Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα συνεργασία της Αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Qantas Airways με την Emirates Airline
  • [02] Σφοδρή καταιγίδα προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε μεγάλο τμήμα της πόλης Άνκορατζ στην Αλάσκα
  • [03] H Motorola αποκάλυψε τρία νέα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα
  • [04] Το FBI αρνείται τους ισχυρισμούς ότι έχει στην κατοχή του προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων κατόχων συσκευών της Apple

  • [01] Νέα συνεργασία της Αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Qantas Airways με την Emirates Airline

    Η Αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas Airways, ανακοίνωσε την Πέμπτη, συνεργασία της με την εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Emirates Airline, μεταφέροντας έτσι τον κεντρικό της κόμβο για τις ευρωπαϊκές πτήσεις από τη Σιγκαπούρη στο Ντουμπάι. Με αυτή τη συμφωνία η Qantas Airways ολοκληρώνει την 17χρονη συνεργασία της με την βρετανική εταιρεία British Airways.

    "Αυτή είναι η μεγαλύτερη συμφωνία που έχει κάνει ποτέ η Qantas" δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Άλαν Τζόις, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η συγκεκριμένη συμφωνία θα περιλαμβάνει "ενσωματωμένο δίκτυο συνεργασίας με ανάλογες τιμές".

    Η 10ετή συμφωνία κλείνει μόλις λίγες εβδομάδες αφότου η Qantas ακύρωσε την παραγγελία που είχε κάνει για 35 αεροσκάφη τύπου Boeing 787-9 και είχε ανακοινώσει απώλειες της τάξης των 197 εκατομμυρίων ευρώ.

    [02] Σφοδρή καταιγίδα προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε μεγάλο τμήμα της πόλης Άνκορατζ στην Αλάσκα

    Μια σφοδρή καταιγίδα με θυελλώδης ανέμους, που ξεπερνούσαν τα 160 χιλιόμετρα την ώρα, έπληξε τη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκα, Άνκορατζ, προκαλώντας τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε μεγάλο τμήμα της περιοχής, αναφέρει το Πρακτορείο Ρόιτερς.

    Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Δήμου του Άνκορατζ, το ποσοστό της πόλης που έχει πληγεί από την καταιγίδα είναι ακόμα άγνωστο, ενώ η έκταση της διακοπής ρεύματος είναι η μεγαλύτερη που έχουν βιώσει οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και πολλές δεκαετίες.

    Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος διακόπηκε σε μεγάλο τμήμα της πόλης, με αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά να παραμείνουν για πολλές ώρες στο σκοτάδι.

    Η καταιγίδα προκάλεσε την πτώση μεγάλων δέντρων και υλικών ζημιών σε σπίτια. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί πολιτών εξαιτίας της καταιγίδας

    [03] H Motorola αποκάλυψε τρία νέα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα

    Η κατασκευάστρια εταιρεία συσκευών κινητής τηλεφωνίας, Motorola, αποκάλυψε, την Τετάρτη, τα πρώτα της "έξυπνα κινητά", μετά την εξαγορά της από την Google.

    Οι τρεις νέες συσκευές ανήκουν στη σειρά "Razr" και η εταιρεία ευελπιστεί να επαναφέρει την δόξα της δημοφιλούς σειράς που είχε πρώτη φορά κυκλοφορήσει το 2004.

    Η μία εκ των τριών συσκευών ενσωματώνει το λειτουργικό Android της Google για smartphones, ενώ η οθόνη που διαθέτει έχει διαγώνιο 4,3 ίντσες, σε σχέση με την 3,5 ιντσών οθόνη του iPhone. Όσον αφορά το μέγεθος, οι δύο συσκευές είναι περίπου ίδιες.

    Η αποκάλυψη των νέων κινητών τηλεφώνων της Motorola πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Nokia δύο καινούριων συσκευών που θα ενσωματώνουν το λειτουργικό της Microsoft, Windows 8.

    [04] Το FBI αρνείται τους ισχυρισμούς ότι έχει στην κατοχή του προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων κατόχων συσκευών της Apple

    Η κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων, Apple, διέψευσε την Τετάρτη ότι παρέδωσε τις ταυτότητες εκατομμυρίων συσκευών iPhone στο FBI, μόλις μία ημέρα αφότου η ομάδα χάκερς, με την ονομασία Antisec, υποστήριξε ότι έχει στην κατοχή της ένα αρχείο με λίστες του FBI όπου αναγράφονται οι κάτοχοι εκατομμυρίων συσκευών της Apple.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι "το FBI δεν ζήτησε από την Apple αυτές τις πληροφορίες και εμείς δεν τις δώσαμε στην υπηρεσία ή οποιοδήποτε άλλο οργανισμό".

    Το FBI, αρνήθηκε επίσης τους ισχυρισμούς της Antisec. "To FBI έχει ενημερωθεί για τις δημοσιοποιημένες αναφορές που υποστηρίζουν ότι παραβιάστηκε ένας φορητός υπολογιστής της υπηρεσίας και ότι αποκαλύφθηκαν προσωπικά δεδομένα που αφορούν στις συσκευές της Apple", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το FBI. "Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία που υποδεικνύουν ότι η υπηρεσία ζήτησε ή απέκτησε τέτοιου είδους πληροφορίες.

    Οι ανακοινώσεις του FBI έρχονται μία μόλις ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο ενός περιληπτικού αρχείου, το οποίο όπως υποστηρίζει η ομάδα Antisec, περιέχει τους σειριακούς αριθμούς ενός εκατομμυρίων συσκευών της Apple. Όπως ανέφερε την Τρίτη το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ομάδα κατάφερε να βρει τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων ανθρώπων που είχαν αγοράσει συσκευές της Apple.

    Όπως δήλωσε η Antisec, ο λόγος για τον οποίο δημοσιοποίησε το περιληπτικό αρχείο είναι για να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί της ομάδας είναι βάσιμοι. Το πλήρες αρχείο, το οποίο απέκτησε τον Μάρτιο από το netbook ενός πράκτορα του FBI στη Νέα Υόρκη, περιέχει μια λίστα 12 εκατομμυρίων συσκευών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 September 2012 - 0:30:37 UTC