Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποχώρησαν οι τιμές των σχολικών ειδών
  • [02] Alegria, όπως «χαρά»
  • [03] Η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί στην Ευρωζώνη, τονίζει ο Γιοχάνες Χαν
  • [04] Αντιδράσεις από τους Πανεπιστημιακούς για τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια
  • [05] «Κάτω από ένα ευρώ η χρέωση για τα ραντεβού στον ΕΟΠΠΥ», ξεκαθάρισε ο Μ. Σαλμάς
  • [06] Μειώνουν έως 15% τα δίδακτρα τα φροντιστήρια λόγω κρίσης

  • [01] Υποχώρησαν οι τιμές των σχολικών ειδών

    Σημαντική υποχώρηση παρουσίασαν οι τιμές των σχολικών ειδών σε σύγκριση με το 2011, σύμφωνα με τιμοληψίες τής Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς, που διενεργήθηκαν το διάστημα από 27 έως 31 Αυγούστου 2012, σε σημεία λιανικής πώλησης (σούπερ μάρκετ, βιβλιοπωλεία κ.ά.).

    Συγκεκριμένα, σε ένα δείγμα με περισσότερα από 100 προϊόντα, διαπιστώθηκαν μειώσεις στις τιμές που φτάνουν μέχρι και το -20%.

    Σε όλες τις επί μέρους κατηγορίες παρουσιάζεται αρνητική μεταβολή σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ η συνολική ετήσια μεταβολή υπολογίζεται στο -8,8% και υπογραμμίζεται ότι το εν λόγω διάστημα οι διεθνείς τιμές χάρτου παρέμειναν αμετάβλητες, σε αντίθεση, όμως, με τις τιμές πλαστικού, οι οποίες αυξήθηκαν λόγω της αύξησης των τιμών πετρελαίου.

    Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία τού υπουργείου προκύπτει μείωση 11,6% στις τσάντες, μείωση 5,6% για την τιμή των τετραδίων σε σχέση με πέρυσι, μείωση 3,3% για την τιμή των μπλοκ, μείωση 5,5% για τα ανταλλακτικά φύλλα, μείωση 0,3% για τα ντοσιέ, μείωση 5,1% για μολύβια και στυλό, μείωση στις ξύστρες 5,8%, μείωση 5,6% στις γόμες, μείωση 1,1% σε μαρκαδόρους και ξυλομπογιές και για το σύνολο των σχολικών ειδών προκύπτει μείωση 8,8%.

    [02] Alegria, όπως «χαρά»

    Το «Τσίρκο του Ήλιου» που καταργεί το νόμο της βαρύτητας και κόβει την ανάσα με τα ακροβατικά και τις μοναδικές φιγούρες, το φημισμένο Cirque du Soleil, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζει απόψε και ως τις 16 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ το υπερθέαμα Alegria.

    Alegria σημαίνει «χαρά» και επιλέχθηκε για την παράσταση με την οποία το Cirque du Soleil γιόρτασε το 1994 την πρώτη δεκαετία της ιστορίας του. «Είναι η υπογραφή των σόου του συγκροτήματος και είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους γνωρίσεις» τόνισε η εκπρόσωπος του γκρουπ, Genevieve Laurendan.

    Πρόκειται για μία μοναδική παράσταση που δεν είναι μόνο εναέρια ακροβατικά και επιδέξιες και απολύτως συντονισμένες γυμναστικές κινήσεις, αλλά είναι μία ιστορία με αρχή, μέση και τέλος, η οποία αναφέρεται στη διαμάχη της ολιγαρχίας με τη νέα γενιά. Στην Alegria ο σκηνοθέτης Franco Dragone εισάγει την Commedia del?Arte στο τσίρκο, ενώνοντας τη μαγεία των ακροβατικών με την ποίηση και τον λυρισμό του θεάτρου.

    Επίσης, η μουσική έχει έντονη παρουσία στο θέαμα, εκτελείται ζωντανά και ακολουθεί τη σκηνική δράση. Μεγάλη σημασία αποδίδεται στη σκηνογραφία και τα κοστούμια, τα οποία είναι όλα χειροποίητα για να ταιριάζουν «γάντι» στους καλλιτέχνες - σε κάθε σόου χρησιμοποιούνται περισσότερα από 400 κοστούμια που χρειάζονται για να κατασκευαστούν περίπου 200 ώρες εργασίας το καθένα.

    [03] Η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί στην Ευρωζώνη, τονίζει ο Γιοχάνες Χαν

    Υπάρχουν πολλοί οικονομικοί και πολιτικοί λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί στην Ευρωζώνη, τονίζει ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της μεγάλης κυκλοφορίας, αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ», προσθέτοντας πως η βοήθεια προς την Ελλάδα σημαίνει επίσης, ανάπτυξη μιας αγοράς δέκα εκατομμυρίων κατοίκων, για αυτό και η Ευρωπαϊκή Ένωση καταβάλει εξαιρετικά μεγάλες προσπάθειες.

    Όπως σημειώνει ο κ. Χαν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλοι ιθύνοντες, ενδιαφέρονται να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η βοήθεια προς την Ελλάδα αποτελεί απόδειξη της ικανότητάς τους να αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

    Ως προς την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, δηλώνει ότι η απόφαση θα ληφθεί στη βάση της έκθεσης της «τρόικα».

    Αναφερόμενος στα συνεχιζόμενα αρνητικά φραστικά κτυπήματα κατά της Ελλάδας, ο Επίτροπος της ΕΕ σημειώνει πως κανένας σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν επιθυμεί τέτοιες παρεμβολές και τονίζει ότι όλοι οι πολιτικά υπεύθυνοι στην ΕΕ θα πρέπει να συμπεριφέρονται ως Ευρωπαίοι και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν.

    [04] Αντιδράσεις από τους Πανεπιστημιακούς για τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια

    Αιτία «πολέμου» με την κυβέρνηση θεωρούν οι πανεπιστημιακοί πως είναι οι επερχόμενες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια. Σε σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των καθηγητών στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας διεμήνυσαν στον υπουργό Οικονομικών ότι οι αποφάσεις για μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια δεν είναι δίκαιες και ότι θα αντιδράσουν.

    Μάλιστα δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις μέσα στην εξεταστική περίοδο που αρχίζει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ανάλογη εισήγηση προτίθενται να κάνουν οι καθηγητές στην αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΔΕΠ), ενώ την ίδια στάση αναμένεται να κρατήσουν και οι συνάδελφοί τους στα ΤΕΙ.

    Οι καθηγητές ζητούν να επιστρέψουν στο μισθολόγιο που είχαν πριν από περίπου μία δεκαετία, μια και όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όπως υποστηρίζουν, δεν έχουν πάρει καμία αύξηση, αλλά αντίθετα έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 25%. Ως εκ τούτου, θεωρούν μονόδρομο τις κινητοποιήσεις.

    [05] «Κάτω από ένα ευρώ η χρέωση για τα ραντεβού στον ΕΟΠΠΥ», ξεκαθάρισε ο Μ. Σαλμάς

    Κάτω του ενός ευρώ θα είναι η χρέωση για κάθε κλήση από σταθερό τηλέφωνο προς τα τέσσερα νούμερα για ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στη Βουλή.

    Όπως ενημέρωσε τους βουλευτές Κώστα Μαρκόπουλο (ΑΝ.ΕΛ.) και Ηλία Παναγιώταρο (Χρυσή Αυγή) κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησής τους για το θέμα του κόστους των τηλεφωνικών κλήσεων αυτών, πέτυχε έκπτωση 10% με τις εταιρείες που παρέχουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

    Δεδομένου ότι οι ερωτώντες βουλευτές είπαν πως και υψηλό είναι το κόστος και η διαφημιστική καμπάνια δημιουργεί σύγχυση, ο κ. Σαλμάς συμφώνησε, εξήγησε όμως πως τη σύμβαση με τις εταιρείες την βρήκε ολοκληρωμένη κι εκείνο που έκανε ήταν να διαπραγματευτεί και τελικώς να πετύχει έκπτωση ώστε η κλήση να κοστίζει κάτω του ενός ευρώ. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η σύμβαση έδινε τη δυνατότητα στις εταιρείες να προσφέρουν την υπηρεσία στην ανώτατη τιμή του 1,08 ευρώ, ενώ με την διαπραγμάτευση επετεύχθη να μην εξαντληθεί το πλαφόν στη χρέωση.

    [06] Μειώνουν έως 15% τα δίδακτρα τα φροντιστήρια λόγω κρίσης

    Σε μείωση των διδάκτρων μέχρι και 15% ετοιμάζονται να προχωρήσουν τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής, συναισθανόμενοι, όπως αναφέρουν, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες.

    Η μείωση φέτος αναμένεται να φτάσει ανά περίπτωση έως και το 15%, ενώ πέρυσι είχαν μειώσει τα αντίστοιχα δίδακτρα μέχρι και 20%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 September 2012 - 16:30:38 UTC