Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η πορεία του ευρώ έχει τρεις σταθμούς, δηλώνουν Μόντι, Ολάντ
  • [02] Νέα στοιχεία για εταιρείες που συνδέονται με τον Α. Τσοχατζόπουλο
  • [03] Σε απεργίες προσανατολίζονται οι πανεπιστημιακοί και οι καθηγητές των ΤΕΙ
  • [04] Σε απολογία έξι ΠΑΕ στην πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας
  • [05] Εκτός των ορίων της εντολής της οι νέες προτάσεις της τρόικας για τα εργασιακά, δηλώνει η Φ. Γεννηματά
  • [06] Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με Γ. Καμίνη για την τουριστική προβολή της Αθήνας

  • [01] Η πορεία του ευρώ έχει τρεις σταθμούς, δηλώνουν Μόντι, Ολάντ

    Για «ταύτιση απόψεων» έκαναν λόγο στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά το πέρας της διμερούς συνάντησής τους, ο Ιταλός τεχνοκράτης-πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο κυβερνητικό μέγαρο Βίλα Μαντάμα στην Ρώμη.

    «Η ταύτιση απόψεων στις διμερείς σχέσεις συνεχίστηκε, όπως και το κλίμα που θα βοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, όπως και η κοινήεκτίμηση σε σχέση με διεθνείς εξελίξεις», ανέφερε ο Μάριο Μόντι.

    «Από την εκλογή του προέδρου Ολάντ βρεθήκαμε πολύ κοντά, με κοινούς στόχους για μια περαιτέρω ανάπτυξη, χωρίς χρέος και πληθωρισμό. Παρακολουθούμε το πώς η Επιτροπή, η ΕΚΤ και οι διάφορες κυβερνήσεις προχωρούν στην εφαρμογή όσων αποφασίσθηκαν στην Σύνοδο (Κορυφής της ΕΕ) του Ιουνίου» πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

    Ακόμη «παρακολουθούμε με ενδιαφέρον όσα ετοιμάζονται για την σταθεροποίηση των αγορών με τα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης. Συμβάλλαμε να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να κάνουμε 'το μάθημά μας', αλλά παράλληλα ότι χρειάζεται και αναγνώριση από την Ένωση και την λειτουργία της Ευρωζώνης, ώστε να μην συνεχίσουν να υφίστανται σπρεντ (σ.σ. διαφορές αποδόσεων των επιτοκίων) που λειτουργούν ως μεγάλο εμπόδιο. Θα επαγρυπνούμε ώστε να γίνουν πράξη όλα όσα αποφασίσαμε στις Βρυξέλλες στα τέλη Ιουνίου», εξήγησε ο Μόντι.

    Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι «η σχέση Ιταλίας και Γαλλίας είναι ισχυρή και βασισμένη σε αμοιβαία εμπιστοσύνη. Υπάρχει μια μεγάλη σύγκρουση στα θέματα της Ευρωζώνης. Υπάρχει κοινή βούληση για ανάπτυξη και για μια ευρωπαϊκή πορεία αλληλέγγυας ολοκλήρωσης.

    Για το Ευρώ υπάρχουν τρεις σταθμοί: πρώτον να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου της 28ης και 29ης Ιουνίου. Δεύτερον, να καταφέρουμε να χειριστούμε το θέμα της Ελλάδας. Ελπίζουμε η έκθεση της Τρόικας να μας επιτρέψει στη Σύνοδο του Οκτωβρίου να φτάσουμε σε λύση».

    «Ελπίζουμε οι Έλληνες να δείξουν πολιτική αξιοπιστία ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, με ένα ξεκάθαρο σχέδιο.

    Επίσης, ο γάλλος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της παράτασης για την Ελλάδα, υπό όρους και εφόσον η έκθεση της τρόικας είναι θετική.

    Τρίτος σταθμός είναι η τραπεζική ένωση και η εμβάθυνση της οικονομικής και χρηματιστικής ένωσης. Αυτή είναι η δέσμευσή μας», συμπλήρωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

    [02] Νέα στοιχεία για εταιρείες που συνδέονται με τον Α. Τσοχατζόπουλο

    Νέοι κατηγορούμενοι αναμένεται να περάσουν το κατώφλι των ανακριτών της υπόθεσης των παράνομων χρημάτων του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, καθώς η έρευνα εισέρχεται πλέον στην τελική ευθεία, με νέα στοιχεία για την εμπλοκή στην διακίνηση μεγάλων ποσών, δέκα εταιρειών, μη γνωστών μέχρι τώρα στην Δικαιοσύνη.

    Τα νέα δεδομένα, που πλέον αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας, φέρνουν στο προσκήνιο δέκα εταιρείες -οχήματα για την νομιμοποίηση «μαύρου πολιτικού χρήματος», μέσω των οποίων οι ανακριτικές αρχές εκτιμούν ότι διακινήθηκε, με σκοπό να αποκρυβεί, συνολικό ποσό 8,7 εκατομμυρίων ευρώ.

    Το επίμαχο ποσό διατηρούσε σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Ντρουμίλαν» στην Ελλάδα, ο οποίος ελέγχεται ήδη για την εμπλοκή του στην υπόθεση της προμήθειας των TOR -Μ1.

    Από τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι ανακριτές ,μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου και μέσω δικαστικής συνδρομής, προκύπτει ότι από τον επίμαχο λογαριασμό έφυγαν εμβάσματα προς εννέα εταιρείες, με τελικό αποδέκτη Ιταλική εταιρία ,την «S.D.G S.r.I" , νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας εμφανίζεται ο ήδη προφυλακισμένος επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

    Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και με τις ήδη γνωστές εταιρείες, εξωχώριες και μη, οι ανακριτές πιστεύουν ότι πραγματικός ιδιοκτήτης τους είναι ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός, καθώς έχουν στα χέρια τους χειρόγραφες σημειώσεις και έγγραφα, που συνδέουν τους κατηγορούμενους με τα επίμαχα νομικά πρόσωπα και κατασχέθηκαν στο σπίτι του κ. Σαχπατζίδη, αλλά και στο γραφείο του 'Ακη Τσοχατζόπουλου.

    [03] Σε απεργίες προσανατολίζονται οι πανεπιστημιακοί και οι καθηγητές των ΤΕΙ

    H Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) αποφάσισε πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες, να προτείνει στους συλλόγους της 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, ενώ ήδη έχει αρχίσει η εξεταστική περίοδος. Την επομένη της απεργίας, δηλαδή την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να συνεδριάσει η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ και να συγκεκριμενοποιήσει τη διάρκεια και τη μορφή των κινητοποιήσεων στις οποίες προσανατολίζεται ο κλάδος.

    Στα ΤΕΙ οι καθηγητές επίσης αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα μελετάται το ενδεχόμενο πενθήμερης απεργίας για την ερχόμενη εβδομάδα. Όλα αυτά αποτελούν το πρώτο βήμα, όπως λένε οι πανεπιστημιακοί, των αντιδράσεων τους για τη μείωση των αποδοχών τους που προβλέπεται στα ειδικά μισθολόγια.

    [04] Σε απολογία έξι ΠΑΕ στην πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας

    Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας κάλεσε σε απολογία για την προσεχή Πέμπτη έξι ΠΑΕ, οι οποίες θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τη συμπεριφορά οπαδών και παραγόντων τους, στις αναμετρήσεις τους για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, σε απολογία κλήθηκαν: Η ΑΕΚ, για τη συμπεριφορά των οπαδών της στον αγώνα με την Ξάνθη. Ο Ατρόμητος, για τον ίδιο λόγο στη χθεσινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός, για υβριστικά συνθήματα, αλλά και για τη συμπεριφορά των οπαδών του στη συνάντηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Πανιώνιος, για υβριστικά συνθήματα των οπαδών του στον αγώνα με τη Βέροια. Ο ΠΑΟΚ, για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο ματς με τον Ατρόμητο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο εκπρόσωπός του, Δ. Νιαρχάκος, για τη συμπεριφορά του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

    [05] Εκτός των ορίων της εντολής της οι νέες προτάσεις της τρόικας για τα εργασιακά, δηλώνει η Φ. Γεννηματά

    «Οι εκπρόσωποι της τρόικας πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Προσπάθεια που δεν έχει γίνει σε καμία άλλη χώρα και που πρέπει να αναγνωριστεί», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις που ζητά η τρόικα.

    Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «αν η τρόικα νομίζει ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική χώρα και ότι οι πολίτες της αντέχουν και άλλη πίεση, τότε βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής της» και υπογράμμισε πως «ως εκ τούτου τα θέματα αυτά δεν είναι καν προς συζήτηση».

    Επεσήμανε δε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κατ' επανάληψη τονίσει ότι οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο που ορίζει το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο.

    [06] Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με Γ. Καμίνη για την τουριστική προβολή της Αθήνας

    Συνάντηση με αντικείμενο την τουριστική προβολή της Αθήνας, είχαν σήμερα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

    Κατά τη συνάντηση, στην οποία μετείχαν ο γενικός γραμματέας τουριστικών υποδομών και επενδύσεων του υπουργείου Ιωάννης Πυργιώτης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής Οικονομικής Ανάπτυξης Αθήνας Αλέξης Γαληνός, έγινε αναφορά στις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

    Όπως επισημάνθηκε, ο στόχος της κοινής προσπάθειας είναι διττός: Αφενός είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που σήμερα υφίστανται και αποτελούν αντικίνητρο για την τουριστική ανάπτυξη και αφετέρου η δημιουργία νέων υποδομών προσέλκυσης επισκεπτών, όπως για παράδειγμα ο σχεδιασμός «διαδρομών», οι οποίες θα περιέχουν μια σειρά από ενδιαφέροντα στοιχεία που προσφέρει η πόλη.

    Η υπουργός επεσήμανε ότι «η Αθήνα μπορεί να αναδειχθεί σε πρωτεύουσα του ελληνικού τουρισμού, καθώς διαθέτει μια ανεξάντλητη ποικιλία από ενδιαφέροντα στοιχεία που εκτείνονται από τον πολιτισμό, την αρχαία Ελλάδα, και φθάνουν μέχρι τη γαστρονομία, το παραθαλάσσιο μέτωπο, τις γειτονικές εξορμήσεις».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 September 2012 - 14:30:47 UTC