Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες του Ευ. Μεϊμαράκη από το 1989
  • [02] Απάντηση Π. Καμμένου για τη λίστα
  • [03] Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα Κέντρα Υποδοχής και Κράτησης αλλοδαπών
  • [04] Προβάδισμα Ομπάμα με 7 μονάδες
  • [05] Προσφυγή κατά της Σούπερ Λίγκας για την αναδιάρθρωση

  • [01] Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες του Ευ. Μεϊμαράκη από το 1989

    Στη δημοσιότητα έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του από το έτος 1989 έως και το 2011. Με την κίνηση αυτή ο Πρόεδρος της Βουλής υλοποιεί την δέσμευση που ανέλαβε να δημοσιοποιήσει όλες τις δηλώσεις της περιουσιακής του κατάστασης καθ όλη την διάρκεια της πολιτικής του ζωής.

    Από το περιεχόμενό τους, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που έχουν διεξαχθεί στις δηλώσεις του σημερινού προέδρου της Βουλής από το 1989 - έτος κατά το οποίο ο Ευ. Μεϊμαράκης ήταν για πρώτη φορά υπόχρεος κατάθεσης πόθεν έσχες ως βουλευτής - έως και το 2011, τα περιουσιακά του στοιχεία (ακίνητα και καταθέσεις) δικαιολογούνται τόσο από τα έσοδά του όσο και από κληρονομιά των γονέων του ιδίου και της συζύγου του.

    [02] Απάντηση Π. Καμμένου για τη λίστα

    Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πανος Καμμένος με δήλωσή του απόψε αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ανήκουν στον ίδιο τα ακίνητα στο Γαλαξίδι που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ.

    Η δήλωση έγινε με αφορμή τη δημοσιοποίηση λίστας με πρόσωπα που φέρονται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ μεταξύ των οποίων και ο κ. Καμμένος.

    Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο τα εν λόγω ακίνητα ανήκουν στην οικογένειά του «εδώ και δεκαετίες».

    «Θέλω να πιστεύω ότι εκ παραδρομής και όχι με δόλο εμφανίστηκε το όνομά μου να ερευνάται για ακίνητα στο Γαλαξίδι. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχω στην ιδιοκτησία μου κανένα ακίνητο σε εκείνη την περιοχή ενώ είναι γνωστό ότι εδώ και δεκαετίες ακίνητα στο Γαλαξίδι λόγω καταγωγής ανήκουν στην οικογένειά μου» τόνισε ο κ. Καμμένος.

    [03] Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα Κέντρα Υποδοχής και Κράτησης αλλοδαπών

    Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης αλλοδαπών.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας τόνισε την ανάγκη εθνικής στρατηγικής για το μεταναστευτικό πρόβλημα και κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης πριν πάρει, όπως είπε, περισσότερο εκρηκτικές διαστάσεις.

    Υπέρ των νέων ρυθμίσεων τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «παρών» δήλωσε η ΔΗΜΑΡ, ενώ το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

    Νωρίτερα απορρίφθηκε η ένσταση αντισυγματικότητας που είχε υποβάλει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    [04] Προβάδισμα Ομπάμα με 7 μονάδες

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, 40 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, όπως δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Ρόιτερς.

    Η δημοσκόπηση δίνει ποσοστό 49% στον Ομπάμα και 42% στον Μιτ Ρόμνεϊ. Στην έρευνα συμμετείχαν 1.194 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.

    Ο Ομπάμα διατηρεί το προβάδισμα που πήρε μετά το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, στις αρχές του μήνα. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Ρόμνεϊ υπέστη πλήγμα μετά τη διαρροή ενός βίντεο από προεκλογική συγκέντρωση στο οποίο δήλωνε ότι το 47% των Αμερικανών εξαρτώνται από την κυβέρνηση και είναι απίθανο να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.

    [05] Προσφυγή κατά της Σούπερ Λίγκας για την αναδιάρθρωση

    Κατά της Σούπερ Λίγκας και της απόφασης που πήρε για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος από τη σεζόν 2013/2014 στράφηκε και επίσημα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Με προσφυγή που κατέθεσαν στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ οι «πράσινοι» τάσσονται εναντίον της διοργανώτριας αρχής στο θέμα της αύξησης των ομάδων από 16 σε 18, κάτι που είχαν γνωστοποιήσει με τη στάση τους (ψήφισαν κατά) στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του συνεταιρισμού.

    Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του, αποφάσισαν να επισημοποιήσουν την αντίθεσή τους καταθέτοντας προσφυγή, θεωρώντας ότι με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών παραβιάζεται ο ΚΑΠ και καταστρατηγείται η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Η αύξηση των ομάδων, υπενθυμίζεται, αποφασίστηκε προκειμένου να δεχθεί η Football League τους Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Ηρακλή στο δικό της πρωτάθλημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 September 2012 - 20:30:46 UTC