Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λύση στο πρόβλημα των βρεφονηπιακών σταθμών
  • [02] Σεισμός 7,9 βαθμών ανοιχτά των Φιλιππίνων
  • [03] ΚΚΕ: Ο λαός πρέπει να αρνηθεί τις νέες αιματηρές θυσίες που επιβάλλουν κυβέρνηση και ΕΕ
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Το μήνυμα των εκλογών για αλλαγή πολιτικής έγινε «κουρελόχαρτο»
  • [05] Για «εξαπάτηση των πολιτών», κατηγορούν τον πρωθυπουργό οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
  • [06] Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα
  • [07] Αίσιο τέλος στο θρίλερ της Μεσογείων

  • [01] Λύση στο πρόβλημα των βρεφονηπιακών σταθμών

    Λύση στο πρόβλημα των βρεφονηπιακών σταθμών δόθηκε, σήμερα, ύστερα από συνάντηση του προεδρείου της Kεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση και σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

    Ειδικότερα, έγιναν δεκτές από το προεδρείο της ΚΕΔΕ, οι προτάσεις του υπουργείου, οι οποίες περιλαμβάνουν αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος και εξορθολογισμό των τροφείων (voucher).

    Με τον τρόπο αυτό, αυξάνονται κατά 18.000 οι θέσεις παιδιών στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς σε σχέση με πέρυσι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό ωφελουμένων για την τρέχουσα περίοδο σε πάνω από 60.000.

    [02] Σεισμός 7,9 βαθμών ανοιχτά των Φιλιππίνων

    Σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών σημειώθηκε σήμερα ανοιχτά των Φιλιππίνων κι εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στην περιοχή, ανακοίνωσε η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS και το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε ανοιχτά της ανατολικής ακτής των Φιλιππίνων, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την πόλη Γκουιουάν στην επαρχία Σάμαρ, πρόσθεσε το USGS.

    Η προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία, όπως ανακοινώθηκε επισήμως.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [03] ΚΚΕ: Ο λαός πρέπει να αρνηθεί τις νέες αιματηρές θυσίες που επιβάλλουν κυβέρνηση και ΕΕ

    «Ο λαός δεν πρέπει να νιώθει δεσμευμένος από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Έχει χρέος και ευθύνη να πει ?όχι? στις νέες αιματηρές θυσίες που του επιβάλλουν κυβέρνηση-ΕΕ με μαζικό οργανωμένο αγώνα στους τόπους δουλειάς και τις συνοικίες με πολιτική κατεύθυνση σύγκρουσης με την ΕΕ και τα μονοπώλια», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα νέα μέτρα και την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Το μήνυμα των εκλογών για αλλαγή πολιτικής έγινε «κουρελόχαρτο»

    Επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο για τα νέα μέτρα, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ούτε η πιο νοσηρή μνημονιακή φαντασία δεν μπορούσε να συλλάβει πως, μετά τις τελευταίες εκλογές, το μήνυμα του ελληνικού λαού για αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής θα γινόταν, τόσο γρήγορα και τόσο ξεδιάντροπα, κουρελόχαρτο για την κυβέρνηση και τους δανειστές».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι τα νέα μέτρα, για τα οποία ένα Θεός γνωρίζει σε τι ύψος τελικά θα φτάσουν, οδηγούν σε ένα καινούριο σπιράλ λιτότητας και ύφεσης, με απροσδιόριστες συνέπειες για την κοινωνία. Θα αφήσουν, προσθέτει, μια χώρα υποθηκευμένη στους δανειστές, χωρίς σχολεία και νοσοκομεία, εκατομμύρια ανέργους, εξαθλιωμένους πολίτες και ανήμπορους συνταξιούχους.

    «Ο κ. Σαμαράς, που κρύβεται από την ελληνική Βουλή και τον ελληνικό λαό, αποτελεί τον καλύτερο εγγυητή των συμφερόντων των δανειστών και το νεκροθάφτη των προσδοκιών του λαού μας για ανάπτυξη, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτός και η κυβέρνησή του είναι επικίνδυνοι για τη χώρα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [05] Για «εξαπάτηση των πολιτών», κατηγορούν τον πρωθυπουργό οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

    «Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος εξαπάτησε τους πολίτες με την υπόσχεση της διαπραγμάτευσης και υφάρπαξε την ψήφο τους, δεν έχει την απαιτούμενη αξιοπιστία έναντι των Ελλήνων, στους οποίους και λογοδοτεί, να υπόσχεται ότι τα επώδυνα μέτρα θα είναι τα τελευταία, όταν δεν τολμά, όπως τουλάχιστον είχε κάνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου το 2010, να συναρτήσει τη διάψευση μιας τέτοιας υπόσχεσης με την αυτόματη και άμεση παραίτηση του», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης.

    [06] Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα

    Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των Συχαινών, βόρεια της Πάτρας. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με δέκα οχήματα και περίπου 20 άνδρες, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα, το οποίο αποτελείται από δέκα άτομα,που προσπαθούν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από τα πρώτα σπίτια της περιοχής.

    Επίσης, από αέρος επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, τα οποία, πάρα τους δυνατούς ανέμους, κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού.

    Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν βγει από τα σπίτια τους, βλέποντας για τρίτη φορά φέτος το καλοκαίρι να απειλούνται οι περιουσίες τους από μία ακόμη φωτιά. Ο καπνός έχει καλύψει μεγάλο μέρος της Πάτρας, αλλά το πύρινο μέτωπο δεν απειλεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

    [07] Αίσιο τέλος στο θρίλερ της Μεσογείων

    Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση με τη γυναίκα, ηλικίας50 χρόνων, η οποία είχε ανέβει στον 8ο όροφο κτιρίου επί της οδού Μεσογείωνκαι απειλούσε να πέσει στο κενό. Την άρπαξε με τα χέρια του ο διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ, ο οποίος είχε ανοίξει μαζί της συζήτηση για να την αποτρέψει να υλοποιήσει την απειλή της και τη οδήγησε σε ασφαλές μέρος.

    Η γυναίκα ζητούσε να γίνει άμεση αποφυλάκιση του γιου της, που είχε οδηγηθεί στη φυλακή με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ενός 19χρονου, καθώς, όπως υποστηρίζει ο γιος της κρατείται άδικα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 August 2012 - 12:30:47 UTC