Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κόκκινες γραμμές" για απολύσεις και αλλαγές στα εργασιακά
  • [02] Νίκη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων στην Ολλανδία, δείχνουν τα exit poll
  • [03] Π. Καμμένος: Υπέγραψαν την κατεδάφιση της χώρας

  • [01] "Κόκκινες γραμμές" για απολύσεις και αλλαγές στα εργασιακά

    «Δύσκολο πακέτο. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, για τα μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ

    Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας,δήλωσε ότι υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις με την τρόικα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει σύγκλιση απόψεων σύντομα, ενώ χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα αρκετά καλή ως προς τις εξελίξεις.

    Οπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε απολύσεις στο Δημόσιο και σε αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους, το ΠΑΣΟΚ δεν συζητά απολύσεις στο δημόσιο, οριζόντιες μειώσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, καθώς επίσης και αλλαγές στα εργασιακά που να κινούνται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν και μετέφεραν ότι στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Ο κ. Βενιζέλος, ερωτηθείς για το πότε θα γίνει η επόμενη συνάντηση των αρχηγών και πότε θα κλείσει το πακέτο, είπε ότι «πρέπει όλοι να κινηθούν γρήγορα γιατί η καθυστέρηση στη συζήτηση και στην εκταμίευση της δόσης δεν βοηθά την πραγματική οικονομία, γιατί μας στερεί τη ρευστότητα και θέσεις εργασίας».

    Ηδιαπραγμάτευση συνεχίζεται, ανέφερε ο Φ. Κουβέλης υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος εμμένει στα όσα έχει διατυπώσει για το θέμα των μέτρων η ΔΗΜΑΡ.

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Στουρνάρας: Υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

    [02] Νίκη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων στην Ολλανδία, δείχνουν τα exit poll

    Οι Φιλελεύθεροι (VVD) του απερχόμενου πρωθυπουργού της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε προηγούνται κατά μία έδρατων αντιπολιτευόμενων Εργατικών (PvdA) στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη χώρα, δείχνει δημοσκόπηση κατά την έξοδο από τις κάλπες (exit poll).

    Τα δύο φιλοευρωπαϊκά κόμματα, οι Φιλελεύθεροι και οι Εργατικοί, συγκεντρώνουν 41 και 40 έδρες αντίστοιχα στις συνολικά 150 του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το exit poll του ολλανδικού δικτύου NOS/RTL.

    [03] Π. Καμμένος: Υπέγραψαν την κατεδάφιση της χώρας

    Βολές εναντίον της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ) εκτόξευσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για «πολιτικούς απατεώνες της συγκυβέρνησης», ενώ άφησε και αιχμές σε βάρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ότι μετά τις εκλογές «βάζει νερό στο κρασί του και γυρίζει σελίδα στην πολιτική του».

    Κατά την ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τη σημερινή κυβέρνηση «τρίτη κατοχική κυβέρνηση του Μνημονίου» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ότι μαζί με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, και της ΔΗΜ.ΑΡ, Φώτη Κουβέλη, υπέγραψαν την κατεδάφιση της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 September 2012 - 18:30:35 UTC