Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται"
  • [02] Alpha Bank: Χωρίς λόγο καθυστερεί τη δόση η τρόικα
  • [03] Πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες στο facebook
  • [04] "Η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της πολιτικής σταθερότητας"
  • [05] Την επόμενη εβδομάδα οι εξελίξεις στο θέμα Κατσουράνη
  • [06] Κατάθεση Καπελέρη στον οικονομικό εισαγγελέα
  • [07] Άνοιξε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Αλεξάνδρας
  • [08] «Άνθρακες ο θησαυρός» των 600 δισ. ευρώ, λέει το υπουργείο Οικονομικών
  • [09] Την επιβολή φόρου 1% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές αντί για μείωση των συντάξεων, ζητούν 23 βουλευτές της ΝΔ

  • [01] "Η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται"

    «Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού αναπληρωτή Χρήστου Σταϊκούρα, με τους επικεφαλής της τρόικας. Η νέα συνάντηση ορίστηκε επισήμως για αύριο, στις 11 το πρωί και η κυβέρνηση επιζητεί να έχει καθημερινές συναντήσεις έως τουλάχιστον τη συνεδρίαση του Eurogroup, την προσεχή Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου.

    Στόχος είναι να κλείσει η «τρύπα» των 2,5 και πλέον δισ. ευρώ για το 2013, από το συνολικό πακέτο των 13,9 δισ. ευρώ, με την τρόικα να εμμένει για πρόσθετες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα (στο συγκεκριμένο πλαίσιο τίθενται και οι επιπλέον περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ). Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας φέρεται να ζητούν ταχεία επίλυση εκκρεμοτήτων, βάσει του μνημονίου, όπως είναι το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, η πλήρης απελευθέρωση των αγορών και η δραστική μείωση του δημόσιου τομέα (μέσω συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών, αλλά και απολύσεων υπαλλήλων).

    [02] Alpha Bank: Χωρίς λόγο καθυστερεί τη δόση η τρόικα

    Για αναίτια καθυστέρηση της δόσης από πλευράς τρόικας κάνει λόγο η Alpha Bank, στο τελευταίο της εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο.

    «Πέρασε το καλοκαίρι, μπήκε ο Οκτώβριος και η τρόικα εξακολουθεί να υποβάλλει την Ελλάδα σε τεστ κοπώσεως προσαρμογής και σε ασκήσεις ταμειακής αντοχής. Σε μια deja-vu κατάσταση που θυμίζει μέρες Οκτωβρίου 2011, η χώρα ωθείται σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση με την καθυστέρηση καταβολής της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

    Η καθυστέρηση αυτή είναι απολύτως αναίτια», αναφέρει η Alpha Bank, «καθώς από το Προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013 που μόλις δημοσιεύτηκε προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας η απολύτως ικανοποιητική και σύμφωνα με τους στόχους εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012. Επίσης η κυβέρνηση έχει ήδη προσδιορίσει σαφώς συγκεκριμένα, και εξαιρετικά επώδυνα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία μέτρα, ύψους 13,5 δισ. ευρώ για να εξασφαλίσει την ομαλή εκτέλεση των προϋπολογισμών 2013 και 2014».

    [03] Πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες στο facebook

    Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, το Facebook, ξεπέρασε πλέον και το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου χρηστών, όπως έκανε γνωστό ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Το δίκτυο, που ιδρύθηκε το 2004 στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ, προσβλέπει στις μεγάλες και αναξιοποίητες αγορές τού αναπτυσσόμενου κόσμου για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

    Το ποσοστό τού συνολικού πληθυσμού που χρησιμοποιεί το Facebook στις έξι ηπείρους, σύμφωνα με το BBC, έχει ως εξής κατά προσέγγιση: Βόρεια Αμερική 45%, Αυστραλία 42%, Ευρώπη 30%, Νότια Αμερική 34%, Ασία 7% και Αφρική 5%. Οι χώρες με τη μεγαλύτερη χρήση είναι οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Βραζιλία, το Μεξικό και η Ινδονησία.

    Όμως, σε χώρες με μεγάλο πληθυσμό, όπως η Κίνα και η Ρωσία, το Facebook έχει σχετικά μικρή διείσδυση και, αντίθετα, την προτίμηση των ντόπιων έχουν κλέψει ορισμένα μεγάλα εγχώρια κοινωνικά δίκτυα (π.χ. στη Ρωσία το δίκτυο Vkontakte και την Κίνα το RenRen και το Sina Weibo).

    Ο μέσος χρήστης του Facebook σήμερα είναι 22 ετών, ενώ οι χρήστες που έχουν πρόσβαση σε αυτό από κάποια κινητή συσκευή, ανέρχονται σε περίπου 600 εκατ. (48 εκατ. περισσότεροι από τον Ιούνιο, φέτος). Σύμφωνα με τον Ζούκερμπεργκ, το ένα δισεκατομμύριο των χρηστών είναι υπεύθυνο μέχρι σήμερα για 1,13 τρισεκατομμύρια "like" και για 219 δισεκατομμύρια φωτογραφίες.

    [04] "Η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της πολιτικής σταθερότητας"

    Αν δεν έρθουν τα μέτρα σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο, που να απαντά στα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα, δεν μπορούν να έρθουν στη Βουλή, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, στην Ιπποκράτους, σημειώνοντας ότι «δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείρηση και να πεθάνει ο ασθενής».

    Αναφερθείς στις εξελίξεις γύρω από τη λίστα με τα ονόματα καταθετών στην Ελβετία, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο επίκεντρο βρίσκεται πάντα το ΠΑΣΟΚ και πως η επίθεση κατά του Κινήματος είναι επίθεση κατά της πολιτικής σταθερότητας.

    [05] Την επόμενη εβδομάδα οι εξελίξεις στο θέμα Κατσουράνη

    Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις στο θέμα του Κώστα Κατσουράνη.

    Ο μάνατζερ του παίκτη, Γιάννης Εμμανουηλίδης, θα έχει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας επαφές με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Χρήστο Παναγόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

    Ο διεθνής μέσος αποτελεί παρελθόν από χθες για τους «πράσινους», με τον Γιάννη Αλαφούζο να αναλαμβάνει προσωπικά πρωτοβουλίες για την... καρατόμηση του παίκτη από το ρόστερ του αθηναϊκού συλλόγου.

    [06] Κατάθεση Καπελέρη στον οικονομικό εισαγγελέα

    Κατάθεση στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» έδωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.

    Ο πρώην ειδικός γραμματέας φέρεται να επανέλαβε στον κ. Πεπόνη όσα υποστήριξε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου είχε κληθεί για την υπόθεση της λίστας καταθετών στην τράπεζα HSBC.

    Βάσει δημοσιευμάτων στον Τύπο, ο κ. Καπελέρης φέρεται να υποστηρίζει ότι ουδέποτε του παραδόθηκε από τον τότε πολιτικό προϊστάμενό του Γιώργο Παπακωνσταντίνου, λίστα με 1991 ονόματα καταθετών στην εν λόγω τράπεζα, συμπληρώνοντας πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών, τέλη του 2010 αρχές του 2011, του έδωσε ατύπως κάποια ονόματα προκειμένου να ερευνηθεί το «οικονομικό προφίλ τους».

    Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι δεν θυμάται ποια ήταν αυτά τα πρόσωπα, αλλά επισημαίνει ότι δεν ήταν πολιτικά της παρούσας ή προηγουμένων περιόδων.

    [07] Άνοιξε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Αλεξάνδρας

    Έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ παραμένουν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συνάδελφοί τους που προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις το πρωί, μετά τα επεισόδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    Πριν από λίγη ώρα οι διαδηλωτές περιορίστηκαν στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Αλεξάνδρας, αυτό που οδηγεί προς την Πατησίων, απελευθερώνοντας το ρεύμα προς Κηφισίας.

    Οι συγκεντρωμένοι σκέφτονται να πραγματοποιήσουν πορεία προς την Ευελπίδων, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες τους, σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι από τους συναδέλφους τους θα οδηγηθούν στο Δικαστικό Μέγαρο.

    [08] «Άνθρακες ο θησαυρός» των 600 δισ. ευρώ, λέει το υπουργείο Οικονομικών

    Oυδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών.

    Τη στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία «ανακάλυψης θησαυρών» που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί, επισημαίνει το υπουργείο.

    Επειδή, όμως, ο ελληνικός λαός έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει αιματηρές θυσίες για να βγούμε από την κρίση, θα ήταν συνετό οι διάφοροι χρυσοθήρες να επιδεικνύουν τουλάχιστον μια στοιχειώδη σοβαρότητα, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών στη σχετική ανακοίνωση.

    [09] Την επιβολή φόρου 1% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές αντί για μείωση των συντάξεων, ζητούν 23 βουλευτές της ΝΔ

    Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με την οποία ζητούν την επιβολή φορολογίας 1% επί των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, κατέθεσαν 23 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή.

    Οι βουλευτές προτείνουν τη λύση αυτή ως αντισταθμιστική των μέτρων περαιτέρω μείωσης των χαμηλών συντάξεων ή της κατάργησης των πολυτεκνικών επιδομάτων, τονίζοντας πως «με τη φορολογία αυτή, θα συνεισφέρουν ένα μικρό ποσό οι έχοντες μετοχές στο Χρηματιστήριο κι όχι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι αγρότες και οι πολύτεκνοι».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 October 2012 - 14:30:54 UTC