Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέταρτη νίκη για τον Πανιώνιο
  • [02] "Καταργήσεις προνομιακών συντάξεων"
  • [03] Αναστάτωση στις πτήσεις, λόγω βλάβης στο σύστημα ραντάρ
  • [04] Ισπανία: Το έλλειμμα στο 7,4% το 2012
  • [05] Αντ. Σαμαράς: H Ευρώπη θα ψηφίσει Ελλάδα

  • [01] Τέταρτη νίκη για τον Πανιώνιο

    Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Πανιωνίου στο εφετινό πρωτάθλημα συνεχίζεται. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, σε αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη, φτάνοντας τις τέσσερις νίκες. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Καμπάνταης στο 16ο λεπτό.

    Κέρκυρα-ΟΦΗ 2-1

    Την πρώτη φετινή νίκη πέτυχε η Κέρκυρα, η οποία επικράτησε δύσκολα του ΟΦΗ με 2-1. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν μέσα σ' ένα τρίλεπτο με 2-0 (29' Αγρίτης και 32' Γιάντσης), η ομάδα της Κρήτης μείωσε στο 57' με τον Σόουζα, πάλεψε για την ισοφάριση, αλλά η άμυνα της Κέρκυρας άντεξε και οι φίλαθλοι της πανηγύρισαν την πρώτη νίκη της σεζόν. Να σημειώσουμε, μάλιστα, ότι η Κέρκυρα αγωνίστηκε από το 76ο λεπτό με δέκα παίκτες λόγω αποβολής (2η κίτρινη κάρτα) του Κοντοδήμου.

    [02] "Καταργήσεις προνομιακών συντάξεων"

    Tην κατάργηση των συντάξεων που παίρνουν πρώην δήμαρχοι και κοινοτάρχες και εμμέσως "ψαλίδι" και στις βουλευτικές συντάξεις, προαναγγέλει ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης μιλώντας στο Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

    "θα πρέπει άμεσα να επανεξεταστούν όλες οι συνταξιοδοτικές προνομιακές παροχές (διπλές, τριπλές συντάξεις, κ.λπ.) στους αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης (πρόεδροι κοινοτήτων, δήμαρχοι, νομάρχες) και, προφανέστατα, στους βουλευτές, με τον τρόπο που έχει περιγραφεί στην προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας" λέει χαρακτηριστικά ο κ Βρούτσης.

    Αναφέρει πως "έχουν ήδη αποκαλυφθεί πάνω από 11.000 περιπτώσεις πλασματικών συντάξεων (πλην δημοσίου) που επιβάρυναν τα δημόσια ταμεία με περίπου 114 εκ. ευρώ. Ο έλεγχος συνεχίζεται και πιστεύω ότι η αρχική μας εκτίμηση για ετήσια εξοικονόμηση 430 εκ. ευρώ θα αποδειχθεί τελικά, μάλλον, συντηρητική".

    [03] Αναστάτωση στις πτήσεις, λόγω βλάβης στο σύστημα ραντάρ

    Προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των πτήσεων των αεροσκαφών, σε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού εναέριου χώρου, σημειώθηκαν για πάνω από μία ώρα, εξαιτίας βλάβης που διαπιστώθηκε στο σύστημα ραντάρ, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολικής Αεροπορίας, προήλθε από βλάβη στον κεντρικό διακόπτη του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

    Συγκεκριμένα, στις 12:51 σημειώθηκε διακοπή ρεύματος της ΔΕΗ. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει εφεδρικό σύστημα για την αποκατάσταση της τάσης. Όμως στο σύστημα αυτό προκλήθηκε βλάβη στον κεντρικό διακόπτη, με αποτέλεσμα την απώλεια εικόνας του συστήματος ραντάρ στο Κέντρο Έλεγχου Περιοχής Αθηνών - Μακεδονίας.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΥΠΑ, κατά τη διάρκεια του συμβάντος, η διαχείριση της κυκλοφορίας των αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τους διεθνείς και κοινοτικούς κανονισμούς για την ασφάλεια των πτήσεων, η οποία ουδόλως διακυβεύτηκε.

    Η κυκλοφορία των αεροσκαφών άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά από τις 14:10, ενώ στις 6 το απόγευμα η λειτουργία του συστήματος των ραντάρ είχε αποκατασταθεί πλήρως.

    [04] Ισπανία: Το έλλειμμα στο 7,4% το 2012

    Ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Κριστόμπαλ Μοντόρο ανακοίνωσε σήμερα ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας για το 2011, που αρχικά είχε εκτιμηθεί στο 8,96% του ΑΕΠ, αναθεωρήθηκε προς τα επάνω, στο 9,44% και για το 2012 αναμένεται να κλείσει στο 7,4%, αντί για το 6,3% που έχει δεσμευτεί η Μαδρίτη απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της.

    Η αναθεώρηση των στοιχείων προς τα επάνω οφείλεται στην κρατική ενίσχυση προς τις τράπεζες, εξήγησε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της κατάθεσης του προϋπολογισμού του 2013 στο κοινοβούλιο.

    Ο Μοντόρο διαβεβαίωσε ότι οι κρατικές ενισχύσεις "δεν λαμβάνονται υπόψη στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος" που προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι πρόκειται για βοήθεια την οποία οι τράπεζες έχουν δεσμευτεί να αποπληρώσουν.

    [05] Αντ. Σαμαράς: H Ευρώπη θα ψηφίσει Ελλάδα

    "H Ευρώπη θα ψηφίσει Ελλάδα. Οι εταίροι θα δουν τις αλλαγές που γίνονται. Δίνουμε τα σωστά μηνύματα και αποκαθιστούμε την αξιοπιστία της χώρας", δηλώνει στο ΒΗΜΑGAZINO ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Εκτιμά ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και τονίζει ως προς το πακέτο των μέτρων: "Το πακέτο πρέπει να οριστικοποιηθεί και να ψηφιστεί μέσα σε λίγες ημέρες. Η επόμενη δόση είναι απαραίτητη για την επιστροφή της ρευστότητας στην οικονομία. Δεν μπορεί να καθυστερήσει. Ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις απειλούνται να κλείσουν και η ανεργία μεγαλώνει".

    Υπογραμμίζει ότι υπάρχουν περιθώρια εξοικονομήσεων στον τομέα της υγείας από σπατάλες στην αγορά υλικών, ενώ όπως λέει η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί κεντρικό στόχο. Σημειώνει ότι πρέπει να προωθηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις για να έλθουν στη χώρα επενδύσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 September 2012 - 16:30:38 UTC