο Αυστριακός λάτρης της περιπέτειας Φέλιξ Μπάουμγκαρτεν πρόκειται να πραγματοποιήσει ελεύθερη πτώση, καιρού επιτρέποντος, από ένα αερόστατο που θα ίπταται στα όρια της στρατόσφαιρας πάνω από το Νέο Μεξικό στις ΗΠΑ, με στόχο να σπάσει το φράγμα του ήχου και την παγκόσμια επίδοση στην ελεύθερη πτώση από ύψος.

    Ο 43χρονος κυβερνήτης ελικοπτέρου, χειριστής αεροστάτου και επαγγελματίας στην ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, θα γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα πραγματοποιήσει το εγχείρημα αυτό από την στρατόσφαιρα, ένα στρώμα του οποίου η χαμηλή πυκνότητα προσομοιάζει περισσότερο με το κενό του διαστήματος, παρά με την πυκνή σε οξυγόνο γήινη ατμόσφαιρα.

    Οι μετεωρολογικές συνθήκες καθυστερούσαν σήμερα το πρωί την απογείωση του γεμισμένου με ήλιον αεροστάτου, που θα ανύψωνε στα 36.576 μ (120.000 πόδια) τον θαλαμίσκο από τον οποίο θα κάνει την ελεύθερη πτώση ο Μπάουμγκαρτεν, ανακοίνωσαν οι οργανωτές.

    Αρχικά, η απογείωση είχε προγραμματισθεί για τις 15:00, ώρα Ελλάδας, αλλά στις 17:00, ώρα Ελλάδας, το αερόστατο εξακολουθούσε να παραμένει στο έδαφος, ανακοίνωση η εταιρεία Red Bull Stratos στην ιστοσελίδα της.

    Το εγχείρημα, που αρχικά προοριζόταν να πραγματοποιηθεί χθες, αναβλήθηκε κατά μία ημέρα ένεκα των χαμηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή του Ρόζγουελ, όπου θα ετελείτο η ελεύθερη πτώση.

    Η ανύψωση του αεροστάτου στο επιθυμητό ύψος αναμένεται να διαρκέσει δύο, ή τρεις, ώρες, ενώ η πτώση δεν πρόκειται να διαρκέσει συνολικά πάνω από 20 λεπτά της ώρας.

    Ο Αυστριακός προετοιμαζόταν επί πέντε χρόνια για την πτώση, κατά την οποία θα φορά μία ειδική στολή ατμοσφαιρικής συμπίεσης και θα πραγματοποιεί επί 5? ελεύθερη πτώση προτού ανοίξει το αλεξίπτωτό του στα 1.500 μ. Εάν κατορθώσει να σπάσει το φράγμα του ήχου, τα 1.277,6 μ./ώρα, ο Φέλιξ Μπάουμγκαρτεν θα κινείται τόσο γρήγορα όσο μία σφαίρα από πιστόλι.

    Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που μπορεί να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια του ριψοκίνδυνου εγχειρήματός του ο Μπαουμγκάρτεν είναι να απολέσει τον έλεγχο των χειρισμών του και να αρχίσει να περιστρέφεται ή να χάσει τις αισθήσεις του.

    Οι διοργανωτές, που έχουν θέσει σε ετοιμότητα μία ομάδα 100 ανθρώπων, αναμένουν?πέρα από τις παγκόσμιες επιδόσεις που θα καταρρίψει ο Μπάουμγκάρτεν?η πτώση αυτή να συμβάλει στις έρευνες της ιατρικής σε σχέση με την αεροναυτική δραστηριότητα.

    Η ελεύθερη πτώση θα αναμεταδοθεί απ? ευθείας από την ιστοσελίδα της αποστολής www.redbullstratos.com, χάρις σε 35 κάμερες στο έδαφος και στον αέρα, ορισμένες εκ των οποίων θα βρίσκονται προσαρτημένες στη στολή του ίδιου του Μπάουμγκαρτεν.

    [02] Η επίσκεψη της Αγγ. Μέρκελ σε φωτογραφίες

    Δείτε το φωτογραφικό αφιέρωμα του ΑΜΠΕ στην επίσκεψη της Αγγ. Μέρκελ στην Αθήνα.

    [03] "Η Μέρκελ απλώς ευχήθηκε παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ"

    «Από τις δηλώσεις της κας Μέρκελ και του κ. Σαμαρά το μόνο απτό και καθαρό συμπέρασμα που αξίζει να κρατήσει κανείς είναι ότι η κα Μέρκελ απλώς ευχήθηκε παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και της Καγκελαρίου της Γερμανίας.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η κ. Μέρκελ παρέπεμψε «με πείσμα στην υλοποίηση ενός προγράμματος για το οποίο όλοι συνομολογούν ότι δεν βγαίνει και είναι επώδυνο και υφεσιακό, ο δε κ. Σαμαράς αιφνιδιασμένος από την σχετική ερώτηση προτίμησε να την προσπεράσει και να αναφερθεί στην ύφεση και στην ανεργία».

    [04] "Μεγάλο πολιτικό φιάσκο"

    Για «μεγάλο πολιτικό φιάσκο» έκανε λόγο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης της Άγγελα Μέρκελ στην Αθήνα, μιλώντας απόψε στα εγκαίνια του παραρτήματος Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.

    Σε εκτενή αναφορά στην επίσκεψη Μέρκελ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι δεν είχε τίποτα καινούργιο να κομίσει, πέραν της επιβεβαίωσης του αδιεξόδου και της επιμονής της στο λάθος. Η επίσκεψή της στην Αθήνα «αποδείχτηκε ένα μεγάλο πολιτικό φιάσκο» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Ήρθε μόνο και μόνο για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση και το καταστροφικό μνημόνιο, τα νέα μέτρα των 13,5 δισ., τα οποία αν εφαρμοστούν θα βουλιάξουν ακόμα περισσότερο την Ελλάδα και θα αποσταθεροποιήσουν ακόμα περισσότερο την Ευρώπη».

    [05] ΚΚΕ: Πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ

    «Οι δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας και του πρωθυπουργού αποκαλύπτουν πως όλοι αυτοί που ισχυρίζονται, ότι φταίει μόνο η τρόικα, αποπροσανατολίζουν το λαό γιατί κρύβουν τις ευθύνες και την ταξική στρατηγική της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Η Μέρκελ επανέλαβε κυνικά ό,τι και η τρόικα και οι άλλοι ηγέτες της ΕΕ: Ότι πρέπει ο λαός να αποδεχτεί τις άγριες θυσίες που τον καταδικάζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση» επισημαίνει το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του.

    «Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να ξεμπερδεύουν με τα διλήμματα και τις αυταπάτες. Η πάλη για κατάργηση των μνημονίων συνδέεται αναπόσπαστα με την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ. Όσοι το κρύβουν λένε στο λαό ψέματα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    [06] ΠΑΣΟΚ: Πολύ θετική η επίσκεψη Μέρκελ

    Πολύ θετικό χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ και μόνο το γεγονός της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους.

    Οι ίδιες πηγές, ελλείψει επίσημης ενημέρωσης, ήταν συγκρατημένες, αναφέροντας ότι το ΠΑΣΟΚ περιμένει την ενημέρωση αυτή από τον πρωθυπουργό για τη συνάντηση και τις συνομιλίες του με την κα Μέρκελ, αλλά και από το οικονομικό επιτελείο για τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

    [07] Απεργούν στις 17 Οκτωβρίου δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές

    Σε πανελλαδική απεργία κατέρχονται στις 17 Οκτωβρίου 2012, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

    [08] Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

    Άνοιξε το κέντρο της Αθήνας. Τόσο οι δρόμοι πέριξ του μεγάρου του κοινοβουλίου, όσο και οι υπόλοιπες οδοί και λεωφόροι της πρωτεύουσας, που είχαν κλείσει από νωρίς για την ασφαλή έλευση και μετακίνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.

    Ωστόσο, δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν προληπτικά έξω από τη Βουλή.

    [09] "Ισόπαλοι" με 45% Ομπάμα και Ρόμνεϊ

    Ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, έχει κλείσει εντελώς τη διαφορά που τον χώριζε από τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, επιβεβαιώνει δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Τέσσερις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές οι δύο υποψήφιοι λαμβάνουν ποσοστό 45% μεταξύ των ατόμων που είναι πιθανό να προσέλθουν και να ψηφίσουν στις 6 Νοεμβρίου.

    Ο Ομπάμα διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα όλο τον Σεπτέμβριο αλλά ο Ρόμνεϊ περιόρισε τη διαφορά μετά την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρησή τους, την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η άποψη των ψηφοφόρων για τον Ρεπουμπλικάνο πολιτικό βελτιώθηκε μετά από αυτήν την εμφάνισή του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 October 2012 - 16:30:42 UTC