Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οι Έλληνες θα προχωρήσουν μπροστά"
  • [02] Γ. Καμίνης: Μόνον το κράτος δικαίου εγγυάται την έξοδο από τη ρατσιστική βία
  • [03] Από τη Μυτιλήνη στη Σύρο: Ανοίγει πανιά η Ρεγκάτα του Αιγαίου
  • [04] Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά για τα παιδιά με καρκίνο
  • [05] Συνελήφθη ο δράστης της χθεσινής δολοφονίας δύο αλλοδαπών
  • [06] Θανάσιμος τραυματισμός λουόμενου από ταχύπλοο στον Βόλο
  • [07] ΟΗΕ: "Περίπου 2,5 εκατ. άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια στη Συρία"
  • [08] Φόρεϊν Όφις: "Δεν θα αλλάξει τίποτε" αν ο Ισημερινός παραχωρήσει άσυλο στον Ασάνζ
  • [09] Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους έπειτα από απειλή για βόμβα

  • [01] "Οι Έλληνες θα προχωρήσουν μπροστά"

    Πεπεισμένος ότι οι Έλληνες, λόγω ιδιοσυγκρασίας, θα μπορέσουν να συνειδητοποιήσουν τα λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσουν μπροστά, καθώς δεν αξίζουν την περιφρόνηση, εμφανίζεται ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β', σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

    Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο οποίος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στις χθεσινές εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο Ημαθίας, θέτει ως προτεραιότητα του ιεραποστολικού έργου στην Αφρική την καταπολέμηση της φτώχειας και των ασθενειών, με πρώτο το AIDS, για το οποίο ξεκινά νέα μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης με το Νέλσον Μαντέλα, αλλά και την εκπαίδευση των Αφρικανών, κυρίως σε τεχνικά ζητήματα και θέματα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνει τη λειτουργία Σχολής Μαιών στο Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου, όπου θα εκπαιδεύονται γυναίκες από διάφορες γωνιές της Αφρικής, σε συνεργασία με την εκεί Ελληνική Κοινότητα και τον πρόεδρό της Χρήστο Καβαλή, ο οποίος και χρηματοδοτεί το εγχείρημα.

    Τέλος, μας αποκαλύπτει ότι η Αφρική ξαναγεμίζει Έλληνες, αφού αφενός μεν επιστρέφουν αυτοί που έμεναν εκεί κατά το παρελθόν, αφετέρου δε πηγαίνουν και νέοι προς αναζήτηση εργασίας, σε χώρες όπως η Ζάμπια, που έχει μετατραπεί, όπως λέει, σ' ένα μεγάλο εργοτάξιο.

    [02] Γ. Καμίνης: Μόνον το κράτος δικαίου εγγυάται την έξοδο από τη ρατσιστική βία

    Το κράτος δικαίου είναι η μοναδική εγγύηση για την έξοδο από τη ρατσιστική κρίση βίας, τονίζει, σε σημερινή δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Αποδίδει, παράλληλα, τα πρόσφατα ακραία φαινόμενα βίας στην «αθρόα παράνομη είσοδο μεταναστών» και στην «απόπειρα μηχανοκίνητων φασιστοειδών συμμοριών, να πάρουν το νόμο στα χέρια τους».

    «Όταν, σχεδόν καθημερινά, συνάνθρωποί μας πέφτουν μαχαιρωμένοι στους δρόμους, πρέπει η κοινωνία να βρίσκεται σε εγρήγορση και η Πολιτεία, μόνη αρμόδια για την τήρηση των νόμων και της τάξης, συνεπής στην υποχρέωσή της να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη. Το κράτος δικαίου αποτελεί τη μόνη εγγύηση για την έξοδο από την κρίση βίας, που προκαλεί η αθρόα παράνομη είσοδος μεταναστών, καθώς και η απόπειρα μηχανοκίνητων φασιστοειδών συμμοριών, να πάρουν το νόμο στα χέρια τους» επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων.

    Καλεί, τέλος, «να συμβάλουμε όλοι, δικαστική εξουσία, κεντρική διοίκηση, πολιτικά κόμματα, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνία των πολιτών και πνευματικός κόσμος, ώστε να δοθεί ένα τέλος στη φρίκη των δολοφονιών στη μέση του δρόμου».

    [03] Από τη Μυτιλήνη στη Σύρο: Ανοίγει πανιά η Ρεγκάτα του Αιγαίου

    Με πέντε σκάφη, δύο του Ναυτικού Ομίλου Σάμου και τρία ιδιωτών, ξεκίνησε η αποστολή της Σάμου τα ξημερώματα από το λιμάνι Βαθέος, για τους διεθνείς αγώνες Αegean Regatta που διοργανώνει για 12η χρονιά η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ε.Ι.Ο και διοργανωτή Όμιλο τον Ναυτικό Όμιλο Χίου.

    Από τις 18 έως τις 24 Αυγούστου, τα καλύτερα ιστιοπλοϊκά σκάφη με τα πληρώματά τους τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, θα καλύψουν μια διαδρομή 107 ναυτικών μιλίων, ξεκινώντας από τη Μυτιλήνη, συνεχίζοντας στις Οινούσσες, στη Βολισσό της Χίου και θα καταλήξουν στην Ερμούπολη της Σύρου.

    Η Αegean Regatta, εκτός από τον αθλητικό της χαρακτήρα, έχει και πολιτιστική διάσταση, καθώς στα νησιά- σταθμούς του αγώνα, θα διεξαχθούν πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, που καθιστούν την Aegean Regatta, την ετήσια γιορτή της θάλασσας του Αιγαίου.

    [04] Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά για τα παιδιά με καρκίνο

    «Να πάμε! Να "ανάψουμε" τη Φλόγα της αγάπης και στο Ηρώδειο! Τα παιδιά με καρκίνο δίνουν τον δικό τους αγώνα και μας θέλουν δίπλα τους!»

    Με το σύνθημα αυτό ο Μάριος Φραγκούλης και ο σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», προσκαλούν το αθηναϊκό κοινό να συμμετάσχει στη συναυλία που θα δοθεί στις 31 Αυγούστου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, υπό το φως της μπλε πανσελήνου.

    Ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει στο Ηρώδειο και τραγουδά για όλα τα Όμορφα Πράγματα που φωτίζουν τις ζωές των ανθρώπων, σε μία βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά με καρκίνο.

    Ο διεθνής Έλληνας τενόρος, μετά την πρώτη παγκόσμια επίσημη παρουσίαση του «Beautiful Τhings- Όμορφα Πράγματα», στα τέλη Ιουνίου στη Βοστώνη, με τη θρυλική Ορχήστρα Boston Pops, παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό μία ξεχωριστή μουσική περιπλάνηση στους ήχους της νέας διεθνούς δισκογραφικής του δουλειάς.

    Η προπώληση εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

    [05] Συνελήφθη ο δράστης της χθεσινής δολοφονίας δύο αλλοδαπών

    Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία των δύο αλλοδαπών Πολωνικής καταγωγής, η οποία διαπράχθηκε χθες τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας.

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δράστης είναι ένας 47χρονος Πολωνός, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα τους δύο ομοεθνείς του με μαχαίρι, εντός του διαμερίσματος όπου βρέθηκε ο ένας, στην οδό Αδμήτου 82 στην Αθήνα, ενώ τον δεύτερο τον μετέφερε σε κάδο απορριμμάτων έξω από το σπίτι.

    Ο δράστης συνελήφθη χθες και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [06] Θανάσιμος τραυματισμός λουόμενου από ταχύπλοο στον Βόλο

    Ταχύπλοο σκάφος, με χειριστή 25χρονο, τραυμάτισε έναν 47χρονο λουόμενο, σε απόσταση περίπου 60 μέτρων από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Μηνά (Κάτω Λεχώνια) του Βόλου.

    Ο 47χρονος διακομίσθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Στην περιοχή του συμβάντος έσπευσε κλιμάκιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου συλλαμβάνοντας τον 25χρονο χειριστή του ταχυπλόου, ενώ το σκάφος παραμένει στη Λιμενική Αρχή Βόλου για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

    Την προανάκριση πραγματοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ ο συλληφθείς πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών.

    [07] ΟΗΕ: "Περίπου 2,5 εκατ. άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια στη Συρία"

    Η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ, αρμόδια για ανθρωπιστικά θέματα, Βάλερι 'Ειμος, δήλωσε σήμερα ότι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια στη Συρία και ότι προσπαθεί ακόμα να εξασφαλίσει από τη Δαμασκό πρόσβαση σε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

    Η 'Ειμος, σε δηλώσεις της στη Συρία όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ουάελ αλ-Χάλκι και με άλλους αξιωματούχους αυτήν την εβδομάδα, απηύθυνε έκκληση στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες να προστατεύσουν τους πολίτες από τη βία.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [08] Φόρεϊν Όφις: "Δεν θα αλλάξει τίποτε" αν ο Ισημερινός παραχωρήσει άσυλο στον Ασάνζ

    Ηδιπλωματία της Βρετανίας διεμήνυσε στον Ισημερινό σήμερα ότι ακόμη και εάν το Κίτο παραχωρήσει στον Τζούλιαν Ασάνζ πολιτικό άσυλο, αυτό δεν θα μεταβάλλει κάτι, ενώ πρόσθεσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να λεχθεί εάν θα ανακληθεί η διπλωματική ιδιότητα της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο ώστε να μπορέσει η αστυνομία να μπει σε αυτή και να συλλάβει τον ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks για να εκδοθεί στην Σουηδία.

    «Είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί πότε ή εάν θα ανακληθεί η διπλωματική ιδιότητα της πρεσβείας», είπε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    «Το να παραχωρηθεί άσυλο δεν θα μεταβάλει βασικά τίποτε», ανέφερε εξάλλου ο εκπρόσωπος του βρετανικού ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η Βρετανία έχει νομικό καθήκον να εκδώσει τον Ασάνζ στη Σουηδία, όπου καταζητείται για να ανακριθεί στο πλαίσιο έρευνας για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [09] Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους έπειτα από απειλή για βόμβα

    Ενα Airbus Α-330 που πραγματοποιούσε την πτήση Νέα Υόρκη-Μόσχα προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ, στην Ισλανδία, έπειτα από απειλή για βόμβα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot.

    "Δεχθήκαμε ανώνυμη κλήση για την παρουσία εκρηκτικών στο αεροπλάνο της πτήσης Νέα Υόρκη - Μόσχα. Ο κυβερνήτης αποφάσισε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση" στην Ισλανδία, δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Ιρίνα Ντάνενμπεργκ.

    Το αεροσκάφος μεταφέρει 200 ανθρώπους και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ, όπου διεξάγεται έλεγχος των αποσκευών και των επιβατών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 August 2012 - 10:31:04 UTC