Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νίκη με ανατροπή, 2-1 ο ΠΑΟ στην Ξάνθη
  • [02] Β. Σόιμπλε: Η εκταμίευση της δόσης εξαρτάται από την έκθεση της τρόικας
  • [03] Τη στήριξη του νέου πακέτου μέτρων αποφάσισε η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ
  • [04] Συλλήψεις για καλλιέργεια χασίς στην Καλαμάτα

  • [01] Νίκη με ανατροπή, 2-1 ο ΠΑΟ στην Ξάνθη

    Ο Παναθηναϊκός δραπέτευσε με 2-1 από την έδρα της Ξάνθης και πανηγύρισε νίκη στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά τις 25 Αυγούστου. Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 7ο λεπτό, από το γκολ του Μαρκόφσκι, "πράσινοι" ανέτρεψαν τα εις βάρος τους δεδομένα και με δύο τέρματα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, στο 26' και το 29', πήραν το πολύτιμο τρίποντο.

    Στη Θεσσαλονίκη, ο Πλατανιάς επιβεβαίωσε περίτρανα τον τίτλο της φετινής ομάδας - έκπληξης της Σούπερ Λίγκα, επικρατώντας 2-0 του Άρη με σκόρερ τους Κάλαϊτζιτς (36') και Ουντότζι (66').

    Στα Γιάννενα, η τοπική ομάδα προηγήθηκε του Πανιωνίου μολις στο 2ο λεπτό με τον Ίλιτς αλλά οι Νεοσμυρνιώτες αντεπιτέθηκαν και πήραν μια σπουδαία νίκη με 2-1 χάρη σε τέρματα των Γουνδουλάκη με πέναλτι(36') και Λαμπρόπουλου (71').

    Το Σάββατο, στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Κέρκυρα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Βενέτη στο 30ο λεπτό αλλά γηπεδούχοι "απάντησαν" με τον Παυλή στο 74ο λεπτό.

    Μετά από ματς - θρίλερ, Βέροια καιΑτρόμητος μοιράστηκαν τους βαθμούς. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς προηγήθηκε 2-0 με τέρμα του Καραμάνου (13') και αυτογκόλ του Γεωργέα (31') αλλά οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και κατόρθωσαν με "δράστες" τους Καφέ (89') και Μπάργκαν (90') να "κλέψουν" το βαθμό της ισοπαλίας στο φινάλε της αναμέτρησης.

    Στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ προηγήθηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ με σκόρερ έναν πρώην παίκτη του "Δικεφάλου του Βορρά", τον Παπάζογλου στο 8ο λεπτό αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Φωτάκη στο 18' και έφυγαν από την Κρήτη με ψηλά το κεφάλι.

    Τη Δευτέρα, στην Κομοτηνή, ο Πανθρακικός φιλοξενείτον Λεβαδειακό στην αυλαία της 6ης αγωνιστικής.

    [02] Β. Σόιμπλε: Η εκταμίευση της δόσης εξαρτάται από την έκθεση της τρόικας

    Την υπόθεση ότι η επίσκεψη της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στην Αθήνα αποτελεί θετικό σημάδι για την εκταμίευση της επόμενης δόσης απέρριψε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επαναλαμβάνοντας ότι αυτό αποτελεί αντικείμενο της τρόικας, ενώ επισήμανε ότι το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας έχει σχεδιαστεί με στόχο την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ως το 2020.

    «Η Καγκελάριος δεν θα μιλήσει για το αντικείμενο επί του οποίου αναφέρει η τρόικα. Η τρόικα είναι αυτή που αναφέρει σχετικά με το εάν η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από το πρόγραμμα βοήθειας, διότι αυτή είναι η προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Αυτό είναι το θέμα. Τα υπόλοιπα είναι λίγο φαντασία», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, αναφερόμενος σε σχετική χθεσινή δήλωση βουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του, απόψε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

    [03] Τη στήριξη του νέου πακέτου μέτρων αποφάσισε η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ

    Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, με αντικείμενο τη συζήτηση γύρω από το πακέτο μέτρων. Από τα 110 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν 104 μέλη.

    Το σχέδιο απόφασης ενέκριναν 80 μέλη της ΚΕ. Είκοσι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κατέθεσαν ξεχωριστό σχέδιο πολιτικής απόφασης που ζητούσε την καταψήφιση του πακέτου μέτρων από τη ΔΗΜΑΡ και έλαβε 21 ψήφους. Στην ψηφοφορία υπήρξαν 3 λευκά.

    Ο βουλευτής Ηρακλείου, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, κατέθεσε πρόταση για διαδήλωση έξω από την γερμανική πρεσβεία, ενόψει της επίσκεψης της Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ , την Τρίτη.

    Η πρόταση του έλαβε μηδέν ψήφους, ενώ υπήρξαν και 2 λευκά.

    [04] Συλλήψεις για καλλιέργεια χασίς στην Καλαμάτα

    Συνελήφθησαν στην Μεσσήνη, από αστυνομικούς της δίωξης ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 51χρονος κι ένας 60χρονος, για καλλιέργεια χασίς καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων ο 51χρονος.

    Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 51χρονου, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 41 καλλιεργούμενα δενδρύλλια χασίς, 5 αποξηραμένα δενδρύλλια, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 7 φυσίγγια καθώς και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 47,5 γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης, βάρους -0,5- γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 October 2012 - 18:30:39 UTC