Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: Η Ελλάδα έχει φθάσει «στο όριο» όσων μπορεί να ζητήσει από τον λαό της
  • [02] Εντολή Πεπόνη για πλήρη αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ»
  • [03] Α. Μανιτάκης: «Η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις στο δημόσιο»
  • [04] Α. Σαμαράς: Δεν θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι
  • [05] Α. Τσίπρας: Ο κ. Σαμαράς εξισώνει την Αριστερά με τη φασιστική ακροδεξιά
  • [06] Παράσταση διαμαρτυρίας στη γερμανική πρεσβεία από τους Ανεξάρτητους Έλληνες την Τρίτη
  • [07] Ευ. Βενιζέλος: Πολύ σημαντική για τη χώρα η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα
  • [08] Δηλώσεις πρωθυπουργού για τις τελευταίες εξελίξεις
  • [09] Δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος μπροστά από τα δικαστήρια της Ευελπίδων
  • [10] Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων ύψους 1 δισ. ευρώ, την Τρίτη
  • [11] Απολύσεις, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και μειώσεις μισθών στην εφημερίδα «El Pais»
  • [12] ΕΠΟ: Απαλλάχθηκαν ΠΑΕ Παναθηναϊκός και «Συμμαχία»
  • [13] ΑΕΚ: Νέος πρόεδρος ο Δημητρέλος, αποφαίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

  • [01] Σαμαράς: Η Ελλάδα έχει φθάσει «στο όριο» όσων μπορεί να ζητήσει από τον λαό της

    Η Ελλάδα έχει φθάσει «στο όριο» όσων μπορεί να ζητήσει από το λαό της, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Χάντελσμπλατ σήμερα.

    Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η Ελλάδα διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση περίπου ως «τα τέλη του Νοεμβρίου», αφού χωρίς νέα χρηματοδότηση, «κατόπιν τα ταμεία θα είναι άδεια», όπως είπε. Η Ελλάδα επιθυμεί να αποδεσμευτεί συντομότερα η επόμενη δόση, ύψους 31,5 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 130 δισ. του δανείου.

    Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σαμαράς χαιρέτισε την ποιότητα της σχέσης του με την κα Μέρκελ και ερωτηθείς εάν θα ήταν χρήσιμη μια επίσκεψη της καγκελαρίου στην Ελλάδα είπε ότι «αυτό θα είναι πολύ σημαντικό», προσθέτοντας ότι η Μέρκελ «είναι πάντοτε καλοδεχούμενη».

    Η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει επικριθεί στην Ελλάδα για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που απαιτήθηκαν σε αντάλλαγμα για τον δανεισμό της χώρας. Η Μέρκελ έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τα μέτρα αυτά, τα οποία κρίνει αναγκαία για την μείωση του χρέους. Πάντως, έχει εκφράσει τη «συμπάθειά» της προς τους απλούς Έλληνες πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    [02] Εντολή Πεπόνη για πλήρη αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ»

    Την πλήρη αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ», γνωστή και ως «λίστα Φαλτσιάνι», ζητάει με παραγγελία του προς το ΣΔΟΕ ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

    Ο κ. Πεπόνης δίνει εντολή στους υπευθύνους του ΣΔΟΕ να ελέγξουν όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στον επίμαχο κατάλογο και να εντοπίσουν εάν υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων όπωςφοροδιαφυγής, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ή οποιοδήποτε άλλο οικονομικό έγκλημα. Κατά τον οικονομικό εισαγγελέα η επίμαχη λίστα δεν είναι υποκλαπέν υλικό, καθώς δόθηκε επισήμως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

    Υπενθυμίζεται ότι η «λίστα Λαγκάρντ» αφορά τα ονόματα 1991 καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης και παραδόθηκε το 2010 από την τότε Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στον ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

    [03] Α. Μανιτάκης: «Η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις στο δημόσιο»

    Την προσήλωσή του στη διοικητική μεταρρύθμιση επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, κατά τον χαιρετισμό του στην ημερίδα, που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και η Περιφέρεια Αττικής και ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι θα γίνει η αξιολόγηση του προσωπικού στο δημόσιο, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «η αξιολόγηση δεν θα έχει σκοπό τις απολύσεις, δεν συνδέεται με τις απολύσεις και δεν οδηγεί σε απολύσεις».

    Πρόσθεσε δε ότι «η αξιολόγηση, σε όλες τις χώρες, έχει έναν και μόνο βασικό σκοπό, τη βαθμολόγηση της απόδοσης και των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων, με απολύτως αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια», υπό το ΑΣΕΠ.

    [04] Α. Σαμαράς: Δεν θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι

    Αυτή την ώρα δίνουμε μάχη σε όλα τα μέτωπα για την αξιοπιστία της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου. Προειδοποίησε εξάλλου, όσους "ρίχνουν λάδι στη φωτιά", ότι "απατώνται" εάν πιστεύουν ότι θα αφήσει τη χώρα να γίνει "ξέφραγο αμπέλι".

    Επίσης χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την αποδοχή της προσκλήσεώς του από την καγκελάριο Μέρκελ, να επισκεφθεί την Αθήνα.

    [05] Α. Τσίπρας: Ο κ. Σαμαράς εξισώνει την Αριστερά με τη φασιστική ακροδεξιά

    Προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας κατηγορώντας τον ότι, εξαιτίας της στάσης του, έχει χάσει η χώρα τη δυναμική τής επαναδιαπραγμάτευσης, αλλά και για τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά στον ξένο Τύπο που «εξισώνει την Αριστερά με τη φασιστική ακροδεξιά».

    Σχολιάζοντας συνεντεύξεις του πρωθυπουργού σε ξένες εφημερίδες ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο «για μεγάλο ατόπημα απέναντι στη δημοκρατία», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Σαμαράς βγαίνει στην Ευρώπη και δίνει συνεντεύξεις δυσφημίζοντας τη χώρα, τη δημοκρατία και τον λαό μας. Εξισώνει την Αριστερά με τη φασιστική ακροδεξιά. Αυτό είναι ένα μεγάλο ατόπημα απέναντι στη δημοκρατία. Πρέπει να σέβεται το 27% του λαού μας που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξε ελπίδα και προοπτική, στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν μπορεί να εξισώνει ένα σημαντικό μέρος του λαού με την ακροδεξιά που αποτελεί γέννημα- θρέμμα της δικής του πολιτικής».

    Τέλος, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Να θυμίσω ότι η Βαϊμάρη την οποία επικαλείται, η δημοκρατία της Βαϊμάρης, οδηγήθηκε σ΄ αυτό το καταστροφικό αδιέξοδο εξαιτίας της πολιτικής τής σκληρής λιτότητας που εφάρμοζε τότε. Σήμερα αυτή την πολιτική της σκληρής λιτότητας την εφαρμόζει ο κ. Σαμαράς. Ας ξέρουμε λοιπόν τι λέμε, ιδίως όταν μιλάμε σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης».

    [06] Παράσταση διαμαρτυρίας στη γερμανική πρεσβεία από τους Ανεξάρτητους Έλληνες την Τρίτη

    Παράσταση διαμαρτυρίας στη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα επισκεφθεί τη χώρα μας η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

    Η παράσταση διαμαρτυρίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, γίνεται «για να διατρανώσουμε μπροστά στη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Αγγ. Μέρκελ την αντίθεσή μας στη μετατροπή της χώρας σε γερμανικό προτεκτοράτο». Επίσης θα επιδοθεί στον Γερμανό πρέσβη ψήφισμα διαμαρτυρίας με το οποίο θα απαιτούνται οι γερμανικές αποζημιώσεις και η επιστροφή του κατοχικού δανείου, καθώς και η παράδοση στις ελληνικές αρχές της «Λίστας Χριστοφοράκου».

    [07] Ευ. Βενιζέλος: Πολύ σημαντική για τη χώρα η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

    Ευκαιρία να παρουσιάσει η πολιτική ηγεσία τη συνολική πραγματική κατάσταση της χώρας και να ζητήσει τη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου εξόδου από την κρίση, αποτελεί η επίσκεψη της καγκελαρίου Α. Μέρκελ στην Αθήνα, τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

    [08] Δηλώσεις πρωθυπουργού για τις τελευταίες εξελίξεις

    Δηλώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις αναμένεται να κάνειεντός της ημέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    [09] Δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος μπροστά από τα δικαστήρια της Ευελπίδων

    Άνοιξε ο δρόμος μπροστά από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, καθώς ήταν αποκλεισμένος από τις 10 το πρωί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

    Περίπου 600 άτομα έφτασαν μέχρι τα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους 12 συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) μεταξύ εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και αστυνομικών.

    Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στον χώρο των δικαστηρίων, ήταν σωματεία εργαζομένων στον Σκαραμαγκά, συνδικάτα εργαζομένων μετάλλων, εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, στην αμυντική βιομηχανία, μέλη της ΓΣΕΕ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

    [10] Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων ύψους 1 δισ. ευρώ, την Τρίτη

    Στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 1 δισ. ευρώ θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 (Τ+3).

    Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην ΗΔΑΤ, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας τους.

    [11] Απολύσεις, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και μειώσεις μισθών στην εφημερίδα «El Pais»

    Η εφημερίδα El Pais, που θεωρείται μια από αυτές με το μεγαλύτερο κύρος στην Ισπανία, θα προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων και μειώσεις μισθών από την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε η μητρική εταιρία μέσων ενημέρωσης Prisa σήμερα, καθώς η κατακόρυφη μείωση των διαφημιστικών εσόδων έχει προκαλέσει κρίση και στο χώρο των ΜΜΕ.

    Η Prisa, στην οποία ανήκει η διεθνώς αναγνωρισμένη ισπανική εφημερίδα, δεν έχει διευκρινίσει πόσους εργαζόμενοι θα απολύσει, αλλά σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης πάνω από το ένα τέταρτο από το σύνολο των εργαζόμενων θα αναγκαστεί να αποχωρήσει.

    «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε τόσο καλά», είπε ο πρόεδρος του Prisa Χουάν Λουίς Θεμπριάν στο προσωπικό της εφημερίδας σήμερα, σε μια τοποθέτησή του που δημοσίευσε μια επιτροπή εργαζομένων της κεντροαριστερής εφημερίδας.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [12] ΕΠΟ: Απαλλάχθηκαν ΠΑΕ Παναθηναϊκός και «Συμμαχία»

    Την απαλλαγή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», για την κατηγορία της δυσφήμησης του ποδοσφαίρου αποφάσισε η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.

    Οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο... σκαμνί μετά από πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Καρράς, με αφορμή ανακοινώσεις που είχαν εκδώσει, τόσο η ΠΑΕ όσο και το σωματείο που διατηρεί την πλειοψηφία των μετοχών.

    [13] ΑΕΚ: Νέος πρόεδρος ο Δημητρέλος, αποφαίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

    Ο Ανδρέας Δημητρέλος ανέλαβε εκ νέου την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, μετά από σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο μετέχουν επίσης οι κ. Νοτιάς, Γρυσμπολάκης, Μπρουσιανός, Παπαδημητρίου, Γεώργας και Σίμος. Αποφασίστηκε επίσης αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 23.5 εκατ. ευρώ, με την τιμή κάθε νέας μετοχής να διαμορφώνεται στα 1,20 ευρώ, καταληκτική ημερομηνία την 15η Νοεμβρίου και ελάχιστο ποσό συμμετοχής τα 50.000 ευρώ. Αυτό το τελευταίο σημείο προκάλεσε την έντονη αντίδραση αρκετών μικρομετόχων, που τόνισαν ότι με τον όρο αυτό ουσιαστικά αποκλείονται από την αύξηση.

    Ο Δημητρέλος επανέλαβε την αισοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία με τον Δημήτρη Βιντιάδη ώστε να συμμετάσχει στην αύξηση του Μ.Κ. και να μπει ως επενδυτής στην ΠΑΕ, παραδέχθηκε όμως ότι, αν αυτό δεν συμβεί ως τις 15 Νοεμβρίου, δεν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 October 2012 - 12:30:45 UTC