Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το διακύβευμα είναι η προστασία της ίδιας της Δημοκρατίας»
  • [02] Το ΠΑΣΟΚ λέει στην κυβέρνηση να βρει ισοδύναμα 2 δισ. ευρώ
  • [03] Τέλος στα φθηνά τιμολόγια ρεύματος για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ
  • [04] Μπάσκετ: Στη 2η αγωνιστική, στο ΟΑΚΑ, το ντέρμπι «αιωνίων»
  • [05] Οδεύουν προς τα Όσκαρ οι «Άθικτοι»
  • [06] Στην κρίση των βουλευτών η ψήφος για τα μέτρα, δηλώνει ο Μ. Κεφαλογιάννης
  • [07] Με εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα συναντήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [08] Στοιχεία για τις αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις από τα ταμεία απέστειλε ο Γ. Βρούτσης
  • [09] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την επόμενη Τετάρτη, αποφάσισε η ΠΝΟ
  • [10] Συνάντηση Μόντι - Μαρκιόννε για το μέλλον της Fiat
  • [11] Μια κόρη για τον Ρόμπι Γουίλιαμς
  • [12] Μεθυσμένοι οι Ρώσοι πιλότοι τη στιγμή της μοιραίας συντριβής

  • [01] «Το διακύβευμα είναι η προστασία της ίδιας της Δημοκρατίας»

    Προαποφασισμένα χαρακτήρισε τα οικονομικά μέτρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παράταξης.

    Άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την ακολοθούμενη οικονομική πολιτική και πρόσθεσε ότι το διακύβευμα είναι ο υπαρκτός κίνδυνος για τη Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή.

    Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για κέντρα που προσπαθούν να περάσουν τα μέτρα με προπαγάνδα και αναφέρθηκε σε επιθέσεις που δέχεται η αριστερά.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και σε όσους επιχειρούν να εξισώσουν τους αγώνες της αριστεράς με την ακροδεξιά.

    Παίζουν, ανέφερε ο κ.Τσίπρας, επικίνδυνα παιχνίδια και γίνονται αβανταδόροι της ακροδεξιάς.

    Πρόσθεσε ότι παρουσιάζεται ως επιτυχία το δωράκι, όπως είπε, της επιμήκυνσης το οποίο είχε προτείνει πριν από ένα χρόνο το ΔΝΤ.

    [02] Το ΠΑΣΟΚ λέει στην κυβέρνηση να βρει ισοδύναμα 2 δισ. ευρώ

    «Εδώ και τώρα, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να καλέσει τους υπουργούς και να τους ζητήσει να καταθέσουν συγκεκριμένα σχέδια για την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα ευθύνης τους» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

    Σημείωσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια να μειωθεί η σπατάλη στο κράτος και επανέλαβε ότι το Κίνημα είναι κατά των οριζόντιων μέτρων, υπογραμμίζοντας ότι «δεν τα αντέχει η ελληνική κοινωνία».

    Συνεχίζοντας, η κα Γεννηματά υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τώρα, έστω 2 δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων, που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο».

    [03] Τέλος στα φθηνά τιμολόγια ρεύματος για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ

    Η παροχή με μειωμένο τιμολόγιο ποσότητας του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ αποτελεί εισόδημα για το υπουργείο Οικονομικών και θα φορολογείται με βάση τις διατάξεις της φορολογίας εισοδήματος.

    Αυτό προκύπτει από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους την οποία έκανε δεκτή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

    Αυτό σημαίνει ότι το ποσό που αντιστοιχεί στην έκπτωση της τιμής του ρεύματος θα φορολογείται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

    [04] Μπάσκετ: Στη 2η αγωνιστική, στο ΟΑΚΑ, το ντέρμπι «αιωνίων»

    Πολύ νωρίς θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» οι δύο «αιώνιοι», όπως προέκυψε από την σημερινή κλήρωση του ΕΣΑΚΕ για τη σεζόν 2012-13 στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στις 14 Οκτωβρίου για τη 2η αγωνιστική, ενώ στις 27 Ιανουαρίου ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την 15η αγωνιστική.

    [05] Οδεύουν προς τα Όσκαρ οι «Άθικτοι»

    Η ταινία-φαινόμενο «Άθικτοι» των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Γαλλία για το Όσκαρ στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας, έχει εισπράξεις μέχρι σήμερα 12 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office.

    Το «The Artist» του Μισέλ Χαζαναβίσιους που κέρδισε πέντε Όσκαρ, είχε συνολικές εισπράξεις στη Βόρεια Αμερική περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια, μετά 30 εβδομάδες.

    Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως οι «Άθικτοι» θα ξεπεράσουν κατά πολύ το «The Artist» σε εισπράξεις όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

    Βέβαια η ταινία «Άθικτοι» δεν θα διαγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες, παρά μόνο σε αυτή της ξενόγλωσσης ταινίας, ελπίζοντας πως θα επιλεγεί από την Ακαδημία ως υποψήφια ταινία.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [06] Στην κρίση των βουλευτών η ψήφος για τα μέτρα, δηλώνει ο Μ. Κεφαλογιάννης

    «Εγώ δεν είμαι υπέρ των κατασταλτικών μέτρων. Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι βουλευτές: πότε υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης στη Βουλή, γιατί αυτό καθορίζει πότε μια κυβέρνηση μπορεί να σταθεί στη Βουλή και πότε όχι», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, μιλώντας για το ενδεχόμενο επιβολής κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για τα νέα μέτρα.

    Ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε πως υπάρχουν ψηφοφορίες που ενέχουν το στοιχείο της ψήφου εμπιστοσύνης, όπως για «τον προϋπολογισμό, αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει την πλειοψηφία και δεν μπορεί να εκτελέσει τα οικονομικά του κράτους και σε τέτοιου είδους ψηφοφορίες, όπως αυτή που θα γίνει»

    [07] Με εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα συναντήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος

    Τις ανησυχίες τους σχετικά με το ζήτημα των εφάπαξ βοηθημάτων, εξέθεσαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τα μέλη του συντονιστικού οργάνου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα (ΤΑΠΙΤ), σε συνάντηση που είχαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε για την πρόταση της παράταξης, που προβλέπει αναλογιστικές μελέτες και αύξηση των εισφορών, όπου απαιτείται, αντί οριζόντιων περικοπών στο εφάπαξ, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για αποκατάσταση των απωλειών που υπέστησαν τα χαρτοφυλάκια των ταμείων λόγω του PSI, μέσω της αγοράς ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τη δευτερογενή αγορά.

    «Έκτρωμα» χαρακτήρισε, σε δήλωσή του, ο Λεωνίδας Καραθανάσης, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τουρισμού και του ΔΣ του ΤΑΠΙΤ, το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η μελέτη για το Ταμείο.

    Όπως ανέφερε, αυτή η μελέτη που «ονομάστηκε ειδικού σκοπού» συμπεραίνει ότι πρέπει να μειωθεί το εφάπαξ στα ταμεία που είναι βιώσιμα με αρκετά αποθεματικά, ενώ για τα ελλειμματικά ταμεία συμπεραίνει ότι πρέπει να αυξηθεί. Σημείωσε δε, ότι μπορούν να γίνουν αποδεκτές οποιεσδήποτε παρεμβάσεις στα ταμεία, αρκεί να προηγηθούν αναλογιστικές μελέτες με αντικειμενικά στοιχεία.

    [08] Στοιχεία για τις αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις από τα ταμεία απέστειλε ο Γ. Βρούτσης

    Αναλυτικά στοιχεία για τις αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις, για κάθε ταμείο ξεχωριστά, απέστειλε στη Βουλή υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης.

    Όπως ειδικότερα προκύπτει,

    - στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, οι αναπόγραφες συντάξεις είναι 6.600. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προέβη σε διασταύρωση στοιχείων, από την οποία προέκυψε ότι από το σύνολο των περιπτώσεων, περίπου 2.500 αφορούσαν σε συνταξιούχους που είχαν αποβιώσει και από αυτές έχουν διακοπεί προς το παρόν 2.250 συντάξεις, λόγω θανάτου των δικαιούχων.

    - στον ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών), οι αναπόγραφοι συνταξιούχοι, στους οποίους δεν καταβάλλεται πλέον σύνταξη, είναι 137.

    - στο ΕΤΑΑ (Τομέας Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτικών Δημοσίων Έργων- ΤΣΜΕΔΕ), δεν καταβάλλεται σύνταξη σε 99 μη απογραφέντες και έχουν ήδη ζητηθεί στοιχεία για τον έλεγχο, προκειμένου στη συνέχεια όσες περιπτώσεις πρέπει, να διαβιβαστούν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    - στον Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΤΑΝ), από τον έλεγχο προέκυψε η καταβολή 2 παράνομα εισπραχθεισών συντάξεων, μετά τον θάνατο των συνταξιούχων.

    - στο ΕΤΑΠ- ΜΜΕ (Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης), έχει εντοπιστεί και έχει σταλεί στη Δικαιοσύνη μία περίπτωση αχρεωστήτως καταβληθείσας σύνταξης λόγω θανάτου του δικαιούχου.

    - στον ΟΓΑ, στο πλαίσιο ελέγχου καταβολής συνταξιοδοτικών παροχών, διενεργήθηκε απογραφή- έλεγχος των συνταξιούχων ανασφάλιστων ομογενών από την Αλβανία και τους ζητήθηκε να προσκομίσουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά.

    - σε ότι αφορά στους φορείς επικουρικής ασφάλισης, έχουν εντοπιστεί και σταλεί στη Δικαιοσύνη πέντε περιπτώσεις αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων λόγω θανάτου δικαιούχου.

    [09] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την επόμενη Τετάρτη, αποφάσισε η ΠΝΟ

    Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση, την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

    Στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων της ΠΝΟ, είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτικών, η προστασία των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και η άμεση υπογραφή συλλογικών συμβάσεως εργασίας.

    Οι ναυτεργάτες για το ζήτημα του Οίκου Ναύτου κάνουν λόγο για υποβάθμιση της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των υπηρεσιών του προς τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς και τις οικογένειές τους, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η διατήρηση αυτοτέλειάς του και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του αποτελούν πάγιες θέσεις της.

    Η ΠΝΟ ζητάει, επίσης, ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών, μη κατάργηση και υπαγωγή του ΓΕΝΕ στον ΟΑΕΔ,μη περικοπή συντάξεων, κυρίων και επικουρικών και λοιπών παροχών,αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης - μετεκπαίδευσης, μη καταστρατήγηση της κείμενης νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τις συνθέσεις των πλοίων, καθώς και αυστηρή τήρηση των συμφωνιών που υπογράφει η συνομοσπονδία με εφοπλιστές και εκπροσώπους πλοίων και αφορούν την στελέχωσή τους.

    [10] Συνάντηση Μόντι - Μαρκιόννε για το μέλλον της Fiat

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Σέρτζο Μαρκιόνε πρόκειται να συναντηθεί το Σάββατο το απόγευμα στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, με τον οποίο θα συζητήσει τις βασικές, μελλοντικές στρατηγικές κινήσεις της βιομηχανίας του στην Ιταλία.

    Την περασμένη εβδομάδα, η δήλωση του Μαρκιόνε ότι «το σχέδιο επενδύσεων συνολικού ύψους 20 δισεκ. δεν πρέπει πλέον να θεωρείται μη δεσμευτικό», είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των μεγαλύτερων συνδικάτων της χώρας, αλλά και σειρά παρεμβάσεων της υπουργούΕργασίας Έλσα Φορνέρο και του υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης Κοράντο Πάσερα.

    Σε χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» ο Μαρκιόνε κατέστησε σαφές ότι «η Fiat δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ιταλία», προσθέτοντας ότι «θα χρησιμοποιήσει τα κέρδη των βιομηχανικών μονάδων του εξωτερικού για να καλύψει τις ανάγκες εκείνων που βρίσκονται εντός ιταλικών συνόρων».

    [11] Μια κόρη για τον Ρόμπι Γουίλιαμς

    Ο βρετανός ποπ σταρ Ρόμπι Γουίλιαμς έγινε πατέρας για πρώτη φορά και ανακοίνωσε πανευτυχής για τη γέννηση της κόρης του Τερέζα Ρόουζ στην ιστοσελίδα του, με τη φράση "Baby, mummy and daddy are all rockin...".

    Ο 38χρονος Γουίλιαμς ανέφερε ότι η κόρη του, την οποία χαϊδευτικά αποκαλεί Τέντι, γεννήθηκε χθες Τρίτη και ζυγίζει 3,28 κιλά και ευχαρίστησε όλους για τις ευχές τους.

    Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης το κοριτσάκι γεννήθηκε στο Λονδίνο.

    Ο ποπ σταρ και η σύζυγός του αμερικανίδα ηθοποιός 'Αιντα Φιλντ είχαν ανακοινώσει το Μάρτιο ότι περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς το 2010.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [12] Μεθυσμένοι οι Ρώσοι πιλότοι τη στιγμή της μοιραίας συντριβής

    Δύο Ρώσοι βετεράνοι πιλότοι ήταν μεθυσμένοι όταν το αεροσκάφος τους συνετρίβη νωρίτερα αυτό το μήνα σε δασώδη περιοχή στη ρωσική Άπω Ανατολή, ένα αεροπορικό δυστύχημα που προκάλεσε το θάνατο των 10 εκ των 14 επιβαινόντων, μετέδωσε σήμερα ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχους που διεξάγουν έρευνες για τα αίτιά του.

    Στους πιλότους Βιατσεσβάλ Σπακ και Βλαντίμιρ Νταντσένκο βρέθηκε το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα τους να είναι αρκετά υψηλό ώστε να κριθούν ακατάλληλοι να πετάξουν στις 12 Σεπτεμβρίου, όταν το ελικοφόρο αεροσκάφος τους τύπουΑντόνοφ-28 κατέπεσε σε δάσος και συνετρίβη στην απομακρυσμένη χερσόνησο Καμτσάτκα, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα L!fenews.

    Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι και οι δύο πιλότοι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ μετά τις αιματολογικές εξετάσεις σε εναπομείναντα μέρη των πτωμάτων τους.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 September 2012 - 12:30:48 UTC