Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι αθλητές που κατέκτησαν τα περισσότερα μετάλλια στο Λονδίνο
  • [02] Στους 309 οι νεκροί από τον διπλό σεισμό
  • [03] Ασπιρίνη κατά του καρκίνου
  • [04] Πρωτοβουλία ΟΗΕ για προστασία των ωκεανών
  • [05] Αιμόφυρτος βρέθηκε Γεωργιανός στις Καρυές του Αγίου Όρους
  • [06] Παρέμβαση Επαγγελματικού Επιμελητηρίου για τον "ασφαλιστικό Τειρεσία"
  • [07] Καμικάζι βομβιστής ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Μπουργκάς
  • [08] Οι πρώτες εικόνες με την ανώτερη δυνατή ανάλυση των 100.000 dpi
  • [09] Η 3η μεγαλύτερη εξαγωγός σόγιας στον κόσμο, εισάγει σπόρους του φυτού
  • [10] Κούρδοι απήγαγαν βουλευτή της τουρκικής αντιπολίτευσης

  • [01] Οι αθλητές που κατέκτησαν τα περισσότερα μετάλλια στο Λονδίνο

    Οι αθλητές που κατέκτησαν τα περισσότερα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είναι:

    ΑΘΛΗΤΗΣ ΧΩΡΑ ΑΘΛΗΜΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ1. Μάικλ Φελπς ΗΠΑ Κολύμβηση 6 (4-2-0)2. Μίσι Φράνκλιν ΗΠΑ Κολύμβηση 5 (4-0-1)3. ¶λισον Σμιτ ΗΠΑ Κολύμβηση 5 (3-1-1)4. Ράιαν Λόχτι ΗΠΑ Κολύμβηση 5 (2-2-1)5. Αλίσια Κουτς Αυστραλία Κολύμβηση 5 (1-3-1)6. Γιανγκ Σουν Κίνα Κολύμβηση 4 (2-1-1)7. Αλίγια Μουστάφινα Ρωσία Ενόργανη Γυμναστική 4 (1-1-2)8. Γιουσέιν Μπολτ Τζαμάικα Στίβος 3 (3-0-0)8. ¶λισον Φίλιξ ΗΠΑ Στίβος 3 (3-0-0)8. Ντάνα Βόλμερ ΗΠΑ Κολύμβηση 3 (3-0-0)11. Νάθαν Έιντριαν ΗΠΑ Κολύμβηση 3 (2-1-0)11. Γιανίκ Ανιέλ Γαλλία Κολύμβηση 3 (2-1-0)11. Μάθιου Γκρίβερς ΗΠΑ Κολύμβηση 3 (2-1-0)11. Ρανόμι Κρομοβιτζότζο Ολλανδία Κολύμβηση 3 (2-1-0)11. Ρεμπέκα Σόνι ΗΠΑ Κολύμβηση 3 (2-1-0)16. Αλεξάντρα Ράισμαν ΗΠΑ Ενόργανη Γυμναστική 3 (2-0-1)16. Κάι Ζου Κίνα Ενόργανη Γυμναστική 3 (2-0-1)18. Γιόχαν Μπλέικ Τζαμάικα Στίβος 3 (1-2-0)18. Μπρίτανι Ελμσλι Αυστραλία Κολύμβηση 3 (1-2-0)18. Σέλι Αν Φρέιζερ-Πράις Τζαμάικα Στίβος 3 (1-2-0)18. Κάλεν Τζόουνς ΗΠΑ Κολύμβηση 3 (1-2-0)18. Μέλανι Σλέιντζερ Αυστραλία Κολύμβηση 3 (1-2-0)18. Εμιλι Σίμπομ Αυστραλία Κολύμβηση 3 (1-2-0)18. Κόχεϊ Ουτσιμούρα Ιαπωνία Ενόργανη Γυμναστική 3 (1-2-0)25. Καρμελίτα Τζέτερ ΗΠΑ Στίβος 3 (1-1-1)25. Καμίλ Μουφά Γαλλία Κολύμβηση 3 (1-1-1)

    [02] Στους 309 οι νεκροί από τον διπλό σεισμό

    Ο διπλός σεισμός που έπληξε το Σάββατο το βορειοδυτικό Ιράν εχει προκαλέσει συνολικά τον θάνατο 306 ανθρώπων και τον τραυματισμό 3.037, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, δήλωσε η υπουργός Υγείας Μαρζίεχ Βαχόντ Νταστιέρντι ενώπιον του ιρανικού κοινοβουλίου.

    Η ιρανή υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι μεταξύ των σορών που μεταφέρθηκαν στα νεκροτομεία των νοσοκομείων των πληγεισών περιοχών συγκαταλέγονται "219 γυναίκες και παιδιά και 49 άνδρες". Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες Κυριακή ότι ορισμένες από τις σορούς ενταφιάσθηκαν επί τόπου, χωρίς να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

    [03] Ασπιρίνη κατά του καρκίνου

    Ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο είναι μικρότερος κατά 16% κατά μέσο όρο για όσους παίρνουν κάθε μέρα μία ασπιρίνη, όταν είναι ακόμα υγιείς, ενώ παράλληλα η καθημερινή λήψη ασπιρίνης φαίνεται πως επιβραδύνει την εξάπλωση της νόσου στους καρκινοπαθείς. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα μίας νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας, η οποία έρχεται μεν να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες, που είχαν κάνει ανάλογες διαπιστώσεις, όμως εκτιμά ότι η ωφέλεια της ασπιρίνης είναι τελικά μικρότερη από αυτήν (έως 37%) που είχαν βρει οι παλαιότερες έρευνες.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Έρικ Τζέικομπς της Αμερικανικής Εταιρίας Καρκίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τη βρετανική «Γκάρντιαν», παρακολούθησαν την εξέλιξη της υγείας άνω των 100.000 ανδρών και γυναικών, χωρίς προηγούμενο ιστορικό καρκίνου, που έπαιρναν καθημερινά μία χαμηλή δόση ασπιρίνης (75 μιλιγκράμ) για χρονικό διάστημα έως 11 ετών.

    [04] Πρωτοβουλία ΟΗΕ για προστασία των ωκεανών

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν παρουσίασετην Κυριακήστη Νότια Κορέα πρωτοβουλία για την προστασία των ωκεανών από τη ρύπανση, την υπεραλιεία και την άνοδο της στάθμης των υδάτων που απειλεί εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

    Σύμφωνα με τον Μπαν Κι Mουν, στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να καταστήσει πιο αποτελεσματικό, στους κόλπους του ΟΗΕ, το συντονισμό των προσπαθειών για την προστασία των ωκεανών που κινδυνεύουν.

    "Οι ωκεανοί μας θερμαίνονται και επεκτείνονται", τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ σε ομιλία του στο Γεοζού, στο νότιο τμήμα της Νότιας Κορέας, στη διάρκεια διάσκεψης για τα 30 χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας.

    Επιμέλεια : Κ. Λευτάκη

    [05] Αιμόφυρτος βρέθηκε Γεωργιανός στις Καρυές του Αγίου Όρους

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αλλοδαπός, ηλικίας 31 ετών, ο οποίος βρέθηκε χθες το βράδυ, αιμόφυρτος, στις Καρυές Αγίου Όρους, φέροντας πολλαπλά τραύματα στην κοιλιακή και θωρακική χώρα.

    Ο άτυχος άνδρας, υπήκοος Γεωργίας, εντοπίστηκε από διερχόμενους κοντά στο Κέντρο Υγείας Καρυών. Μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, αλλά λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

    Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι ο 31χρονος, που εργαζόταν στην περιοχή, έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών.

    [06] Παρέμβαση Επαγγελματικού Επιμελητηρίου για τον "ασφαλιστικό Τειρεσία"

    Eπιστολή έστειλε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας στην Τράπεζα της Ελλάδος, ζητώντας να μην υπάρξει αιφνιδιασμός του κλάδου των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών εν μέσω καλοκαιριού σε ό,τι αφορά στον νέο Κανονισμό Λειτουργίας Αρχείου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών- «Ασφαλιστικός ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ».

    Ειδικότερα, το Επιμελητήριο, σε επιστολή του προς τη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) αναφέρει ότι ο κλάδος, εξαιτίας της μη αποσαφήνισης των προθέσεων της Εποπτικής Αρχής, σχετικά με το παραπάνω θέμα, είναι σε αναταραχή και υπενθυμίζει τη θέση του ότι: "ο συγκεκριμένος Κανονισμός με τις διατάξεις που εμπεριέχει, υπεισέρχεται στις συνεργασιακές σχέσεις, υπέρ του ισχυρού, που κατέχει και τη δεσπόζουσα θέση, καταργεί νομικές κατακτήσεις, παραβιάζει προσωπικά δεδομένα, καταργεί την ανεξαρτησία των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, που θα είναι εις βάρος των συμφερόντων ασφαλισμένων- καταναλωτών, δημιουργεί εμπλοκές σε περιπτώσεις αποζημίωσης και βέβαια για κανέναν άλλο κλάδο, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο και σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    [07] Καμικάζι βομβιστής ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Μπουργκάς

    Καμικάζι βομβιστής ήταν ο δράστης της αιματηρής επίθεσης κατά τουριστικού λεωφορείου που μετέφερε Ισραηλινούς, στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας.

    Όπως δήλωσε ο Γκεόργκι Iλίεφ, εκ της ομάδας των ειδικών της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών που ασχολούνται με την υπόθεση, ο δράστης ήταν ένα άτομο αποφασισμένο να θυσιάσει τη ζωή του προκειμένου να σκοτώσει άλλους.

    Ο κ. Iλίεφ εξήγησε ότι ορισμένοι από τους τραυματίες θα πρέπει να καταθέσουν εκ νέου, καθώς η φαρμακευτική αγωγή που ήταν αναγκασμένοι ν' ακολουθήσουν ενδεχομένως να είχε επηρεάσει την ικανότητά τους να παράσχουν αξιόπιστες πληροφορίες.

    Όπως εξήγησε, οι βουλγαρικές αρχές έχουν ήδη στείλει στο Ισραήλ συμπληρωματικές ερωτήσεις για ορισμένους από τους μάρτυρες, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους, και οι καταθέσεις τους, μόλις ολοκληρωθούν, θα αποσταλούν εκ νέου στη Βουλγαρία.

    Πέντε Ισραηλινοί τουρίστες, ο οδηγός του λεωφορείου και ο δράστης σκοτώθηκαν σε επίθεση σε τουριστικό λεωφορείου που μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες, στις 18 Ιουλίου.

    [08] Οι πρώτες εικόνες με την ανώτερη δυνατή ανάλυση των 100.000 dpi

    Την υψηλότερη δυνατή ανάλυση για την εκτύπωση έγχρωμης εικόνας, περίπου 100.000 στιγμές ανά ίντσα (dpi),πέτυχαν ερευνητές από τη Σιγκαπούρη, χρησιμοποιώντας μία πρωτοποριακή τεχνική νανοτεχνολογίας που καταργεί την ανάγκη για μελάνια και αντί γι' αυτά χρησιμοποιεί μεταλλικά νανο-σωματίδια.

    Η νέα μέθοδος -που πήρε την έμπνευσή της από τα υαλογραφήματα (βιτρό) όπου μικροσκοπικά τμήματα μετάλλων ενσωματώνονται στο γυαλί- θα μπορούσε σε πρώτη φάση να αξιοποιηθεί πρακτικά για την εκτύπωση μικροσκοπικών υδατόσημων ή μυστικών μηνυμάτων για λόγους ασφαλείας (κρυπτογράφηση), καθώς και για τη δημιουργία υψηλής χωρητικότητας δίσκων οπτικής αποθήκευσης.

    [09] Η 3η μεγαλύτερη εξαγωγός σόγιας στον κόσμο, εισάγει σπόρους του φυτού

    Η Αργεντινή, η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγός σόγιας, πρόκειται να εισάγει προσωρινώς σπόρους του φυτού αυτού από την Παραγουάη και τη Βολιβία προκειμένου να ενεργοποιήσει πλήρως την δυνατότητα παραγωγής της βιοκαυσίμων για εξαγωγές, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Γεωργίας.

    «Προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε στο έπακρον την ικανότητα παραγωγής μας (βιοκαυσίμων), θα εισάγουμε προσωρινά σπόρους σόγιας από την Παραγουάη, ώστε να τους επεξεργαστούμε στα εργοστασιά μας και να εξάγουμε» βιοκαύσιμα, τόνισε ο υφυπουργός ¶ξελ Κισίλοφ στους δημοσιογράφους.

    «Η δυνατότητά μας παραγωγής βιοκαυσίμων δεν είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμη φθάνοντας το 24%, αυτό είναι το πρώτιστο πρόβλημά μας», υπογράμμισε ο ίδιος, τονίζοντας πως «μεταξύ του 2007 και 2011 η δυνατότητά μας είχε εκτιναχθεί, η παραγωγή βιοκαυσίμων είχε φθάσει το 1.100%». Οι σπόροι σόγιας θα εισαχθούν «κατά κύριο λόγο από την Παραγουάη και τη Βολιβία», τόνισε ο ίδιος.

    Η νοτιοαμερικανική χώρα είναι ο πρώτος στον κόσμο εξαγωγέας αλεύρου και ελαίου από σόγια και ο τρίτος σε εξαγωγή σπόρων. Η Αργεντινή είναι επίσης ένας σημαντικός εξαγωγέας βιοκαυσίμων.

    [10] Κούρδοι απήγαγαν βουλευτή της τουρκικής αντιπολίτευσης

    Κούρδοι μαχητές απήγαγαν έναν βουλευτή της τουρκικής αντιπολίτευσης στη νοτιοανατολική περιφέρεια Τούντζελι, ανέφερε την Κυριακή το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

    Ο Χουσεΐν Αϊγκούν, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), απήχθη από μέλη του αυτονομιστικού Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) καθώς ταξίδευε από το Οβατζίκ στην πόλη Τούντζελι το βράδυ της Κυριακής.

    Η απαγωγή έρχεται σε μία στιγμή αυξημένων εντάσεων στην Τουρκία. Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο πως υπάρχει μια άμεση σχέση ανάμεσα στην αυξημένη βία στο εσωτερικό και την κλιμακούμενη σύγκρουση στη Συρία.

    Η ¶γκυρα θεωρεί πως το PKK εξοπλίζεται από τις δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ ¶σαντ και πως η οργάνωση αποκτά επιρροή στις κουρδικές περιοχές της Συρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 August 2012 - 8:30:50 UTC