Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποκαθιστούμε την αξιοπιστία της χώρας
  • [02] Βέβαιη η καταβολή της επόμενης δόσης, σύμφωνα με το Focus
  • [03] Αναταραχή στην ΑΕΚ μετά τη νέα ήττα
  • [04] Σε "διαζύγιο" οδηγείται η AEK με τον Βλάχο

  • [01] Αποκαθιστούμε την αξιοπιστία της χώρας

    "Πρώτα πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας που είχε τραυματιστεί. Γιατί η αξιοπιστία σου δίνει διαπραγματευτική δύναμη. Χωρίς αξιοπιστία δεν μπορείς να διαπραγματευθείς τίποτε", επισημαίνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη στο BHMAGAZINO. "Διαχειριζόμαστε το μεγάλο και κρίσιμο θέμα του πακέτου των 11,7 δισεκατομμυρίων, ώστε να στεφθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη, να έλθει η επόμενη δόση, να επιτευχθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε να επιστρέψει η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία. Που τη ζητάει, όπως η διψασμένη γη ζητάει τη βροχή", προσθέτει ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι "έτσι θα περάσουμε στο δεύτερο μεγάλο πρόταγμα μετά την παραμονή μας στο ευρώ, που είναι η ανάκαμψη της οικονομίας".

    Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, υπάρχουν περιθώρια εξοικονομήσεων στον τομέα της υγείας από σπατάλες στην αγορά υλικών, ενώ αναφερόμενος στην εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος τονίζει ότι ισχύει η θέση του για μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς.

    [02] Βέβαιη η καταβολή της επόμενης δόσης, σύμφωνα με το Focus

    Βέβαιη είναι η καταβολή της επόμενης δόσης, των 31 δισεκατομμυρίων Ευρώ, στην Ελλάδα, παρά τις νέες τρύπες στον προϋπολογισμό και την ελλειπή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα του διαδικτυακού τόπου της "Deutsche Welle", το οποίο επικαλείται το γερμανικό περιοδικό Focus, που με τη σειρά του επικαλείται πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Μάλιστα ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για την καγκελαρία της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους πιστωτές της. Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Welt am Sonntag, ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης αναφέρει ότι "οι Έλληνες πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, αλλά εμείς θα πρέπει να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο". Ο Στάινμπρουκ κάλεσε την καγκελάριο Μέρκελ "να πει επιτέλους την αλήθεια στους Γερμανούς", ότι δηλαδή "η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να δανείζεται από τις αγορές για τα επόμενα 7-8 χρόνια".

    [03] Αναταραχή στην ΑΕΚ μετά τη νέα ήττα

    Ξέσπασε εσωτερικός «πόλεμος» στην ΑΕΚ, μετά τη νέα ήττα στο πρωτάθλημα από τον Πανιώνιο. Πέρα από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει και μια μεγάλη κόντρα στο εσωτερικό της ΠΑΕ, που οδήγησε στην παραίτηση του Θωμά Μαύρου από την προεδρία του συλλόγου. Ο Μαύρος θεώρησε πως τον «άδειασε» το διοικητικό συμβούλιο μετά την απόφαση για απομάκρυνση του Βαγγέλη Βλάχου από την τεχνική ηγεσία της ομάδας και μίλησε για οργανωμένο σχέδιο εναντίον του. Σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Ώρα των Σπορ", ο Θωμάς Μαύρος εκφράζει επίσης αμφιβολίες για τους χειρισμούς που έχουν γίνει στην υπόθεση των υποψηφίων επενδυτών.

    Ο Ολυμπιακός προχώρησε με άλλη μία νίκη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, κερδίζοντας με 1-0 τον Ατρόμητο και η Κέρκυρα κέρδισε τον ΟΦΗ, με 2-1.

    Σήμερα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης και στην Τούμπα, γίνεται το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, μεταξύ ΠΑΟΚ-Άρη. Θα γίνουν επίσης οι αγώνες Πανθρακικός-Βέροια και Πλατανιάς-Ξάνθη.

    Στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, η Καλλονή πήρε σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 μέσα στην έδρα του Παναιτωλικού. Ο Πανσερραϊκός κέρδισε με 1-0 τη Λάρισα, ενώ Ηρακλής και Εθνικός Γαζώρου έμειναν ισόπαλοι με το εντυπωσιακό σκορ 3-3. Πιερικός και Παναχαϊκή έμειναν στο 0-0.

    [04] Σε "διαζύγιο" οδηγείται η AEK με τον Βλάχο

    Τις τελευταίες ώρες του στον πάγκο της ΑΕΚ φαίνεται ότι μετράει ο Βαγγέλης Βλάχος, μετά τη νέα ήττα της Ένωσης. Το 0-1 της Νέας Σμύρνης και η τελευταία θέση που κατέχει η Ενωση στη βαθμολογία έχουν δημιουργήσει βαρύ κλίμα στις τάξεις των "κιτρινόμαυρων", που οδηγεί σε επίσπευση των εξελίξεων. Παρά τις αντιρρήσεις του προέδρου της ΠΑΕ, Θωμά Μαύρου, το Δ.Σ. έχει ζητήσει την απομάκρυνση του Έλληνα τεχνικού. Ο ίδιος, βέβαια, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, αλλά οι εξελίξεις τρέχουν. Απόψε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημητρέλος, φέρεται να ενημέρωσε τον κ. Βλάχο ότι αυτή είναι η απόφαση των μελών και του ζήτησε να βρεθεί το πρωί στα Σπάτα για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο Θωμάς Μαύρος, πάντως, εμφανίζεται αντίθετος σε ενδεχόμενη απομάκρυνση του Βλάχου, οπότε εξελίξεις ίσως να υπάρξουν και σε διοικητικό επίπεδο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 September 2012 - 8:30:37 UTC