Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχολή από τον τόπο σου...
  • [02] Τ. Κουίκ: Να ψηφίσουν κατά συνείδηση το πακέτο μέτρων οι βουλευτές της ΝΔ
  • [03] Γ. Βάιντμαν: Η αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ μπορεί "να προκαλέσει εθισμό"
  • [04] Αισιόδοξος για αναστροφή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας ο Αντώνης Σαμαράς

  • [01] Σχολή από τον τόπο σου...

    Τέλος στην αγωνία 110.000 υποψηφίων μπαίνει αύριο το πρωί στις 10 με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα και τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).

    Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία εντός της ημέρας.

    Η πρώτη επεξεργασία των στοιχείων δείχνει άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας. Αιτία αυτού του χάσματος θεωρείται η οικονομική κρίση που υποχρέωσε τους υποψηφίους να επιλέξουν τις σχολές του τόπου διαμονής τους προκειμένου να αποφύγουν το υψηλό κόστος της φοιτητικής μετανάστευσης.

    Ετσι, εκτός από το αντικείμενο των σπουδών βασικό ρόλο στις επιλογές των υποψηφίων διαδραμάτισαν και οι έδρες των σχολών.

    [02] Τ. Κουίκ: Να ψηφίσουν κατά συνείδηση το πακέτο μέτρων οι βουλευτές της ΝΔ

    Οκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξη στη Real News, καλεί τους βουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν κατά συνείδηση το πακέτο των μέτρων, που αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή έως τις 8 Οκτωβρίου.

    O κ. Κουίκ δηλώνει ότι η Βουλή πρέπει να πάψει να είναι «στάνη προβάτων», ενώ εκτιμά πως «πλησιάζει η πτώση της κυβέρνησης» και επαναφέρει την πρόταση για δημιουργία νέου κυβερνητικού σχήματος στη βάση της πρότασης του κόμματός του για οικουμενική με άλλο πρωθυπουργό.

    [03] Γ. Βάιντμαν: Η αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ μπορεί "να προκαλέσει εθισμό"

    Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για ένα νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων των χωρών μελών της ευρωζώνης, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, εγκυμονούν τον κίνδυνο, η πρακτική αυτή "να προκαλέσει εθισμό σαν τα ναρκωτικά", δηλώνει ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Μπούντεσμπανκ) Γενς Βάιντμαν σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel (Ντερ Σπίγκελ), το οποίο κυκλοφορεί αύριο.

    "Μια τέτοια πολιτική βρίσκεται κοντά κατά την άποψή μου στην κρατική χρηματοδότηση μέσω του πιεστηρίου", σημειώνει ο Βάιντμαν στο Der Spiegel.

    "Στις δημοκρατίες, τα κοινοβούλια και όχι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να αποφασίζουν για μια τέτοια αμοιβαιοποίηση των κινδύνων", υπογραμμίζει, επισημαίνοντας ότι "δεν θα πρέπει να υποτιμάμε τον κίνδυνο, η χρηματοδότηση από την κεντρική τράπεζα να προκαλέσει εθισμό σαν τα ναρκωτικά".

    Ο επικεφαλής της Bundesbank προειδοποίησε, εξάλλου, ότι η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να αναγκάζεται "να εγγυάται την διατήρηση κρατών- μελών στην ευρωζώνη με κάθε τίμημα".

    [04] Αισιόδοξος για αναστροφή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας ο Αντώνης Σαμαράς

    Είναι πάρα πολύ σημαντικό η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, να παραμείνει στην Ευρωζώνη, τόνισε ο πρωθυπουργός, από το Παρίσι, μιλώντας στη ΝΕΤ FM, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για αναστροφή του κλίματος υπέρ της χώρας μας στην Ευρώπη και ανάκτησης της αξιοπιστίας της.

    «Εμείς αυτήν τη μάχη δίνουμε, πέρα και πάνω από κόμματα και φωνές που ακούγονται. Εμείς αυτή τη μάχη θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε, γιατί αυτό απαιτεί σήμερα η πατρίδα μας και αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ενώ αναφερόμενος στις επαφές του με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ, έκανε λόγο για «συναντήσεις που ήταν καλά προετοιμασμένες και οι οποίες μας επέτρεψαν σιγά σιγά να ανατρέψουμε ένα κλίμα που υπήρχε σε βάρος του τόπου μας. Επαναλαμβάνω: σιγά σιγά, και το λέω αυτό διότι οι πάντες ζητούν αποδείξεις γι' αυτή την αλλαγή πορείας».

    Δόθηκε ευκαιρία και προς τον διεθνή Τύπο, συνέχισε ο πρωθυπουργός, «με τον οποίον ήρθα σε επαφή, να αποκτήσει μια πραγματική γνώση, ώστε να επέλθει και κάποια κατανόηση των προβλημάτων και να μπορέσει ο κόσμος που μας ακούει στο εξωτερικό, που ακούει για την Ελλάδα, να έχει μία καλύτερη δυνατότητα προσέγγισης από εκείνη που είχε μέχρι τώρα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 August 2012 - 10:30:34 UTC