Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιά έκαψε δύο σπίτια στο Νέο Βουτζά
  • [02] Έρευνα από οικονομικούς επιθεωρητές στο ΑΠΘ
  • [03] «Προσήλωση στον αμετάκλητο χαρακτήρα του ευρώ», από Γαλλία και Ισπανία
  • [04] Άκαρπη η Γ.Σ. της Φούτμπολ Λιγκ για το θέμα της αναδιάρθρωσης
  • [05] Ευ. Βενιζέλος: Ανάγκη διαμόρφωσης εθνικού σχεδίου για την Υγεία
  • [06] Έκκληση Λυκουρέντζου προς τους φαρμακοποιούς να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις

  • [01] Πυρκαγιά έκαψε δύο σπίτια στο Νέο Βουτζά

    Δύο σπίτια κάηκαν και αρκετά ακόμα κινδύνευσαν στο Νέο Βουτζά, στην πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 15.30, σε δασική έκταση στην περιοχή, ενώ λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι πυκνοί καπνοί, εκκενώθηκε τμήμα του Νταού Πεντέλης.

    Αυτή την ώρα η πυρκαγιά κατευθύνεται προς Καλλιτεχνούπολη και Πικέρμι και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για την θέσουν υπό έλεγχο. Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και οι συνεχείς εναλλαγές στην κατεύθυνση τους, δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.

    [02] Έρευνα από οικονομικούς επιθεωρητές στο ΑΠΘ

    Την πόρτα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης αναμένεται να περάσουν το επόμενο διάστημα οι οικονομικοί επιθεωρητές για να ελέγξουν τις δαπάνες τής Εταιρίας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ, ερευνώντας τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων που συνδέονται με τη διαχείριση των οικονομικών τού ιδρύματος.

    Ήδη χθες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, με βάση δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», που έκανε λόγο για όργιο σπατάλης στο ΑΠΘ, παρήγγειλε από τον οικονομικό εισαγγελέα, Λάμπρο Τσόγκα, τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας.

    Η έρευνα θα ανατεθεί στην Οικονομική Επιθεώρηση προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης.

    [03] «Προσήλωση στον αμετάκλητο χαρακτήρα του ευρώ», από Γαλλία και Ισπανία

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι διετύπωσαν από κοινού σήμερα στη Μαδρίτη ένα μήνυμα στήριξης του ευρώ, με τον ισπανό πρωθυπουργό να δηλώνει πως «ούτε το ευρώ, ούτε η κοινή αγορά, ούτε η ΕΕ, θα οπισθοδρομήσουν».

    «Ο Ραχόι κι εγώ είμαστε αμετακίνητα προσηλωμένοι στον αμετάκλητο χαρακτήρα του ευρώ», υπογράμμισε ο Ολάντ στην διάρκεια της κοινής τους συνέντευξης Τύπου, κατά την οποία ανήγγειλαν την διεξαγωγή μίας γαλλοϊσπανικής συνόδου κορυφής στις 10 Οκτωβρίου στο Παρίσι.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [04] Άκαρπη η Γ.Σ. της Φούτμπολ Λιγκ για το θέμα της αναδιάρθρωσης

    Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της επαναφοράς στη Β΄ εθνική κατηγορία του Ηρακλή, του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας και η συνακόλουθη αναδιάρθρωση των πρωταθλήματων, με αύξηση από του χρόνου των συμμετεχόντων στη Σούπερ Λίγκα σε 18. Η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Φούτμπολ Λιγκ στην ουσία απέβη άκαρπη, αφού η πλειοψηφία των ομάδων της Β΄ εθνικής φαίνεται να αντιτίθεται στο σενάριο της αύξησης των ομάδων σε 21 για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, εκτός αν υπάρξουν εγγυήσεις για αυξημένη χρηματοδότηση και γίνει δεκτή η πρόταση να ανέβουν πέντε ομάδες στη μεγάλη κατηγορία (ενδεχόμενο που όμως αποκλείει η Σούπερ Λίγκα, αντιπροτείνοντας άνοδο τεσσάρων ομάδων και υποβιβασμό δύο).

    [05] Ευ. Βενιζέλος: Ανάγκη διαμόρφωσης εθνικού σχεδίου για την Υγεία

    Στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός εθνικού σχεδίου τόσο για τη δημοσιονομική προσαρμογή του υπουργείου, τη διοικητική του μεταρρύθμιση και την ανάγκη της αντιμετώπισης των πιεστικών αναγκών που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, συμφώνησαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λυκουρέντζος, στη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Υγείας.

    Σε δηλώσεις τους που ακολούθησαν τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος έστειλε το μήνυμα στους πολίτες ότι «ξέρουμε τι γίνεται στην καθημερινότητα στο χώρο της υγείας, δεν θέλουμε να ταλαιπωρείται αλλά να νιώθει ασφαλής και αξιοπρεπής και θα γίνει όλη η προσπάθεια που απαιτείται προς την κατεύθυνση αυτή».

    Από την πλευρά του, ο κ. Λυκουρέντζος, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την «τιμητική» του επίσκεψη στο υπουργείο και κυρίως για την «ηθική και πολιτική του συμπαράσταση στο δύσκολο έργο που επιτελούμε», τόνισε ότι για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου «είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη η θέση να έχει άμεση και άνετη πρόσβαση ο πολίτης στις υπηρεσίες υγείας, να διατηρηθούν στο υψηλό επίπεδο που σήμερα παρέχονται και να μη λείψει το φάρμακο από τον ασθενή».

    [06] Έκκληση Λυκουρέντζου προς τους φαρμακοποιούς να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις

    «Γίνονται συντονισμένες προσπάθειες από την ηγεσία του ΕΟΠΠΥ και με τη συμπαράσταση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ερωτηθείς, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.

    Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους φαρμακοποιούς την κατανόησή τους, «με το ηθικό δικαίωμα», όπως είπε, που έχει ως υπουργός, «υπό την έννοια ότι από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του ασχολήθηκε κατά προτεραιότητα με την υποχρέωση της πολιτείας να εξοφλεί τα χρέη μας προς τους φαρμακοποιούς».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 August 2012 - 14:30:36 UTC