Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η γειτονιά που θα ήθελα» μέσα από τα μάτια των παιδιών
  • [02] Μαυραγάνης: Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει τα cd με τους καταθέτες σε Ελβετία
  • [03] Συνελήφθησαν έξι άτομα για διαρρήξεις σε εκκλησίες της Βόρειας Ελλάδας
  • [04] Σε 13 αίτια αποδίδει η ΕΣΕΕ τη διατήρηση των τιμών σε υψηλά επίπεδα
  • [05] Αρμαντίλο, η μασκότ του Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία
  • [06] Εγκαινιάζεται σήμερα η αναδρομική έκθεση του Βάλια Σεμερτζίδη
  • [07] Φ. Γεννηματά: Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση για αύξηση ορίων ηλικίας
  • [08] Σ. Κεδίκογλου: Πρώτα η ρευστότητα και μετά η επιμήκυνση
  • [09] Μάρτι Αχτισάαρι: "Δεν είναι δικό μου λάθος που η Σερβία έχασε το Κόσοβο"

  • [01] «Η γειτονιά που θα ήθελα» μέσα από τα μάτια των παιδιών

    Έκθεση έργων του Πανελλήνιου Μαθητικού Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού με θέμα «H γειτονιά που θα ήθελα», πραγματοποιείται από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οίκαδε της Τράπεζας Κύπρου στο εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι, από τις 17 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

    Πρόκειται για 100 έργα ζωγραφικής, ατομικά και ομαδικά καθώς και κατασκευές, που έχουν επιλεγεί από τα 4.500 έργα συνολικά, τα οποία συγκεντρώθηκαν στον ομότιτλο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Οίκαδε σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και προέρχονται από δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και καλλιτεχνικά εργαστήρια από όλη την Ελλάδα. Το σύνολο των έργων παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Απρίλιο, στο Μετρό στο Σύνταγμα.

    Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, την Παρασκευή 21 & 28/9 και ώρες 17.00-20.00 και το Σάββατο 22 & 29/9 και ώρες 10.00-20.00, όλα τα παιδιά-επισκέπτες του Avenue θα μπορούν να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες με πολλά δώρα.

    Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οίκαδε αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου, που εκπονείται από το 1999 και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περισσότερα από 120 δημοτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, που επικοινωνούν «ζωντανά» μέσω Διαδικτύου. Παράλληλα, η εκπαιδευτική ιστοσελίδα www.oikade.gr, η οποία ανανεώθηκε και εμπλουτίστηκε με περισσότερο εκπαιδευτικό υλικό, είναι ανοιχτή σε όλα τα παιδιά και τους γονείς.

    [02] Μαυραγάνης: Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει τα cd με τους καταθέτες σε Ελβετία

    Προϊόντα βιομηχανικής κατασκοπείας έχουν χαρακτηρισθεί από ελβετικής πλευράς τα περίφημα cd που κατά πληροφορίες περιέχουν ονόματα καταθετών στις ελβετικές τράπεζες, και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας για την απόκτηση τους από την ελληνική πλευρά, αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, επισημαίνοντας μάλιστα ότι για την απόκτηση των ψηφιακών αυτών δίσκων έχουν εκδοθεί και εντάλματα σύλληψης.

    Το έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικής με τις ενέργειες που έχουν γίνει από την ελληνική κυβέρνηση για την παροχή πληροφοριών από τη γερμανική κυβέρνηση σχετικά με τις καταθέσεις Ελλήνων φορολογουμένων στην Ελβετία.

    [03] Συνελήφθησαν έξι άτομα για διαρρήξεις σε εκκλησίες της Βόρειας Ελλάδας

    Για σωρεία διαρρήξεων, σε εκκλησίες της Βόρειας Ελλάδας, κατηγορούνται έξι άτομα, τα οποία συνελήφθησαν από αστυνομικούς και κρατούνται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Οι συλληφθέντες φέρονται ότι, τις νυχτερινές κυρίως ώρες, έμπαιναν σε εκκλησίες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, αναθήματα και άλλα αντικείμενα.

    Η αξία των κλοπιμαίων, που κατάφεραν να αποσπάσουν τους τελευταίους μήνες, δεν έγινε ακόμα γνωστή από τις διωκτικές αρχές.

    [04] Σε 13 αίτια αποδίδει η ΕΣΕΕ τη διατήρηση των τιμών σε υψηλά επίπεδα

    Σε 13 αιτίες αποδίδει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου τη διατήρηση των τιμών σε υψηλά επίπεδα, παρά την κρίση και τη μείωση της κατανάλωσης.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η ΕΣΕΕ σε σημερινή ανακοίνωση, η κατανάλωση την τελευταία διετία μειώθηκε κατά 14,77% (από 36,9 δισ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2010 σε 31,45 δισ. το ίδιο τρίμηνο του 2012 σε σταθερές τιμές) αλλά ο πληθωρισμός παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα.

    Η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει πλέον να υποχωρεί και να κινείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, παρά την ξαφνική αύξηση που παρουσίασε τον Αύγουστο στο 1,7 από το 1,3 του Ιουλίου, τονίζει ωστόσο ότι ο πληθωρισμός καταγράφει το ρυθμό μεταβολής και όχι αν οι τιμές είναι υψηλές ή χαμηλές.

    [05] Αρμαντίλο, η μασκότ του Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία

    Ενα αρμαντίλο, με τα χρώματα της βραζιλιάνικης σημαίας, θα είναι η μασκότ του Μουντιάλ του 2014.

    Τα αποκαλυπτήρια έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Ρονάλντο και απομένει απλά «βαπτιστεί» και να πάρει τ' όνομα του, κάτι που θα γίνει μέσω ψηφοφορίας των φιλάθλων μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

    Τα αρμαντίλο, που είναι σύμβολο για την πανίδα της Βραζιλίας, είναι μικρά θηλαστικά, τα οποία κινδυνεύουν με εξαφάνιση λόγω της αλόγιστης καταστροφής των δασών.

    Είναι γνωστά επειδή το σώμα τους καλύπτεται από οστεώδες κέλυφος, και η ονομασία τους σημαίνει στα ισπανικά «μικρό θωρακισμένο» (little armored one).

    Υπάρχουν πολλά είδη αρμαντίλο, και κάποια από αυτά διακρίνονται από τον αριθμό των ζωνών στην «πανοπλία» τους.

    Όλα τα είδη αρμαντίλο είναι ιθαγενή στην Αμερική, όπου κατοικούν σε διάφορα είδη περιβάλλοντος και ειδικά στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας.

    [06] Εγκαινιάζεται σήμερα η αναδρομική έκθεση του Βάλια Σεμερτζίδη

    Εγκαινιάζεται σήμερα η αναδρομική έκθεση του Βάλια Σεμερτζίδη (1911-1983), στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, βγάζοντας από το περιθώριο το έργο ενός στρατευμένου καλλιτέχνη ταυτισμένου με τις συγκλονιστικότερες στιγμές της αντίστασης στα χρόνια της κατοχής και τον αγροτικό κόσμο της Ελλάδας.

    Από το 1964 ως το θάνατό του, το 1983, o Β. Σεμερτζίδης έζησε μεγάλα διαστήματα στη Ρόδο και φιλοτέχνησε έργα εμπνευσμένα από το τοπίο της,καθώς και τοιχογραφίες για δημόσια και ιδιωτικά κτήρια.Παρουσίασε τη δουλειά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του Βάλια Σεμερτζίδη, βρίσκονται σε Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.

    Η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς θα διαρκέσει έως τις 11 Νοεμβρίου.

    [07] Φ. Γεννηματά: Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση για αύξηση ορίων ηλικίας

    «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μια επίσημη πρόταση από την πλευρά της κυβέρνησης για αύξηση των ορίων ηλικίας και δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ με βάση διαρροές? Έχουμε πει ότι υπάρχουν δυο κόκκινες γραμμές, που είναι οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα και οι αλλαγές στα εργασιακά» δήλωσε, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

    Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τις θέσεις του, ενώ άφησε αιχμές και για τη στάση του Α. Σαμαρά, ως αντιπολίτευση.

    Ερωτηθείσα για τον Ανδρέα Λοβέρδο και τις πληροφορίες ότι δε θα παραστεί στην αυριανή συνεδρίαση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα, είπε: «Λυπάμαι αν ο κ. Λοβέρδος έχει αποφασίσει να μην έρθει αύριο, θα το δούμε πως θα εξελιχθεί. Ο καθένας έχει δικαίωμα να νομίζει ότι μπορεί να εκφράζει κάτι νέο, κάτι διαφορετικό, όμως οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι εκφράζουν το παλιό και ποιοι την ανανέωση, σε αυτούς λογοδοτούμε και κρίνουν την πορεία του καθενός».

    [08] Σ. Κεδίκογλου: Πρώτα η ρευστότητα και μετά η επιμήκυνση

    «Οι δεσμεύσεις μας ισχύουν και θα τις υλοποιήσουμε σε ορίζοντα τετραετίας, το είπε και ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ραδιοφωνικό σταθμό Real. Υπογράμμισε ότι αφού εξασφαλιστεί η ρευστότητα, το επόμενο στάδιο είναι να τεθεί το ζήτημα της επιμήκυνσης.

    Σε ό,τι αφορά τη δέσμευση των τριών αρχηγών για τις οριζόντιες περικοπές, ο κ. Κεδίκογλου απάντησε: «Αναζητείται ο δικαιότερος δυνατός τρόπος. Γνωρίζω ότι οι περισσότερες περικοπές, αυτές που γνωρίζω, είναι κλιμακωτές. Από ΄κει και πέρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη είπε ότι είναι επώδυνες αυτές οι περικοπές και ορισμένες είναι άδικες και πρώτη προτεραιότητά μας, μόλις αρχίσει να παίρνει τα πάνω της η ελληνική οικονομία, είναι να αποκαταστήσουμε αυτές τις αδικίες».

    [09] Μάρτι Αχτισάαρι: "Δεν είναι δικό μου λάθος που η Σερβία έχασε το Κόσοβο"

    Ο πρώην ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες για το καθεστώς του Κοσόβου Μάρτι Αχτισάαρι δήλωσε πως δεν αισθάνεται καμία ενοχή για τα δικαιώματα του Βελιγραδίου και πρόσθεσε πως το σχέδιό του δεν είναι αυτό που ευθύνεται για το γεγονός ότι η Σερβία έχει χάσει το δικαίωμα διακυβέρνησης του Κοσόβου.

    «Δεν αισθάνομαι ένοχος. Γιατί, άλλωστε; Η ερώτησή σας είναι σαν να ρωτούσατε εάν η Ρωσία θα πρέπει να έχει επιρροή στη Φινλανδία. Και οι δύο χώρες είναι ανεξάρτητες και θα πρέπει να συμπεριφέρονται η μία στην άλλη αναλόγως. Η ιστορία κι αυτό που έγινε στα Βαλκάνια δεν πρέπει να ξεχαστεί. Αυτό τονίστηκε με σαφήνεια και το σχέδιό μου ήταν ξεκάθαρο ως προς αυτό το σημείο» εξήγησε ο κ. Αχτισάαρι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Vesti, που εκδίδεται στη Φρανκφούρτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 September 2012 - 6:30:41 UTC