Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό αστυνομικό κλοιό η Αθήνα την Τρίτη για την επίσκεψη Μέρκελ
  • [02] Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της λιτότητας στους δρόμους της Μαδρίτης
  • [03] Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Σεμπάστιαν Λεμπ
  • [04] Θρίαμβος του Λεμπ στο Ράλι Ακρόπολις
  • [05] Επίδομα χιλίων ευρώ σε 5.000 οικογένειες αγροτών
  • [06] Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από το ΕΤΕΑΝ

  • [01] Υπό αστυνομικό κλοιό η Αθήνα την Τρίτη για την επίσκεψη Μέρκελ

    Δρακόντεια μέτρα έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου 'Αγκελα Μέρκελ, που φτάνει στην Αθήνα την Τρίτη το μεσημέρι.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου 7.000 αστυνομικοί θα μετατρέψουν σε φρούριο την πρωτεύουσα, ενώ όλη η αστυνομική δύναμη της Αττικής θα είναι σε επιφυλακή.

    Ιδιαίτερα μέτρα έχουν προγραμματιστεί για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και σε κεντρικό ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει η κ. Μέρκελ. Παράλληλα θα ληφθούν αυστηρά μέτρα στην γερμανική πρεσβεία και άλλα κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες και εταιρείες γερμανικού ενδιαφέροντος, καθώς και στο Σύνταγμα, όπου έχουν προγραμματιστεί κοινωνικές και εργατικές κινητοποιήσεις.

    Από την Τροχαία θα διακόπτεται η κυκλοφορία στους οδικούς άξονες και τους κάθετους δρόμους, κατά τις μετακινήσεις της Γερμανίδας καγκελάριου, ενώ δεν θα επιτραπεί από τις αστυνομικές δυνάμεις σε κανέναν να πλησιάσει στα σημεία που θα βρίσκεται η κ. Μέρκελ.

    Από την Ασφάλεια και ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ θα γίνονται συνεχώς περιπολίες σε όλη την Αθήνα, ενώ γίνουν και προληπτικές προσαγωγές.

    Διαβάστε επίσης:

    "Στενό μαρκάρισμα" Μέρκελ σε Σαμαρά

    [02] Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της λιτότητας στους δρόμους της Μαδρίτης

    Σχεδόν 60.000 άνθρωποι συμμμετείχαν σήμερα σε διαδήλωση στη Μαδρίτη που διοργάνωσαν τα συνδικάτα, διαμαρτυρόμενοι κατά των αυστηρών μέτρων λιτότητας με σύνθημα "Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα. Πρέπει να τους σταματήσουμε", όπως έγραφε ένα πανό.

    Διαδηλώσεις διοργανώθηκαν σήμερα σε 56 ισπανικές πόλεις και το κίνημα διαμαρτυρίας στη χώρα όχι μόνο δεν φαίνεται να υποχωρεί, αλλά αναμένεται να κλιμακωθεί και με γενική απεργία τον Νοέμβριο.

    Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι τα μέτρα λιτότητας θα αυξήσουν το ποσοστό ανεργίας και την ανασφάλεια στον εργασιακό χώρο σε μια χώρα που βιώνει την δεύτερη ύφεση μέσα σε τρία χρόνια και όπου το ποσοστό της ανεργίας έχει φτάσει σε σημείο-ρεκόρ.

    [03] Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Σεμπάστιαν Λεμπ

    Τον ένατο διαδοχικό τίτλο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) κατέκτησε ο Σεμπαστιάν Λεμπ. Ο Γάλλος οδηγός της Σιτροέν αναδείχτηκε νικητής του ράλι Γαλλίας, 8η νίκη του για φέτος. Ο 38χρονος οδηγός πανηγύρισε την 75η νίκη του στο ράλι της Αλσατίας και πλέον εξασφάλισε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή έχοντας 244 βαθμούς, δύο αγώνες πριν την ολοκλήρωση της σεζόν. Η σημερινή νίκη του Λεμπ χάρισε και στη Σιτροέν την πρώτη θέση στους κατασκευαστές, την ώρα που δεύτερος στη βαθμολογία με 173 βαθμούς και τρίτος σήμερα είναι ο «ομόσταβλος» του Λεμ, Μίκο Χιρβόνεν.

    Την προηγούμενη εβδομάδα, πάντως ο Λεμπ και η ομάδα του ανακοίνωσαν πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν θα «παλέψει» και του χρόνου για την πρωτιά, καθώς δεν θα λάβει μέρος σε όλους τους αγώνες του WRC για το 2013. Τη νέα χρονιά ο Γάλλος θα μετάσχει σε ένα «μερικό πρόγραμμα», όπως το χαρακτηρίζει η Σιτροέν, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο και το Ράλι του Μόντε Κάρλο.

    [04] Θρίαμβος του Λεμπ στο Ράλι Ακρόπολις

    Οι S?bastien Loeb ? Daniel Elena οδηγώντας εργοστασιακό Citroen DS3 WRC, κατέκτησαν το Ράλι Ακρόπολις 2012.

    Το δεύτερο εργοστασιακό πλήρωμα της Citroen οι Mikko Hirvonen ? Jarmo Lehtinen, πήραν την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη. Η διαφορά τους από το πρώτο πλήρωμα ήταν 40??.

    Την τρίτη θέση της κατάταξης κατέλαβε το πλήρωμα Jari-Matti Latvala ? Miikka Anttila. Το πρώτο εργοστασιακό πλήρωμα της Ford, οδήγησε Ford Fiesta RS WRC. Διεκδίκησαν τη πρώτη θέση από τον νικητή αλλά η προσπάθεια τους, διεκόπει μετά από το κλατάρισμα ενός ελαστικού. Η διαφορά τους από το πρώτο πλήρωμα ήταν 3?.04??.8.

    Την έξοδα συμπλήρωσαν οι Mads Ostberg ? Jonas Andersson (Ford Fiesta RS WRC), Martin Prokop ? Zdenek Hruza(Ford Fiesta RS WRC) Thierry Neuville - Nicolas Gilsoul (Citroen DS3 WRC).

    Οι Petter Solberg ? Chris Patterson, δεύτερος πλήρωμα της εργοστασιακής ομάδας της Ford, εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια του σημερινού σκέλους.

    Στη Κατηγορία Παραγωγής PWRC, πρώτοι ήταν οι Valeriy Gorban ? Andrii Nikolaiev( Mitsubishi Lancer EVO IX).

    Στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, την πρώτη θέση πήραν οι Γρηγόρης Νιώρας - Κωνσταντίνος Κάκαλης (Mitsubishi Impreza).

    Οι αγωνιζόμενοι έτρεξαν σε 22 ειδικές διαδρομές, μήκους 409,47 χλμ., 60 χλμ. παραπάνω από πέρσι, ενώ η συνολική απόσταση ήταν 1661,39 χλμ.

    Δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του αγώνα:

    1 LOEB S?bastien - ELENA Daniel

    «Πίεζα πολύ και πήγα flat-out μέχρι σήμερα. Το αυτοκίνητο δούλευε πολύ καλά. Είμαι ευχαριστημένος για το αποτέλεσμα για εμάς και την ομάδα.»

    2 HIRVONEN Mikko - LEHTINEN Jarmo

    «Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Μετά την Παρασκευή δεν είχα πολλά να κάνω. Να αποφύγω τα λάθη και να φέρω το αυτοκίνητο πίσω. Είναι πολύ καλό αποτέλεσμα για την ομάδα, η οποία έκανε καταπληκτική δουλειά με το αυτοκίνητο. Πιστεύω ότι μπορώ να είμαι πιο γρήγορος.»

    3 LATVALA Jari-Matti - ANTTILA Miikka

    «Πρέπει να είμαι ευχαριστημένος, γιατί είμαι στο πόντιουμ. Αλλά είμαι απογοητευμένος ακόμα, γιατί θα μπορούσα να είχα νικήσει. Στην Power Stage νόμιζα ότι οδήγησα καλά, αλλά ο Loeb ήταν ταχύτερος. Δεν είναι η ταχύτητα το πρόβλημα απέναντι στον Loeb, αλλά, όταν πλησιάζουμε, φαίνεται ικανός να αναλύει την κατάσταση και να πιέζει πολύ, χωρίς λάθη. Είναι πολύ έξυπνος. Σ' αυτό το σημείο πρέπει να βελτιωθώ.»

    5 TANAK Ott - SIKK Kuldar

    «Το Ράλλυ ήταν αρκετά καλό. Είμαι ευχαριστημένος με τους χρόνους των ειδικών. Ειδικά σήμερα απέκτησα αυτοπεποίθηση. Πέρσι δεν έκανα πολλά ράλλυ, οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης.»

    8 NEUVILLE Thierry - GILSOUL Nicolas

    «Είμαι χαρούμενος. Ο ρυθμός ήταν κάποιες στιγμές περίεργος. Η ομάδα, εγώ και ο Νicolas συνεργαστήκαμε καλά. Το set-up ήταν πάντα στη σωστή κατεύθυνση. Θέλαμε να δούμε την πρόσφυση και τα ελαστικά σε διαφορετικές συνθήκες. Μάθαμε πάρα πολλά. Κατά τη διάρκεια του Ράλλυ σκεφτόμουν πάντα το στόχο μου, να τερματίσω χωρίς Rally2. Κάποιοι χρόνοι έδειξαν ότι είμαστε παρόντες.»

    10 OSTBERG Mads - ANDERSSON Jonas

    «Το Ράλλυ επιτέλους τελείωσε. Ήταν σκληρό, αλλά η στρατηγική μας απέδωσε. Το Ράλλυ ήταν σκληρότερο φέτος, αλλά πήγαμε καλά. Είμαι χαρούμενος, γιατί είχαμε καλή στρατηγική.»

    12 ARAUJO Armindo - RAMALHO Miguel

    «Ήταν πολύ σκληρό ράλλυ για την ομάδα. Η ομάδα δούλεψε πολύ καλά όλη την εβδομάδα. Οι οδηγοί δεν πιέζαμε 100%, γιατί δεν σκεφτόμασταν την ταχύτητα, αλλά να προφυλάξουμε το αυτοκίνητο Αυτό ήταν βαρετό. Πρέπει να δουλέψουμε κι άλλο στο αυτοκίνητο. Είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα.»

    14 NOBRE Paulo - PAULA Edu

    «Εδώ είναι το Ράλλυ των Θεών. Τους ευχαριστώ γιατί μου θύμισαν πώς είναι να τερματίζεις.»

    21 PROKOP Martin - HRUZA Zdenek

    «Είμαι χαρούμενος για το σαββατοκύριακο. Πήρα κάποιους βαθμούς. Τώρα κοιτάω το Ράλλυ

    22 OGIER S?bastien - INGRASSIA Julien

    «Ήταν σπουδαίος αγώνας. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο τέλος. Το Ράλλυ ήταν σκληρότερο από πέρσι, αλλά καταφέραμε να τερματίσουμε. Συγχαρητήρια στην ομάδα για το πολύ καλό αυτοκίνητο. Ήταν μια καλή εμπειρία, ώστε να προετοιμαστούμε για του χρόνου.»

    Κατηγορία Παραγωγής PWRC:

    32 FUCHS SIERLECKI Nicolas - MUSSANO Fernando

    Εγκατέλειψε μετά την Ε.Δ. 20 από σπασμένη πίσω ανάρτηση.

    34 BERTELLI Lorenzo - GRANAI Lorenzo

    «Την πρώτη ημέρα έκανα λάθη και τερμάτισα χαμηλά στην κατηγορία μου. Τη δεύτερη ημέρα κέρδισα χρόνο, αλλά είχα μερικά προβλήματα, για τα οποία δεν ευθυνόμουν. Σήμερα κάναμε κάποιους καλούς χρόνους και πήραμε μία ειδική. Γι' αυτό είμαι γενικά ευχαριστημένος.»

    36 COOK Louise - DAVIS Stefan

    «Είμαι ευχαριστημένη που τερμάτισα στην 6η θέση του PWRC, που ήταν αρκετά καλό αποτέλεσμα. Δεν φανταζόμασταν ότι θα τερματίζαμε και είμαστε ευτυχείς. Δεν πιέσαμε, γιατί είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά ήταν καλό αποτέλεσμα. »

    38 GUERRA Benito - ROZADA H.DEZ Borja

    «Η 4η θέση είναι λίγο πικρή, αλλά, μετά τα προβλήματα της Παρασκευής και το Rally2, είμαι ευτυχής που πήρα τους βαθμούς. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα τους χρειαστείς. Προηγούμαι στο Πρωτάθλημα και είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα.»

    39 GORBAN Valeriy - NIKOLAIEV Andrii

    «Η πρώτη μας νίκη στο PWRC. Είναι σπουδαίο αποτέλεσμα, το οποίο δεν περίμενα. Προσπάθησα να φτάσω στον τερματισμό. Το αποτέλεσμα είναι τέλειο. Ήταν πολύ ενδιαφέρον ράλλυ. Μου άρεσε. Ήταν δύσκολο για το αυτοκίνητο. Το επόμενό μας ράλλυ είναι η Νέα Ζηλανδία.»

    42 TRIVINO BUJALIL Ricardo - HARO BRAVO Alex

    «Ήταν ένα πολύ καλό ράλλυ. Είμαστε 3οι στο PWRC και 2οι στο Rally Class. Το Ράλλυ ήταν φανταστικό, πολύ δυνατό και δύσκολο. Μου άρεσε. Το αποτέλεσμα είναι ένα σπουδαίο δώρο για το Μεξικό.»

    45 AKSA Subhan - JUDD Jeff

    «Είναι καλό αποτέλεσμα. Νιώθω υπέροχα. Είχαμε πολύ καλό αυτοκίνητο. Κανένα πρόβλημα. Πήραμε καλούς βαθμούς και ελπίζουμε να πάρουμε κι άλλους στα επόμενα ράλλυ.»

    Ελληνικό Πρωτάθλημα:

    54 ΚΥΡΚΟΣ Λάμπρος ? ΠΟΛΥΖΩΗΣ Γιώργος

    «Είχαμε λάστιχο στα δεύτερα "Πίσια". Ευχαριστηθήκαμε, ήταν μια εμπειρία για εμάς. Οι ειδικές διαδρομές ήταν ωραίες. Μόνο η ειδική "Άγιοι Θεόδωροι" ήταν δύσκολη στο τελείωμα. Το αυτοκίνητο ήταν μια χαρά σήμερα. Όλα καλά.»

    56 ΨΥΛΛΟΣ Δημήτρης ? ΚΟΝΤΟΣ Κωνσταντίνος

    «Για τις τρεις τελευταίες ειδικές οι μηχανικοί μας έκαναν υπερπροσπάθεια, και έτσι έβαλαν στο αυτοκίνητο το δικό μας πρόγραμμα, και όχι του ξένου μηχανικού. Έτσι, κάναμε πολύ καλούς χρόνους. Είχαμε και καλές και κακές στιγμές στον αγώνα. Ελπίζουμε στη συνέχεια να είναι καλύτερα.»

    60 ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ Πάνος ? ΜΟΥΖΑΚΗΣ Νικόλαος

    «Σήμερα όλα πήγαν καλά και περάσαμε ωραία. Για εμάς, αν έλειπε η χθεσινή ημέρα, όλα θα ήταν πολύ ωραία, διότι είχαμε πολλά προβλήματα. Τελικά, η εικόνα μας ήταν πολύ καλή, αφού στο τέλος κινηθήκαμε ζωηρά.»

    61 ΖΟΥΝΗΣ Ιωάννης - ΠΑΤΡΙΚΟΥΣΣΗΣ Μιχάλης

    «Η τακτική μας βγήκε. Είμαστε εδώ σε μια θέση που είναι πρωτοφανής για εμάς. Τώρα θα το διασκεδάσουμε μέχρι πρωίας! Ο αγώνας ήταν σκληρός, όπως πρέπει για ένα Ακρόπολις. Μας άρεσε.»

    66 ΚΑΛΤΣΟΥΝΗΣ Χάρης - ΠΕΡΙΔΗΣ Ανδρέας

    «Θα θέλαμε να υπήρχαν άλλες δύο ημέρες στον αγώνα. Σήμερα οι ειδικές ήταν πολύ καλές. Τις άλλες ημέρες είχαμε προβλήματα. Ο αγώνας μας άρεσε πολύ, αφού ήταν σκληρός και αντρικός.»

    67 ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ Νίκος - ΠΙΣΙΜΑΝΗΣ Γιώργος

    «Τέλος καλό, όλα καλά. Καλά ήταν. Ταλαιπωρηθήκαμε, αλλά άξιζε τον κόπο. Ήταν ένα πραγματικό Ακρόπολις, με σκληρές ειδικές, που ήθελαν μυαλό. Όπου υπήρχε κίνδυνος να σπάσει το αυτοκίνητο, έπρεπε να το φυλάξεις και όπου μπορούσες να πάρεις χρόνο να τον πάρεις. Ευχαριστώ όλη την ομάδα για τη βοήθεια.»

    68 «ΡΟ-NI» - ΙΝΤΖΟΓΛΟΥ Νίκος

    «Απίστευτη εμπειρία. Αξίζει τον κόπο κανείς να το κάνει. Διασκεδάσαμε, στεναχωρηθήκαμε και, γενικά, το Ακρόπολις τα είχε όλα. Καταφέραμε να γυρίσουμε πίσω.»

    151 ΣΠΑΝΟΣ Διονύσης - ΓΚΟΤΟΒΟΣ Σωτήρης

    «Καλός αγώνας. Η πρώτη ημέρα ήταν πολύ δύσκολη και σκληρή. Θα θέλαμε λίγο πιο συντονισμένη οργάνωση. Όταν είσαι στο βάθρο, είναι καλά, αν και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει.»

    152 ΝΙΩΡΑΣ Γρηγόρης - ΚΑΚΑΛΗΣ Κωνσταντίνος

    «Ο αγώνας ήταν σκληρός, αλλά παλέψαμε μέχρι τέλους. Πήγαμε όσο γρήγορα μπορούσαμε. Το αποτέλεσμα δικαιώνει την ομάδα και τους χορηγούς, που σε αυτές τις δύσκολες εποχές μας στήριξαν. Μακάρι να συνεχίσουμε στο Πρωτάθλημα.»

    153 ΚΛΟΥΒΑΤΟΣ Γιώργος - ΒΛΑΧΟΓΕΝΗΣ Ανδρέας

    «Περάσαμε πάρα πολύ ωραία σήμερα. Οι ειδικές ήταν πολύ ωραίες, και μόνο το κομμάτι των Αγ. Θεοδώρων, που χρησιμοποιήθηκε στο shakedown, ήταν δύσκολο. Κινηθήκαμε πολύ καλύτερα. Το αυτοκίνητο ήταν τέλειο.»

    154 ΣΟΥΡΛΗΣ Μακάριος - ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Νίκος

    Εγκατέλειψε πριν από την Ε.Δ. Νέο Λουτράκι από πρόβλημα στο τούρμπο.

    155 ΧΑΛΙΒΕΛΑΚΗΣ Νίκος - ΜΑΛΑΚΤΑΡΗ Ελένη

    «Περάσαμε ωραία. Μας στοίχισαν πολύ η αλλαγή του αυτοκινήτου και η έλλειψη δύναμης. Το κομμάτι του shakedown ήταν πολύ κακό, ήταν καταστροφή. Οι ειδικές ήταν σκληρές. Η "Ζήρια" ήταν καταπληκτική. Ίσως η πιο ωραία ειδική του αγώνα από όσες αγωνιστήκαμε εμείς.»

    156 ΜΟΥΡΙΚΗΣ Αλέξανδρος - ΤΣΙΟΥΚΑΣ Αθανάσιος

    Εγκατέλειψαν από σπασμένο ψαλίδι στην Ε.Δ. Νέα Πίσια 2.

    157 ΓΑΖΕΤΑΣ Χαράλαμπος - ΦΑΣΚΙΩΤΗΣ Γιώργος

    Εγκατέλειψαν στην Ε.Δ. Νέα Πίσια 1 από σπασμένα μπουλόνια τροχού.

    158 ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ Σάββας - ΑΚΡΑΤΟΣ Ευάγγελος

    Εγκατέλειψαν στην Ε.Δ. Άγιοι Θεόδωροι 1 από σπασμένη πλύμνη.

    159 ΧΑΛΙΒΕΛΑΚΗΣ Κωνσταντίνος - ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ Σπύρος

    «Σήμερα όλα πήγαν καλά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ο πρώτος αγώνας μετά το ατύχημα μας βρήκε σχεδόν ανεπηρέαστους.»

    164 «MIDER» - ΦΑΡΜΑΚΗ Μαριάννα

    «Ήταν μια μεγάλη εμπειρία. Τερματίσαμε, παρά τα μεγάλα προβλήματα. Οι ειδικές ήταν σκληρές, αλλά πολύ ωραίες.»

    Σπύρος Ρέκκας

    [05] Επίδομα χιλίων ευρώ σε 5.000 οικογένειες αγροτών

    Επίδομα σε πέντε χιλιάδες οικογένειες αγροτών προαναγγέλλει ο Αναπληρωτής Υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τύπο της Κυριακής, επισημαίνει πως μετά την απόφασή του να μπει τέλος στις παράλογες, όπως τις χαρακτηρίζει, ενισχύσεις στις οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, τα χρήματα θα επιστραφούν εκεί που ανήκουν.

    «Τις επόμενες ημέρες», είπε, «θα συναντηθώ με αρμόδιους φορείς, όπως οι σύλλογοι πολυτέκνων, ώστε να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για να υλοποιήσουμε αυτή την απόφαση.

    Το επίδομα αυτό θα μπορεί να είναι της τάξης των χιλίων ευρώ ετησίως για περίπου πέντε χιλιάδες οικογένειες, ανάλογα με τα έσοδα του ΕΛΓΑ κάθε χρόνο».

    Επίσης, ανέφερε ότι μετά την εξισωτική και την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, η επόμενη μεγάλη ένεση ρευστότητας σε αγρότες και κτηνοτρόφους είναι η προκαταβολή του 50%, ήτοι 1,1 δισ. ευρώ, της ενιαίας ενίσχυσης, των αγροτικών επιδοτήσεων δηλαδή, εντός του μηνός Οκτωβρίου.

    [06] Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από το ΕΤΕΑΝ

    Νέο πρόγραμμα του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ), το οποίο εγγυάται την έκδοση Εγγυητικών Επιστολών εκ μέρους των Τραπεζών, υπέρ των Μεσαίων, Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων ανακοινώθηκε σημερα και θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή.

    Σε σχετική δήλωση του ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνει ότι "σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία εξαντλούμε κάθε διαθέσιμη πηγή ρευστότητας για τις επιχειρήσεις", και προσθέτει: "Το νέο πρόγραμμα για την έκδοση εγγυητικών επιστολών προς τους προμηθευτές μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι μια σημαντική πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα ακολουθήσουν και άλλες στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με την πλήρη δραστηριοποίηση του ΕΤΕΑΝ σε υφιστάμενα και νέα προγράμματα, προκειμένου να διοχετευθεί η απαιτούμενη ρευστότητα στην αγορά. Το ΕΤΕΑΝ θα κάνει ό,τι μπορεί για να διοχετευθούν χωρίς καθυστερήσεις οι πιστώσεις που έχει στη διάθεση του, στην πραγματική οικονομία. Η επίτευξη συμφωνίας με τη τρόικα θα διευκολύνει τόσο τις προσπάθειες του υπουργείου, όσο και του ΕΤΕΑΝ για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού ζητήματος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 October 2012 - 14:30:41 UTC