Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς περιορισμούς η αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ
  • [02] Δεσμεύσεις καταθέσεων, μετοχών και ακινήτων 121 φοροφυγάδων
  • [03] Ποιοτικό πριμ για στάρι, λάδι, αιγοπρόβατα και αγελάδες και το 2013
  • [04] ΚΚΕ: Άμεσο και επείγον ζήτημα η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας
  • [05] Στήριξη Αλ. Τσίπρα στις κινητοποιήσεις των ένστολων

  • [01] Χωρίς περιορισμούς η αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρόκειται να προβεί εκ νέου στην αγορά χρέους των κρατών-μελών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των υψηλών επιτοκίων, ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι.

    Η ΕΚΤ θα εγκαινιάσει ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο ονομάζει «Άμεσες Νομισματικές Συναλλαγές» (Outright Monetary Transactions, OMT), λόγω των «σοβαρών αναταράξεων που παρατηρήθηκαν στις αγορές κρατικών ομολόγων οι οποίες προέρχονταν από τους αβάσιμους φόβους εκ μέρους των επενδυτών» σχετικά με το ευρώ, είπε ο 65χρονος Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στη Φρανκφούρτη.

    Ο Ντράγκι διευκρίνισε ότι ΕΚΤ θα αγοράζει «χωρίς ποσοτικό όριο» κρατικά ομόλογα βραχυχρόνιας διάρκειας, 1 έτους ως 3 ετών, με στόχο να δοθεί ένα τέλος στην κρίση χρέους.

    Ο επικεφαλής της ΕΚΤ απέκρουσε τις ενστάσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας που εκπροσωπούν τη Γερμανία, ανακοινώνοντας πάντως ότι οι αγορές ομολόγων θα γίνονται υπό «αυστηρούς όρους» τους οποίους θα καθορίζουν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο διάδοχος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

    [02] Δεσμεύσεις καταθέσεων, μετοχών και ακινήτων 121 φοροφυγάδων

    Σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και ακινήτων 121 φυσικών προσώπων και εταιριών, που ενέχονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, προχώρησε το ΣΔΟΕ. Επίσης, κατασχέθηκαν, ως προϊόντα φοροδιαφυγής, πολυτελή ακίνητα, μετοχές στα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Νέας Υόρκης, καθώς και επενδύσεις σε ασφαλιστικές εταιρίες.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα και αφορούσαν στη δράση φυσικών προσώπων και εταιριών τα προηγούμενα οικονομικά έτη. Από τους ελέγχους αυτούς, διαπιστώθηκε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, είτε από εικονικά τιμολόγια, είτε από μη έκδοση παραστατικών και μη απόδοση ΦΠΑ. Στους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανοίχθηκαν, εντοπίστηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, καθώς και ξένο συνάλλαγμα, τα οποία και δεσμεύτηκαν υπέρ του Δημοσίου, ενώ εκκρεμεί το άνοιγμα και άλλων λογαριασμών που σχετίζονται με τις υποθέσεις.

    Με αφορμή το θέμα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι «το ΣΔΟΕ έχει λάβει συγκεκριμένες εντολές να δεσμεύει περιουσιακά στοιχεία όσων κλέβουν το κράτος και τελικά τους ίδιους τους πολίτες, που δοκιμάζονται από μια πρωτοφανή κρίση». Σύμφωνα, επίσης, με τον υπουργό, «η ανοχή σε όσους φοροδιαφεύγουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, τελείωσε. Είναι αδιανόητο να σηκώνουν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής μισθωτοί και συνταξιούχοι, επειδή κάποιοι αποφεύγουν να πληρώνουν τους φόρους τους».

    [03] Ποιοτικό πριμ για στάρι, λάδι, αιγοπρόβατα και αγελάδες και το 2013

    Θα δοθεί και το 2013 το ποιοτικό πριμ για σιτάρι, λάδι, αιγοπρόβατα και αγελάδες. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρατείνεται για ένα χρόνο το καθεστώς των άμεσων ενισχύσεων για τους αγρότες, η ενίσχυση, δηλαδή, μέσω δικαιωμάτων και το ποιοτικό παρακράτημα, για τις εν λόγω περιπτώσεις.

    Το τρέχον κανονιστικό πλαίσιο για την ΚΑΠ και ειδικά για τις άμεσες ενισχύσεις προβλεπόταν να λήξει στο τέλος του 2012, καθώς από το 2013, θεωρητικά, θα υπήρχε νέος κανονισμός για την προγραμματική περίοδο 2013 - 2020.

    Όμως, όπως αναφέρει το υπουργείο, παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αποτέλεσμα να καθίσταται αναγκαία η μετάθεση της έναρξης του νέου καθεστώτος στο 2014, για όλη την ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη ετοιμάσει κανονισμό με τον οποίο δίνεται η παράταση και ο οποίος είναι στο τελικό στάδιο προετοιμασίας και αναμένεται να δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα.

    [04] ΚΚΕ: Άμεσο και επείγον ζήτημα η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας

    «Η λήψη άμεσων μέτρων προστασίας που ανακουφίζουν σήμερα τους ανέργους και τις οικογένειές τους, όπως πρότεινε το ΚΚΕ με την πρόταση νόμου που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή, είναι άμεσο και επείγον ζήτημα», υπογραμμίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

    «Το πρόβλημα όμως της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται χωρίς ριζικές αλλαγές και ανατροπές. Κανένα από τα κόμματα που θεωρούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την ΕΕ ως μονόδρομο, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ανεργία, γι' αυτό το μόνο φάρμακο που χρησιμοποιούν είναι να την μοιράζουν σε όλο και περισσότερους εργαζόμενους, τσακίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα», αναφέρεται στο σχόλιο.

    Και προστίθεται ότι «η σταθερή εργασία για όλους, με σύγχρονα δικαιώματα, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την κοινωνικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, με κεντρικά σχεδιαζόμενη ανάπτυξη και εργατικό- λαϊκό έλεγχο».

    [05] Στήριξη Αλ. Τσίπρα στις κινητοποιήσεις των ένστολων

    Τη σημασία της ενότητας των εργαζομένων όλων των κλάδων, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τα προεδρεία των ομοσπονδιών των σωμάτων ασφαλείας, τονίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους». Ταυτόχρονα εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των ένστολων.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι και οι ένστολοι εργαζόμενοι είναι κομμάτι του λαού μας, που βρίσκονται απέναντι σε μια πρωτοφανή επίθεση, την επίθεση των νέων μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ΄ εντολή της τρόικας, που έχει ως στόχο την εξαθλίωση των Ελλήνων εργαζομένων και τη μετατροπή της χώρας μας σε μπανανία, σε μια χώρα που θα έχει βιοτικό επίπεδο πολύ χαμηλότερο από αυτό που είχαμε τα τελευταία 30 χρόνια, ίσως συγκρίσιμο με το επίπεδο χωρών της νοτιανατολικής Ασίας.

    Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η αντίσταση σε αυτήν την επίθεση πρέπει να είναι συντονισμένη και το μήνυμα που πρέπει να εκπέμπει το λαϊκό κίνημα θα είναι μήνυμα ενωτικό και ελπιδοφόρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 September 2012 - 12:30:39 UTC