Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία τα νέα μέτρα
  • [02] Και οι ιατρικές επισκέψεις από την "τσέπη" των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ
  • [03] Επιστρέφει "πράσινος" ο δακτύλιος

  • [01] Στην τελική ευθεία τα νέα μέτρα

    Αντίστροφη μέτρηση από σήμερα για την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων, ύψους 11,5 δισ. ευρώ, ενόψει και της άφιξης της τρόϊκας στην Αθήνα, μέσα στην εβδομάδα.

    Αύριο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανκ Σόϊμπλε, και στη συνέχεια θα έχει επαφές με την Τρόϊκα στην Αθήνα.

    Στην Αθήνα όμως καταφθάνει την Παρασκεύη και ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπάι, για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    [02] Και οι ιατρικές επισκέψεις από την "τσέπη" των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

    Από σήμερα και οι συμβεβλημένοι γιατροί αναστέλλουν τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΠΥ, οπότε οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη και τις ιατρικές επισκέψεις.

    Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ βάζουντοχέρι στην τσέπη από το Σάββατο, καθώς οι φαρμακοποιοί ανέστειλαν την πίστωση στα φάρμακα.

    Ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι με τους ιατρικούς και φαρμακευτικούς συλλόγους.

    [03] Επιστρέφει "πράσινος" ο δακτύλιος

    Σε ισχύ τίθεται από σήμερα ο«πράσινος δακτύλιος» στο κέντρο της Αθήνας, ύστερα από Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του ΠΕΚΑ με τα συναρμόδια Υπουργεία, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

    Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, στον «πράσινο δακτύλιο» ισχύει κανονικά, χωρίς καμία αλλαγή, η εκ περιτροπής είσοδος των ιδιωτικής χρήσης οχημάτων στον μικρό δακτύλιο, με το «παλιό» σύστημα «μονών - ζυγών».

    Επιπλέον, με το νέο μέτρο επιτρέπεται η κυκλοφορία στο μικρό δακτύλιο χωρίς περιορισμό των ΙΧ αυτοκινήτων και των φορτηγών οχημάτων κάτω των 2,2 τόνων, εφ' όσον είναι τεχνολογίας Euro 5 ή μεταγενέστερης -είτε είναι απλά είτε υβριδικά- και εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, τα οχήματα θα ελέγχονται από τα όργανα της τροχαίας αποκλειστικά βάσει της άδειας κυκλοφορίας στην οποία αναγράφονται τα όρια εκπομπών ρύπων, ενώ οι κυρώσεις για την παραβίασή του θα είναι οι ίδιες με τις κυρώσεις της παραβίασης του υφιστάμενου δακτυλίου.

    Τέλος, οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ βρίσκονται σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να γίνεται ηλεκτρονικά και χωρίς οικονομική επιβάρυνση η έκδοση του «πράσινου σήματος» το οποίο θα φέρουν τα «πράσινα» αυτοκίνητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 September 2012 - 4:30:35 UTC