Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Συρία
  • [02] Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις περί δραχμής
  • [03] Συνεχίζεται στο κέντρο της Αθήνας η αστυνομική επιχείρηση "Ξένιος Ζευς"
  • [04] Σύλληψη στη Θεσσαλονίκη για χρέη προς το δημόσιο

  • [01] Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Συρία

    Η πόλη Αζάζ, στη βόρεια Συρία, έγινε και πάλι στόχος αεροπορικού βομβαρδισμού από τις δυνάμεις του καθεστώτος σήμερα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από το νέο βομβαρδισμό που σημειώθηκε τρεις ημέρες μετά την επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε 40 ανθρώπους στην πόλη αυτή, στα σύνορα με την Τουρκία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, βομβαρδίστηκαν επίσης συνοικίες στο Χαλέπι ενώ μάχες διεξάγονται σε άλλες περιοχές. Στην πόλη Χομς, όπου οι αντάρτες εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες, βομβαρδίστηκε ο τομέας της Χαλντίγιε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας πολίτης και να τραυματιστούν άλλοι επτά, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά. Στο νότο, στην επαρχία Ντεράα, οι δυνάμεις του καθεστώτος σφυροκοπούν την πόλη Χιράκ.

    Την Παρασκευή σε όλη τη χώρα έχασαν τη ζωή τους 129 άνθρωποι: 90 πολίτες, 10 αντάρτες και 29 στρατιώτες. Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι περισσότερα από 40 πτώματα βρέθηκαν στη Δαμασκό και στα περίχωρά της, όπως στη συνοικία Καμπούν, στην Καντάμ και στην περιοχή της Ντούμα. Την Πέμπτη είχαν εντοπιστεί στην Κατάνα, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, τα πτώματα 65 ανθρώπων αγνώστων στοιχείων. Ακτιβιστές είπαν ότι οι άνδρες αυτοί ήταν δεμένοι με χειροπέδες και είχαν εκτελεστεί, αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσουν αν ήταν αντάρτες ή πολίτες.

    [02] Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις περί δραχμής

    «Η χώρα έχει τη δυνατότητα με βάση τις κανονιστικές ρυθμίσεις του Ο.Η.Ε., τη διεθνή εμπειρία και τι έχουν αποδεχθεί άλλες χώρες με βάση τη διεθνή νομολογία διεθνών δικαστηρίων να βγει από αυτή τη μίζερη, καταστροφική πορεία και να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης. Κηρύσσοντας λοιπόν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης να επιλέξει την επιβίωση του λαού και να σταματήσει να πληρώνει το υπέρογκο δημόσιο χρέος, που δεν είναι σε καμία περίπτωση βιώσιμο", δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Στρατούλης στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash. Όπως πρόσθεσε η διακοπή αποπληρωμής του χρέους θα οδηγήσει στην προοπτική για διαπραγμάτευση του μεγαλύτερου τμήματός του και αν δεν υπήρχε συμφωνία θα σταματούσε ολοκληρωτικά η εξυπηρέτησή του.

    Ανέφερε ακόμη ότι συμφωνεί με τις δηλώσεις Λαφαζάνη ενώ επανέλαβε ότι δεν αποτελεί το νόμισμα φετίχ. «Έχουμε τονίσει με πάρα πολύ καθαρότητα δύο πράγματα. Ότι για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα, για εμάς φετίχ είναι η επιβίωση του Ελληνικού λαού και η οικονομική ανάκαμψη και ανόρθωση της χώρας μας» είπε χαρακτηριστικά.

    Σε απάντηση των δηλώσεων του κ.Στρατούλη, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Τρίτος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 48 ώρες, ζητάει τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Από τον κ. Τσίπρα δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση. Είναι φανερό, ότι η χρεοκοπία της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή, αποτελεί την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

    Απαντώντας το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι: "Είναι φανερό πλέον ότι στη ΝΔ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο σοβαρότητας. Όσο και αν προσπαθούν ωστόσο, δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα η οποία καταγράφει ότι ο κ.Σαμαράς, εφαρμόζοντας πιστά και απαρέγκλιτα το μνημόνιο, οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη. Καταγράφεται ως ο Πρωθυπουργός της δραχμής."

    [03] Συνεχίζεται στο κέντρο της Αθήνας η αστυνομική επιχείρηση "Ξένιος Ζευς"

    Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που συνεχίζεται στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν χθες τα ακόλουθα αποτελέσματα:

    -Προσήχθησαν 88 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

    -Συνελήφθησαν 68 αλλοδαποί, γιατί δε πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας.

    -Διενεργήθηκαν 3 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

    -Προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 3 εκδιδόμενες αλλοδαπές γυναίκες, σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις.

    [04] Σύλληψη στη Θεσσαλονίκη για χρέη προς το δημόσιο

    Για χρέη προς το δημόσιο, συνολικού ύψους 6.891.907 ευρώ, συνελήφθη χθες το βράδυ ένας 47χρονος, στην περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης.

    Οι οφειλές αφορούν την περίοδο από τις 11 Μαρτίου του 2002 μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου του 2003, χρονικό διάστημα κατά το οποίο, ο 47χρονος είχε την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου εταιρίας εμπορίας ειδών εργαστηρίων φωτογραφίας.

    Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούν και δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής φυλάκισης 4 ετών και 4 μηνών για φοροδιαφυγή και απείθεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 August 2012 - 10:30:46 UTC