Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη μέγγενη της τρόικας τα εργασιακά
  • [02] Πρώτο κουδούνι με βιβλία αλλά χωρίς δασκάλους
  • [03] «Φορολογική αμνηστία» μελετά το υπουργείο Οικονομικών
  • [04] Μνημεία και μουσεία του Αιγαίου θα «ευεργετηθούν» από το ΕΣΠΑ
  • [05] Η νύφη το 'σκασε λόγω... κρίσης
  • [06] Ο... Αίολος έχει αποθέματα
  • [07] Προσάραξη φορτηγού πλοίου σε βραχονησίδα στο νότιο Ευβοϊκό
  • [08] Νέα ρατσιστική επίθεση σε κουρείο αλλοδαπού, στη Μεταμόρφωση
  • [09] Οι Αμερικανοί θρηνούν τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου, έντεκα χρόνια μετά
  • [10] «Rewind στο μέλλον» στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
  • [11] Ανώδυνη θεραπεία της κύστης κόκκυγος, με τη χρήση της τεχνολογίας

  • [01] Στη μέγγενη της τρόικας τα εργασιακά

    Στη 1 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθείη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους επικεφαλής της τρόικας, ενώ την Τετάρτη 19 του μηνός αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση με τον επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ.

    Στη συνάντηση με την τρόικα αναμένεται να εξετασθούν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας για την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί και τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ληφθεί. Για το σκοπό αυτό άλλωστε, οι εκπρόσωποι του τεχνικού κλιμακίου είχαν κατά τις προηγούμενες ημέρες αλλεπάλληλες συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου και διοικητικούς παράγοντες.

    Αναμένεται να τεθούν, επίσης, γενικότερα θέματα των εργασιακών σχέσεων και τα σενάρια περικοπών σε ασφαλιστικές παροχές και προνοιακά επιδόματα.

    Ο υπουργός Εργασίας έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο νέας μείωσης του βασικού μισθού, με τον οποίο συνδέονται διάφορα επιδόματα και οι μισθολογικές ωριμάνσεις, έχει όμως αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο του επαναπροσδιορισμού του τρόπου με τον οποίο θα καθορίζεται το ύψος αυτού.

    Η τρόικα, έχει θέσει κατ' επανάληψη το θέμα της συνολικής μείωσης του κόστους εργασίας, ενώ στην επιστολή στελεχών των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, προτείνεται η μείωση του προστατευτισμού στην ελληνική αγορά εργασίας, με την αποσύνδεση του χρόνου απασχόλησης από το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων, ώστε να δοθεί στις επιχειρήσεις η δυνατότητα, να ρυθμίζουν οι ίδιες τα θέματα απασχόλησης του προσωπικού με βάση τις ανάγκες τους.

    [02] Πρώτο κουδούνι με βιβλία αλλά χωρίς δασκάλους

    Αγιασμός σήμερα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, αλλά το σχολικό κουδούνι της Τετάρτης δεν θα χτυπήσει σε πολλά σχολεία, αφού οι δάσκαλοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και οι καθηγητές στάση εργασίας, ενώ και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

    Από χθές άρχισαν οι κινητοποιήσεις και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ σήμερα το βράδυ οι πανεπιστημιακοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος.

    Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., θα δώσουν στις 12:30 κοινή συνέντευξη τύπου, για τα προβλήματα σχολείων και εκπαιδευτικών με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

    [03] «Φορολογική αμνηστία» μελετά το υπουργείο Οικονομικών

    «Φορολογική αμνηστία», σε όσους φορολογούμενους απέκρυψαν εισοδήματα μεγάλου ύψους, σε όσους φυγάδευσαν στο εξωτερικό κεφάλαια τα οποία δεν δήλωσαν στην Εφορία, καθώς και σε όσους απέκτησαν με «μαύρο» χρήμα ακίνητα, μετοχές, ομόλογα, χρυσό και άλλα περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας, μελετά να παράσχει το υπουργείο Οικονομικών.

    Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, όσοι έχουν ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, χρυσό, κοσμήματα μεγάλης αξίας, έργα τέχνης, κεφάλαια κατατεθειμένα σε τράπεζες της Ελλάδας ή του εξωτερικού ή κεφάλαια τοποθετημένα σε μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια και άλλες κινητές αξίες, εφόσον τα περιουσιακά αυτά στοιχεία ή κεφάλαια προήλθαν από εισοδήματα ή έσοδα μη δηλωθέντα στις ελληνικές φορολογικές αρχές κατά τα προηγούμενα έτη, θα μπορούν να τα δηλώσουν εκ των υστέρων, χωρίς να καταβάλουν πρόσθετους φόρους και πρόστιμα και με απαλλαγή από κάθε άλλη διοικητική ή ποινική κύρωση για φοροδιαφυγή.

    Στην αξία των περιουσιακών στοιχείων ή των κεφαλαίων που θα δηλωθούν, θα επιβληθεί ένας αυτοτελής φόρος με συντελεστή πολύ χαμηλό (συζητείται να κυμαίνεται στην περιοχή του 5%). Αντίθετα, οι φορολογούμενοι που θα αρνηθούν να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση, θα αντιμετωπίσουν τους νέου τύπου ελέγχους που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, ενώ θα φορολογηθούν με έως και 45% επί της αξίας των περιουσιακών στοιχείων ή των κεφαλαίων.

    Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιδιώκει, υπό την αίρεση της σύμφωνης γνώμης της τρόικας, να ενεργοποιήσει τη ρύθμιση άμεσα, και σε κάθε περίπτωση πριν από το 2013.

    [04] Μνημεία και μουσεία του Αιγαίου θα «ευεργετηθούν» από το ΕΣΠΑ

    Το Κάστρο της Λέσβου, το αρχαιολογικό μουσείο Αγίου Κήρυκου στην Ικαρία, το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο στη Σάμο, ο ναός Αγίου Γεωργίου στα Ψαρά, το αρχαίο θέατρο της Μήλου, το αρχαιολογικό μουσείο στην Κω και ένας αρχαίος οικισμός στο Αγαθονήσι, είναι μερικές μόνο από τις αρχαιολογικές θέσεις και τα μουσεία του Αιγαίου που θα ευεργετηθούν από το ΕΣΠΑ.

    Το αργότερο έως το 2015, πενήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ θα εισρεύσουν από τα προγράμματα των περιφερειών για το ΕΣΠΑ τα οποία, όπως και τα προηγούμενα (Β΄ και Γ΄ ΚΠΣ), αναμένονται να εκτελεστούν από την Αρχαιολογική Υπηρεσία με επιτυχία, τόσο από άποψη χρονοδιαγραμμάτων όσο και απορροφητικότητας.

    Στο Βόρειο Αιγαίο ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ανέρχεται σε 24,4 εκατ. ευρώ. Στη Λέσβο θα πραγματοποιηθούν -μεταξύ άλλων έργων- η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Μυτιλήνης (2,8 εκατ. ευρώ), η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός του Μουσείου - Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη - Τεριάντ (2 εκατ. ευρώ), η αποκατάσταση των μνημείων στο Κάστρο της Μυτιλήνης (2,3 εκατ. ευρώ), καθώς και η προστασία και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού της Κλοπεδής Λέσβου (1,2 εκατ. ευρώ).

    Στη Σάμο, εκτός από την αποκατάσταση και την ανάδειξη του Ευπαλίνειου Υδραγωγείου (5,5 εκατ. ευρώ), θα διαμορφωθεί και θα αναδειχθεί ο αρχαιολογικός χώρος στο κέντρο της αρχαίας πόλης της Σάμου (800.000 ευρώ), στη Χίο θα στερεωθεί τμήμα του τείχους του Φρουρίου (2 εκατ. ευρώ), καθώς και το μιναρέ του Μετζητιέ Τζαμιού (600.000 ευρώ), στη δε Λήμνο αναμένεται να αποκατασταθεί και να αναδειχθεί το διατηρητέο χαμάμ στη Μήθυμνα (1 εκατ. ευρώ), το διατηρητέο κτίριο στη Μύρινα (πρώην οικία Σαχτούρη, 600.000 ευρώ), καθώς και ο Άγιος Γεώργιος στο Ρεπανίδι του Μούδρου (880.000 ευρώ).

    Τα αρχαιολογικά έργα που θα γίνουν στο Νότιο Αιγαίο θα απορροφήσουν περίπου 31 εκατ. ευρώ.

    [05] Η νύφη το 'σκασε λόγω... κρίσης

    Η οικονομική κρίση που έχει αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών στην Ελλάδα, δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη, όπως ήταν αναμενόμενο, τη στάση τους απέναντι στο γάμο. Αν ήταν μία φορά δύσκολη στο παρελθόν η απόφαση για να κάνει κάποιος το βήμα και να προχωρήσει «εις γάμου κοινωνία», σήμερα, λόγω της οικονομικής στενότητας έχει γίνει δύο φορές πιο δύσκολη. Και όταν οι τολμηροί το αποφασίζουν, οι υπερφορτωμένες τελετές, με τους εκατοντάδες καλεσμένους και τα πλούσια τραπέζια, οι ακριβές μπομπονιέρες και οι εξεζητημένοι στολισμοί των ναών δίνουν σιγά -σιγά τη θέση τους σε πιο λιτούς γάμους που τελούνται σε εκκλησίες ή -με μία συνεχώς αυξανόμενη τάση- στο δημαρχείο.

    Στον δήμο Αθηναίων, τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, παρατηρείται τα τρία τελευταία χρόνια μία πτωτική τάση στο σύνολο των τελεσθέντων γάμων. Ωστόσο, οι πολιτικοί γάμοι φαίνεται, ήδη από το 2007, να κερδίζουν έδαφος έναντι των θρησκευτικών. Για παράδειγμα, από το 2010 έως το 2011, χρονική περίοδος όπου γίνεται πιο αισθητή στις τσέπες των πολιτών η οικονομική κρίση, παρατηρείται μία μείωση των τελεσθέντων γάμων κατά 21,52%, με το ποσοστό για τους θρησκευτικούς να αγγίζει το 27,80%, ενώ για τους πολιτικούς το 6,72%.

    Η λιγότερο ακριβή λύση πάντως για όσους θέλουν να ενώσουν τις ζωές και τις τύχες τους είναι το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης που συντάσσεται από έναν συμβολαιογράφο. Όπως, όμως, δείχνουν οι απαντήσεις των συμβολαιογραφικών γραφείων που μίλησαν στο ΑΜΠΕ, δεν είναι ακόμη τόσο δημοφιλές.

    [06] Ο... Αίολος έχει αποθέματα

    Υπάρχει αρκετή ενέργεια στους ανέμους του πλανήτη για να καλυφθούν στο μέλλον όλες οι παγκόσμιες ενεργειακές ανάγκες, αρκεί να υπάρξει η ανάλογη πολιτική βούληση υπέρ της αιολικής ενέργειας και, παράλληλα, να υπάρξουν οι αναγκαίες τεχνολογικές βελτιώσεις, σύμφωνα με δύο νέες αισιόδοξες αμερικανικές επιστημονικές μελέτες.

    Στην πρώτη μελέτη, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η δημιουργία ατμοσφαιρικών γεννητριών, που θα μετατρέπουν τους πιο σταθερούς και πιο ισχυρούς ανέμους των μεγαλύτερων υψομέτρων σε ενέργεια, θα μπορούσαν να παράγουν αρκετά περισσότερη αιολική ενέργεια σε σχέση με τις υπάρχουσες ανεμογεννήτριες στο έδαφος και τις θάλασσες. Οι ατμοσφαιρικές τουρμπίνες μπορούν να αποτελούν ένα συνδυασμό ανεμογεννήτριας και?χαρταετού.

    Σε μια δεύτερη μελέτη, οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι άνεμοι μπορούν να υπερκαλύψουν πολλές φορές τη συνολική παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση έως το 2030.

    Χρησιμοποιώντας μοντέλα πρόβλεψης του κλίματος, οι αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η αιολική ενέργεια αρκεί για μια «καθαρή» οικονομία. Όπως αναφέρουν, αν ως το 2030 όλη η παραγόμενη ενέργεια μετατραπεί σε ανανεώσιμη, οι άνθρωποι θα καταναλώνουν περίπου 11,5 τεραβάτ κάθε χρόνο από όλες τις ενεργειακές πηγές.

    Οι ερευνητές (χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν στους υψηλότερους ατμοσφαιρικούς ανέμους, όπως η πρώτη μελέτη), υποστηρίζουν ότι υπάρχουν αρκετοί άνεμοι στην επιφάνεια της στεριάς και των θαλασσών για να υπερκαλύψουν κατά πολύ τη συνολική ενεργειακή ζήτηση, ακόμα και αν ληφθεί υπόψη ο παράγων του «φρεναρίσματος» των ανέμων εξαιτίας της μαζικής χρήσης των ανεμογεννητριών.

    [07] Προσάραξη φορτηγού πλοίου σε βραχονησίδα στο νότιο Ευβοϊκό

    Καλά στην υγεία τους είναι οι 11 επιβαίνοντες του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου «Ευστράτιος», το οποίο τα ξημερώματα προσάραξε, έμφορτο με 2.200 μετρικούς τόνους ηλιάλευρο, στη βραχονησίδα Βερδούγια στο νότιο Ευβοϊκό, χωρίς να έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κάποιο ρήγμα και εισροή υδάτων.

    Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τα Ψαχνά με προορισμό το Ρέθυμνο. Σε αυτό βρίσκονται εννέα Έλληνες και ένας Ρουμάνος πλήρωμα καθώς και ένας επιβάτης. Στο σημείο δεν έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής κάποια θαλάσσια ρύπανση, ενώ αναμένεται ρυμουλκό από τον Πειραιά.

    Ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού που προσπάθησε να προσεγγίσει το πλοίο, λόγου καιρού δεν τα κατάφερε.

    Στην περιοχή πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι έως 7 μποφόρ.

    [08] Νέα ρατσιστική επίθεση σε κουρείο αλλοδαπού, στη Μεταμόρφωση

    Δύο άγνωστοι τραυμάτισαν Έλληνα μέσα σε κουρείο αλλοδαπού, χθες το βράδυ στην οδό Γκινοσάτη 47 στη Μεταμόρφωση.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομίας, το θύμα μπήκε να κουρευτεί στο κουρείο ιδιοκτησίας Πακιστανού, αλλά πίσω του εισέβαλλαν δύο άγνωστοι οι οποίοι φιλονίκησαν μαζί του επειδή επέλεξε το κουρείο του αλλοδαπού και κατά την φραστική αντιπαράθεση ένας από τους δράστες τον τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο ελαφρά στη δεξιά ωμοπλάτη.

    Στη συνέχεια έριξαν εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά στα έπιπλά του κουρείου με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές. Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται από την αστυνομία ενώ ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

    Έρευνα για την υπόθεση διενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής.

    [09] Οι Αμερικανοί θρηνούν τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου, έντεκα χρόνια μετά

    Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον. Έντεκα χρόνια από εκείνη την ηλιόλουστη Τρίτη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, την ημέρα που άλλαξε την Αμερική και τον κόσμο, όπως υποστήριξαν προσωπικότητες διεθνούς κύρους.

    Έντεκα χρόνια μετά, στο "σημείο μηδέν" του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο Μανχάταν ορθώνεται ο "Πύργος της Ελευθερίας". Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες του στις αρχές του 2014, αναμένεται να είναι το υψηλότερο κτίριο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έντεκα χρόνια μετά, ο Οσάμα μπιν Λάντεν δεν είναι ζωντανός, αλλά το ερώτημα παραμένει το ίδιο, όπως υποστηρίζουν αρκετοί αναλυτές: "Μετά από δυο πολέμους (Αφγανιστάν και Ιράκ) και τον "μακροχρόνιο πόλεμο" κατά της τρομοκρατίας, είναι σήμερα πιο ασφαλείς οι ΗΠΑ;

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στο συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος την περασμένη Πέμπτη, υποστήριξε ότι "οι ΗΠΑ είναι τώρα πιο δυνατές, πιο ασφαλείς και πιο αξιοσέβαστες", τονίζοντας πως "σήμερα, κανένας Αμερικανός δεν πολεμά στο Ιράκ, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν αποτελεί πλέον απειλή για τη χώρα μας και έχουμε οδηγήσει την Αλ Κάιντα στο δρόμο της ήττας".

    Στo Εθνικό Μνημείο, που δημιουργήθηκε στο χώρο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το οποίο εγκαινιάστηκε πέρσι από τον πρόεδρο Ομπάμα και τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους, θα πραγματοποιηθεί σήμερα η καθιερωμένη τελετή.

    Το Μνημείο περιλαμβάνει δυο τεχνητές λίμνες στην περίμετρο των οποίων είναι χαραγμένα τα ονόματα εκείνων που χάθηκαν κατά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στους δίδυμους πύργους και τα ονόματα των θυμάτων από τη βομβιστική επίθεση του 1993, περιέχοντας συνολικά 2.983 ονοματεπώνυμα. Ανάμεσα στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου υπήρχαν και 36 άτομα ελληνικής καταγωγής.

    Οι δύο λίμνες εκτείνονται στο σημείο που βρίσκονταν τα θεμέλια των δύο πύργων, είναι φτιαγμένες από σκούρο γρανίτη και διαθέτουν τους μεγαλύτερους τεχνητούς καταρράκτες στη Βόρεια Αμερική. Επίσης, εκατοντάδες δέντρα βρίσκονται στα μονοπάτια που οδηγούν προς τις δυο λίμνες, ενώ στον ίδιο χώρο κατασκευάζεται Μουσείο. Σύμφωνα με τις αρχές της Νέας Υόρκης, από την περσινή μέχρι τη φετινή μαύρη επέτειο εκτιμάται ότι οι επισκέπτες στο χώρο του Μνημείου ξεπέρασαν τα 4,5 εκατομμύρια.

    [10] «Rewind στο μέλλον» στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

    Δύο μεγάλες συναυλίες φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής Aθηνών σε συμπαραγωγή με το tospirto.net. Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, δύο από τους πιο επιτυχημένους ερμηνευτές της νέας γενιάς παρουσιάζουν το ρεπερτόριο δύο κλασσικών του ελληνικού τραγουδιού.

    Ο κήπος του Μεγάρου, θα υποδεχθεί για δύο συνεχόμενες βραδιές, νέους φίλους αλλά και παλιούς γνώριμους, που θα ?βρουν τη θέση τους?, καθισμένοι στο γρασίδι, αλλά και όρθιοι τραγουδώντας και χορεύοντας, για να απολαύσουν κλασικό ελληνικό τραγούδι, ειπωμένο ?. ?αλλιώς?.

    Την πρώτη βραδιά (21/9) η Ελεωνόρα Ζουγανέλη τραγουδά, μοναδικά, Σταύρο Ξαρχάκο ενώ τη δεύτερη (22/9) ο Vassilikos θα «επανασυστήσει» στο κοινό με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τον Βασίλη Τσιτσάνη.

    «Αυτήν την εποχή που όλοι οι Έλληνες έχουν τόσους λόγους να αισθάνονται «πεσμένοι» , είναι η επιστροφή στο ουσιαστικό που μας κρατάει ακόμα. Είναι καιρός να επαναπροσδιορίσουμε στην μουσική το τί είναι δικό μας. Αυτά τα παιδιά παίρνουν το «παλιό υλικό» και το κάνουν υλικό όλων των γενεών», ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Λάκης Λαζόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    Κάθε συναυλία θα έχει και τους δικούς της γκεστ τραγουδιστές. Στη συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη θα συμμετέχει ο Σταμάτης Κόκοτας, καλλιτέχνης με αξέχαστες πρώτες ερμηνείες τραγουδιών του Ξαρχάκου από τα μέσα της δεκαετία του ?60. (21/9). Ενώ στη δεύτερη θα εμφανισθούν προσκεκλημένοι δύο η Ελένη Τσαλιγόπουλου και ο Λάκης Παπαδόπουλος.(22/9).

    Οι τιμές των εισιτηρίων για τις συναυλίες είναι 10.00 (τιμή προπώλησης) και 12.00 (στο ταμείο).

    [11] Ανώδυνη θεραπεία της κύστης κόκκυγος, με τη χρήση της τεχνολογίας

    Οριστική λύση στο πρόβλημα της κύστης κόκκυγος, που ταλαιπωρεί έναν στους δύο άντρες, δίνει μια νέα τεχνική με τη χρήση laser.

    Πρόκειται για μια ανώδυνη χειρουργική επέμβαση, που διαρκεί περίπου μισή ώρα, κατά την οποία αφαιρούνται με ακρίβεια τόσο η κύστη όσο και κάθε συριγγώδης πόρος. Ο ασθενής φεύγει έπειτα από μία ώρα από το νοσοκομείο και επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες άμεσα.

    «Η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα της ιατρικής και ιδιαίτερα της χειρουργικής, μας βοηθά οι επεμβάσεις να είναι πιο γρήγορες και, ταυτόχρονα, να δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ασθενής, όπως η περίπτωση της κύστης κόκκυγος» τονίζει ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αθήνας, γενικός χειρουργός Αναστάσιος Ξιάρχος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 September 2012 - 4:30:49 UTC