Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοικτό το θέμα των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια
  • [02] Ξεκινά η ηλεκτρονική διασύνδεση IKA, ΟΑΕΔ και Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
  • [03] Την Πέμπτη η εκλογή γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Στηρίξαμε τον Σαμαρά στις διεθνείς επαφές του
  • [05] Σταματούν και οι γιατροί τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ

  • [01] Ανοικτό το θέμα των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια

    Χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσειςολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά υπουργός, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, «είναι μια διαδικασία συνεχιζόμενη ενόψει της άφιξης της τρόικας για τη διαμόρφωση του τελικού πακέτου μέτρων».

    Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτριος Ελευσινιώτης, οι αρχηγοί των τριών όπλων των ενόπλων δυνάμεων και αξιωματικοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις έως σήμερα πληροφορίες, η τρόικα έχει απορρίψει την αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να «υποκαταστήσει» τις εφετινές περικοπές των ειδικών μισθολογίων των ένστολων, με ισοδύναμες περικοπές δαπανών και να εφαρμοσθεί το μέτρο από το 2013.

    [02] Ξεκινά η ηλεκτρονική διασύνδεση IKA, ΟΑΕΔ και Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

    Προαιρετικά από τις 15 Οκτωβρίου του 2012 και υποχρεωτικά από την 1η Μαρτίου 2013, οι εργοδότες θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο ΙΚΑ, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και τον ΟΑΕΔ μια σειρά από έγγραφα, όπως οι πίνακες προσωπικού, οι αναγγελίες πρόσληψης και καταγγελίας των συμβάσεων και η υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων.

    Ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται τα εξής έντυπα:

    Ε3. Αναγγελία πρόσληψης,

    Ε4. Πίνακας προσωπικού,

    Ε5. Αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού,

    Ε6. Καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου,

    Ε7. Βεβαίωση-Δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου,

    Ε8. Αναγγελία υπερωριακής απασχόλησης και

    Ε9. Αίτηση για την έγκριση υπερωριακής απασχόλησης.

    Δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα έχουν μόνο οι εργοδότες, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα εργοδοτών του ΙΚΑ,.

    [03] Την Πέμπτη η εκλογή γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας

    Συνεδριάζει την Πέμπτη το πρωί, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, για την ανάδειξη του νέου Γραμματέα του κόμματος.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Στηρίξαμε τον Σαμαρά στις διεθνείς επαφές του

    «Μας περιμένει αρκετή δουλειά κάτω από δύσκολες συνθήκες», τόνισε, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας και σημείωσε ότι το Κίνημα στήριξε τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις διεθνείς επαφές του και πως το αρνητικό στερεότυπο ότι η Ελλάδα δεν πετυχαίνει τους στόχους της, πρέπει να αλλάξει.

    Επ' αυτού, οι ίδιες πηγές παρέπεμπαν σε σημείωμα που ο κ. Βενιζέλος είχε παραδώσει στον πρωθυπουργό πριν από τις επαφές του και στο οποίο αναφέρεται ο δρόμος που έχει διανύσει η χώρα και τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει.

    Στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας, ανακοινώθηκε ότι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Μανιάτης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Μπεγλίτης θα εκπροσωπήσουν το ΠΑΣΟΚ στο συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα συνέλθει στο Κέηπ Τάουν και στο οποίο υποψήφιος πρόεδρος είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    [05] Σταματούν και οι γιατροί τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ

    Αναστέλλουν από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου τη συνεργασία τους με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) οι συμβεβλημένοι γιατροί, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι εκτός από τα φάρμακα, αφού και οι φαρμακοποιοί έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις, να πληρώνουν από την τσέπη τους και τις ιατρικές επισκέψεις.

    Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η συγκρότηση του μεγαλύτερου οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας έγινε με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο, χωρίς σωστό σχεδιασμό και κυρίως με ελλιπέστατη χρηματοδότηση. Ο προϋπολογισμός του, σημειώνεται, ξεκίνησε με έλλειμμα 683 εκατ. ευρώ και αυτή τη στιγμή παρουσιάζει ήδη για τους πρώτους 8 μήνες του 2012 «μαύρη τρύπα» 1,5 δισ. ευρώ με προοπτική αυτό το ποσό να γίνει 2 δισ. μέχρι τέλους του έτους.

    Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός οφείλει στους κλινικούς ιατρούς πάνω από 50 εκατ. ευρώ και στους εργαστηριακούς ιατρούς 200 εκατ. για το 2012 καθώς και 570 εκατ. ευρώ και 540 εκατ. αντίστοιχα για τα έτη 2010 και 2011. Προσθέτει ότι «όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ιατροί έχουν δανείσει ατόκως τον ΕΟΠΥΥ με πάνω από 1,3 δισ. ευρώ τα τελευταία 2 έτη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 August 2012 - 16:30:51 UTC