Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενθουσίασαν οι Red Hot Chilli Peppers το ΟΑΚΑ
  • [02] Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας εξέφρασε την υποστήριξή του προς την Ακτή του Ελεφαντοστού
  • [03] Η Nokia αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα τα νέα μοντέλα Lumia με λειτουργικό Windows Phone
  • [04] Ομάδα χάκερς υποστηρίζει ότι το FBI έχει λίστα με τους κατόχους εκατομμυρίων συσκευών της Apple

  • [01] Ενθουσίασαν οι Red Hot Chilli Peppers το ΟΑΚΑ

    Περίπου εβδομήντα χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν την πολυαναμενόμενη συναυλία των Red Hot Chili Peppers στο ΟΑΚΑ που «δονήθηκε» από τα κομμάτια του συγκροτήματος και τα χειροκροτήματα του κοινού.

    Το «Monarchy of Roses? σήμανε την έναρξη της βραδιάς στις 10 παρά τέταρτο, ενώ το γήπεδο ?σείστηκε? στον ρυθμό του πασίγνωστου Can?t Stop και του Californication -που καθιέρωσε και το συγκρότημα.

    Ο τραγουδιστής Anthony Kiedis έβγαλε τη μπλούζα του και την πέταξε στον κόσμο από το δεύτερο μόλις τραγούδι, ενώ αργότερα ο μπασίστας Michael Flea τον αποκάλεσε «Έλληνα θεό».

    «Βλέπουμε και ακούμε στην τηλεόραση ότι οι Έλληνες είναι ένας ταλαιπωρημένος λαός, όμως εμείς έχουμε δεχθεί μόνο αγάπη και καλή φιλοξενία από εσάς. Είστε ένας υπέροχος και θερμός λαός που μας έχει αγκαλιάσει», είπε λίγο αργότερα στο ενθουσιώδες στο κοινό ο M.Flea.

    Μεταξύ των τραγουδιών που ακούστηκαν ήταν το «Parallel Universe», το «Hey now» και το «Under the Bridge», ενώ ο «ακούραστος» Anthony Kiedis χόρευε ασταμάτητα συνοδευόμενος από το μπάσο του Micheal Flea.

    Πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν την άρτια ποιότητα του ήχου και αρκετοί εκείνοι που περίμεναν η συναυλία να διαρκέσει περισσότερο από δυο ώρες.

    "Είμαστε ευγνώμονες που ήσασταν εδώ» είπε ο frontman του συγκροτήματος Chad Smith και χαιρέτησε το αθηναϊκό κοινό.

    [02] Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας εξέφρασε την υποστήριξή του προς την Ακτή του Ελεφαντοστού

    Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ, εξέφρασε την υποστήριξή του προς την Ακτή του Ελεφαντοστού, κατά τη διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης στο κράτος της δυτικής Αφρικής, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι η χώρα θα ξεπεράσει με επιτυχία τη βίαιη κατάσταση που επικρατούσε μετά τη διεξαγωγή των τελευταίων εκλογών.

    "Βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω την υποστήριξή μου προς αυτή τη χώρα, το λαό της και την ηγεσία" δήλωσε ο Κιμ σε συνέντευξη τύπου. "Θέλουμε η Ακτή του Ελεφαντοστού να έχει μια επιτυχημένη πορεία, από τη στιγμή που ο λαός της θα διαλέξει το δρόμο της ειρήνης. Είμαστε σίγουροι ότι η χώρα θα έχει μια επιτυχημένη πορεία στο μέλλον".

    Ο πρόεδρος της χώρας, Αλασάνε Ουαταρά υποδέχτηκε τον πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ του ζήτησε να αυξηθεί η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα του. Η Ακτή του Ελεφαντοστού μαστίζεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους, αυξανόμενη φτώχεια και μεγάλες ελλείψεις υποδομών.

    Ο Ουαταρά δήλωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα φτάσει, το 2012, το 8 τοις εκατό και ότι μέχρι το 2014 αυτός ο αριθμός θα έχει γίνει διψήφιος. Συνέχισε λέγοντας ότι ελπίζει η Ακτή του Ελεφαντοστού να καταφέρει να εισέλθει σθεναρά στις παγκόσμιες αγορές μέχρι το 2020, μαζί με τη Βραζιλία, την Ινδία και την Νότια Αφρική.

    "Τρέφω μεγάλες ελπίδες για αυτή τη χώρα", δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Κιμ. Συνέχισε λέγοντας "παντού σήμερα έβλεπα τους καρπούς της ειρήνης και θέλω να συγχαρώ το λαό για την αφοσίωσή του σε έναν ειρηνικό δρόμο προς το μέλλον".

    [03] Η Nokia αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα τα νέα μοντέλα Lumia με λειτουργικό Windows Phone

    Η κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων, Nokia, σε συνεργασία με τη Microsoft, πρόκειται να παρουσιάσει σύντομα δύο νέα "έξυπνα κινητά", στην προσπάθειά της να ανταγωνιστεί σθεναρά την Apple, την Samsung και την Google.

    Οι δύο εταιρείες αναμένεται να παρουσιάσουν, την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, τις νέες συσκευές, η οποίες ανήκουν στη σειρά Lumia της Nokia, και έχουν ως στόχο να τονώσουν τον ανταγωνισμό με τις άλλες εταιρείες.

    Το Lumia 920 και το μικρότερο Lumia 820 θα ενσωματώνουν το λειτουργικό Windows Phone της Microsoft, το οποίο η εταιρεία ευελπιστεί ότι θα αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ανταγωνισμού.΄

    Φωτογραφίες των δύο μοντέλων που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, αποκαλύπτουν μεγάλες ομοιότητες με προηγούμενες συσκευές της Nokia που ενσωμάτωναν τα Windows Phone. Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, αν τα συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα δεν τραβήξουν την προσοχή των καταναλωτών, η Nokia θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική θέση και η Microsoft θα δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα στην προσπάθειά της να ανακτήσει τη θέση της στην αγορά των κινητών τηλεφώνων.

    [04] Ομάδα χάκερς υποστηρίζει ότι το FBI έχει λίστα με τους κατόχους εκατομμυρίων συσκευών της Apple

    Μια ομάδα χάκερς ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους ένα αρχείο με λίστες του FBI, όπου αναγράφονται οι κάτοχοι εκατομμυρίων iPhones και iPads.

    Η ομάδα με την ονομασία "Antisec" δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο ένα περιληπτικό αρχείο, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, περιέχει τους σειριακούς αριθμούς ενός εκατομμυρίου συσκευών της Apple. Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ομάδα κατάφερε να βρει τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων ανθρώπων που είχαν αγοράσει συσκευές της Apple.

    Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα θέτει το ερώτημα πως γίνεται το FBI να έχει στην κατοχή του τέτοιου είδους πληροφορίες. Μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, ορισμένες εφαρμογές είχαν το δικαίωμα να συλλέγουν παρόμοιες πληροφορίες, αλλά η Apple έχει πλέον απαγορεύσει να φαίνεται ο σειριακός αριθμός των συσκευών.

    Όπως δήλωσε η Antisec, ο λόγος για τον οποίο δημοσιοποίησε το περιληπτικό αρχείο είναι για να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί της ομάδας είναι βάσιμοι. Το πλήρες αρχείο, το οποίο απέκτησε τον Μάρτιο από το netbook ενός πράκτορα του FBI στη Νέα Υόρκη, περιέχει μια λίστα 12 εκατομμυρίων συσκευών.

    Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, οι ισχυρισμοί της Antisec δεν έχουν επιβεβαιωθεί ότι είναι βάσιμοι, παρόλα αυτά η εκπρόσωπος τύπου του FBI αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 September 2012 - 0:30:38 UTC