Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαίνεται η φωτιά στο Άγιον Όρος
  • [02] Βεστερβέλε: "Ναι" σε δημοψηφίσμα για το ευρωσύνταγμα
  • [03] Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι
  • [04] Η Ζαπουνίδου στην 44η θέση
  • [05] Εκτός ρεπεσάζ ο Νικολαΐδης

  • [01] Μαίνεται η φωτιά στο Άγιον Όρος

    Μαίνεται για τέταρτη ημέρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο 'Αγιον Όρος, κατακαίγοντας μεγάλες εκτάσεις με πευκοδάσος.

    Η κινητοποίηση των αρμόδιων κρατικών δυνάμεων είναι γιγαντιαία, μετά από εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιηθεί κάθε διαθέσιμο πυροσβεστικό μέσο, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι διαθέσιμες στρατιωτικές μονάδες της κεντρικής Μακεδονίας καθώς και οι διοικήσεις των μείζονων επιχειρησιακών σχηματισμών της περιοχής.

    Η πύρινη λαίλαπα εντοπίζεται μεταξύ των θέσεων «Γιοβάνιτσα» και «Πρώτο Νερό» και κινείται προς την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, χωρίς όμως να απειλείται μέχρι στιγμής η Μονή.

    Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι συνεχείς και απρόβλεπτες αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων.

    Από μεθαύριο, Δευτέρα, θα ξεκινήσουν οι προσπάθειες καταγραφής των ζημιών στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Χαλκιδικής, αλλά και οι διαδικασίες αποζημίωσης των δικαιούχων, όπως διαβεβαίωσε από την Ουρανούπολη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.

    Στο μεταξύ, οι πύρινες εστίες που εντοπίζονταν μέχρι χθες κοντά στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

    Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Παντανάσα Ρόδου.

    [02] Βεστερβέλε: "Ναι" σε δημοψηφίσμα για το ευρωσύνταγμα

    Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβέλε τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Γερμανία για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

    "Ελπίζω πως θα έχουμε ένα πραγματικό Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, για το οποίο θα διεξαχθεί δημοψήφισμα", τόνισε ο Βέστερβέλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

    Υπέρ της ιδέας αυτής τάσσεται και ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU), βαυαρικού σκέλους των Χριστιανοδημοκρατών της Αγγελας Μέρκελ Χορστ Σιχόφερ, σε συνέντευξή του στην Welt am Sonntag.

    "Βλέπω τρεις τομείς για τους οποίους πρέπει να ρωτηθεί ο γερμανικός λαός: πρώτος είναι η μεταβίβαση σημαντικών εξουσιών στις Βρυξέλλες, δεύτερος η ένταξη νέων κρατών στην ΕΕ και τρίτος η παροχή γερμανικής οικονομικής βοήθειας σε άλλες χώρες", τόνισε.

    [03] Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι

    Την έντονη αντίδρασή τους εξέφρασαν οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι, στην απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για πώληση έως και του συνόλου των μετοχών των ΕΛΤΑ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την απόφαση «ξεπούλημα» και «παγκόσμια πρωτοτυπία», επισημαίνοντας ότι ακόμη και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού, η ταχυδρομική εξυπηρέτηση προσφέρεται από δημόσιους φορείς. «Είναι απορίας άξιον πώς στην πρωτοβουλία για την ιδιωτικοποίηση Ταχυδρομείου πρωταγωνιστεί μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που έχει πολίτες που κατοικούν σε ένα τεράστιο ορεινό όγκο και σε εκατοντάδες νησιά. Σ? αυτούς τους πολίτες ο ΕΛΤΑ παρέχει, εκτός της Ταχυδρομικής εξυπηρέτησης και Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (Συντάξεις, ταχυδρομικές επιταγές, εμβάσματα, Λιανική Τραπεζική κλπ)».

    Η ΠΟΣΤ κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία ενόψει των κερδοσκοπικών πρακτικών που θα εφαρμοστούν και επισημαίνει ότι «η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα το κλείσιμο Ταχυδρομικών Καταστημάτων στην περιφέρεια, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, τη διάλυση του πανελλαδικού δικτύου και οι πολίτες θα πληρώνουν ακριβές τιμές ως απόρροια της ανεξέλεγκτης αγοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών».

    [04] Η Ζαπουνίδου στην 44η θέση

    Την 44η θέση στα 20χλμ. βάδην πήρε η Δέσποινα Ζαπουνίδου. Η Ελληνίδα βαδίστρια τερμάτισε σε χρόνο 1:35.19.

    [05] Εκτός ρεπεσάζ ο Νικολαΐδης

    Ο Μπαχρί Τανρικουλού ηττήθηκε στον ημιτελικό των +80κ. του ταεκβοντό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, και μαζί του «έσβησε» και το όνειρο του Αλέξανδρου Νικολαϊδη για πρόκριση στα ρεπεσάζ. Ο δις ασημένιος Ολυμπιονίκης σε Αθήνα και Πεκίνο δεν κατάφερε να πάρει από τον Τούρκο... παράταση στα όνειρα για παραμονή στα μετάλλια για τρίτους διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Τανρικουλού, ο οποίος επικράτησε του Νικολαϊδη στα προκριματικά, ηττήθηκε στα ημιτελικά από τον Αντονί Ομπαμέ (Γκαμπόν) με 3-2.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 August 2012 - 18:30:39 UTC