Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαίνεται πυρκαγιά στη Σητεία
  • [02] «Σούπερ-σταρ» στη δεύτερη ημέρα του 69ου φεστιβάλ της Βενετίας
  • [03] Απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου δικαίωσε δανειολήπτες

  • [01] Μαίνεται πυρκαγιά στη Σητεία

    Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά στο Κρυονέρι Σητείας Λασιθίου, ωστόσο οι ισχυροί βοριάδες που πνέουν δυσκολεύουν σημαντικά το έργο της πυρόσβεσης, ενώ απόψε μετά τις 8 εκκενώθηκε οικισμός για προληπτικούς λόγους στην περιοχή.

    Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και κατακαίει χορτολιβαδικές εκτάσεις.

    Εξ άλλου πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε αγροτική περιοχή στο Τεφέλι του δήμου Αρχανών- Αστερουσίων.

    Τέλος, εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων και υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων στο Σμάρι και τη Βιάνο, όπου τέθηκαν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει χθες και σήμερα αντίστοιχα, παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

    [02] «Σούπερ-σταρ» στη δεύτερη ημέρα του 69ου φεστιβάλ της Βενετίας

    Με τον ήλιο να δύει μέσα στο κανάλι, ύστερα από μια ζεστή ημέρα, τους εργάτες της Τσινετσιτά να διαδηλώνουν με πανό αλλά και με διάφορα δρώμενα (με τη βοήθεια ενός τοπικού θιάσου), με αφορμή τις δηλώσεις πως το μεγαλύτερο και πιο παλιό στούντιο της Ευρώπης πρόκειται να κλείσει, και με πολλούς από τους επίσημους καλεσμένους να καταφθάνουν στο Λίντο με βαπορέτο, έκανε χθες το βράδυ εντυπωσιακή έναρξη το 69ο φεστιβάλ της Βενετίας. Επικεφαλής στην πασαρέλα ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Μάικλ Μαν και ο Αμερικανός σκηνοθέτης, Ντάρεν Αρονόφσκι («Μαύρος κύκνος»), ενώ ακολουθούσαν οι ηθοποιοί Κέιτ Χάντσον, Ναόμι Γουότς, Λετίτσια Κάστα και πολλοί άλλοι.

    Ημέρα του Μάικλ Τσιμίνο η σημερινή, με τον σκηνοθέτη να παραλαμβάνει το Ειδικό Χρυσό Λιοντάρι για το έργο του, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η προβολή της αναπαλαιωμένης και ολοκληρωμένης κόπιας της ταινίας του «Η πύλη του Παραδείσου».

    Ο παραλογισμός αλλά και τα καταστροφικά αποτελέσματα των μίντια είναι το θέμα της πολύ καλής γαλλικής ταινίας «Σούπερ-σταρ», του Ξαβιέ Τζιανολί, που είδαμε σήμερα στο διαγωνιστικό τμήμα της Μόστρας του κινηματογράφου της Βενετίας. Για τον σκηνοθέτη το πρόβλημα είναι τα μίντια. Όπως τόνισε στη συνέντευξη που έδωσε στο ΑΜΠΕ, «ό,τι αγγίζουν τα μίντια, το καταστρέφουν».

    [03] Απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου δικαίωσε δανειολήπτες

    Δικαιώθηκε η Ένωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας στην ομαδική αγωγή που κατέθεσε, εκπροσωπώντας δανειολήπτες, σε βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το Ειρηνοδικείο Βόλου με απόφαση του αναγκάζει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να επιστρέψει στους δανειολήπτες χρήματα που το δικαστήριο έκρινε ότι είχε παρακρατήσει παράνομα και καταχρηστικά. Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου η τράπεζα επιβάρυνε τους δανειολήπτες με διάφορα εφάπαξ ποσά, που ονόμαζε «έξοδα ελέγχου τίτλων», «έξοδα σύνταξης δικογραφιών», «έξοδα προμήθειας ? διαχείρισης στεγαστικού δανείου», «έξοδα αξιολόγησης αίτησης στεγαστικού δανείου», «έξοδα εκτίμησης ακινήτου», «έξοδα έγκρισης δανείου» ή με άλλες παρεμφερείς εκφράσεις. Παράλληλα, σε κάποιες περιπτώσεις εισέπραττε προμήθεια ποσού 20,00 ευρώ ετησίως, ως «έξοδα δανείου». Οι παραπάνω επιβαρύνσεις κρίθηκαν παράνομες, αφού δεν επιτρέπεται η είσπραξη οποιασδήποτε προμήθειας στις πάσης φύσεως χορηγήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων και πρέπει να επιστραφούν.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 August 2012 - 18:30:36 UTC