Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχείς επαφές για να κλείσει το πακέτο μέχρι το Eurogroup
  • [02] Στο Παρίσι ο Αντώνης Σαμαράς
  • [03] Έλεγχοι από το ΣΔΟΕ για περιπτώσεις εξαγωγής συναλλάγματος
  • [04] Αποφασισμένη η Τουρκία να σταματήσει την "επιθετικότητα" της Συρίας
  • [05] Με πεδίο την οικονομία μονομάχησαν Ομπάμα και Ρόμνεϊ
  • [06] Τα βραβεία του πρώτου διαδικτυακού Φεστιβάλ Βαλκανικών ταινιών μικρού μήκους
  • [07] Φάτε ψαράκι για την καρδιά σας
  • [08] Η Σκόπελος κάνει τα καπάκια μπουκαλιών νερού, καροτσάκια για τους παραπληγικούς!
  • [09] Συλλαλητήρια του ΚΚΕ σήμερα σε όλη τη χώρα ενάντια στα μέτρα
  • [10] Χρυσαυγίτες τραυμάτισαν μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Σέρρες
  • [11] Δεκαοχτώ μαθητές έχασαν τη ζωή τους ύστερα από κατολίσθηση στην Κίνα
  • [12] Πρόταση ΑΕΚ στον Μάκη Χάβο να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία
  • [13] Aνθεί η «καθαρή τεχνολογία» παρά τις δυσοίωνες οικονομικές προοπτικές
  • [14] Στάση εργασίας γιατρών και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας

  • [01] Συνεχείς επαφές για να κλείσει το πακέτο μέχρι το Eurogroup

    Συνεχείς συναντήσεις, έως τουλάχιστον το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου, θα έχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς παραμένει το «χάσμα» μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, τόσο όσον αφορά στο δημοσιονομικό σκέλος, η τρόικα επιμένει για πρόσθετες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, όσο και σχετικά με το μακροοικονομικό σενάριο για το ύψος της ύφεσης στην ελληνική οικονομία, όπου η τρόικα επιμένει για ύφεση 5% το 2013, ενώ η ελληνική πλευρά εκτιμά, όπως ανέγραψε και στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, ύφεση 3,8%.

    Η διαφορά μεταξύ του ελληνικού πακέτου και των απαιτήσεων της τρόικας είναι αρκετά μεγάλη, παραδέχθηκε ο κ. Στουρνάρας κατά την έξοδο του από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα καλύψουμε το κενό. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο, θα πάμε εμείς στις θέσεις τους θα έλθουν εκείνοι στις δικές μας, θα φανεί, είπε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι το πακέτο θα έχει κλείσει μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας.

    [02] Στο Παρίσι ο Αντώνης Σαμαράς

    Στα σχέδια της κυβέρνησης για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο ομιλίας του σε εκδήλωση για τα 125 χρόνια της εφημερίδας Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τριμπιούν που θα διεξαχθείσήμερα Πέμπτη, στο Παρίσι.

    Στη σχετική συζήτηση, με τίτλο «Αποκαθιστώντας την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα στο παγκόσμιο επίπεδο» θα μετάσχουν επίσης η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντιγκ, ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ ενώ θα ακολουθήσει ομιλία του σχεδιαστή Φίλιπ Σταρκ.

    [03] Έλεγχοι από το ΣΔΟΕ για περιπτώσεις εξαγωγής συναλλάγματος

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι των περιπτώσεων εξαγωγής συναλλάγματος φυσικών προσώπων από το ΣΔΟΕ όπως αναφέρει σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε την 1η Οκτωβρίου στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας και με την ολοκλήρωσή τους θα συνταχθούν οι εκθέσεις ελέγχου και θα διαβιβαστούν στις ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπομένων από την κείμενη νομοθεσία διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

    Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχαν καταθέσει οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Οδυσσέας Βουδούρης και Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

    Προς απάντηση της ερώτησης, ο υπουργός αναφέρεται στο Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής το οποίο εκπονείται κάθε τρία χρόνια και περιλαμβάνει άξονες ή εξαμηνιαίες δράσεις, μέτρα και στόχους με ποσοτικούς και ποιοτικούς μετρήσιμους δείκτες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ήδη, για το 2012 έχουν τεθεί οι στόχοι των δράσεων ενώ ολοκληρώθηκε και η επεξεργασία των δράσεων του πρώτου εξαμήνου. Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρεται επίσης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα των ελεγκτικών υπηρεσιών «ELENXIS», με το οποίο άρχισε η αυτοματοποιημένη ανάλυση κινδύνου φοροδιαφυγής, η στοχευμένη επιλογή υποθέσεων προς έλεγχο σε κεντρικό επίπεδο στο οποίο εντάσσονται σταδιακά οι ΔΟΥ και τα ελεγκτικά κέντρα.

    Για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι γίνονται «σε κάθε μορφή επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπου και αν αυτή εκδηλώνεται» και σημειώνει και τους «ελέγχους - έρευνες σε χρηματικά ποσά που διακινήθηκαν μέσω τραπεζικών λογαριασμών φυσικών προσώπων, με στόχο τον εντοπισμό και την καταστολή οικονομικών παραβάσεων ιδιαίτερης βαρύτητας και σημασίας».

    Ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει τους βουλευτές ότι το ΣΔΟΕ διενεργεί ελέγχους Θ/Γ σκαφών σύμφωνα με το ετήσιο πρόγραμμά του, βάσει εισαγγελικής παραγγελίας από τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος που είχε εκδοθεί στις 25.08.2010 και βάσει διαταγής του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ από τις 30.07.2010.

    Σε άλλη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια- Τσαρουχά, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης αναφέρει ότι από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αξιοποιούνται διασταυρώσεις από στοιχεία τραπεζών του εξωτερικού για την απόδοση φόρων των τόκων αποταμιεύσεων φυσικών προσώπων, ενώ στις δράσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής εντάσσεται και η έρευνα για την άμεση φορολόγηση τους.

    [04] Αποφασισμένη η Τουρκία να σταματήσει την "επιθετικότητα" της Συρίας

    Η Τουρκία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, να λάβει τα «αναγκαία μέτρα», για να σταματήσει η επιθετικότητα της Συρίας και να εξασφαλιστεί ότι η Δαμασκός σέβεται την εδαφική κυριαρχία της Άγκυρας, μετά από την επίθεση που εξαπολύθηκε από συριακό έδαφος κατά κατοικημένης τουρκικής περιοχής, με πέντε πολίτες νεκρούς

    «Αυτή είναι μια πράξη επιθετικότητας εναντίον της Τουρκίας από την πλευρά της Συρίας », σημειώνει ο Τούρκος πρέσβης στον ΟΗΕ, Ερτογκρούλ Απακάν σε επιστολή του προς τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    «Αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, καθώς επίσης και παραβίαση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας », αναφέρεται επίσης στην επιστολή.

    Εν τω μεταξύ, το πυροβολικό του τουρκικού στρατού συνέχισε νωρίς σήμερα το πρωί το βομβαρδισμό της περιοχής Τελ Αμπιάντ, περίπου 10 χιλιόμετρα εντός του συριακού εδάφους.

    Οόλμος που έπεσε στην τουρκική πόλη Ακτσάκαλε και στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, εκτοξεύθηκε από το Τελ Αμπιάντ.

    [05] Με πεδίο την οικονομία μονομάχησαν Ομπάμα και Ρόμνεϊ

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αποπειράθηκε να "ζωγραφίσει" το οικονομικό του όραμα για τη επόμενη τετραετία στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας, με τον αντίπαλό του για τη διεκδίκηση του Λευκού Οίκου, Μιτ Ρόμνεϊ

    «Όλοι γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Το ερώτημα δεν είναι που έχουμε πάει, αλλά που έχουμε στόχο να πάμε» είπε ο αμερικανός πρόεδρος όταν ρωτήθηκε για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

    Ο πρόεδρος Ομπάμα, επισήμανε της δεινή οικονομική θέση των Ηνωμένων Πολιτειών όταν αυτός ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2009.

    «Η κατάσταση έχει βελτιωθεί, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη» είπε

    Ο προεδρικός υποψήφιος Μιτ Ρόμνεϊ άσκησε κριτική στον πρόεδρο Ομπάμα λέγοντας ότι έχουν ειπωθεί ανακρίβειες σχετικά με το προτεινόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους φορολογικό σχέδιο και περιέγραψε ιστορίες ψηφοφόρων που συνάντησε κατά την προεκλογική του εκστρατεία οι οποίοι έχουν χάσει τις θέσεις εργασίας τους κατά τη διάρκεια της ύφεσης και είπε ότι θα μπορούσε να τους βοηθήσει.

    «Ναι μπορούμε να τους βοηθήσουμε, αλλά πρέπει να αλλάξουμε προσέγγιση», είπε ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων, αναφέροντας ένα σχέδιο πέντε σημείων για την ενθάρρυνση των επιχειρήσεων, την ενίσχυση του εμπορίου και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

    «Ανησυχώ ότι ο δρόμος που βαδίζουμε είναι ανεπιτυχής», είπε ο Ρόμνεϊ.

    Ο Ομπάμα άσκησε κριτική κατά του Ρόμνεϊ για το φορολογικό του σχέδιο, τη μείωση της φορολογίας στους πλούσιους, λέγοντας ότι το Ρεπουμπλικανικό κόμμα θα πρέπει να αυξήσει τους φόρους στις οικογένειες της μεσαίας τάξης για να πληρώσουν το αντίτιμο.

    Ο Ρόμνεϊ απέρριψε το χαρακτηρισμό κατά του φορολογικού του σχεδίου, λέγοντας ότι «σχεδόν ότι είπε (ο Ομπάμα) για το φορολογικό σχέδιο είναι ανακριβές». Έδωσε ένα περίγραμμα του φορολογικού του σχεδίου για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τονίζοντας ότι οι μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται ένα διάλειμμα από τους φόρους.

    «Προτεραιότητά μου είναι οι άνθρωποι να επιστρέψουν στις εργασίες τους» είπε ο Ρόμνεϊ.

    Πάντως, νικητής στο ντιμπέιτ βγαίνει ο Ρόμνεϊ καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση μετά την τηλεοπτική αναμέτρηση ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος προηγείται με 67% έναντι 25% του χαρακτηρισμένου "υποτονικού" Ομπάμα.

    [06] Τα βραβεία του πρώτου διαδικτυακού Φεστιβάλ Βαλκανικών ταινιών μικρού μήκους

    Η μικρού μήκους «Όχι στη μοναξιά» της Ασημίνας Προέδρου, κέρδισε το α΄ βραβείο, στο πρώτο διαδικτυακό Φεστιβάλ βαλκανικών ταινιών μικρού μήκους, που διοργάνωσε , ο ιστότοπος αltcine.com., με online ψηφοφορία και κριτή αποκλειστικά το κοινό

    Το β΄βραβείο κέρδισαν οι «Παλιάτσοι» του Δημήτρη Νάκου και το Γ΄ βραβείο, η μικρού μήκους « Σε κοινή θέα», των Στέβη Παναγιωτάκη και Μαρίας Λίγκου.

    Το βραβείο της altcine Action ( πλήρης τίτλος του Φεστιβάλ), απονεμήθηκε στην ταινία «OMEGA», του πρωτοετούς φοιτητή σχολής κινηματογράφου από την Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ιγκόρ Τεσίκ

    Τα ονόματα των νικητών ανακοινώθηκαν χθες, στην τελετή βράβευσης, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, παρουσία πολλών νέων σκηνοθετών, κυρίως Ελλήνων, αφού οι ταινίες που υποβλήθηκαν ήταν στην πλειοψηφία τους ελληνικές .

    Από τις συνολικά 48 μικρού μήκους που συμμετείχαν , τη «μερίδα του λέοντος» είχε η Ελλάδα με 36 υποψηφιότητες. Ακολούθησε η Κροατία με 5 ταινίες, η Κύπρος με 3 και από 1 ταινία η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Σερβία, η Τουρκία και η Βουλγαρία.

    «Λογικό, αφού η έδρα της διαδυκτιακής πύλης είναι στην Ελλάδα, το Φεστιβάλ διοργανώνεται για πρώτη φορά και ο χρόνος που ανακοινώθηκε, μέσα στο καλοκαίρι , δεν ήταν επαρκής για να γίνει ευρύτερα γνωστό» εξηγεί η δημιουργός του Φεστιβάλ, Ηλέκτρα Βενάκη.

    [07] Φάτε ψαράκι για την καρδιά σας

    Όσοι νοιάζονται για την υγεία της καρδιάς τους, είναι καλύτερα να τρώνε λιπαρά ψάρια, αντί να παίρνουν διατροφικά συμπληρώματα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις άνω των 20.000 ατόμων και διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση ψαριών συνδέεται σαφώς με μειωμένο κίνδυνο καρδιολογικού προβλήματος, ενώ τα ευρήματα από την εξίσου τακτική κατανάλωση συμπληρωμάτων με ωμέγα-3 ήταν πιο ανάμικτα και ασαφή.

    Ο Αμερικανικός Καρδιολογικός Σύλλογος συστήνει την κατανάλωση λιπαρών ψαριών (σολομού, σαρδέλας, τόνου, ρέγκας) δύο φορές την εβδομάδα και η νέα έρευνα επιβεβαιώνει τη σημασία αυτής της σύστασης.

    Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να παίρνουν τα ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που υπάρχουν στα ψάρια, όχι τρώγοντας τα ίδια τα ψάρια, αλλά μέσα από χάπια και κάψουλες ιχθυελαίων. Όμως, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, σε αυτή την περίπτωση τα οφέλη δεν φαίνεται να είναι εξίσου δεδομένα όπως με την κατανάλωση των ίδιων των ψαριών.

    [08] Η Σκόπελος κάνει τα καπάκια μπουκαλιών νερού, καροτσάκια για τους παραπληγικούς!

    Κάνουν τα καπάκια των μπουκαλιών αναπηρικά καροτσάκια! Στο αγώνα συγκέντρωσης καπακιών από τα μπουκάλια νερού επιδόθηκε ένα ολόκληρο νησί προκειμένου να προσφέρει κοινωνικό έργο και χαμόγελο σε παραπληγικούς.

    Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο δράσης που υλοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος παραπληγικών ανατολικής και στερεάς Ελλάδας, μαζεύτηκαν στη Σκόπελο 65.000 καπάκια τα οποία θα δοθούν σε εταιρία ανακύκλωσης που προσφέρει για τη συλλογή τους, αναπηρικά αμαξίδια.

    Τα καπάκια παραδόθηκαν στο φορτηγό πλοίο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ» κατόπιν συνεννόησης του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου με τον υπεύθυνο του πλοίου Σταμάτη Καλογιάννη, ο οποίος και μετέφερε τα καπάκια αφιλοκερδώς.

    «Αν και η προσπάθεια ξεκίνησε στα μέσα της τουριστικής περιόδου, δηλαδή στις 15 Ιουλίου, καταφέραμε να μαζέψουμε χιλιάδες καπάκια ενώ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τουριστών, που βλέποντας την προσπάθειά μας, συμμετείχαν και αυτοί. Ταβέρνες, καφετέριες, πολίτες, υπερήλικες, παιδιά και πολλοί άλλοι, συνέβαλαν στην προσπάθεια που θα συνεχιστεί φυσικά και του χρόνου» εξήγησε στο ΑΜΠΕ η Μαρία Βογιατζόγλου, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου η οποία ενημέρωσε και άλλα τουριστικά καταλύματα του νησιού για την δράση.

    Τα καπάκια βρίσκονται πλέον στον Βόλο απ΄όπου θα μεταφερθούν στην Λαμία για να δοθούν στη συνέχεια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου παραπληγικών, Δημήτρη Καλαμάτα, στην εταιρία ανακύκλωσης.

    [09] Συλλαλητήρια του ΚΚΕ σήμερα σε όλη τη χώρα ενάντια στα μέτρα

    Το ΚΚΕ διοργανώνει σήμερα και αύριο,διαδηλώσεις σε δεκάδες συνοικίες του Λεκανοπεδίου Αττικής, της Θεσσαλονίκης και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, καλώντας το λαό «να εκφράσει πιο αποφασιστικά την άρνηση υποταγής στα βάρβαρα μέτρα που φέρνουν μαζί κυβέρνηση-τρόικα και να οργανώσει την αντεπίθεσή του».

    Η συγκέντρωση της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μμ στα Προπύλαια, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του Πειραιά στην Πλατεία Κοραή.

    Στην Θεσσαλονίκη, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 7 μμ., στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 7 μμ., στη διασταύρωση Μπότσαρη και Παπαναστασίου και στις 6.30 μμ., στο Δημαρχείο Σταυρούπολης (Παύλου Μελά).

    [10] Χρυσαυγίτες τραυμάτισαν μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Σέρρες

    Σφοδρή επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής δέχθηκε όπως καταγγέλλει ένας 45χρονος, μέλος της οργάνωσης ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Το γεγονός συνέβηχθες βράδυ όταν σε κεντρικό καφέ μπαρ της πόλης των Σερρών, περίπου είκοσι άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής, πέρασαν μπροστά από το εν λόγω μαγαζί προκαλώντας την ενόχληση του 45χρονου.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η λεκτική απαξίωση που εξεστόμισε ο 45χρονος στα μέλη της Χρυσής Αυγής, ώθησε τους πιο ένθερμους να του επιτεθούν με αποτέλεσμα να δεχτεί δυνατό χτύπημα στο κεφάλι.

    Ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ όπως αναφέρουν οι παρόντες στο περιστατικό, πρόκειται για αντίποινα απέναντι στους "αριστεριστές" μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν πριν από λίγες μέρες σε νεαρό μέλος της Χρυσής Αυγής.

    Η υπόθεση πρόκειται να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς ο 45χρονος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, θα καταθέσει μήνυση κατά των μελών της Χρυσής Αυγής που του επιτέθηκαν.

    [11] Δεκαοχτώ μαθητές έχασαν τη ζωή τους ύστερα από κατολίσθηση στην Κίνα

    Δεκαοχτώ μαθητές δημοτικού σχολείου έχασαν τη ζωή τους ύστερα από κατολίσθηση που σημειώθηκε σε περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας, η οποία επλήγη πρόσφατα από σεισμό, μετέδωσαν τα επίσημα ΜΜΕ.

    'Ενα μικρό σχολείο και δυο ακόμα κτίσματα θάφτηκαν κάτω από χώματα στο χωριό Ζένε στην περιοχή Γιλιάνγκ, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις επαρχίες Γκουιζού και Γιουνάν (νοτιοδυτικά), όπου σεισμός 5,6 βαθμών προκάλεσε το θάνατο σε 81 ανθρώπους στις 7 Σεπτεμβρίου.

    [12] Πρόταση ΑΕΚ στον Μάκη Χάβο να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία

    Η ΑΕΚ έχει καταθέση πρόταση στον Μάκη Χάβο να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία και περιμένει την απάντησή του.

    Μετά τις αρνήσεις των Αναστασιάδη και Δέλλα, η ΠΑΕ στράφηκε στον Χάβο, με τον οποίο συναντήθηκε στο Κεφαλάρι αργά χθες βράδυ ο διευθύνων σύμβουλος, Ανδρέας Δημητρέλος.

    Ο 43χρονος μακεδόνας προπονητής στη συζήτηση που είχε με τον Δημητρέλο εμφανίστηκε καλά διαβασμένος για την ΑΕΚ και δήλωσε έτοιμος ν' αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες συμφώνησαν για συνεργασία έως το τέλος της σεζόν.

    [13] Aνθεί η «καθαρή τεχνολογία» παρά τις δυσοίωνες οικονομικές προοπτικές

    Αξιοσημείωτα ποσοστά ανάπτυξης συνεχίζει να επιδεικνύει ο κλάδος της «καθαρής τεχνολογίας», καθώς, όπως προκύπτει από την έρευνα International Business Report (IBR) της Grant Thornton, οι βασικές κινητήριες δυνάμεις των επιχειρήσεων για ζήτηση προϊόντων «καθαρής τεχνολογίας» είναι ολοένα και πιο εμπορικές.

    Παρόλα αυτά, η τρίτη ετήσια έρευνα IBR αποκαλύπτει ότι η υιοθέτηση «καθαρής τεχνολογίας» υπαγορεύεται από την ανάγκη για μείωση του κόστους και αύξηση των κερδών, υποστηρίζεται από κυβερνητικές παρεμβάσεις και δεν σχετίζεται απλά με την επιθυμία να είναι κανείς «πράσινος».

    Oι επιχειρηματίες στον κλάδο της «καθαρής τεχνολογίας» παραμένουν πολύ θετικοί για τις προοπτικές ανάπτυξης, μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Η παγκόσμια έρευνα δείχνει ότι ο τομέας αυτός αναπτύσσεται πολύ γρήγορα, παρά την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [14] Στάση εργασίας γιατρών και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας

    Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν σήμερα οι γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αθήνας και Πειραιά.

    «Δεν θα επιτρέψουμε την κατάρρευση των δημόσιων νομοκομείων, τη μισθολογική εξαθλίωση των νοσοκομειακών γιατρών. Έστω και την ύστατη στιγμή να σταθούμε εμπόδιο στην κατεδάφιση του ΕΣΥ», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 October 2012 - 6:30:46 UTC