Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοινώθηκαν οι βάσεις
  • [02] Νέες συνομιλίες με Ισημερινό για Ασάνζ επιθυμεί το Λονδίνο
  • [03] Ξεκινάει σήμερα η διανομή δελτίων θεάματος σε δικαιούχους του ΟΓΑ
  • [04] Επίθεση σε δύο λεωφορεία του Ολυμπιακού στη Βέροια
  • [05] Συζητείται σήμερα η επερώτηση Τσίπρα στη Βουλή για τη Siemens
  • [06] Προβλήματα στα δρομολόγια του προαστιακού λόγω κλοπής καλωδίων
  • [07] Αγνωστοι αποκεφάλισαν δεκαεπτά χωρικούς στο νότιο Αφγανιστάν
  • [08] Ισχυρός τυφώνας πέρασε από το ιαπωνικό νησί της Οκινάουα

  • [01] Ανακοινώθηκαν οι βάσεις

    Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα και τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).

    Επίσης, στην ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ, οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορηθούν για τις βάσεις του 2012, αλλά και τα συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με το 2011.

    [02] Νέες συνομιλίες με Ισημερινό για Ασάνζ επιθυμεί το Λονδίνο

    Η Βρετανία επανέλαβε χθες Κυριακή την δέσμευσή της στην επίτευξη διπλωματικής λύσης αναφορικά με την παρουσία του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο ύστερα από την προσπάθεια των δύο χωρών να ρίξουν τους τόνους στην μεταξύ τους διαμάχη για το θέμα.

    Ο Ασάνζ έχει βρει καταφύγιο τους τελευταίους δύο μήνες και πλέον στους χώρους της πρεσβείας προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου καταζητείται κατηγορούμενος για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

    Ο ηγέτης του Ισημερινού δήλωσε το Σάββατο ότι η Βρετανία απέσυρε την απειλή για έφοδο στην πρεσβεία και σύλληψη του Ασάνζ, στον οποίο ο Ισημερινός έχει δώσει άσυλο, και ότι πλέον θεωρεί λήξαν το "ατυχές συμβάν".

    Η Βρετανία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ισημερινού επικαλούμενη έναν αμφιλεγόμενο βρετανικό νόμο, ο οποίος, υπό ακραίες συνθήκες, της επιτρέπει την άρση της διπλωματικής ασυλίας κι επομένως θα οδηγούσε στην άμεση σύλληψη του Ασάνζ από την αστυνομία.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [03] Ξεκινάει σήμερα η διανομή δελτίων θεάματος σε δικαιούχους του ΟΓΑ

    Χωρίς κλήρωση και δωρεάν θα γίνει η διανομή των δελτίων θεάματος για την φετινή θερινή και χειμερινή περίοδο 2012-2013 στους δικαιούχους του ΟΓΑ.

    Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 100.000 ασφαλισμένους, συνταξιούχους του Οργανισμού καθώς και στα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη.

    Η διανομή δελτίων θεάματος θα ξεκινήσει σήμερα από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και θα συνεχιστεί έως ότου εξαντληθούν.

    [04] Επίθεση σε δύο λεωφορεία του Ολυμπιακού στη Βέροια

    Επίθεση με πέτρες και φωτοβολίδες δέχθηκαν δύο λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι είχαν μεταβεί στη Βέροια για να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση της ομάδας τους κόντρα στην τοπική ομάδα.

    Το συμβάν σημειώθηκε στις 12.35 μετά τα μεσάνυχτα κοντά στον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές στα λεωφορεία, τα οποία, ύστερα από ολιγόλεπτη στάση, συνέχισαν κανονικά την πορεία τους.

    Οι δράστες αναζητούνται.

    [05] Συζητείται σήμερα η επερώτηση Τσίπρα στη Βουλή για τη Siemens

    Σήμερα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η επερώτηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την απόπειρα εξωδικαστικού συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία Siemens.

    [06] Προβλήματα στα δρομολόγια του προαστιακού λόγω κλοπής καλωδίων

    Μετ΄ εμποδίων εκτελούνται και σήμερα τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου, εξαιτίας της κλοπής καλωδίων της ηλεκτροκίνησης που διαπιστώθηκε χτες, στο τμήμα μεταξύ των σταθμών Κινέττας και Αγίων Θεοδώρων.

    Το κανονικό πρόγραμμα έχει ανατραπεί, καθώς τα δρομολόγια εκτελούνται με τροποποιήσεις και καθυστερήσεις .

    Συνεργεία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα της γραμμής και εκτιμάται ότι εντός της ημέρας θα επιδιορθωθεί η βλάβη. Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr .

    [07] Αγνωστοι αποκεφάλισαν δεκαεπτά χωρικούς στο νότιο Αφγανιστάν

    Δεκαεπτά χωρικοί, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες, αποκεφαλίστηκαν από αγνώστους στο νότιο Αφγανιστάν, προπύργιο των ταλιμπάν, δήλωσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

    "Δεκαεπτά χωρικοί, 15 άνδρες και δύο γυναίκες, αποκεφαλίσθηκαν χθες το βράδυ από αγνώστους στην επαρχία Καζάκι", δήλωσε ο Νταούντ Αχμάντι, εκπρόσωπος των τοπικών αρχών της επαρχίας Χελμάντ, όπου βρίσκεται το ΚαζάκιΚαμπούλ.

    Στην ίδια επαρχία, αντάρτες ταλιμπάν επετέθησαν νωρίς το πρωί εναντίον βάσης του αφγανικού στρατού σκοτώνοντας δέκα αφγανούς στρατιώτες.

    Ο Νταούντ Αχμάντι επιβεβαίωσε τον απολογισμό και πρόσθεσε ότι η επίθεση ήταν αποτέλεσμα "έσωθεν συνωμοσίας" με τη συμμετοχή Aφγανών στρατιωτών, οι οποίοι βοήθησαν τους ταλιμπάν.

    [08] Ισχυρός τυφώνας πέρασε από το ιαπωνικό νησί της Οκινάουα

    Ο ισχυρός τυφώνας Μπολαβέν, ο 15ος της φετινής περιόδου, χτύπησε το ιαπωνικό νησί της Οκινάουα, προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε εκτεταμένες περιοχές.

    Περίπου 16.800 σπίτια στην Οκινάουα και 59.800, ή το 64% των σπιτιών στα κοντινά νησιά, υπέστησαν διακοπές ρεύματος.

    Ο τυφώνας χτύπησε το βράδυ της Κυριακής με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, που έπνεαν με ταχύτητα 144 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ οι στιγμιαίες ριπές είχαν ισχύ, 216 χιλιομέτρων την ώρα.

    Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει για θυελλώδεις ανέμους, μεγάλα κύματα, έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν κατολισθήσεις. Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν στον νησί Κιόσου.

    Όλες οι πτήσεις προς και από τη Νάχα, πρωτεύουσα της Οκινάουα, αλλά και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν το νησί με άλλα μικρότερα νησιά, ακυρώθηκαν, ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ.

    Επιμέλεια : Κ. Καλέτσιος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 August 2012 - 6:50:16 UTC