Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επτά διαμελισμένα πτώματα ανακάλυψαν οι αστυνομικές αρχές δυτικά του Μεξικό
  • [02] Σε νοσοκομείο διακομίστηκε η Σάρον Στόουν μετά από έντονους πονοκεφάλους
  • [03] Σομαλός βουλευτής δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από ενόπλους
  • [04] Περίπου χίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν στη Μαδρίτη κατά των μέτρων λιτότητας
  • [05] Εξήντα αστυνομικοί και 30 δημοσιογράφοι για έναν μόνο διαδηλωτή στη Μασσαλία
  • [06] Χιλιάδες μοτοσικλετιστές διαδήλωσαν σε ευρωπαϊκές πόλεις
  • [07] Αμοιβή για τη δολοφονία του δημιουργού της αντιισλαμικής ταινίας προσφέρει Πακιστανός υπουργός

  • [01] Επτά διαμελισμένα πτώματα ανακάλυψαν οι αστυνομικές αρχές δυτικά του Μεξικό

    Επτά πτώματα, τα οποία είχαν αποκεφαλιστεί, διαμελιστεί και αποτεφρωθεί ανακάλυψαν οι αρχές του Μεξικού, δυτικά της χώρας κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο. Όπως ανακοίνωσε αργότερα η κυβέρνηση πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών.

    Τα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε πλαστικές σακούλες στο πίσω μέρος ενός μικρού φορτηγού, το οποίο είχε τυλιχτεί στις φλόγες, στην περιοχή Μιτσοακάν. Το φορτηγάκι είχε δηλωθεί ως κλεμμένο, στις αρχές του μήνα, ενώ εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Πρακτορείο Ρόιτερς ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πτώματα θα κάνει δύσκολο το έργο των ιατροδικαστικών αρχών για την εξακρίβωση των στοιχείων τους.

    Την περασμένη Κυριακή, οι αστυνομικές αρχές της χώρας είχαν ανακαλύψει 17 ακόμα πτώματα στην ίδια περιοχή.

    [02] Σε νοσοκομείο διακομίστηκε η Σάρον Στόουν μετά από έντονους πονοκεφάλους

    Η αμερικανίδα ηθοποιός Σάρον Στόουν πήρε εξιτήριο το Σάββατο από νοσοκομείο του Μιλάνου στο οποίο διακομίστηκε, εξαιτίας δυνατών ημικρανιών που ένιωσε το βράδυ της Παρασκευής. Η ηθοποιός ήταν προγραμματισμένο να παρουσιάσει ένα φιλανθρωπικό γκαλά για το Αμερικανικό Ίδρυμα για την Έρευνα του AIDS, κάτι που έκανε μόλις οι γιατροί της επέτρεψαν να βγει από το νοσοκομείο.

    Η 55χρονη ηθοποιός διακομίστηκε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στο κεφάλι, ενώ λίγο νωρίτερα είχε πάρει μέρος σε επίδειξη μόδας του οίκου Fendi, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας που διεξάγεται στην Ιταλία. Το 2001 η Στόουν είχε περάσει μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της, όταν είχε εισαχθεί σε κλινική εξαιτίας ανευρύσματος στον εγκέφαλο. Δυνατοί πονοκέφαλοι υπήρξαν και το 2001 η αφορμή που η γνωστή ηθοποιός διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου αργότερα οι γιατροί ανακάλυψαν το ανεύρυσμα.

    Αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Μιλάνου, η Στόουν μίλησε σε δημοσιογράφους του Πρακτορείου Ρόιτερς, λέγοντας ότι "Σας ευχαριστώ πολύ για τον ενδιαφέρον σας. Αισθάνομαι καλά και είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ για μια τόσο σημαντική εκδήλωση".

    [03] Σομαλός βουλευτής δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από ενόπλους

    Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν το Σάββατο ένα Σομαλό βουλευτή, η πρώτη πράξη δολοφονίας μέλους της νεοσύστατης βουλής σε μια χώρα που έχει καταρρακωθεί από πολέμους, αναφέρει το Πρακτορείο Ρόιτερς.

    Οι ένοπλοι πυροβόλησαν επανειλημμένως τον βουλευτή Μουστάφ Χάτζι Μοχάμεντ, λίγο μετά το τέλος των απογευματινών προσευχών. Ο Μουστάφ Χάτζι Μοχάμεντ σκοτώθηκε από άτομα που είναι γνωστά για τη βαρβαρότητά τους", δήλωσε ο πρόεδρος του σομαλικού κοινοβουλίου, υπαινισσόμενος τους ισλαμιστές σεμπάμπ, που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

    Την Παρασκευή, ένας δημοσιογράφος έχασε τη ζωή του, μόλις μία μέρα μετά την επίθεση ενόπλων σε δημοφιλές εστιατόριο της χώρας, κατά την οποία 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ τους τρεις ακόμα δημοσιογράφοι.

    Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία του Μοχάμεντ.

    [04] Περίπου χίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν στη Μαδρίτη κατά των μέτρων λιτότητας

    Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη κατά των μέτρων λιτότητας της ισπανικής κυβέρνησης, καταγγέλλοντας την ευθύνη που φέρουν οι τράπεζες και οι πολιτικοί αξιωματούχοι για την ύφεση που πλήττει την Ισπανία.

    Περίπου χίλιοι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία ως τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ατότσα, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Μακριά από την εξουσία τραπεζίτες" ή "Χωρίς δουλειά, χωρίς σπίτι και χωρίς φόβο".

    Είναι η πρώτη διαδήλωση που πραγματοποιείται αυτό το φθινόπωρο στην ισπανική πρωτεύουσα και η πιο πρόσφατη από μια σειρά διαδηλώσεων που έγιναν φέτος κατά των μέτρων λιτότητας που έχουν οδηγήσει στην περικοπή των μισθών, στην αύξηση της φορολογίας και πλήττουν κυρίως, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, τους πιο φτωχούς.

    "Είναι κλοπή", δήλωσε μια διαδηλώτρια, η 58χρονη Εμίλια Φερνάντεθ, που είναι κοινωνική λειτουργός και ο μισθός της μειώθηκε κατά 7%. "Κόβουν τους δικούς μας τους μισθούς, αλλά δεν κόβουν των πολιτικών", διαμαρτυρήθηκε.

    "Είναι ένα δώρο στους πολιτικούς γιατί θα τους επιτρέπει να μας ελέγχουν και να μας κλέβουν καλύτερα", σημείωσε.

    Η σημερινή διαδήλωση είχε διοργανωθεί από το Κίνημα της 15ης Μαΐου, το οποίο δημιουργήθηκε το 2011 μετά το μεγάλο κύμα διαμαρτυριών που ξέσπασε στην ισπανική πρωτεύουσα.

    [05] Εξήντα αστυνομικοί και 30 δημοσιογράφοι για έναν μόνο διαδηλωτή στη Μασσαλία

    Περίπου 60 αστυνομικοί, υποστηριζόμενοι από ένα ελικόπτερο, είχαν κινητοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Μασαλίας για να αντιμετωπίσουν ...έναν διαδηλωτή, ο οποίος είχε ζητήσει την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη δημοσίευση των σκίτσων με τον Μωάμεθ από την γαλλική εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα "Σαρλί Εμπντό".

    Ο διαδηλωτής, ο Όμαρ Τζελίλ, που είναι υπεύθυνος μιας ένωσης, είχε ζητήσει την πραγματοποίηση διαδήλωσης σήμερα σε συνοικία της Μασαλίας, για την οποία οι τοπικές αρχές δεν είχαν λάβει αίτημα για έγκριση.

    Παρόντες ήταν επίσης περίπου 30 δημοσιογράφοι.

    Αφού μίλησε στους δημοσιογράφους, ο διαδηλωτής κόλλησε τρεις αφίσες στις οποίες αναγράφονταν συνθήματα, όπως: "Γουρούνια Εμπντό" και "οι Γάλλοι μουσουλμάνοι δεν έχουν ανάγκη από έγκριση για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους".

    "Σήμερα ίσως είμαι μόνος μου, αλλά είμαι ο εκπρόσωπος μιας σιωπηλής πλειοψηφίας" που διαμαρτύρεται κατά της Charlie Hebdo, σημείωσε ο Τζελίλ.

    Κραδαίνοντας το διαβατήριό του και δηλώνοντας έτοιμος να συλληφθεί, κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς "να αναλάβει τις ευθύνες του ή να σωπάσει για πάντα".

    Αστυνομική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι "δεν τίθεται ζήτημα σύλληψής του, πόσω μάλλον που διαδηλώνει μόνος του".

    [06] Χιλιάδες μοτοσικλετιστές διαδήλωσαν σε ευρωπαϊκές πόλεις

    Χιλιάδες μοτοσικλετιστές διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι και σε άλλες τουλάχιστον 20 γαλλικές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Στρασβούργο, διαμαρτυρόμενοι για το μελλοντικό ευρωπαϊκό σχέδιο τεχνικού ελέγχου, ανακοίνωσε η Γαλλική Ομοσπονδία Οργισμένων Μοτοσικλετιστών (FFMC).

    Η σημερινή "ημέρα ευρωπαϊκής δράσης" είχε διοργανωθεί επίσης στο Βέλγιο, την Φινλανδία, την Ιρλανδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Περισσότεροι από 4.500 μοτοσικλετιστές διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες κοντά στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και περίπου 1.900, σύμφωνα με την αστυνομία, ή περίπου 6.000, σύμφωνα με τους διοργανωτές, μπροστά από την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

    Στη διαδήλωση στο Παρίσι μετείχαν, σύμφωνα με την αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας, περίπου 1.000 άνθρωποι.

    Διαδηλώσεις έγιναν επίσης μπροστά από τα κέντρα τεχνικού ελέγχου της "Dekra", μεγάλης εταιρείας εμπειρογνωμόνων, την οποία οι μοτοσικλετιστές κατηγορούν ότι ενέπνευσε το σχέδιο αυτό, το οποίο επινόησαν "οι τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".

    Οι διαδηλωτές θεωρούν ότι πρόκειται για "έναν νέο περιορισμό που δεν έχει καμία αιτιολογία" και δεν επιφέρει καμία βελτίωση στην ασφάλεια. Σύμφωνα με τους ίδιους, πρόκειται για μια παραχώρηση προς τους βιομηχάνους για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

    Ο μελλοντικός αυτός ευρωπαϊκός Τεχνικός Έλεγχος "συνίσταται στην αύξηση της συχνότητας των υποχρεωτικών τεχνικών ελέγχων των οχημάτων, στην ενίσχυση της αυστηρότητας των ελέγχων και στην υποβολή σε αυτόν των δίτροχων στις 11 χώρες της ΕΕ στις οποίες δεν ισχύει ο Τεχνικός Έλεγχος για τις μοτοσικλέτες", ανακοίνωσε χθες η ομοσπονδία.

    Η κύρια πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να καταστεί υποχρεωτική μια επιθεώρηση των μοτοσικλετών και των σκούτερ με δύο ή τρεις τροχούς, το οποίο δεν ισχύει σήμερα σε πολλές χώρες της ΕΕ (Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Μάλτα, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ρουμανία). Όλες οι άλλες επιβάλλουν τον τεχνικό έλεγχο των μοτοσικλετών και των σκούτερ.

    [07] Αμοιβή για τη δολοφονία του δημιουργού της αντιισλαμικής ταινίας προσφέρει Πακιστανός υπουργός

    Ένας υπουργός δηλώνει ότι θα δώσει αμοιβή 100.000 δολαρίων σε όποιον σκοτώσει τον δημιουργό της αντιισλαμικής ταινίας "Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων".

    "Ανακοινώνω ότι θα δώσω 100.000 δολάρια σε αυτόν που θα σκοτώσει αυτόν τον βλάσφημο που προσέβαλε τον ιερό προφήτη", δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ο υπουργός Σιδηροδρόμων Γουλάμ Άχμεντ Μπιλούρ.

    "Καλώ επίσης τους Ταλιμπάν και τους αδελφούς της Αλ Κάιντα να μετάσχουν σε αυτήν την ευγενή πράξη", πρόσθεσε ο υπουργός, βεβαιώνοντας ότι αν είχε ο ίδιος την ευκαιρία θα σκότωνε τον δημιουργό της ταινίας με τα ίδια του τα χέρια. "Μετά ας με συλλάβουν", κατέληξε.

    Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Πακιστάν κατά της ταινίας αυτής, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, ενώ χθες 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν σε πολύ μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά της ταινίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 September 2012 - 0:30:45 UTC