Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Μέρκελ: Πολλά έχουν επιτευχθεί
  • [02] Ρεν: Το αργότερο το Νοέμβριο η επόμενη δόση της βοήθειας
  • [03] Ένταση στην πλατεία Συντάγματος
  • [04] Δεκάδες νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση καμικάζι στη Συρία
  • [05] Η Βρετανία δεν θα «κατεβάσει» ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα στους Ολυμπιακούς του Ρίο
  • [06] Η ΔΗΜΑΡ κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα για ψηφοθηρία
  • [07] Αίτηση για ένταξη στο άρθρο 99 από τη Μπάμπης Βωβός- Διεθνής Τεχνική
  • [08] Γερμανία: Πριμ 20.000 ευρώ για κάθε αγώνα, σε περίπτωση πρόκρισης στο Μουντιάλ

  • [01] Α. Μέρκελ: Πολλά έχουν επιτευχθεί

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου η διάρκειας 45 λεπτών συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άγκελα Μέρκελ. Αυτή τη ώρα οι δύο ηγέτες παραχωρούν κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Στις 16.45 η Γερμανίδα καγκελάριος θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια.

    Στις 17.30 η Άγγελα Μέρκελ και ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθούν με μέλη της ελληνικής και γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας. Μετά το τέλος της συνάντησης, η Άγγελα Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

    ΗΑ. Μέρκελ έφθασε στην Αθήνα στις 13.30 και έγινε δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποδέχθηκε τη Γερμανίδα καγκελάριο στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και ακολουθήθηκε όλο το προβλεπόμενο τυπικό, με την ανάκρουση των δύο εθνικών ύμνων, το τιμητικό άγημα και την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

    Περίπου 7.000 αστυνομικοί μετέτρεψαν σε "φρούριο" την πρωτεύουσα, ενώ όλη η αστυνομική δύναμη της Αττικής είναι σε επιφυλακή. Παράλληλα, με απόφαση του αττικάρχη, απαγορεύεται από τις 9:00 έως τις 22:00, οποιαδήποτε συγκέντρωση και πορεία σε μεγάλο μέρος της Αθήναςκαι ειδικότερα σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το ξενοδοχείο Χίλτον, όπου θα καταλύσει και σε όλα τα τμήματα της διαδρομής, που θα ακολουθήσει κατά τις μετακινήσεις της.

    Από τη ΓΑΔΑ διευκρινίστηκε ότι η απαγόρευση αφορά συγκεκριμένο τμήμα της Αθήνας και της υπόλοιπης Αττικής και ως εκ τούτου οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματισθεί σε Ομόνοια και Σύνταγμα θα γίνουν κανονικά.

    Δείτε το βίντεο της υποδοχής της Α. Μέρκελ.

    Διαβάστε επίσης:

    Συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα

    Αλ. Παπαρήγα: Θα νικήσουν οι λαοί που θα σπάσουν τις ταξικές τους αλυσίδες

    Α. Τσίπρας: «Η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων»

    [02] Ρεν: Το αργότερο το Νοέμβριο η επόμενη δόση της βοήθειας

    Η Ελλάδα μπορεί να περιμένει να λάβει την επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ από το διεθνές πρόγραμμα στήριξής της «το αργότερο» τον Νοέμβριο, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος για την Οικονομία επίτροπος της ΕΕ Όλι Ρεν.

    «Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μια σειρά μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πριν οι διεθνείς δανειστές της ολοκληρώσουν την έκθεσή τους για τη συμμόρφωσή της και ανοίξουν έτσι τον δρόμο για την καταβολή της επόμενης δόσης», δήλωσε ο Ο. Ρεν στο περιθώριο μιας συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [03] Ένταση στην πλατεία Συντάγματος

    Μετά από μία εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας, με επίκεντρο την πλατεία Συντάγματος, όπου νωρίτερα είχαν ξεκινήσει τα επεισόδια με κουκουλοφόρους, η συγκέντρωση της πλατείας διαλύθηκε και αποχώρησαν σχεδόν όλοι οι διαδηλωτές.

    Το ΠΑΜΕ αποχώρησε μέσω της οδού Πανεπιστημίου, ενώ μέχρι αυτή την ώρα, γίνονται μικροεπεισόδια στους γύρω δρόμους και η αστυνομία διενεργεί προσαγωγές.

    Στη διάρκεια των επεισοδίων, ασθενοφόρο και δύο μοτοσικλέτες του ΕΚΑΒ εισήλθαν στην πλατεία Συντάγματος, παρείχαν πρώτες βοήθειες σε άτομα που βρίσκονταν στο κέντρο της πλατείας, ενώ παρέλαβαν τουλάχιστον έναν τραυματία.

    Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, περί τα 80.000 άτομα.

    [04] Δεκάδες νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση καμικάζι στη Συρία

    Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από την διπλή βομβιστική επίθεση καμικάζι που οδηγούσαν παγιδευμένα οχήματα με στόχο ένα κτιριακό συγκρότημα της υπηρεσίας πληροφοριών της πολεμικής αεροπορίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    «Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον της έδρας των υπηρεσιών πληροφοριών, και αγνοείται η τύχη εκατοντάδων κρατούμενων» που βρίσκονταν εκεί, δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

    Το Μέτωπο αλ Νούσρα, μια μικρή παράταξη που τάσσεται υπέρ του ιερού πολέμου (τζιχάντ), ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση τη νύχτα χθες Δευτέρα.

    Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν κάλεσε σήμερα το συριακό καθεστώς να θέσει σε ισχύ μονομερώς μια κατάπαυση του πυρός, και απαίτησε από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών ανταρτών να την δεχτούν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [05] Η Βρετανία δεν θα «κατεβάσει» ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα στους Ολυμπιακούς του Ρίο

    Η Βρετανία δεν θα «κατεβάσει» ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, όπως δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Άλεξ Χορν. Η ομάδα της Βρετανίας επέστρεψε το καλοκαίρι (στο Λονδίνο) στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 1960 και τη Ρώμη. Επίσης, ήταν η πρώτη φορά μετά το 1972, όταν αποκλείστηκε στα προκριματικά, που δήλωσε συμμετοχή στη διοργάνωση.

    Το θέμα είναι πολιτικά ευαίσθητο, καθώς οι ομοσπονδίες της Σκοτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας αισθάνονται ότι η συμμετοχή τους στην ομάδα της Βρετανίας απειλεί το αυτόνομο «στάτους» τους εντός της FIFA. Πάντως, ο Στούαρτ Πιρς συμπεριέλαβε Ουαλούς ποδοσφαιριστές (μεταξύ των οποίων τους Ράιαν Γκιγκς και Κρέιγκ Μπέλαμι) στην αποστολή της Βρετανίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά όχι Σκοτσέζους ή Βορειοϊρλανδούς και ο Χορν δήλωσε στο Sky Sports News ότι δεν θα μετάσχει βρετανική ανδρική ομάδα στους Αγώνες του 2016.

    [06] Η ΔΗΜΑΡ κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα για ψηφοθηρία

    Ψηφοθηρία πάνω στις πληγές της χώρας και της κοινωνίας επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε η ΔΗΜΑΡ, αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη συγκέντρωση των συνδικάτων, στο Σύνταγμα.

    Η ΔΗΜΑΡ προσθέτει ότι «ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά αρνούνται να κατανοήσουν την ανάγκη η Ελλάδα να βρίσκεται στην Ευρώπη και στο ευρώ και να βγει από τα αδιέξοδα».

    [07] Αίτηση για ένταξη στο άρθρο 99 από τη Μπάμπης Βωβός- Διεθνής Τεχνική

    Στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99, προχώρησε χθες η εταιρεία Μπάμπης Βωβός- Διεθνής Τεχνική ΑΕ.

    Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με δεδομένο ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις κυριότερες πιστώτριες τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της, η αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης αποσκοπεί στο να μπορέσει να συμφωνήσει μαζί τους και να υλοποιήσει σε σύντομο χρόνο το πρόγραμμα λειτουργικής αναδιάρθρωσης που έχει εκπονήσει.

    Σε σχετικές δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Χαράλαμπος Βωβός επισημαίνει ότι η εταιρεία υπήρξε από συστάσεώς της και επί σειρά δεκαετιών κερδοφόρα, μέχρι και την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το έτος 2008 και την έκδοση της ακυρωτικής απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις αρχές του έτους 2009, η οποία οδήγησε στη ματαίωση της οικοδόμησης εμπορικού κέντρου συμφερόντων της στην περιοχή του Βοτανικού.

    [08] Γερμανία: Πριμ 20.000 ευρώ για κάθε αγώνα, σε περίπτωση πρόκρισης στο Μουντιάλ

    Οι Γερμανοί διεθνείς θα πάρουν από 20.000 ευρώ για κάθε αναμέτρηση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην οποία θα αγωνιστούν, εάν η «νατσιονάλμανσαφτ» προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί το 2014 στη Βραζιλία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (DFB).

    Κάθε παίκτης θα λάβει το ίδιο ποσό για τη συμμετοχή του, όπως και για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, αλλά μόνο αν τα «πάντσερ» πάρουν το «εισιτήριο» για τα τελικά. «Είμαι χαρούμενος με την ταχύτητα και την χωρίς προβλήματα διαδικασία, με την οποία επιτεύχθηκε η συμφωνία» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της DFB, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, και προσθέτει: «Αυτό δείχνει τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της ομοσπονδίας και της "μεγάλης" εθνικής ομάδας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 October 2012 - 12:30:43 UTC