Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Προτεραιότητα οι κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες
  • [02] Πυρκαγιά στην Αιτωλοακαρνανία
  • [03] Νέα τριετής επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας στην Εθνική Τράπεζα
  • [04] "Δεν επιθυμεί έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο πρόεδρος Ομπάμα"

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Προτεραιότητα οι κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες

    "Tην άμεση ανάγκη να στηριχθούν οι κοινωνικές αντιστάσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης απέναντι στην πλέον υποτελή κυβέρνηση, στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και στις απαιτήσεις των δανειστών" διαπίστωσε η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που συνεδρίασε με τη συμμετοχή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλ. Τσίπρα.

    Στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ «στην προτεραιότητα των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών έναντι των απαιτήσεων των δανειστών και των νομισματικών "διλημμάτων"».

    "Η κυβέρνηση Σαμαρά, με πρόσχημα την αποφυγή της «χρεοκοπίας», χρεοκοπεί καθημερινά με τον πλέον σκληρό και ταξικό τρόπο την κοινωνική πλειοψηφία, ικετεύοντας ταυτόχρονα την κ. Μέρκελ για την επιμήκυνση του μνημονίου" τονίζεται σε ανακοίνωση της Γραμματείας.

    Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως "η κυβερνητική προσπάθεια για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής περιορίζεται συνειδητά σε επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμού, την ώρα που μια κοινωνική μειοψηφία του μεγάλου κεφαλαίου και του πλούτου κινεί ανεξέλεγκτα πακτωλούς εκατομμυρίων".

    [02] Πυρκαγιά στην Αιτωλοακαρνανία

    Πυρκαγιάείναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας.

    Για την κατάσβεσή τηςεπιχειρούν 14 πυροσβέστες με 6οχήματα και 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    [03] Νέα τριετής επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας στην Εθνική Τράπεζα

    Την υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης τριετούς διάρκειας, σε κλίμα συναίνεσης και με αίσθημα ευθύνης, με το Σύλλογο των Εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ), ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

    "Οι εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στη χώρα καθώς και η ανάγκη για βελτίωση του λειτουργικού αποτελέσματος της Τράπεζας καθιστούν απαραίτητη την προσαρμογή της Τράπεζας στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, με στόχο την ενίσχυσή της προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επικρατούσες σήμερα αντίξοες συνθήκες.

    Με τη νέα σύμβαση επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό η μείωση του λειτουργικού κόστους η οποία θα συνεισφέρει σημαντικά στην επιτυχία του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, ενώ παράλληλα λαμβάνεται μέριμνα για την προστασία των χαμηλότερων μισθολογικών κλιμακίων και τη δίκαιη κατανομή της προσαρμογής στα υπόλοιπα", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τράπεζας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας προβλέπει την μείωση αποδοχών για μισθοδοτικά κλιμάκια άνω των 1.800 ευρώ, κλιμακωτά, οι οποίες σε μέσο όρο φθάνουν το 7% περίπου.

    [04] "Δεν επιθυμεί έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο πρόεδρος Ομπάμα"

    «Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο πρόεδρος Ομπάμα πριν από τις εκλογές Νοεμβρίου, είναι μια ελληνική έξοδος από το ευρώ», υποστηρίζει, με άρθρο του, ο καθηγητής οικονομίας και στέλεχος του American Enterprise Institute, Ντέσμοντ Λάχμαν.

    Ένα τέτοιο γεγονός, όπως σημειώνει, θα οδηγούσε σε ντόμινο εξελίξεων και άλλες χώρες της Ευρωζώνης, επιταχύνοντας μια ευρωπαϊκή τραπεζική κρίση, που, με τη σειρά της, θα ταρακουνούσε τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές. Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι τα στοιχεία που έρχονται από την Αθήνα δείχνουν ότι μια τέτοια εξέλιξη για την Ελλάδα θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τις ΗΠΑ και την παγκόσμια οικονομία.

    Τους τελευταίους μήνες, εν όψει των επικείμενων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, προβάλλεται όλο και περισσότερο στις ΗΠΑ, η άποψη ότι ο Μπαράκ Ομπάμα παροτρύνει τους Ευρωπαίους ηγέτες να επιλύσουν με περισσότερη αποφασιστικότητα την κρίση χρέους, γιατί μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ - για παράδειγμα- θα αποτελούσε δυσάρεστη εξέλιξη για την υποψηφιότητα επανεκλογής του στην προεδρία της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 August 2012 - 16:30:34 UTC