Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών
  • [02] Ο Ομπάμα "προειδοποιεί" τη Λιβύη
  • [03] "Ζωντανεύει" μετά από 2.500 χρόνια το αρχαίο θέατρο Διονύσου

  • [01] Στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών

    Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, στις 2 το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Ι. Στουρνάρα (15:00), καθώς και με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη (16:15).

    Ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος είναι ο πρώτος Γάλλος υπουργός Οικονομικών που επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα, από το 1998, θα έχει επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, στις 17:45, στη Βουλή.

    Λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα, ο κ. Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή" αναγνωρίζει την ανάγκη να καταστεί το χρέος της χώρας βιώσιμο και τονίζει χαρακτηριστικά: «η ανταπόκριση της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει, αποτελεί θέμα πρωταρχικής σημασίας. Θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά αυτό είναι δυνατόν μόνο εφ' όσον η Ελλάδα πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους της ότι όχι μόνο διαθέτει την πολιτική βούληση, αλλά και ότι αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται και εφαρμόζονται. Αυτό θα οικοδομήσει την αξιοπιστία της, γεγονός που θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη και θα βοηθήσει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάκαμψη».

    Αναφέρει ότι οι διαβεβαιώσεις του κ. Σαμαρά, στις πρόσφατες συναντήσεις του με τους ηγέτες των σημαντικότερων ευρωπαϊκών χωρών και τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, έγιναν δεκτές με ικανοποίηση στο Παρίσι, αλλά και τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και υπογραμμίζει: «για μας δεν υπάρχει θέμα ότι η Ελλάδα ανήκει εξ ολοκλήρου στη νομισματική ένωση και ότι δεσμευόμαστε να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσει τη θέση ανάμεσά μας».

    [02] Ο Ομπάμα "προειδοποιεί" τη Λιβύη

    Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό έδωσε εντολή να κατευθυνθούν δυο πλοία στις λιβυκές ακτές μετά το θάνατο του πρεσβευτή των ΗΠΑ σε επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξνείου στη Βεγγάζη, δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος.

    "Δυο αντιτορπιλικά θα πλησιάσουν τις λιβυκές ακτές, αλλά απλώς για προληπτικούς λόγους", τόνισε η ίδια πηγή διευκρινίζοντας ότι οι κινήσεις αυτές δε σημαίνουν ότι επίκειται στρατιωτική επιχείρηση.

    Νωρίτερα χθες οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης την ανάπτυξη στη Λιβύη ομάδας 50 πεζοναυτών ειδικευμένων στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, μετά την επίθεση στη Βεγγάζη.

    Επίσης, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας όλων των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών.

    Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το προσωπικό του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη μεταφέρθηκε στη Γερμανία και ότι μειώθηκε ο αριθμός των μελών της αμερικανικής διπλωματικής σποστολής στην Τρίπολη.

    [03] "Ζωντανεύει" μετά από 2.500 χρόνια το αρχαίο θέατρο Διονύσου

    Για πρώτη φορά ύστερα από 2.500 χρόνια θα ηχήσουν ο Αισχύλειος λόγος και η μουσική στο χώρο της νότιας κλιτύος της Ακρόπολης των Αθηνών, κοντά στο αρχαιότερο θέατρο της Αθήνας, αυτό του Διονύσου, με μια μοναδική συναυλία, το Σάββατο, 22 του μηνός.

    Είναι αφιερωμένη στην αρχαιολογική κοινότητα της χώρας και όλους όσοι εργάζονται στη συντήρηση και αποκατάσταση των αρχαίων θεάτρων.

    Το πρόγραμμα της συναυλίας, περιλαμβάνει, σε παγκόσμια πρώτη, το έργο του Γιώργου Κουρουπού, «Μονόλογος», βασισμένο σε δύο μονολόγους του Αισχύλειου «Προμηθέα Δεσμώτη». Στο ενδιάμεσο ένα μικρό ιντερμέτζο, με σόλο κρουστά (Δημήτρης Δεσύλλας). Η φωνή του έργου, (ο μπασοβαρύτονος Τάσος Αποστόλου) άλλοτε στηρίζεται στο αρχαίο αυθεντικό κείμενο κι άλλοτε στη μετάφραση (του Πάνου Μουλλά), με τρόπο ώστε «η νοηματική συνέχεια του έργου να μην διαταράσσεται», εξήγησε ο Γιώργος Κουρουπός.

    Οι θεατές που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα είναι 500, αριθμό που ορίζει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και η είσοδός τους στον αρχαιολογικό χώρο θα επιτρέπεται με την επίδειξη των δελτίων εισόδου που θα έχουν προμηθευτεί από τα εκδοτήρια του Μεγάρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 September 2012 - 2:30:37 UTC