Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απελάθηκαν άλλοι 38 λαθρομετανάστες
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία του Γ. Παπανδρέου με τον Γκ. Σρέντερ
  • [03] Δήλωση μπροστά από την πρεσβεία του Ισημερινού θα κάνει την Κυριακή ο Τζ. Ασάνζ
  • [04] Η Air France ζήτησε από τους επιβάτες "δανεικά" για ανεφοδιασμό αεροσκάφους της

  • [01] Απελάθηκαν άλλοι 38 λαθρομετανάστες

    Άλλοι τριάντα οκτώ παράνομοι μετανάστες επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα και την Τρίτη, από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν 11 Πακιστανοί, δέκα Αλβανοί, επτά Μαροκινοί, έξι Ιρακινοί, δύο Μολδαβοί, ένας Κινέζος και ένας Ινδός, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα.

    Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία του Γ. Παπανδρέου με τον Γκ. Σρέντερ

    Για την κατάσταση στην Ευρωζώνη, τις εξελίξεις σε Ευρώπη και Ελλάδα, τις συζητήσεις που γίνονται για τη χώρα και για το τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα, συζήτησαν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος βρίσκεται για διακοπές στην Κω.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου, με αφορμή τις χτεσινές δηλώσεις του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο κ. Σρέντερ δείχνει έμπρακτα τη στήριξή του προς τη χώρα μας.

    [03] Δήλωση μπροστά από την πρεσβεία του Ισημερινού θα κάνει την Κυριακή ο Τζ. Ασάνζ

    Ο Τζούλιαν Ασάνζ θα κάνει δήλωση μπροστά από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο την Κυριακή, δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος, αν και δεν έχει καταστεί σαφές αν ο ιδρυτής του WikiLeaks θα διέτρεχε τον κίνδυνο σύλληψης εμφανιζόμενος αυτοπροσώπως έξω από το κτίριο.

    "Ο Τζούλιαν Ασάνζ θα κάνει μια δήλωση μπροστά από την πρεσβεία του Ισημερινού την Κυριακή, στις 2 μ.μ. (16:00 ώρα Ελλάδας)", αναφέρει το WikiLeaks σε μήνυμά του στο Twitter. "Θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση του από τον Μάρτιο".

    Η εκπρόσωπος του WikiLeaks Κριστίν Χράφνσον αρνήθηκε να δώσει άλλες διευκρινήσεις για το σύντομο μήνυμα, και δεν θέλησε να πει αν η εμφάνιση του Ασάνζ θα γίνει σε ένα παράθυρο της πρεσβείας ή στο πεζοδρόμιο.

    "Δεν μπορώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή για λόγους ασφαλείας" σημείωσε.

    [04] Η Air France ζήτησε από τους επιβάτες "δανεικά" για ανεφοδιασμό αεροσκάφους της

    Το πλήρωμα ενός αεροσκάφους της Air France, το οποίο αρχικά κατευθυνόταν στη Βηρυττό και κατέληξε να προσγειωθεί χθες στη Δαμασκό, αναγκάστηκε να ρωτήσει τους επιβάτες πόσα μετρητά είχαν μαζί τους προκειμένου να ανεφοδιαστεί το αεροσκάφος με καύσιμα καθώς οι συριακές αρχές αρνούνταν να δεχθούν πληρωμή με πιστωτική κάρτα, ανακοίνωσε σήμερα ο γαλλικός αερομεταφορέας.

    Τελικά, η λύση βρέθηκε με άλλου είδους διακανονισμό, τόνισε η Air France.

    Το αεροσκάφος με τελικό προορισμό τη Βηρυττό, χθες βράδυ αναγκάστηκε να μεταβάλλει πορεία καθώς λόγω επεισοδίων δεν κατέστη δυνατόν να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα του Λιβάνου και κατευθύνθηκε στο Αμάν, αλλά ενδιάμεσα κατέστη επιτακτικό να προσγειωθεί στη Δαμασκό λόγω έλλειψης καυσίμων.

    Κατά την προσγείωσή του στη συριακή πρωτεύουσα το πλήρωμα ενημερώθηκε πως δεν γίνονται δεκτές πληρωμές με πιστωτική κάρτα, αλλά μόνο με μετρητά, τόνισε εκπρόσωπος της Air France.

    «Προληπτικά και εν αναμονή εξελίξεων, το πλήρωμα ρώτησε πόσα χρήματα είχαν σε μετρητά μαζύ τους οι επιβάτες, προκειμένου να πληρώσουν τα καύσιμα», τόνισε η ίδια πηγή.

    Όπως πρόσθεσε η εκπρόσωπος, η εταιρεία κατόρθωσε τελικά να πληρώσει τον λογαριασμό χωρίς να "δανειστεί" χρήματα από τους επιβάτες, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει τον τρόπο πληρωμής και πόσο ήταν το απαιτούμενο ποσό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 August 2012 - 20:30:44 UTC