Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τι έχασαν τα ταμεία από το "κούρεμα"
  • [02] Τέσσερα ελληνικά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου
  • [03] Επίκαιρη ερώτηση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατέθεσε ο Α. Τσίπρας
  • [04] Παράσταση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο υπουργείο Υγείας
  • [05] Φωτιά σε φορτηγό πλοίο στη Σκιάθο

  • [01] Τι έχασαν τα ταμεία από το "κούρεμα"

    Τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω του "κουρέματος" του χρέους του ελληνικού δημοσίου, απεικονίζουν αναλυτικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για την ονομαστική αξία της μερίδας κάθε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στο Κοινό Κεφάλαιο.

    Τα στοιχεία, τα οποία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου, απεικονίζουν τις ονομαστικές αξίες των μερίδων στο Κοινό Κεφάλαιο των Ασφαλιστικών Ταμείων πριν από το PSI (9.3.2012) και μετά από αυτό (12.3.2012), ενώ, όπως σπεύδει να υπενθυμίσει η Τράπεζα της Ελλάδος, μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης του PSI, την 11.4.2012, η οποία αφορούσε τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου υπό αλλοδαπό δίκαιο, η ονομαστική αξία του ενεργητικού του Κοινού Κεφαλαίου, υπέστη περαιτέρω μείωση η οποία ανήλθε στο 1,2 δισ. ευρώ.

    Με βάση τα στοιχεία, που φέρνει στη δημοσιότητα το ΑΜΠΕ, οι διαφορές στην ονομαστική αξία των μερίδων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στο Κοινό Κεφάλαιο ξεπερνούν τα 8,3 δισ. ευρώ (πίνακας 1), ενώ οι συνολικές απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων, με βάση τις τρέχουσες τιμές των τίτλων που εξακολουθούν να έχουν στην κατοχή τους, ξεπερνούν τα 12 δισ. δραχμές.

    Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως επισημαίνει η ΤτΕ, «η ονομαστική αξία δεν πρέπει να συγχέεται με την τρέχουσα αγοραία αξία των τίτλων, η οποία προκύπτει από τις τιμές διαπραγμάτευσης των τίτλων στην ασφαλιστική αγορά».

    Οι πίνακες με τα αναλυτικά στοιχεία

    [02] Τέσσερα ελληνικά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου

    Ημέρα μεταλλίων ηταν ηΔευτέραγια την ελληνική αποστολή στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012».

    Μετά το μετάλλιο που εξασφάλισε η ελληνική ομάδα ζευγαριών ΒC3 στο μπότσια και το χάλκινο μετάλλιο του Αριστείδη Μακροδημήτρη στα 100μ. ελεύθερο κατηγορίας S2, ήταν η σειρά του στίβου να βρεθεί στο βάθρο.

    Πρωταγωνίστρια η Αλεξάνδρα Δημόγλου, η οποία στον τελικό των 400μ. κατηγορίας Τ13 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 56.91 που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ (το πανελλήνιο ρεκόρ το έχει η ίδια με 56.09 από το 2008).

    Η κολύμβηση χάρισε στην Ελλάδα και δεύτερο μετάλλιο τη Δευτέρα.

    Μετά τον Αριστείδη Μακροδημήτρη και ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο των νικητών, αφού στα 100μ. ύπτιο κατηγορίας S12 ήταν τρίτος με επίδοση 1:01.10. Αυτό είναι το 10ο Παραολυμπιακό μετάλλιο για τον Έλληνα πρωταθλητή.

    [03] Επίκαιρη ερώτηση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατέθεσε ο Α. Τσίπρας

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ενώ, την ίδια ώρα, 12 βουλευτές του κόμματος, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ζητούν την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής προκειμένου να ενημερωθεί για το κρίσιμο αυτό θέμα από τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος.

    Ο κ. Τσίπρας επιρρίπτει σοβαρότατες ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών για την «καταστροφική δημόσια δήλωσή του περί μη βιωσιμότητας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου», με αποτέλεσμα «μόλις σε μια μέρα, να απαξιώσει την υγιέστερη τράπεζα με τις χαμηλότερες επισφάλειες και να χάνει η τιμή της μετοχής της 30% ενώ, την προηγούμενη μέρα, σημείωσε άνοδο κατά 1,3% περίπου».

    Oπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά, επίσης, τον πρωθυπουργό, με ποιον τρόπο θα αναπληρωθεί η ζημιά των μικρομετόχων από την απαξίωση της μετοχής.

    Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι επισημάνσεις των 12 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί τη διάλυση και εκποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κατά τα πρότυπα της Αγροτικής Τράπεζας».

    [04] Παράσταση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο υπουργείο Υγείας

    Ένταση και λιποθυμίες σημειώθηκαν σήμερα στο υπουργείο Υγείας, όταν οι συνταξιούχοι που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας, εισέβαλαν στο κτίριο απαιτώντας να συναντηθούν με τον υπουργό, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

    Τελικά ο υπουργός συναντήθηκε με το προεδρείο των συνταξιούχων, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα.Την παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΕΤΜ, με αίτημα να δοθούν φάρμακα σε όλους τους δικαιούχους, χωρίς εμπόδια και να μην γίνονται οι συνταξιούχοι τα θύματα της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΕΟΠΥΥ και στους φαρμακοποιούς.

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, εξερχόμενος από το γραφείο του κ. Λυκουρέντζου, κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική και τη στάση του υπουργού.Οι συνταξιούχοι έδωσαν νέο ραντεβού στην πλατεία Κοτζιά, όπου το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιοδοτικών ομοσπονδιών ΙΚΑ- ΕΛΤΑ- ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΟΣΕ- ΟΑΕΕ- ΝΑΤ- ΟΤΑ- ΤΑΕ.

    Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Διαμαντής Μαυροδόγλου τόνισε ότι «με την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ τα πράγματα πήγαν όπως τα είχαμε προβλέψει, προς το χειρότερο, καθώς σήμερα χρωστάει συνολικά περίπου 4,3 δισ. ευρώ και μεταξύ αυτών χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους φαρμακοποιούς με συνέπεια τα θύματα αυτής της κατάστασης να είμαστε εμείς που πληρώνουμε τόσα χρόνια».

    [05] Φωτιά σε φορτηγό πλοίο στη Σκιάθο

    Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί σε φορτηγό πλοίο που βρισκόταν σε λιμάνι της Σκιάθου.

    Στο σημείο επιχειρούν τρία οχήματα της πυροσβεστικής με δέκα άνδρες.

    Το πλήρωμα δεν κινδύνευσε, ενώ τα αίτια της φωτιάς ερευνώνται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 September 2012 - 8:30:35 UTC