Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο πρώην γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Κολ έκανε έκκληση για μια Ευρώπη ενότητας
  • [02] Περισσότεροι υπάλληλοι πρόκειται να απομακρυνθούν από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λιβύη
  • [03] Οι μεγάλες δυνάμεις πιέζουν το Ιράν να λάβει δράση σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα
  • [04] Δύο άνδρες κρατούσαν αλυσοδεμένο έναν 16χρονο και τον κακοποιούσαν σεξουαλικά
  • [05] Η αδελφή του Σύρου προέδρου Άσαντ έχει καταφύγει στα ΗΑΕ μαζί με τα πέντε παιδιά της
  • [06] Η Χαμάς καταγγέλει τη "μονομερή πρωτοβουλία" του Παλαιστίνιου προέδρου Αμπάς

  • [01] Ο πρώην γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Κολ έκανε έκκληση για μια Ευρώπη ενότητας

    Ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ, ο οποίος ώθησε τη Γερμανία στην ευρωζώνη, κάλεσε την Ευρώπη να προχωρήσει μπροστά με μεγαλύτερο το αίσθημα την ενότητας, παρά την κρίση του ενιαίου νομίσματος, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει ποτέ ξανά να υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

    Σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του, με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων από τότε που διορίστηκε καγκελάριος, ο Κολ δήλωσε ότι "η Ευρώπη δεν πρέπει ποτέ ξανά να βυθιστεί στα δεινά του πολέμου. Πρέπει να κάνουμε όλες τις απαραίτητες προσπάθειες προς μια ενωμένη Ευρώπη. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σωστά το χρόνο που έχουμε μπροστά μας".

    Στην τελετή του εορτασμού, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ιστορίας στο Βερολίνο, παρευρέθηκε και η νυν καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους, επαίνεσε το έργο του Κολ, αλλά παράλληλα υπερασπίστηκε τη δική της προσέγγιση σχετικά με την κρίση. Συνέχισε λέγοντας ότι οι νότιες ευρωπαϊκές χώρες υιοθετούν επώδυνες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ανταπεξέλθουν στους όρους της οικονομικής βοήθειας, ενώ υπογράμμισε ότι έχει κάνει επανειλημμένες συζητήσεις με τις "προβληματικές" χώρες όπως είναι η Ελλάδα, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς. Επίσης τόνισε ότι έχει αντισταθεί στις πιέσεις για "θαυματουργές λύσεις".

    "Το ενιαίο νόμισμα δημιουργήθηκε ώστε να υπάρχει σταθερότητα και έχουμε μεγάλη υποχρέωση πάνω σε αυτό. Δεν είναι δυνατό να βρούμε λύση για την οικονομική κρίση μονομιάς. Θα πρέπει να προηγηθεί μια καλά μελετημένη προσέγγιση", δήλωσε η Μέρκελ.

    [02] Περισσότεροι υπάλληλοι πρόκειται να απομακρυνθούν από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λιβύη

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες κοινοποίησαν απόφαση κατά την οποία πρόκειται να ανακαλέσουν, για λόγους ασφαλείας, ακόμα περισσότερους υπαλλήλους που εργάζονται στη αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Λιβύης, με την ελπίδα όμως να επιστρέψουν στην Τρίπολη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ανέφερε την Πέμπτη σε ανακοίνωσή του το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ.

    "Αυτή είναι μια προσωρινή απομάκρυνση περισσοτέρων υπαλλήλων, καθαρά για λόγους ασφαλείας. Θα επανεξετάσουμε τη στάση μας και πάλι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με στόχο να επιστρέψουν στις θέσεις τους, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν", δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη Νέα Υόρκη, όπου η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, παραβρίσκεται στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο ανώτερος αξιωματούχος αρνήθηκε να αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που θα αποσύρουν από την πρεσβεία τους οι ΗΠΑ ή να δημοσιοποιήσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

    Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη, Κρίστοφερ Στίβενς και τρεις ακόμα αμερικάνοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επίθεσης στην αμερικανική πρεσβεία στη Βεγγάζη στις 11 Σεπτεμβρίου, ενέργεια που η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε ως τρομοκρατική.

    [03] Οι μεγάλες δυνάμεις πιέζουν το Ιράν να λάβει δράση σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα

    Η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι μεγάλες δυνάμεις συζήτησαν την αναγκαιότητα για το Ιράν να λάβει επειγόντως μέτρα σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

    "Συζητήσαμε επί μακρόν την ανάγκη για το Ιράν να αναλάβει επειγόντως δράση" δήλωσε η Άστον, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι "ύστερα από αυτή τη συνεδρίαση θα είμαι και πάλι σε επαφή με το Ιράν προκειμένου να συνεχιστούν οι διαδικασίες".

    Η ομάδα συζητήσεων αποτελείται από πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ -τις ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Κίνα- και τη Γερμανία.

    [04] Δύο άνδρες κρατούσαν αλυσοδεμένο έναν 16χρονο και τον κακοποιούσαν σεξουαλικά

    Ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσε η καναδική αστυνομία για τον εντοπισμό δύο ανδρών που είχαν απαγάγει έναν ανήλικο και τον κακοποιούσαν σεξουαλικά επί τουλάχιστον δέκα ημέρες.

    Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, το θύμα, ένα αγόρι 16 ετών, εμφανίστηκε σε ένα σπίτι στο Άπερ Τσέλσι της Νέας Σκοτίας. Φορούσε μόνο ένα καπέλο και μια ζακέτα και ήταν αλυσοδεμένος, σε χέρια και πόδια.

    Ο ανήλικος εξήγησε στους κατάπληκτους ενοίκους του σπιτιού ότι είχε δραπετεύσει από δύο άνδρες που τον κρατούσαν φυλακισμένο σε ένα γειτονικό σπίτι για διάστημα που δεν μπορούσε να προσδιορίσει με ακρίβεια, από δέκα έως δεκατέσσερις ημέρες. Ξέφυγε και κρύφτηκε σε ένα δάσος, καθώς φοβόταν μήπως οι βασανιστές του τον ξαναπιάσουν.

    Το σπίτι που υπέδειξε ο νεαρός ερευνήθηκε από τους αστυνομικούς και οι δύο ύποπτοι εντοπίστηκαν. Ο ένας από αυτούς είχε διωχθεί ποινικά και στο παρελθόν, επειδή κακοποίησε σεξουαλικά δύο αγόρια το 2010.

    Ο 16χρονος, που είναι άστεγος, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.

    [05] Η αδελφή του Σύρου προέδρου Άσαντ έχει καταφύγει στα ΗΑΕ μαζί με τα πέντε παιδιά της

    Η μεγαλύτερη αδελφή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, η Μπούσρα, έχει φύγει από τη Δαμασκό και ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως αποκάλυψε σήμερα πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση της χώρας αυτής.

    Η Μπούσρα αλ-Άσαντ ήταν παντρεμένη με τον Άσεφ Σαουκάτ, τον υφυπουργό Άμυνας που σκοτώθηκε, μαζί με άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, σε βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό στις 18 Ιουλίου.

    "Η Μπούσρα αλ-Άσαντ επισκέπτεται τακτικά τα ΗΑΕ. Έρχεται εδώ για προσωπικούς και για ανθρωπιστικούς λόγους. Εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται στα ΗΑΕ", είπε η πηγή αυτή.

    Άλλοι αξιωματούχοι, από το Λίβανο και χώρες του Κόλπου, επιβεβαίωσαν ότι η Μπούσρα έφυγε στα ΗΑΕ μαζί με τα πέντε παιδιά της μετά το θάνατο του συζύγου της. Ο Σαουκάτ θεωρείτο στυλοβάτης του καθεστώτος. Ήταν ένας από τους κορυφαίους στρατιωτικούς διοικητές του Άσαντ και, μολονότι ενεργούσε από το παρασκήνιο, υπήρχε η αντίληψη ότι πίεζε για ανηλεή αντιμετώπιση των ανταρτών στη Συρία.

    [06] Η Χαμάς καταγγέλει τη "μονομερή πρωτοβουλία" του Παλαιστίνιου προέδρου Αμπάς

    Η οργάνωση Χαμάς κατήγγειλε την "μονομερή πρωτοβουλία" του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς που, όπως υποστηρίζει, με την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ διακήρυξε την αποτυχία της ειρηνευτικής διαδικασίας με το Ισραήλ που ξεκίνησε με τις συμφωνίες του Όσλο, το 1993.

    "Η ομιλία αυτή ανακοινώνει την αποτυχία του πολιτικού προγράμματος μετά το Όσλο", υποστήριξε ο Τάχερ αλ-Νούνου, ο εκπρόσωπος του ισλαμικού κινήματος χαρακτηρίζοντας "συναισθηματική" την παρέμβαση του Αμπάς.

    "Η ομιλία περιείχε αντιφάσεις. Μιλάει για την αποτυχία της ειρηνευτικής διαδικασίας και του Όσλο και κατόπιν ζητάει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Χαμάς. "Επαναλαμβάνουμε ότι θα ήταν προτιμότερο ο Άμπου Μάζεν (σ.σ. ο Μαχμούντ Αμπάς) να διακηρύξει το τέλος των διαπραγματεύσεων και της διαδικασίας του συμβιβασμού", πρόσθεσε.

    Άλλος εκπρόσωπος της οργάνωσης, ο Σάμι Άμπου Ζούχρι, επέκρινε επίσης τον Αμπάς για την "μονομερή πρωτοβουλία που δεν έχει την έγκριση των Παλαιστίνιων", σχολιάζοντας ότι "υπάρχουν πολλά ερωτήματα" σχετικά με την πρόταση του Παλαιστίνιου προέδρου.

    Στην ομιλία του στη Νέα Υόρκη ο Αμπάς εξέφρασε την ελπίδα ότι η Γενική Συνέλευση, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, θα υιοθετήσει ένα ψήφισμα με το οποίο θα ανακηρύξει την Παλαιστίνη "κράτος-μη μέλος των Ηνωμένων Εθνών".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 September 2012 - 0:30:39 UTC