Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Chateau Mazeyres, ένα κλασσικό κρασί του Pomerol
  • [02] Ηλεκτρονικός έλεγχος για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων
  • [03] Παρουσιάστηκε επίσημα ο Μιραλάς από την Έβερτον
  • [04] Εξεταστική Επιτροπή για το μνημόνιο ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
  • [05] Πεντάωρη κατάθεση του Π. Ρουμελιώτη στους οικονομικούς εισαγγελείς
  • [06] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Κορίνθου -Τριπόλεως
  • [07] Τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης εξετάζει η αντιπολίτευση στη Συρία

  • [01] Chateau Mazeyres, ένα κλασσικό κρασί του Pomerol

    Το Chateau Mazeyres είναι ένα κλασσικό κρασί του Pomerol, το οποίο προέρχεται από ένα ιδιαίτερο terroir, στην ευρύτερη περιοχή του Bordeaux. Το έδαφός του αποτελείται από μικρά χαλίκια, είναι πηλώδες και πλούσιο σε σίδηρο, στοιχεία τα οποία προσδίδουν στο κρασί μια βελούδινη υφή καθώς και την "κομψότητα" για την οποία είναι διάσημη η περιοχή του Pomerol. Υπεύθυνος για την εξέλιξη αυτού του αμπελώνα των 21,5 εκταρίων είναι ο Alain Moueix, ο οποίος με την ακρίβεια και τις υψηλές τεχνικές που χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της οινοποίησης, κατάφερε να αναδείξει το μεγαλείο αυτού του πλούσιου terroir.

    Στο Chateau Mazeyres η κάθε χρονιά προσανατολίζεται στην έκφραση και στην προβολή του φρούτου της αμπέλου, για να αντικατοπτρίσει τη διαφορετικότητα της κάθε οινοποίησης. Το κρασί είναι ισορροπημένο, κομψό, με μια ιδιαίτερη και μαλακή υφή. Είναι εξαιρετικά φρέσκο και ιδιαίτερα ελκυστικό, παρά τη σημαντική του αλκοολική "δύναμη". Ως γνήσιος αντιπρόσωπος της περιοχής του Pomerol, το Chateau Mazeyres είναι απαλό, ντελικάτο, με πλούσια αρώματα φρούτων και βελούδινες ταννίνες. Ένα κρασί φαγητού άκρως απολαυστικό για την ολοκλήρωση ενός γεύματος.

    Άν και πρόκειται για ένα κλασσικό και αναγνωρισμένο κρασί, η βελτίωση της ποιότητας αποτελεί αυτοσκοπό στο Chateau Mazeyres. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως, με τη μελέτη και την κατανόηση του terroir, καθώς και με έναν επιστημονικό έλεγχο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής. Ο καρπός του σταφυλιού είναι το σημαντικότερο στοιχείο και πρέπει πάντα να βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση. Για το λόγο αυτό, έχουν αρχίσει να αναφυτεύουν μικρά τμήματα του αμπελώνα, στα οποία τα αμπέλια ήταν πολύ μεγάλα σε ηλικία για να δώσουν έναν άριστο ποιοτικά χυμό. Επίσης, η μέθοδος συλλογής των καρπών του σταφυλιού έχει βελτιωθεί, έτσι ώστε να προστατεύεται και να εξασφαλίζεται η επιθυμητή ποιότητα.

    Κατά τη διάρκεια της οινοποίησης υπάρχει έντονη παροχή οξυγόνου στο μούστο και κατά την ωρίμανση γίνονται πειραματισμοί για την παλαίωση των κρασιών, έτσι ώστε να εκμεταλλευθούν τα πλεονεκτήματα της δρυός, χωρίς όμως να καλύπτεται η εγγενής γεύση του κρασιού. Επιπροσθέτως, στα σχέδια της εταιρείας είναι η αγορά νέων τμημάτων γης, με σκοπό την εκμετάλλευσή τους, στα καλύτερα μέρη της περιοχής του Pomerol, καθώς και η ανανέωση του εξοπλισμού στα κελάρια.

    Τα κρασιά του Chateau Mazeyres είναι διαθέσιμα στο ίδιο το οινοποιείο, το οποίο είναι ιδιαίτερα φιλικό στους επισκέπτες του. Παρουσιάζονται στην έκθεση Vinexpo, η οποία λαμβάνει χώρα στο Bordeaux κάθε δυο χρόνια, καθώς και σε επιλεγμένες ετήσιες γευστικές δοκιμές, οι οποίες απευθύνονται σε επαγγελματίες και σε οινόφιλους.

    Κείμενο: Γιώργος Μετζιδάκης, Οινολόγος

    Πηγές: Bordeaux news,

    www.mazeyres.com

    [02] Ηλεκτρονικός έλεγχος για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων

    Εντός του φθινοπώρου εκτιμά η ασφαλιστική αγορά ότι η κυβέρνηση θα «στριμώξει» τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων να πληρώσουν πρόστιμο και να ασφαλίσουν τα οχήματά τους.

    Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, θα γίνει ηλεκτρονικός έλεγχος της κυκλοφορίας των ανασφάλιστων οχημάτων κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών (Ολλανδία Γερμανία κ.λπ.). Δηλαδή θα γίνει ηλεκτρονική ζεύξη των αρχείων των κυκλοφορούντων οχημάτων και των ασφαλισμένων οχημάτων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών και μετά τη ζεύξη των αρχείων και τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, η ΓΓΠΣ θα απευθύνεται γραπτά στον παρανομούντα ιδιοκτήτη καλώντας τον να προβεί στην ασφάλιση του αυτοκινήτου του εντός συγκεκριμένου και σύντομου χρονικού διαστήματος και καταβάλλοντας επιπλέον ποσό ύψους 250 ευρώ, υπέρ του Δημοσίου.

    Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η ΓΓΠΣ θα μεριμνά για την αποστολή των στοιχείων των ιδιοκτητών των ανασφάλιστων οχημάτων στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή για την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο αυστηρότερων κυρώσεων (πρόστιμα, ποινές κ.λπ.).

    [03] Παρουσιάστηκε επίσημα ο Μιραλάς από την Έβερτον

    Ως την καλύτερη επιλογή για να συνεχίσει την καριέρα του χαρακτήρισε τη μεταγραφή του στην Έβερτον ο Κέβιν Μιραλάς, στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του από τους «εφοπλιστές».

    Ο Βέλγος -μέχρι πρότινος παίκτης του Ολυμπιακού- παραδέχθηκε ότι η επαφή που είχε με τον Ντέιβιντ Μόγες έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφασή του να υπογράψει στην ομάδα του Μερσεϊσάιντ, αν και, όπως είπε, οι διαπραγματεύσεις με την Άρσεναλ βρίσκονταν σε προχωρημένο επίπεδο.

    [04] Εξεταστική Επιτροπή για το μνημόνιο ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

    Επιστολή προς τους βουλευτές όλων των πτερύγων της Βουλής, με την οποία τους καλεί να στηρίξουν την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη «σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις συνθήκες και τις ευθύνες για την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο τον Μάιο του 2010», απέστειλε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 144 του κανονισμού της Βουλής, για να συζητηθεί πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, θα πρέπει να κατατεθεί σχετικό αίτημα από τουλάχιστον 60 βουλευτές για αυτό και δεν αρκούν μόνο οι υπογραφές των 20 βουλευτών, που αποτελούν την κοινοβουλευτική δύναμη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Στο οκτασέλιδο κείμενο με την πρόταση του, την οποία απέστειλε και στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Καμμένος κάνει, μεταξύ άλλων, λόγο για σχέδιο λεηλασίας της χώρας, με πρωταγωνιστές τόσο τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, όσο και άλλους κυβερνητικούς τραπεζικούς και άλλους αξιωματούχους.

    [05] Πεντάωρη κατάθεση του Π. Ρουμελιώτη στους οικονομικούς εισαγγελείς

    Επί πέντε ώρες κατέθετε στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας με αφορμή τις δηλώσεις του ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το ΔΝΤ ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.

    Η κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντική και σύμφωνα με εκτιμήσεις ανοίγει νέους δρόμους για την προκαταρκτική εξέταση που διενεργούν οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε την αναζήτηση τυχόν ευθυνών υπηρεσιακών παραγόντων για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του δημοσίου αλλά και εγκλημάτων σχετιζόμενων με την οικονομία.

    Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, οι δυο εισαγγελείς θα συνεχίσουν την έρευνα αν και σύμφωνα με εκτιμήσεις η αναφορά και μόνο του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τον πρώτο μάρτυρα της υπόθεσης θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή και με τον τρόπο αυτό να προκληθεί έρευνα για την οικονομία.

    [06] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Κορίνθου -Τριπόλεως

    Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Τριπόλεως, από το 108ο ως το 125ο χιλιόμετρο, που είχε διακοπεί νωρίτεραλόγω πυρκαγιάς στην περιοχή.

    [07] Τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης εξετάζει η αντιπολίτευση στη Συρία

    Το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο, ο κυριότερος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, εξετάζει την πιθανότητα να σχηματίσει μια "μεταβατική κυβέρνηση", ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρός του, Άμπντελ Μπάσετ Σάιντα, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.

    Σύμφωνα με τον Σάιντα η προσωρινή κυβέρνηση θα είναι "ανοιχτή" σε όλες τις συνιστώσες της συριακής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης και της κοινότητας των αλαουιτών, από την οποία προέρχεται ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 August 2012 - 18:30:44 UTC