Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Από την Άκρη της Πόλης» του Γιάνναρη στο Πάρκο Ελευθερίας
  • [02] "Υψηλό το κόστος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ"
  • [03] «Κιτρινόμαυροι» οι Κατσικοκέρης και Κατίδης
  • [04] Δημιουργήθηκε ρομπότ- σκουλήκι σε ρόλο κατασκόπου
  • [05] Τα λατομεία καταστρέφουν τον Πενταδάκτυλο, στην κατεχόμενη Κύπρο
  • [06] KKE:"Άμεση η ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των νέων για σπουδές με δικαιώματα"
  • [07] Θάνατος 40χρονου σε εργατικό ατύχημα στην Κρήτη
  • [08] Τρεις φωτιές σε εξέλιξη στη Δυτική Μακεδονία
  • [09] Σημαντική μείωση 36,5% σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα τον Ιούνιο

  • [01] «Από την Άκρη της Πόλης» του Γιάνναρη στο Πάρκο Ελευθερίας

    Tις καλοκαιρινές τους εκδηλώσεις συνεχίζουν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, με τη διοργάνωση της δωρεάν προβολής μιας σπουδαίας ελληνικής ταινίας, δια χειρός Κωνσταντίνου Γιάνναρη, στο Πάρκο Ελευθερίας στην καρδιά της Αθήνας, σήμερα το βράδυ (στις 21.00).

    Ένας από τους πιο ταλαντούχους σύγχρονους Έλληνες σκηνοθέτες, ωριμάζει εντυπωσιακά με την δυνατή δραματική ταινία, «Από την 'Ακρη της Πόλης», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του 2ου Athens Open Air Film Festival και συγκεκριμένα στο θεματικό αφιέρωμα με τίτλο «Καλοκαίρι στην Αττική».

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    [02] "Υψηλό το κόστος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ"

    Η επιθυμία των Ευρωπαίων ηγετών να διατηρήσουν τη συνοχή της Ευρωζώνης αντανακλά την αναγνώριση ότι οι επιπτώσεις μίας διάσπασής της θα μπορούσαν να είναι χειρότερες από το κόστος στήριξης της Ελλάδας, δήλωσε ο καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και μέλος του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Κλέμενς Φουστ, σε δηλώσεις που έκανε στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

    «Μία έξοδος της Ελλάδας πραγματικά δεν είναι ελκυστική. Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ, πολύ δύσκολο να δοθεί στην Ελλάδα μία προοπτική, μία πραγματική δυνατότητα να ανακάμψει μέσα στην Ευρωζώνη», πρόσθεσε ωστόσο ο κ. Φουστ.

    [03] «Κιτρινόμαυροι» οι Κατσικοκέρης και Κατίδης

    Στην ΑΕΚ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νίκος Κατσικοκέρης. Ο 24χρονος επιθετικός βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, είχε σήμερα τις τελικές επαφές με τους παράγοντες της «Ενωσης» και αναμένεται ν' ανακοινωθεί η απόκτηση του για τα επόμενα τρία χρόνια από τον Εργοτέλη.

    Παίκτης της ΑΕΚ πρέπει να θεωρείται και ο Γιώργος Κατίδης. Ο 19χρονος μέσος, αρχηγός της εθνικής Ελπίδων, έχει υπογράψει ήδη για τέσσερα χρόνια. Στο μεταξύ, αναμένεται σήμερα στην Αθήνα ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο για να υπογράψει για δύο χρόνια με απολαβές 80.000 ευρώ το χρόνο συν μπόνους, ενώ στη Χερέθ θα δοθούν 70.000 ευρώ για τον 25χρονο Ισπανό μέσο.

    [04] Δημιουργήθηκε ρομπότ- σκουλήκι σε ρόλο κατασκόπου

    Αμερικανοί και Κορεάτες ερευνητές δημιούργησαν το πρώτο εύκαμπτο ρομπότ- σκουλήκι, το οποίο έρπει κυματιστά πάνω σε ομαλές και ανώμαλες επιφάνειες, όπως το πραγματικό. Το αυτόνομο μηχάνημα, που αποτελείται σχεδόν πλήρως από μαλακά υλικά, μπορεί να τρυπώσει στους πιο στενούς χώρους και είναι τόσο ανθεκτικό που ακόμα και αν το πατήσει κανείς ή το χτυπήσει με σφυρί, αυτό συνεχίζει απτόητο!

    Το πρωτότυπο ρομπότ με την ονομασία Meshworm δημιουργήθηκε από επιστήμονες των πανεπιστημίων ΜΙΤ και Χάρβαρντ, καθώς και του Εθνικού Πανεπιστημίου της Ν. Κορέας, με τη χρηματοδοτική υποστήριξη της υπηρεσίας ερευνών DARPA του Αμερικανικού Πενταγώνου. Το τεχνητό σκουλήκι, που δεν κάνει σχεδόν καθόλου θόρυβο χάρη στον τρόπο που έρπει, προορίζεται να παίξει τον ρόλο κατασκόπου σε αποστολές ανίχνευσης σε εχθρικό έδαφος.

    [05] Τα λατομεία καταστρέφουν τον Πενταδάκτυλο, στην κατεχόμενη Κύπρο

    Στην οροσειρά του Πενταδακτύλου, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, «συντελείται η περιβαλλοντική καταστροφή του αιώνα», σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Χαβαντίς».

    Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η καταστροφή προκαλείται από τα 39 λατομεία που λειτουργούν στην οροσειρά.

    Η εφημερίδα επικρίνει τις «αρμόδιες αρχές» του παράνομου καθεστώτος, επειδή δεν ασκούν τον απαιτούμενο έλεγχο και σημειώνει ότι «τα λατομεία έχουν καταντήσει να είναι μια πληγή που αιμορραγεί».

    [06] KKE:"Άμεση η ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των νέων για σπουδές με δικαιώματα"

    «Σήμερα, που η ζωή της λαϊκής οικογένειας χτυπιέται αλύπητα προκειμένου να διασφαλιστούν τα καπιταλιστικά κέρδη, η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ φέρνει στην επικαιρότητα την άμεση ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των νέων για ζωή και σπουδές με δικαιώματα, να δυναμώσει η απαίτηση για άμεσα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση για όλους τους νέους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    «Ταυτόχρονα, απαιτείται πάλη ενάντια στην εφαρμογή του νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ που οδηγεί σε παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση πλευρών λειτουργιών των ιδρυμάτων, σε συνδυασμό με το πετσόκομμα που έχει ήδη υποστεί η χρηματοδότηση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

    [07] Θάνατος 40χρονου σε εργατικό ατύχημα στην Κρήτη

    Νεκρός μεταφέρθηκε σήμερα, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ένας άνδρας 40 ετών, ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έπεσε από μεγάλο ύψος σε εργοτάξιο στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι.

    Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το εργατικό ατύχημα διερευνώνται.

    [08] Τρεις φωτιές σε εξέλιξη στη Δυτική Μακεδονία

    Μάχη σε τρία πύρινα μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Δυτικής Μακεδονίας.

    Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες το απόγευμα και είναι σε εξέλιξη.

    Στη Φλώρινα, η φωτιά καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Σκοπός. Η συγκεκριμένη πυρκαγιά εισήλθε χθες το απόγευμα στο ελληνικό έδαφος, από την πΓΔΜ, όπου ξέσπασε πριν από τέσσερις μέρες.

    Σε ό,τι αφορά τις άλλες δύο φωτιές στα Γρεβενά, αυτές εκδηλώθηκαν στις περιοχές Δασύλλιο και Φελί. Στο Δασύλλιο καίγονται εκτάσεις με βελανιδιές, ενώ στο Φελί δάσος με δρύες και κέδρα.

    [09] Σημαντική μείωση 36,5% σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα τον Ιούνιο

    Σημαντική μείωση 36,5% σημείωσε, τον Ιούνιο φέτος, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας, ως αποτέλεσμα της αυξητικής πορείας των εξαγωγών και, κυρίως, της συνεχιζόμενης συρρίκνωσης των εισαγωγών, λόγω του δραστικού περιορισμού της εγχώριας καταναλωτικής ζήτησης. Το α΄ εξάμηνο εφέτος, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου εμφανίζεται μειωμένο κατά 22,4%.

    Ειδικότερα, από τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την πορεία των εμπορευματικών συναλλαγών, προκύπτει, μεταξύ άλλων, πωςησυνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, ανήλθε στο ποσό των 2.463,6 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο 2012 έναντι 3.030,9 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2011, παρουσιάζοντας μείωση 18,7%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 August 2012 - 10:30:39 UTC