Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμβουλές από την ΕΛΠΑ, στη «μάχη» της μείωσης των παιδικών ατυχημάτων
  • [02] Ο Χ.Β. Ρομπάι δεν θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα
  • [03] Έρευνα για οφειλές των τραπεζών στο Δημόσιο διέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας
  • [04] Σεισμός 7,9 βαθμών στην Κόστα Ρίκα. Προειδοποίηση για τσουνάμι
  • [05] Την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάθεσης των σεισμικών ερευνών σε Ιόνιο και Κρήτη, χαιρέτισε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [06] Δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα των εργαζόμενων στα Σώματα Ασφαλείας στη σύσκεψη
  • [07] Για επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα κάνουν λόγο αμερικανικά ΜΜΕ
  • [08] Τουλάχιστον δύο νεκροί σε συντριβή νατοϊκού ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν

  • [01] Συμβουλές από την ΕΛΠΑ, στη «μάχη» της μείωσης των παιδικών ατυχημάτων

    Την τρίτη υψηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσον αφορά στους δείκτες θνησιμότητας από τροχαία ατυχήματα μεταξύ παιδιών, εφήβων και νέων έως 25 ετών, κατέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

    Στη «μάχη» για τον περιορισμό των ατυχημάτων των παιδιών στο δρόμο και στο σχολείο, η ΕΛΠΑ απευθύνει σε γονείς και εκπαιδευτικούς πρακτικές συμβουλές, προκειμένου να μυήσουν τα παιδιά στην οδική ασφάλεια και στην ασφαλή κυκλοφορία.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την περίοδο 1996- 2003, αναφέρθηκαν στο Σύστημα Καταγραφής Ατυχημάτων, στα εξωτερικά ιατρεία όλης της Ελλάδας, 237.577 ατυχήματα σε άτομα έως 25 ετών, εκ των οποίων τα 22.037 (ποσοστό 9%) ήταν τροχαία. Το 50% των παιδιών έως 14 ετών που έπεσαν θύματα τροχαίου ατυχήματος, τραυματίστηκαν ως πεζοί. Το 20% των παθόντων παιδιών προσχολικής ηλικίας κάθονταν στο μπροστινό κάθισμα και το 70% δεν έκανε χρήση παιδικού καθίσματος. Το 10% των παθόντων παιδιών ηλικίας 5 έως 14 ετών ήταν ποδηλάτες, ενώ σχεδόν κανένα δεν φορούσε κράνος. Τέλος, επτά στους δέκα παθόντες εφήβους και νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών τραυματίστηκαν ως χρήστες μηχανοκίνητων δικύκλων.

    [02] Ο Χ.Β. Ρομπάι δεν θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα

    Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

    Τη δήλωση έκανε σήμερα στις Βρυξέλλες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΜΠΕ, η Κάρλα Βαλτόρτα, εκπρόσωπος του Βαν Ρομπάι.

    [03] Έρευνα για οφειλές των τραπεζών στο Δημόσιο διέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας

    Την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα προκάλεσαν οι ισχυρισμοί, χθες, στην Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Παπαδάκη, περί οφειλής μισού δισ. ευρώ των πιστωτικών ιδρυμάτων στο Δημόσιο, από την περίοδο υπουργίας του Γιώργου Αλογοσκούφη.

    Ο κ. Παπαδάκης υποστήριξε ότι οι τράπεζες χρωστούν στο κράτος, από την κεφαλαιοποίηση που έγινε επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη, συνολικό ποσό 555 εκατομμυρίων ευρώ.

    Το θέμα του χρέους των τραπεζών προς το Δημόσιο, επιβεβαίωσε στην Επιτροπή και ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρ. Σταΐκούρας, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται, ήδη, σε διαπραγμάτευση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ώστε να αποδοθούν τα χρήματα που οφείλουν οι τράπεζες.

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, που έλαβε υπόψη του ο κ. Πεπόνης, το χρέος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προκύπτει από την πρώτη δόση των 5 δισ. ευρώ, που είχαν λάβει στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου στήριξης, των 28 δισ. ευρώ, το 2009.

    [04] Σεισμός 7,9 βαθμών στην Κόστα Ρίκα. Προειδοποίηση για τσουνάμι

    Ο ισχυρός σεισμός 7,9 βαθμών στην βορειοδυτική Κόστα Ρίκα ώθησε το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό να αποσύρει μεν την προειδοποίηση για σεισμικά κύματα στην Καραϊβική αλλά να εκδώσει νέα για την Κόστα Ρίκα, τον Παναμά, τη Νικαράγουα, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ονδούρα, το Μεξικό, την Κολομβία, τον Ισημερινό, τη Γουατεμάλα, το Περού καθώς και τη Χιλή,.

    Νωρίτερα το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ανακοίνωσε ότι ο ισχυρός αυτός σεισμός σημειώθηκε κοντά στις ακτές της χώρας στον Ειρηνικό, με επίκεντρο περίπου 80 χλμ. νότια της Λιμπέρια, και σε βάθος 20 χλμ..

    Και το πολεμικό ναυτικό της Χιλής εξέδωσε προειδοποίηση για κίνδυνο από τσουνάμι σε ολόκληρη την ακτογραμμή της χώρας του νότιου κώνου της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με ανακοίνωσή του που δημοσιεύει στον ιστότοπό του.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [05] Την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάθεσης των σεισμικών ερευνών σε Ιόνιο και Κρήτη, χαιρέτισε ο Ευ. Βενιζέλος

    Το αποτέλεσμα των σεισμικών ερευνών στις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης, "θα μας επιτρέψει να έχουμε πλήρη και επιχειρησιακά αξιόπιστη εικόνα για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της χώρας", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, χαιρετίζοντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάθεσης των σχετικών ερευνών.

    Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε, ότι "η Ελλάδα, μετά από καλή προετοιμασία πολλών μηνών, κάνει σήμερα μια ενέργεια που βασίζεται στα κυριαρχικά της δικαιώματα, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας" και πως "ανοίγει έτσι η προοπτική αξιοποίησης του εθνικού πλούτου, με βάση την αρχή της αλληλεγγύης των γενεών".

    [06] Δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα των εργαζόμενων στα Σώματα Ασφαλείας στη σύσκεψη

    Να μεταφέρει στην συνάντηση των αρχηγών την εικόνα που του παρουσίασαν οι ομοσπονδίες εργαζόμενων στα Σώματα Ασφαλείας, "προκειμένου να συνεκτιμηθούν όλα αυτά στις τελικές αποφάσεις για την δέσμη των δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία πρέπει να έχουν εσωτερική ισορροπία και δικαιοσύνη", δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντηση που είχαν, στα Γραφεία του Κινήματος, στην Ιπποκράτους.

    Σε δηλώσεις που ακολούθησαν μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, Δημήτρης Σαϊτάκης, ανέφερε ότι ζήτησαν από τον κ. Βενιζέλο να μεταφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι και να συμπαρασταθεί, ώστε να δοθεί η καλύτερη λύση, σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. «Υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

    «Ο κ. πρόεδρος κατανόησε απολύτως τα προβλήματά μας και την επιχειρηματολογία μας και δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας Δημήτρης Γεωργανζτής και σημείωσε ότι «προσδοκούμε μια δίκαιη λύση που δεν θα είναι ισοπεδωτική και προς τα κάτω».

    [07] Για επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα κάνουν λόγο αμερικανικά ΜΜΕ

    Η δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα προβάλλεται όλο και περισσότερο από αμερικανικά ΜΜΕ. Ακόμη και ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ επέδειξε ενδιαφέρον για την αγορά εκτάσεων γης.

    Ενδεικτικό είναι το σχετικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNBC, στο οποίο γίνεται αναφορά σε επενδυτικές ευκαιρίες στον χώρο των ακινήτων λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, ιδιαίτερα σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, όπου "οι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν κομμάτια της ευρωπαϊκής ιστορίας σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές", όπως υποστηρίζεται.

    Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται, ότι οι κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ελλάδας προτίθενται να αντλήσουν κεφάλαια άνω των 2 δισ. δολαρίων από την πώληση πολύτιμων εκτάσεων γης και ακινήτων. Πρόκειται για παλάτια και κάστρα στην Ιταλία και για εκτάσεις γης στα ελληνικά νησιά, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.

    [08] Τουλάχιστον δύο νεκροί σε συντριβή νατοϊκού ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν

    Δύο στρατιώτες του NATO σκοτώθηκαν σήμερα στην πτώση ενός ελικοπτέρου στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF), προσθέτοντας ότι δεν είναι ενήμερη για τα αίτια της συντριβής του.

    Οι ταλιμπάν υποστήριξαν από την πλευρά τους ότι κατέρριψαν το ελικόπτερο, που σύμφωνα με τις αρχές κατέπεσε στην Λογκάρ, μια επαρχία που βρίσκεται νότια της Καμπούλ και στην οποία δρουν αντάρτες.

    Είναι η τρίτη αιματηρή συντριβή ελικοπτέρου της διεθνούς δύναμης μέσα σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες, ανέφερε η ISAF που, όπως συνηθίζει, δεν αποκάλυψε την εθνικότητα των θυμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 September 2012 - 14:30:37 UTC