Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το απόγευμα το κρίσιμο ραντεβού πρωθυπουργού - Γιούνκερ
  • [02] H ΕΛ.ΑΣ. έσωσε επίδοξο αυτόχειρα στην Αυστραλία
  • [03] «Ήρθαμε για τη νίκη»
  • [04] Σε οπλοστάσιο είχαν μετατρέψει τα σπίτια τους δύο αδέλφια στην Κρήτη
  • [05] Στην Ιντερ θα υπογράψει ο Αντόνιο Kασάνο
  • [06] Ραδιενεργά ψάρια αλιεύθηκαν κοντά στη Φουκουσίμα
  • [07] Τριανταεπτάχρονη μαχαίρωσε 28χρονη στη Θεσσαλονίκη
  • [08] Σε ομαδικές εκτελέσεις προχώρησε ο συριακός στρατός
  • [09] Συνελήφθη ο άντρας που είχε στείλει απειλητική επιστολή στον Ομπάμα

  • [01] Το απόγευμα το κρίσιμο ραντεβού πρωθυπουργού - Γιούνκερ

    Στην Αθήνα φθάνει το μεσημέρι ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος το απόγευμα, στις 5.30, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στον πρόεδρο του Eurogroup τα μέτρα των 11,5 δισ. και αφού υπογραμμίσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την υλοποίησή τους, θα ζητήσει τη στήριξη του κ. Γιούνκερ στις προσπάθειες της Αθήνας.

    Μετά το τέλος της συνάντησης, θα γίνουν οι επίσημες δηλώσεις. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Eurogroup θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του.

    Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «μέγιστη θεσμική απρέπεια και προσβολή της Δημοκρατίας», το γεγονός ότι ο προέδρος του Eurogroup, δεν συμπεριέλαβε στις επαφές του στην Αθήνα συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απευθύνει εδώ και μία εβδομάδα επίσημο αίτημα στον κ. Γιουνκέρ.

    Σημειώνεται πως ο κ. Σαμαράς θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, την Παρασκευή και το Σάββατο, αντίστοιχα.

    [02] H ΕΛ.ΑΣ. έσωσε επίδοξο αυτόχειρα στην Αυστραλία

    'Αλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπη, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόκειται για έναν αλλοδαπό πολίτη που διαμένει στην Αυστραλία και είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει στην ιστοσελίδα επικοινωνίας «Skype».

    Ειδικότερα, το συγκεκριμένο άτομο σε συνομιλία που είχε με ημεδαπό χρήστη του διαδικτύου, κατά την διάρκεια της επικοινωνίας τους, εκδήλωσε την πρόθεση να θέσει τέλος στη ζωή του, λόγω προσωπικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

    Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε συνεργασία με την εταιρεία της ιστοσελίδας, εντόπισαν ψηφιακά τα ηλεκτρονικά του ίχνη, τα οποία όπως προέκυψε προέρχονταν από χώρα του εξωτερικού και συγκεκριμένα την Αυστραλία.

    Ακολούθησε ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών της Αυστραλίας, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (INTERPOL) όπου εντοπίστηκε άμεσα, ενώ όπως προέκυψε απετράπη οριακά η αυτοκτονία του. Από τις τοπικές αστυνομικές Αρχές μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

    Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με το 11012 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr και να ενημερώνουν για παρόμοια περιστατικά, με σκοπό την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών.

    Οι Αυστραλιανές Αρχές έστειλαν ευχαριστήριο μήνυμα, μέσω της Interpol για τις άμεσες ενέργειες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που είχαν ως αποτέλεσμα στην αίσια έκβαση της υπόθεσης.

    [03] «Ήρθαμε για τη νίκη»

    Το σύντομο πέρασμα του Ζεσουάλντο Φερέιρα από τη Μάλαγα (Ιούλιος-Νοέμβριος 2010) έδωσε ξεχωριστό χρώμα στη συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη,ενόψει του σημερινούαγώνα με τον Παναθηναϊκό για τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Οι Ισπανοί ρεπόρτερ έκαναν λόγο για ενδεχόμενο "εκδίκησης" και ο Πορτογάλος τεχνικός, αφού τους χαιρέτησε εγκάρδια, ξεκαθάρισε: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει εκδίκηση. Υπάρχουν στιγμές καλές και λιγότερο καλές. Είμαι εδώ για να κερδίσω. Αυτός είναι ο στόχος μου. Όταν ήρθα εδώ, ήρθα από μία ομάδα που έπρεπε να κερδίζει πάντα (σ.σ. στην Πόρτο από το 2006 έως το 2010). Ξέχαστε το αυτό. Ήρθα για να πάρω μία νίκη. Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Πάντως, καλό είναι να έχουμε πάντα υπόψη μας ότι είναι μία, αλλά δύο αναμετρήσεις που θα κρίνουν την πρόκριση».

    Για τοσημερινό ματς που θα κρίνει, κατά το ήμισυ, τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ: «Περιμένω ότι θα γίνει ένας μεγάλος αγώνας και το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Ελπίζω ο Παναθηναϊκός να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν πρόκειται να αποκαλύψω την ενδεκάδα, διότι αν το κάνω δεν θα έχετε δουλειά! Η ομάδα της Μάλαγα ήταν 4η στο πιο δυνατό πρωτάθλημα του κόσμου. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει στόχο πάντα την νίκη. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο πρέπει να παίρνουμε νίκες που χτίζουν το χαρακτήρα της ομάδας.»

    [04] Σε οπλοστάσιο είχαν μετατρέψει τα σπίτια τους δύο αδέλφια στην Κρήτη

    Σε οπλοστάσιο είχαν μετατρέψει τα σπίτια τους, στην Χρυσοσκαλίτισα του δήμου Κισάμου, δύο αδέλφια κάτοικοι της περιοχής.

    Η αστυνομία συνέλαβε τον έναν από τους δύο, 39 ετών, που σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα με την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών, ενώ αναζητεί και τον 46χρονο αδελφό του, που αντιμετωπίζει την ίδια κατηγορία

    Οι έρευνες των αστυνομικών έγιναν παρουσία δικαστικού λειτουργού στα σπίτια αλλά και σε αποθήκες των δυο κατηγορουμένων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο Καλάσνικοφ, επτά κυνηγετικά όπλα, τέσσερα αεροβόλα, ένα πιστόλι απομίμηση, 862 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, εξακόσια (600) γραμμάρια πυρίτιδας, δυο κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, πέντε πυροκροτητές, ένα μέτρο και πενήντα εκατοστά βραδύκαυστο φυτίλι, μια ξιφολόγχη και δύο μαχαίρια, τετρακόσιοι τριάντα δύο κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων και μια μοτοσικλέτα για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή.

    Τα όπλα που κατασχέθηκαν θα σταλούν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

    [05] Στην Ιντερ θα υπογράψει ο Αντόνιο Kασάνο

    Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η μετακίνηση του Αντόνιο Κασάνο στην Ιντερ.

    Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο ο Ιταλός σταρ είναι στις τελικές επαφές για να φύγει από τη Μίλαν και να συνεχίσει την καριέρα του στη συμπολίτισσα Ιντερ. «Ο Κασάνο είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα περίπτωση», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Ιντερ, Μάσιμο Μοράτι, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον της ομάδας του.

    Σύμφωνα πάντα με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα η Ιντερ συμφώνησε με τη Μίλαν να της προσφέρει 7,5 εκατ. ευρώ και τον Τζιαμπάολο Πατζίνι, ως αντάλλαγμα, για να πάρει τα δικαιώματα του Κασάνο.

    [06] Ραδιενεργά ψάρια αλιεύθηκαν κοντά στη Φουκουσίμα

    Ραδιενέργεια σε επίπεδα ρεκόρ καταγράφηκε σε σκορπίνες στα ανοιχτά των ιαπωνικών ακτών, στο ύψος του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι, ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Tokyo Electric Power Co. (TEPCO).

    Τα ψάρια αυτά αλιεύθηκαν σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τη Φουκουσίμα και από την εξέταση που τους έγινε διαπιστώθηκε ότι ήταν μολυσμένα με καίσιο που έφτανε τα 25.800 μπεκερέλ ανά κιλό, σε επίπεδο δηλαδή 258 φορές υψηλότερο από το όριο που έχει θέσει η ιαπωνική κυβέρνηση για τα τρόφιμα.

    Ιάπωνες ερευνητές ανακοίνωσαν ότι οι πεταλούδες που ζουν γύρω από τον πυρηνικό σταθμό έχουν υποστεί μεταλλάξεις που σχετίζονται με τη ραδιενέργεια.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [07] Τριανταεπτάχρονη μαχαίρωσε 28χρονη στη Θεσσαλονίκη

    Τα αίτια αιματηρού επεισοδίου με μία 28χρονη τραυματία από επίθεση 37χρονης ερευνούν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.Το επεισόδιο συνέβη χθες το απόγευμα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

    Η 37χρονη, για άγνωστους λόγους, επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι 28χρονη, η οποία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης κι όπως διαπιστώθηκε υπέστη επιπόλαιο τραύμα στην αριστερή κοιλιακή χώρα.

    Η 37χρονη συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

    Όπως έγινε γνωστό, οι δύο γυναίκες, που έχουν μεταξύ τους συγγένεια εξ αγχιστείας, είναι χρήστριες ναρκωτικών ουσιών, ενώ η δράστιδα είχε νοσηλευτεί κατά καιρούς σε ψυχιατρική κλινική.

    [08] Σε ομαδικές εκτελέσεις προχώρησε ο συριακός στρατός

    Δεκάδες πολίτες σκοτώθηκαν στην περιοχή Μαανταμίγιατ αλ-Σαμ, κοντά στη Δαμασκό, στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης του συριακού στρατού, ο οποίος προχώρησε και σε ομαδικές εκτελέσεις, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Από τους 198 ανθρώπους που σκοτώθηκαν την Τρίτη σε όλη τη Συρία, οι 42 ήταν από την περιοχή αυτή με τους 200.000 κατοίκους--χριστιανοί, σουνίτες και αλουίτες--6 χιλιόμετρα δυτικά της συριακής πρωτεύουσας.

    Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί αφού ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους που παρευρισκόταν σε επικήδεια τελετή, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

    Στο μεταξύ, όπως δήλωσαν κάτοικοι της Δαμασκού, ο στρατός προώθησε άρματα μάχης και βομβάρδισε πολυσύχναστη κυκλική διασταύρωση κοντά σε νότιες συνοικίες που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ άμαχοι.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [09] Συνελήφθη ο άντρας που είχε στείλει απειλητική επιστολή στον Ομπάμα

    Ενας άντρας που στην κατοχή του βρέθηκαν όπλα και είχε στείλει απειλητική επιστολή στον Aμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, συνελήφθη τηνΤρίτη σε διαμέρισμα σε προάστιο του Σιάτλ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής δικαιοσύνης.

    "Είχε στείλει απειλητική επιστολή στον πρόεδρο Ομπάμα", δήλωσε η Εμιλι Λάνγκλι εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης στην πολιτεία της Ουάσινγκτον .

    "Οταν οι άντρες της Μυστικής Υπηρεσίας, που έχει αναλάβει από το 2007 την προστασία του Μπαράκ Ομπάμα, και η τοπική αστυνομία εισέβαλαν στο διαμέρισμά του βρήκαν δύο όπλα", πρόσθεσε η ίδια, χωρίς να διευκρινίσει ποιες ήταν οι απειλές που διατύπωσε εναντίον του αμερικανού προέδρου ο άντρας αυτός, τα στοιχεία του οποίου δεν αποκαλύφθηκαν.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 August 2012 - 8:30:41 UTC