Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ύφεση 0,2% στην Ευρωζώνη
  • [02] Λα Ρεπούμπλικα: Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν "αντίο" στην Ελλάδα
  • [03] Πυρκαγιά στον Ρυζόμυλο Μεσσηνίας
  • [04] Συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και αστυνομικών στη γαλλική πόλη Αμιένη

  • [01] Ύφεση 0,2% στην Ευρωζώνη

    Συρρίκνωση 0,2% εμφάνισε κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους η οικονομία της Ευρωζώνης, έναντι μηδενικής μεταβολής που είχε καταγράψει το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις που δημοσιοποίησε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

    Τα στοιχεία αυτά είναι σε γενικές γραμμές ευθυγραμμισμένα με ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, αλλά υποκρύπτουν μεγάλες διαφοροποιήσεις μεταξύ των κρατών μελών, ορισμένα εκ των οποίων βρίσκονται σε ύφεση, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Κύπρος και άλλων, οι οικονομίες των οποίων εμφανίζουν αυξημένες αντοχές, όπως αυτή της Γερμανίας, η οποία κατέγραψε αύξηση ΑΕΠ 0,3% κατά την ίδια περίοδο, της Γαλλίας η οποία παρέμεινε αμετάβλητη και της Ολλανδίας που εμφάνισε αύξηση ΑΕΠ 0,2%.

    Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2011 η οικονομία της Ευρωζώνης είχε υποχωρήσει κατά 0,3%.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντέχουν οι οικονομίες της Γερμανίας και της Γαλλίας

    [02] Λα Ρεπούμπλικα: Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν "αντίο" στην Ελλάδα

    «Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα (....) οι μεγάλες τράπεζες και οι πολιτικές παρατάξεις θεωρούν δεδομένη την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ» γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

    Όπως αναφέρει ανταπόκριση της εφημερίδας από το Βερολίνο, «ο γερμανικός πολιτικός χώρος αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρεί την Ελλάδα ήδη χαμένη και ζητεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να υπερασπισθεί το Ευρώ βάσει της άποψης της Bundesbank, όχι αγοράζοντας τα ομόλογα των ασθενέστερων χωρών».

    «Στα παρασκήνια οι μεγάλες τράπεζες τα έχουν ετοιμάσει όλα. Έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται τα σενάρια για τους επόμενους δώδεκα ή και δεκαοκτώ μήνες», γράφει η Λα Ρεπούμπλικα, με αναφορά και σε γερμανικά δημοσιεύματα.

    Η εφημερίδα της Ρώμης προσθέτει ότι «η πολιτική που εύχονται τα γεράκια της Βαυαρίας, το να δοθεί με την περίπτωση της Ελλάδας, ένα μάθημα και να παραδειγματισθούν οι υπόλοιποι, απειλεί, τώρα, να μετατραπεί σε μια επικίνδυνη πραγματικότητα για όλους».

    [03] Πυρκαγιά στον Ρυζόμυλο Μεσσηνίας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Ριζόμυλος Μεσσηνίας. Για την κατάσβεσή της, επιχειρούν 12 πυροσβέστες, με 6 οχήματα, καθώς και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    [04] Συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και αστυνομικών στη γαλλική πόλη Αμιένη

    Περίπου 100 νεαροί Γάλλοι συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στη διάρκεια της νύχτας, στην πόλη Αμιένη, στη βόρεια Γαλλία.. Η ομάδα των νεαρών πυροβόλησε αστυνομικούς και πυρπόλησε αυτοκίνητα, ένα κέντρο νεότητας και ένα νηπιαγωγείο.

    Στην πόλη στάλθηκαν ενισχύσεις της αστυνομίας και ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς επρόκειτο να επισκεφτεί την πόλη, όπου τα δύο τελευταία βράδια μαίνονται επεισόδια βίας, για το ξέσπασμα των οποίων η σπίθα ήταν οι έλεγχοι αστυνομικών σε κατοίκους.

    «Δεκαέξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ορισμένοι από σκάγια», δήλωσε ο Τομά Λαβιέλ, ένας αξιωματούχος της νομαρχίας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο i<TELE.

    Η συνοικία της Αμιένης όπου ξέσπασαν τα επεισόδια θεωρείτο ότι χρειαζόταν επιπρόσθετη αστυνόμευση από την κυβέρνηση των Σοσιαλιστών.

    Οι εντάσεις συνεχίζονται στα υποβαθμισμένα προάστια των πόλεων της Γαλλίας, όπου η έλλειψη θέσεων εργασίας και προοπτικής, οι ρατσιστικές διακρίσεις, η εκτεταμένη αίσθηση αποξένωσης από την κοινωνία και η δράση της αστυνομίας, η οποία αντιμετωπίζεται με εχθρότητα, αποτελούν το υπόβαθρο των επεισοδίων βίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 August 2012 - 12:30:37 UTC