Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύλληψη οκτώ οδηγών ταξί για «πειραγμένα» ταξίμετρα
  • [02] Αυξάνει το ΦΠΑ από σήμερα η Ισπανία για να "τιθασεύσει" το χρέος της
  • [03] Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που απειλούσε χωριά, στην Ισπανία
  • [04] Αποκλείσθηκε στο αμερικανικό ΟΠΕΝ ο Παγδατής

  • [01] Σύλληψη οκτώ οδηγών ταξί για «πειραγμένα» ταξίμετρα

    Οκτώ οδηγοί ταξί, εκ των οποίων και ένας αλλοδαπός, συνελήφθησαν τη νύχτα από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο διενέργειας ειδικής εξόρμησης σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

    Οι έξι από τους συληφθέντες είχαν επέμβει στις ταμειακές μηχανές των οχημάτων τους, ώστε να είναι αδύνατη η έκδοση αποδείξεων, και οι άλλοι δύο είχαν «πειραγμένο» ταξίμετρο προκαλώντας πλασματική αύξηση του αναγραφόμενου ποσού.

    [02] Αυξάνει το ΦΠΑ από σήμερα η Ισπανία για να "τιθασεύσει" το χρέος της

    Η αύξηση του ΦΠΑ στην Ισπανία, το βασικό ποσοστό του οποίου αυξάνεται σε 21% από 18%, τέθηκε σήμερα 1η Σεπτεμβρίου σε ισχύ στο πλαίσιο μιας άνευ προηγουμένου πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η ισπανική κυβέρνηση με στόχο να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας στο 6,3% του ΑΕΠ φέτος.

    Μετά την αναβολή για μήνες της εφαρμογής της απόφασης αυτής, την οποία ζητούσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε τελικά στις 11 Ιουλίου ότι η αύξηση στον ΦΠΑ θα ίσχυε από την 1η Σεπτεμβρίου.

    Ως εκ τούτου το βασικό ποσοστό του ΦΠΑ αυξάνεται από σήμερα από 18% σε 21%, ενώ το μειωμένο ποσοστό που ισχύει για ορισμένα προϊόντα, όπως αυτά που αφορούν τον τουρισμό και τα μέσα μεταφοράς, αυξάνεται από 8% σε 10%.

    Το πολύ χαμηλό ποσοστό του 4% διατηρείται για τα είδη πρώτης ανάγκης, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα βιβλία.

    Ωστόσο το 4% δεν θα ισχύει για κάποια προϊόντα, όπως και για ένα μέρος του σχολικού υλικού, για τα οποία το ποσοστό του ΦΠΑ θα αυξηθεί.

    [03] Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που απειλούσε χωριά, στην Ισπανία

    Οι πυροσβέστες κατάφεραν σήμερα να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που απείλησε χωριά τα οποία βρίσκονται κοντά στο θέρετρο Μαρμπέγια, στη νότια Ισπανία, επιτρέποντας στους περίπου 4.000 ανθρώπους που είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή να αρχίσουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους και στα ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν.

    Από την πυρκαγιά έχασε τη ζωή του ένας 78χρονος Βρετανός, ενώ ένα ζευγάρι ηλικίας γύρω στα πενήντα νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα.

    Περισσότεροι από 400 πυροσβέστες και στρατιωτικοί πάλευαν με τις φλόγες καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας, με τη βοήθεια οκτώ ελικοπτέρων και αεροσκαφών, για να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία είχε πλησιάσει σε διάφορες μικρές πόλεις της περιοχής.

    Ένα από τα χωριά που απειλήθηκαν ήταν το Όχεν και οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από την περιοχή για λόγους ασφαλείας προέρχονταν από το χωριό αυτό.

    Οι αρχές ξανάνοιξαν σήμερα το πρωί τη λεωφόρο μεταξύ της Μαρμπέγια και του Όχεν και επιτρέπουν στον κόσμο να επιστρέψει.

    [04] Αποκλείσθηκε στο αμερικανικό ΟΠΕΝ ο Παγδατής

    Στον δεύτερο γύρο ολοκληρώθηκε η παρουσία του Μάρκου Παγδατή στο αμερικανικό ΟΠΕΝ.

    Ο Κύπριος τενίστας ηττήθηκε από τον Ουκρανό Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ με 6-4, 3-6, 6-0, 7-6 και αποκλείσθηκε από την συνέχεια του φημισμένου τουρνουά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 September 2012 - 10:30:51 UTC