Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη σέντρα η Σούπερ Λίγκα
  • [02] Παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα με 5,95 δευτερόλεπτα από 11χρονη τσίτα
  • [03] Ισχηρή έκρηξη σε διυλιστήριο φυσικού αερίου στη Βενεζουέλα
  • [04] Εκτός US Open η Λένα Δανιηλίδου
  • [05] Αντίστροφη μέτρηση για τη συναυλία των Red Hot Chili Peppers στην Αθήνα
  • [06] Ανακαλύφθηκε νέο είδος δεινοσαύρου στη Γαλλία
  • [07] Δανεικός στη Ρεν ο Ζαν Μακούν
  • [08] Στην Τσέλσι ο Βίκτορ Μόουζες

  • [01] Στη σέντρα η Σούπερ Λίγκα

    Με τις αναμετρήσεις ΑΕΚ - Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιά Χανίων ανοίγει σήμερα στις 19:15 η αυλαία του πρωταθλήματος.

    Στις 21:30, στη Λιβαδειά, ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την τοπική ομάδα.

    Την Κυριακή, στις 19:15 παίζουν ΟΦΗ - Ξάνθη, Κέρκυρα - Ατρόμητος και ΠΑΟΚ - Πανθρακικός ενώ ο πρωταθλητής Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Βέροια, στις 21:30, την ομώνυμη ομάδα.

    Το πρόγραμμα της πρεμιέρας ολοκληρώνεται την Δευτέρα στις 20:30 με τη συνάντηση Πανιωνίου- Άρη στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

    [02] Παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα με 5,95 δευτερόλεπτα από 11χρονη τσίτα

    Ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο Τζαμαϊκανός Γιουσέιν Μπολτ, που έχει τρέξει τα 100 μέτρα σε 9,58 δευτερόλεπτα. Αλλά το ταχύτερο πλάσμα στην ξηρά είναι μία θηλυκή τσίτα, η οποία λέγεται «Σάρα» και μόλις βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ που ήδη κατείχε, «πιάνοντας» 5,95 δευτερόλεπτα στην ίδια απόσταση.

    Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση της «Σάρα» ήταν 6,13 δευτερόλεπτα από το 2009, με την οποία είχε «κλέψει» το ρεκόρ από την προηγούμενη κάτοχο, μια άλλη τσίτα, τη Νοτιαφρικανή «Νιάνα», που είχε πετύχει 6,19 δευτερόλεπτα το 2001.

    Η 11χρονη «Σάρα», που ζει στον ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι των ΗΠΑ, πέτυχε το νέο ρεκόρ από τον πρώτο κιόλας γύρο, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το περιοδικό "National Geographic" σε μία πίστα όπου γίνονται δοκιμές αυτοκινήτων.

    Τα συγκεκριμένα αιλουροειδή είναι γεννημένα να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και συχνά φθάνουν τα 96,5 χιλιόμετρα την ώρα. Το μυστικό για την εντυπωσιακή ταχύτητά τους βρίσκεται στην ευκαμψία της σπονδυλικής στήλης τους, που επιτρέπει στις τσίτες να καλύπτουν έως 6,7 μέτρα με κάθε διασκελισμό. Μάλιστα τα ζώα αυτά μπορούν στην πορεία να επιταχύνουν σημαντικά και να κάνουν περισσότερους διασκελισμούς ανά δευτερόλεπτο, όπως ανέφεραν οι επιστήμονες σε πρόσφατη μελέτη στο περιοδικό πειραματικής βιολογίας "Journal of Experimental Biology".

    [03] Ισχηρή έκρηξη σε διυλιστήριο φυσικού αερίου στη Βενεζουέλα

    Ισχυρή έκρηξη φυσικού αερίου σημειώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Βενεζουέλας στο Αμουάι, το οποίο έχει δυνατότητα παραγωγής 645.000 βαρελιών ημερησίως, προκαλώντας κάποιους τραυματισμούς και ζημιές στην υποδομή, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου και εργαζόμενοι στο διυλιστήριο.

    Το διυλιστήριο του Αμουάι, το οποίο βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Βενεζουέλας, ανήκει στο Paraguana Refining Center, ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα διυλιστηρίων στον κόσμο με συνολική ικανότητα παραγωγής 955.000 βαρελιών την ημέρα.

    [04] Εκτός US Open η Λένα Δανιηλίδου

    Αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Αμερικανικού Οπεν η Λένα Δανιηλίδου.

    Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε από την 17χρονη Αμερικανίδα, Σαμάνθα Κρόφορντ, με 2-1 σετ (6-3, 1-6 και 6-4) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του φημισμένου τουρνουά γκραν σλαμ.

    [05] Αντίστροφη μέτρηση για τη συναυλία των Red Hot Chili Peppers στην Αθήνα

    Αντίστροφα μετρούν οι θαυμαστές των Red Hot Chili Peppers για τη μεγάλη συναυλία στις 4 Σεπτεμβρίου. Εδώ και αρκετό καιρό έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια για την αρένα, ενώ η ανταπόκριση του κοινού είχε φανεί από τα πρώτα μόλις λεπτά της προπώλησης αφού, όπως σημείωσαν οι διοργανωτές, η ζήτηση έσπασε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ πωλήσεων στην Ελλάδα μέσω ίντερνετ.

    Παράλληλα αρκετοί είναι και εκείνοι που έχουν περάσει από τα εκδοτήρια του Ticket House στην οδό Πανεπιστημίου.

    Το ιστορικό συγκρότημα από το Los Angeles κλείνει πια 29 χρόνια μουσικής πορείας, ενώ στη χώρα μας θα φτάσουν ο Josh Klinghoffer, που πλέον έχει προστεθεί δίπλα στους Anthony Kiedis, Flea και Chad Smith, αντικαθιστώντας τον αγαπημένο του κοινού, John Frusciante.

    Τη συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος θα ανοίξουν τα συγκροτήματα AAAK (As Able As Kane) και Sunny Side Of the Razor.

    [06] Ανακαλύφθηκε νέο είδος δεινοσαύρου στη Γαλλία

    Παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν ένα νέο είδους δεινοσαύρου, που έζησε πριν από 75 εκατομμύρια χρόνια, σε ανασκαφές που είχαν αρχίσει από το 2002 σε περιοχή της κοινότητας Βελό, κοντά στην Εξ αν Προβάνς, στη νοτιοανατολική Γαλλία, έγινε γνωστό αυτήν την εβδομάδα από τις δημοτικές αρχές.

    Το νέο είδος δεινοσαύρου που ανακαλύφθηκε ονομάστηκε Atsinganosaurus velauciensis (αθίγγανος δεινόσαυρος), λόγω των ομοιοτήτων του με συγγενικούς δεινοσαύρους της Ρουμανίας, καθώς αυτό το νέο είδος ανήκει στην οικογένεια των τιτανόσαυρων, των οποίων άλλα τρία είδη έχουν μέχρι σήμερα εντοπιστεί στην Ευρώπη.

    "Βρήκαμε περισσότερο από το 70% του σκελετού του ζώου αυτού, αλλά δυστυχώς όχι το κρανίο. Θα κάνουμε μια πιστή αναπαράσταση", σημείωσε η Τζεραλντίν Γκαρθία, του Πανεπιστημίου του Πουατιέ, στην κεντροδυτική Γαλλία, το οποίο πραγματοποίησε τις έρευνες σε συνεργασία με το βασιλικό Ινστιτούτο Φυσικών Επιστημών των Βρυξελλών.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο δεινόσαυρος αυτός ήταν φυτοφάγος είχε μικρά, κυλινδρικά δόντια και μήκος 12 μέτρα.

    [07] Δανεικός στη Ρεν ο Ζαν Μακούν

    Επιστρέφει στη Γαλλία ο Ζαν Μακούν, μετά από 18 μήνες χωρίς επιτυχία στην Αστον Βίλα.

    Ο Καμερουνέζος διεθνής αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Ρεν, με το ίδιο καθεστώς δηλαδή που αγωνίστηκε πέρσι στον Ολυμπιακό.

    Όσο για τη Βίλα, που δαπάνησε περίπου 8.000.000 για να τον αποκτήσει από τη Λιόν τον Ιανουάριο του 2011, ακόμα... μετανιώνει για την επένδυσή της.

    Επίσης, η Ρεν ανακοίνωσε την παραχώρηση του Αλεξάντερ Τέτει στη Νόριτς.

    [08] Στην Τσέλσι ο Βίκτορ Μόουζες

    Τον Βίκτορ Μόουζες που πέρσι "έβγαλε μάτια" με τη Γουϊγκαν, απέκτησε η Τσέλσι.

    Οι πρωταθλητές Ευρώπης ολοκλήρωσαν τη συμφωνία, με βάση την οποία οι "Λάτικς" θα βάλουν στα ταμεία τους περίπου 12.000.000 ευρώ.

    Ο Μόουζες είναι Νιγηριανός, μόλις 21 ετών, αγωνίζεται στην επίθεση και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μόλις ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 August 2012 - 8:30:37 UTC