Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΤΑΑ και ΤΑΥΠΕΚΩ εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ
  • [02] Αίρεται η βουλευτική ασυλία του Κ. Μπαρμπαρούση
  • [03] "Χρυσώνουν το χάπι με τη ρήτρα αντικατάστασης των μέτρων"
  • [04] Επιμένουν στη μη εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ οι πανεπιστημιακοί
  • [05] "Πιθανό το πρωτογενές πλεόνασμα από το 2012"

  • [01] ΕΤΑΑ και ΤΑΥΠΕΚΩ εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ

    Δύο ακόμη ασφαλιστικά ταμεία πρόκειται να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ, όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, αμέσως μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Οργανισμού.

    Πρόκειται για το ΕΤΑΑ (δικηγόρων, μηχανικών, υγειονομικών, συμβολαιογράφων) και το ΤΑΥΠΕΚΩ (υπαλλήλων τραπεζών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας), η μη ένταξη των οποίων έως σήμερα στον ΕΟΠΥΥ αποτελούσε, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, μια από τις «κόκκινες κάρτες» της τρόικας στο υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, το ίδιο στέλεχος, δεν απέκλεισε την ένταξη στο μέλλον και άλλων ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, ανάλογα και με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

    [02] Αίρεται η βουλευτική ασυλία του Κ. Μπαρμπαρούση

    Ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγήθηκε στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, για την εμπλοκή του στα επεισόδια σε βάρος αλλοδαπών μικροπωλητών στο Μεσολόγγι.

    Η Επιτροπή συνήλθε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών ώστε να αποφασίσει για το συγκεκριμένο θέμα, μετά και την διαβίβαση από τον εισαγγελέα στη Βουλή, της δικογραφίας που σχηματίστηκε εναντίον του.

    Η τελική απόφαση θα ληφθεί κατόπιν ψηφοφορίας στην Ολομέλεια, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

    [03] "Χρυσώνουν το χάπι με τη ρήτρα αντικατάστασης των μέτρων"

    Επίθεση στους κυβερνητικούς εταίρους εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Ζώης, υποστήριξε ότι «συνεχίζουν να λένε μισές αλήθειες για να εφησυχάζουν και να εξαπατούν τους Έλληνες», ενώ, αναφερόμενος στη ρήτρα αντικατάστασης των μέτρων, υποστήριξε ότι «χρυσώνει το χάπι».

    «Εκατό ημέρες μετά το "δήθεν κοσκίνισμα" οι πρόθυμοι εταίροι εμφανίζονται έτοιμοι και σύμφωνοι να ζυμώσουν προτείνοντας την επιβολή επώδυνων, οριζόντιων και άδικων μέτρων εφευρίσκοντας, για να χρυσώσουν το χάπι, μια δήθεν ρήτρα αντικατάστασης η οποία για να ενεργοποιηθεί, εφόσον γίνει αποδεκτή από την τρόικα, θα πρέπει να διαψευσθούν όλες οι προβλεπόμενες από την εφαρμογή του προγράμματος συνέπειες όπως η ύφεση και η ασφυξία της οικονομίας», είπε ο κ. Ζώης.

    [04] Επιμένουν στη μη εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ οι πανεπιστημιακοί

    Την επιμονή τους στην αντίθεση της εφαρμογής του νόμου για τα Πανεπιστήμια, επισήμαναν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των διδασκόντων στα Πανεπιστήμια, κάνοντας λόγο για την έναρξη αγώνα ώστε να μη γίνουν οι εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης.

    Οι πανεπιστημιακοί είπαν μεταξύ άλλων ότι «η Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση, ως κοινωνικό αγαθό και δημοκρατική κατάκτηση, βρίσκεται εν κινδύνω, δεχόμενη μια πολυεπίπεδη επίθεση», Μάλιστα, αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στα μέτρα λιτότητας, τις περικοπές, τις δαπάνες για σίτιση και στέγαση, στα πανεπιστημιακά τμήματα που υπολειτουργούν, λόγω της έλλειψης συμβασιούχων και εκλεγμένων μελών ΔΕΠ. Ιδιαίτερες αναφορές έκαναν στο «σχέδιο Αθηνά», σύμφωνα με το οποίο αναμένεται να συγχωνευθούν ή ακόμη και να καταργηθούν τμήματα και ιδρύματα ακόμη.

    [05] "Πιθανό το πρωτογενές πλεόνασμα από το 2012"

    Παρά την μεγαλύτερη του αναμενομένου ύφεση, όχι μόνο είναι πολύ πιθανό το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο του αναμενόμενου, όσον αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012, αλλά και να διαμορφωθεί τελικά πρωτογενές πλεόνασμα, ήδη από το 2012. Και αυτό στη βάση της σημαντικής ενίσχυσης των βεβαιωθέντων πρόσθετων φόρων εισοδήματος με την αποστολή των εκκαθαριστικών και της μόνιμης μείωσης των δαπανών που έχει συντελεσθεί με τις συνεχείς περικοπές μισθών και την αποχώρηση 147,5 χιλιάδων υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα τα τελευταία τρία χρόνια, εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank.

    Με βάση την υλοποίηση του προϋπολογισμό του 2012 στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012, αναμένεται εφέτος να διαμορφωθεί πρωτογενές πλεόνασμα στη γενική κυβέρνηση ύψους άνω του 0,5% του ΑΕΠ, αντί για έλλειμμα -1,5% του ΑΕΠ που προβλέπει το ΔΝΤ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 September 2012 - 16:30:43 UTC