Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός πήγε σαν τον κλέφτη στη ΔΕΘ»
  • [02] Αλ. Παπαρήγα: «Να γλιτώσουμε τη χώρα από τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων»
  • [03] «Τάγματα εφόδου δεν είναι ανεκτά στη δημοκρατία» δήλωσε η Ε. Χριστοφιλοπούλου
  • [04] Αποτελεσματικές πολιτικές εδώ και τώρα ζήτησαν οι φορείς από τον Κ. Χατζηδάκη

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός πήγε σαν τον κλέφτη στη ΔΕΘ»

    «Σαν τον κλέφτη», πήγε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην 77η ΔΕΘ, δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, από τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε με το μπλοκ του Δικτύου συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

    «Ο πρωθυπουργός ήρθε σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σαν τον κλέφτη. Ήρθε γιατί δεν είχε τίποτε να πει στους παραγωγικούς φορείς του τόπου, που έχουν γονατίσει από την πολιτική του, είτε γιατί ντρέπονταν να έρθει και να μιλήσει εδώ για άφεση αμαρτιών, στην πόλη που πριν από ένα χρόνο έδωσε την τελευταία αντιμνημονιακή του παράσταση», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Τσίπρας.

    [02] Αλ. Παπαρήγα: «Να γλιτώσουμε τη χώρα από τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων»

    «Δεν μπορεί ο λαός να ζήσει καλύτερα, δεν μπορεί ν' ανακουφιστεί ακόμη κι από τα βάρη της κρίσης, αν δεν αποφασίσει ένα πράγμα: ότι πρέπει να γλιτώσουμε από τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλίων τη χώρα μας. Όλα τ' άλλα τα φάρμακα είναι δηλητηριώδη», δήλωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προσερχόμενη στην πλατεία Αριστοτέλους για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

    Στην ερώτηση εάν, κατά την εκτίμησή της, τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν θα είναι και τα τελευταία, απάντησε: «Όχι, γιατί η κρίση δεν έχει πιάσει πάτο. Κι όλες οι προτάσεις που ακούμε σήμερα είτε από την κυβέρνηση είτε από την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι προτάσεις που οδηγούν στην ανακύκλωση και στο βάθεμα των προβλημάτων».

    [03] «Τάγματα εφόδου δεν είναι ανεκτά στη δημοκρατία» δήλωσε η Ε. Χριστοφιλοπούλου

    «Οι ύβρεις, οι προπηλακισμοί και η βία που διαδραματίστηκαν θυμίζουν αλήστου μνήμης εποχές, τις οποίες όχι μόνον η Ελλάδα και οι πολίτες της, αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα θέλει να ξεχάσει. Τάγματα εφόδου δεν είναι ανεκτά στη δημοκρατία. Ο νόμος ισχύει για όλους».

    Αυτό δήλωσε η βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, καταδικάζοντας με τον «πιο απόλυτο τρόπο» την «αντιποίηση της αρχής και τη βία που ασκήθηκε από βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής» χτες στη Ραφήνα.

    [04] Αποτελεσματικές πολιτικές εδώ και τώρα ζήτησαν οι φορείς από τον Κ. Χατζηδάκη

    Την πεποίθηση ότι για την κατάσταση στην Ελλάδα «δεν φταίνε ούτε οι αγορές, ούτε οι δανειστές μας, αλλά η φαυλότητα των εκάστοτε κυβερνήσεων» εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) Δημήτρης Μπακατσέλος από το βήμα της συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), στη Θεσσαλονίκη.

    «Όταν επί χρόνια ανεχόμασταν τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τη σπατάλη στο δημόσιο, θα έπρεπε να περιμένουμε ότι θα ερχόταν κάποια μέρα που θα φθάναμε σε αυτή την κατάσταση. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι αυτή η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται» υποστήριξε.

    Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ επισήμανε ακόμη ότι βασική προϋπόθεση, όχι μόνο για την ανάπτυξη, αλλά και για την επιβίωση της οικονομίας, είναι η αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης στο κράτος, προκειμένου να σταματήσει η εκροή κεφαλαίων και ανθρώπινου δυναμικού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 September 2012 - 14:30:42 UTC