Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πώς να πάρετε λεφτά από το Δημόσιο
  • [02] 21 χρόνια κάθειρξη για τον Μπράιβικ
  • [03] Μία διαφορετική περιήγηση στο Aμφιάρειο Ωρωπού
  • [04] Eλβετοί επιστήμονες θα εξετάσουν τη σορό του Αραφάτ
  • [05] Η αποκαθήλωση του θρύλου της ποδηλασίας Λανς Άρμστρονγκ
  • [06] Σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι, συγκρούσεις σε Ιντλέμπ και Χάμα
  • [07] Συλλήψεις οπαδών της Ραπίντ Βιέννης για τα επεισόδια στην Τούμπα

  • [01] Πώς να πάρετε λεφτά από το Δημόσιο

    Εγγυητικές επιστολές, ισόποσες με τις χρηματικές απαιτήσεις τους από το Δημόσιο, θα πρέπει να προσκομίζουν εφεξής οι φορολογούμενοι στις Εφορίες, εφόσον οι οφειλές αυτές απορρέουν από δικαστικές αποφάσεις που δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες ή από διαταγές πληρωμής που έχουν προσβληθεί ενδίκως. Μόνον τότε, θα μπορούν να εισπράξουν τα ποσά που τους οφείλει το κράτος,

    Η σχετική διάταξη, η οποία είχε περιληφθεί στον νόμο 4072/2012 για τις «ρυθμίσεις θεμάτων Νομικού Συμβουλίου του Κράτους», ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο από την κυβέρνηση Παπαδήμου και τίθεται τώρα σε εφαρμογή από το υπουργείο Οικονομικών.

    Σχετικήεγκύκλιοαπέστειλε προς όλες τις Εφορίες ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

    [02] 21 χρόνια κάθειρξη για τον Μπράιβικ

    Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Όσλο σε κάθειρξη 21 ετών για τις δολοφονίες 77 ανθρώπων τον Ιούλιο του 2011 στη νορβηγική πρωτεύουσα.

    Η ποινή αυτή είναι η μεγαλύτερη που μπορεί να επιβληθεί , αλλά είναι πιθανό να παραταθεί επ΄ αόριστον εφόσον ο Μπράιβικ κρίνεται επικίνδυνος.

    Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα πως ο 33χρονος ακροδεξιός εξτρεμιστής είναι ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του.

    ΟΜπράιβικ θα παραμείνει στην απομόνωση στην φυλακή υψίστης ασφαλείας Ίλα στα περίχωρα του Όσλο, σε χώρο που θα περιλαμβάνει όργανα γυμναστικής, τηλεόραση και ηλεκτρονικό υπολογιστή, χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

    Επιμέλεια : Μ. Φαράκου

    [03] Μία διαφορετική περιήγηση στο Aμφιάρειο Ωρωπού

    Καπέλα, ομπρέλες, νερά και ελαφριά ρούχα είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός. Προορισμός το Αμφιάρειο Ωρωπού, ένα από τα σημαντικότερα ιερά της αρχαιότητας, που σήμερα αναζητά τη θέση που του αρμόζει. Πότε όμως θα γίνουν όλα αυτά και κυρίως- με ποια αφορμή;

    «Η επίσκεψη στο Αμφιάρειο δεν είναι μια απλή ξενάγηση, είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον αρχαιολογικό χώρο, να μάθουμε τα προβλήματά του, να δούμε τα αναστηλωτικά έργα που έχουν ξεκινήσει, να βρούμε τρόπους με τους οποίους οι ίδιοι οι πολίτες μπορούν να συνεισφέρουν στην προστασία του», δηλώνει στο ΑΜΠΕ η Ειρήνη Γρατσία, αρχαιολόγος και συντονίστρια του ηλεκτρονικού περιοδικού Monumenta, που μαζί με το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Διάζωμα» συνδιοργανώνουν την Κυριακή 26 Αυγούστου 2012, μια διαφορετική περιήγηση στο Αμφιάρειο Ωρωπού.

    Ο αρχαιολογικός χώρος είναι επισκέψιμος και σχετικά οργανωμένος, με φύλακες και wc. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματά του όμως είναι η πρόσβαση, καθώς η μετάβαση σε αυτόν γίνεται μόνο με ΙΧ. Όπως ενημερώνει το ΑΜΠΕ η αρχαιολόγος, λεωφορεία δεν υπάρχουν, αν και κάποτε υπήρξε σύνδεση με λεωφορεία του δήμου. Επιπλέον, δεν είναι πια τουριστικός προορισμός. «Παλιά τα τουριστικά πρακτορεία πραγματοποιούσαν εκδρομές στο Αμφιάρειο. Σήμερα όμως ο χώρος είναι ξεχασμένος», τονίζει με έμφαση.

    Το ραντεβού είναι στις 11.00 το πρωί, στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.

    [04] Eλβετοί επιστήμονες θα εξετάσουν τη σορό του Αραφάτ

    Το Ινστιτούτο Ραδιοφυσικής της Λοζάνης ανακοίνωσε πως θα εξετασει τη σορό του Γιάσερ Αραφάτ μετά την έγκριση που πήρε από τη χήρα του, Σούχα Αραφάτ.

    Οι Ελβετοί επιστήμονες θα μεταβούν στην Δυτική Οχθη για τις εξετάσεις με στόχο να ανιχνεύσουν αν υπάρχει ή όχι ραδιενεργό πολώνιο στη σορό του.

    Οι ειδικοί έλαβαν επίσης το "πρασινο φως" από την Παλαιστινιακή Αρχή.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [05] Η αποκαθήλωση του θρύλου της ποδηλασίας Λανς Άρμστρονγκ

    «Αποκαθήλωση» για το θρύλο της παγκόσμιας ποδηλασίας και (γενικότερα) έναν από τους σπουδαιότερους αθλητές στον κόσμο, Λανς Αρμστρονγκ. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ αποδέχθηκε ουσιαστικά ότι είχε κάνει συστηματικά χρήση απαγορευμένων ουσιών, αφού προτίμησε να μην αντιπαρατεθεί με την επιτροπή αντιντόπινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία τον είχε αρχικά κατηγορήσει.

    Ο Αρμστρονγκ έπρεπε σήμερα να υπερασπίσει τον εαυτό του, αλλά λόγω των στοιχείων και των μαρτύρων, που είχε εις βάρος του η υπηρεσία καταπολέμησης ντόπινγκ της χώρας αποφάσισε να αποσυρθεί. Αυτό σημαίνει ότι θα του επιβληθεί δια βίου αποκλεισμός από την ποδηλασία, ενώ θα του αφαιρεθούν και οι επτά νίκες στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας! Ο Αμερικανός ποδηλάτης είχε ειδοποιηθεί από την «USADA» πως τον κατηγορεί για χρήση αναβολικών ουσιών, όταν υπήρξε μέλος της ομάδας ποδηλασίας «Postal» των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1998.

    [06] Σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι, συγκρούσεις σε Ιντλέμπ και Χάμα

    Ο συριακός στρατός βομβάρδισε σήμερα συνοικίες της πόλης Χαλέπι, προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ανάμεσα στις συνοικίες που βομβαρδίστηκαν είναι και η αυτή της Σαλαχεντίν που εν μέρει ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση.

    Στην ίδια επαρχία, η πόλη Αζάζ, επληγη από τους βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματίες και να καταστραφούν σπίτια. Από πυρά του στρατού επλήγησαν και οι περιοχές Αρίχα και Μααρέτ αλ-Νουμάν στην επαρχία Ιντλέμπ, ενώ βίαιες συγκρούσεις μαίνονται σε πολλές συνοικιες της πόλης Χάμα.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [07] Συλλήψεις οπαδών της Ραπίντ Βιέννης για τα επεισόδια στην Τούμπα

    Επτά οπαδοί της Ραπίντ Βιέννης συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν, χθες το βράδυ, στο γήπεδο της Τούμπας, πριν από την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την αυστριακή ομάδα για τη φάση των πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για πέντε Αυστριακούς, έναν Πολωνό κι έναν Κροάτη. Κατηγορούνται ότι «πρωταγωνίστησαν» στα έκτροπα που «αμαύρωσαν» το παιχνίδι, λίγο πριν από την έναρξή του.

    Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκανφωτοβολίδες, κροτίδες, καψύλλια, εκτοξευτήρες φωτοβολίδων και μία μάσκα φουλ-φέις. Οι συλληφθέντες αναμένεται να μεταχθούν το μεσημέρι στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 August 2012 - 8:30:35 UTC