Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εργασιακά και μαϊμού συντάξεις στο μικροσκόπιο της τρόικας σήμερα
  • [02] Τέλος σε επιδόματα και αφορολόγητο για τα ανήλικα παιδιά
  • [03] "Η κρίση στην Ευρωζώνη απειλεί την παγκόσμια οικονομία"
  • [04] Ναυτική τραγωδία με 36 νεκρούς στο Χονγκ Κονγκ
  • [05] Στη γαλλική Βουλή η επικύρωση του δημοσιονομικού σύμφωνου

  • [01] Εργασιακά και μαϊμού συντάξεις στο μικροσκόπιο της τρόικας σήμερα

    Στις 11 το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Στη συνάντηση θα παρουσιασθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για την οριστική αντιμετώπιση της παράνομης καταβολής συντάξεων και επιδομάτων σε "μαϊμού" δικαιούχους, το θέμα αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας. Θα συζητούν τα εργασιακά θέματα, όπως τα ωράρια εργασίας, κόστος αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, ενώ θα εξετασθούν και περικοπές στις συντάξεις και στα εφάπαξ, η αύξηση στα 20 έτη του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης και η αύξηση των ορίων ηλικίας.

    Αυτή την ώρα, ωστόσο, κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, πραγματοποιούν οι ομοσπονδίες του υπουργείου Οικονομικών (εφοριακοί, τελωνιακοί, υπάλληλοι Γενικού Λογιστηρίου) που διαμαρτύρονται για τις σχεδιαζόμενες νέες μισθολογικές περικοπές.

    «Ο αγώνας συνεχίζεται με κάθε μορφή, με κάθε δυνατότητα γιατί δεν αντέχουμε άλλο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ. Σημειώνεται πως συνεχίζονται οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για απόρριψη μέτρων ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ από το σύνολο όσων έχει προτείνει η ελληνική πλευρά. Οι επικεφαλής της τρόικας φαίνεται να εμμένουν στις ενστάσεις τους, καθώς δεν έχουν πεισθεί για την απόδοση των διαρθρωτικών μέτρων σε υγεία, άμυνα και ΟΤΑ, και ζητούν την αντικατάστασή τους από πρόσθετες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. «Γίνονται διαβουλεύσεις με την τρόικα πάνω στη δέσμη μέτρων που έχουμε στείλει, έχουν ζητήσει διευκρινίσεις και οι συζητήσεις συνεχίζονται» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    «Δεν υπάρχει εμπλοκή, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις», ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα.

    [02] Τέλος σε επιδόματα και αφορολόγητο για τα ανήλικα παιδιά

    Η περικοπή των αφορολόγητων ποσών για τα παιδιά καθώς και των πολυτεκνικών επιδομάτων (για τρίτεκνους και άλλους) και η αντικατάστασή τους με ένα ενιαίο επίδομα το οποίο θα καταβάλλεται ανάλογα με το εισόδημα των φορολογούμενων θα περιλαμβάνεται στο πακέτο μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ, που συζητά το υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα.

    Από το μέτρο αυτό, άλλωστε, έχουν εγγραφεί επιπλέον έσοδα 427 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2013, όπως προκύπτει από το προσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το ενιαίο επίδομα που θα καταβάλλεται σε κάθε οικογένεια αναμένεται να καθορίζεται ως εξής: Για οικογενειακό εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα καταβάλλεται το σύνολο του επιδόματος που θα προβλεφθεί για κάθε παιδί, για εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ τα 2/3 του ποσού, για εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ το 1/3 του ποσού, ενώ για ετήσιο εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ δεν θα καταβάλλεται επίδομα.

    [03] "Η κρίση στην Ευρωζώνη απειλεί την παγκόσμια οικονομία"

    Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε σε συνέντευξή της τη Δευτέρα, ότι η αβεβαιότητα της δημοσιονομικής κρίσης στην ευρωζώνη και η λεγόμενη δημοσιονομική κατακρήμνιση στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι οι βασικοί λόγοι για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

    Στην Ευρώπη, το ερώτημα είναι πώς και πότε θα αντιμετωπισθεί για να επιλυθεί η κρίση και στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το πώς και πότε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η δημοσιονομική κατακρήμνιση, ανέφερε η Λαγκάρντ στο CBS News.

    «Αυτοί είναι οι αστάθμητοι παράγοντες που εμποδίζουν στην πραγματικότητα τους ανθρώπους να πάρουν επενδυτικές αποφάσεις, να αποφασίσουν προσλήψεις, ή να λάβουν άμεσες εξωτερικές επενδυτικές αποφάσεις που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο», είπε η Λαγκάρντ.

    Η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ολίσθησης σε ύφεση.

    Το Κογκρέσο τον περασμένο μήνα δεν έλαβε απόφαση σχετικά με την περίπλοκη υπόθεση της φορολογίας με τη συζήτηση να αναβάλλεται για μετά τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

    Οι οικονομολόγοι πάντως αναφέρουν ότι η καθυστέρηση θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της ανεργίας και μιας πιθανής υποβάθμισης του δημόσιου χρέους.

    Το ΔΝΤ αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την πρόβλεψη για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη που θα κυμανθεί για το επόμενο έτος στο 3%.

    Επιμέλεια : Κ. Καλέτσιος

    [04] Ναυτική τραγωδία με 36 νεκρούς στο Χονγκ Κονγκ

    Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Χονγκ Κονγκ, όταν πλοίο με περισσότερους από 120 επιβαίνοντες, συγκρούστηκε με άλλο οχηματαγωγό σκάφος και βυθίστηκε κοντά στο νησί Λάμα, το βράδυ της Δευτέρας, σε ένα από τα χειρότερα ναυτικά δυστυχήματα στην ιστορία της πόλης.

    Η χαμηλή ορατότητα δυσχέρανε τις προσπάθειες διάσωσης των επιβατών, που ήταν παγιδευμένοι στο αναποδογυρισμένο πλοίο, το οποίο αφού πλημμύρισε, βυθίστηκε, ανέφεραν μερικοί από τους επιζώντες.

    Εννέα άνθρωποι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε επίσημη κυβερνητική πηγή.

    Το ναυτικό δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στα ανοικτά του νησιού Λάμα, ένα νησί νότια του Χονγκ Κονγκ, που είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες.

    Το λιμάνι του Χονγκ Κονγκ παρότι είναι ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της παγκόσμιας ναυτιλίας, σπάνια αντιμετωπίζει σοβαρά ναυτικά δυστυχήματα.

    Επιμέλεια : Μ. Μιχαλοπούλου

    [05] Στη γαλλική Βουλή η επικύρωση του δημοσιονομικού σύμφωνου

    Ξεκινάει σήμερα στο γαλλικό Κοινοβούλιο η συζήτηση για το δημοσιονομικό σύμφωνο, που θα διαρκέσει μια εβδομάδα. Η ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη. Στη συνέχεια θα περάσει για έγκριση από τη Γερουσία και θα επανέλθει στο Κοινοβούλιο

    Βουλευτές και γερουσιαστές θα κληθούν να αποφανθούν συγχρόνως και για την υιοθέτηση του « χρυσού κανόνα », που επιβάλλει την ισοσκέλιση των ετήσιων προϋπολογισμών, μέσω οργανικού νόμου, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να μην τον εντάξει στο σύνταγμα.

    Τη συζήτηση θ'ανοίξει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό μιλώντας για τις « νέες ευρωπαϊκές προοπτικές » σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές για την αναγκαιότητα επικύρωσης με την ψήφο τους.

    « Εάν χάσουμε αυτό το ραντεβού θα επωμισθούμε μια ιστορική ευθύνη », προειδοποίησε την Κυριακή κατά την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (PRG).

    Τα περιθώρια μοιάζουν στενά για την κυβέρνηση, διότι παρά το ότι διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή, εντούτοις δεν αποκλείεται να χρειασθεί τις ψήφους της δεξιάς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 October 2012 - 6:30:39 UTC