Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Άγιον Όρος
  • [02] Εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι εκδρομείς του Αυγούστου
  • [03] Βροχή από "πεφταστέρια" απόψε
  • [04] Οι ελληνικές συμμετοχές στην προτελευταία μέρα των Ολυμπιακών
  • [05] Ελληνικός ναός στο Μιλάνο
  • [06] Ο Ρόμνι επέλεξε τον Πολ Ράιαν ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του
  • [07] Σήμερα η κηδεία του θεατρικού συγγραφέα, Γιώργου Λαζαρίδη
  • [08] Απελευθέρωση πέντε λευκών πελαργών στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
  • [09] Προσοχή στις γέννες με καισαρική, συστήνουν οι ειδικοί

  • [01] Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Άγιον Όρος

    Δύναμη εννέα αεροσκαφών, τεσσάρων ελικοπτέρων και δεκάδων ανδρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας επιχειρεί από το πρωί στο Άγιο Όρος σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από την Τετάρτη και κινείται προς την Μονή Χιλανδαρίου.

    Επί του παρόντος η Μονή δεν απειλείται. Με εντολή του πρωθυπουργού βρίσκεται στο Άγιο Όρος προκειμένου να συντονίσει τις προσπάθειες ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ.Θ.Καράογλου.

    Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και όλες οι διαθέσιμες στρατιωτικές μονάδες της κεντρικής Μακεδονίας καθώς και οι διοικήσεις των μείζονων επιχειρησιακών σχηματισμών της περιοχής.

    Στην Αρκαδίασυνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές που εκδηλώθηκαν σε δασικές εκτάσεις, στο Νεοχώρι Δομοκού και στο Μαντούδι Ευβοίας.

    Υπό πλήρη έλεγχο είναι η πυρκαγιά στα Πορόια Σερρών.

    Διαβάστε επίσης:

    Εντολή του πρωθυπουργού για να σωθεί το Άγιον Όρος από την πυρκαγιά

    [02] Εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι εκδρομείς του Αυγούστου

    Αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών.

    Οι περισσότεροι προορισμοί έχουν 100% πληρότητα στα πλοία.

    Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 26δρομολόγια για σήμερακαι 24 γιααύριο Κυριακή, από το λιμάνι της Ραφήνας 12δρομολόγια για σήμερακαι 17 για αύριο, ενώ από το Λαύριο θα πραγματοποιηθούν 7δρομολόγια σήμερακαι 5 την Κυριακή.

    Πάντως, η κίνηση στα λιμάνια είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι κατά 20-30% (τα δρομολόγια φέτος είναι λιγότερα από πέρυσι) και σύμφωνα με παράγοντες της ακτοπλοΐας αυτό οφείλεται στην οικονομική κρίση.

    Ενδεικτικά, και από τα τρία λιμάνια της Αττικής (Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο) τον Ιούλιο του 2012 αναχώρησαν συνολικά 930.285 επιβάτες φέτος, έναντι 1.125.055 πέρυσι.

    Τουριστικοί πράκτορες συστήνουν στους επιβάτες οι οποίοι δεν έχουν εκδώσει ακόμα εισιτήριο, να ελέγχουν τις προσφορές που κάνουν αρκετές εταιρείες, καθώς παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις.

    Οι λιμενικοί δίνουν τρεις βασικές οδηγίες προς τους ταξιδιώτες, να εφοδιαστούν έγκαιρα με τα εισιτήρια της επιστροφής για να αποφύγουν την ταλαιπωρία, να πηγαίνουν στο λιμάνι μιάμιση ώρα νωρίτερα από την αναχώρηση του πλοίου και δύο ώρες νωρίτερα αν ταξιδεύουν με όχημα, και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων, στους δρόμους περιμετρικά και μέσα στο λιμάνι, των λιμενικών και του προσωπικού των πλοίων.

    [03] Βροχή από "πεφταστέρια" απόψε

    Έναν ακόμη Αύγουστο οι διάττοντες αστέρες Περσείδες θα εμφανιστούν στους ουρανούς του πλανήτη μας -και της Ελλάδας- έως τις 24 Αυγούστου.

    Το αποκορύφωμά τους, με έως 100 «πεφταστέρια» ανά ώρα, αναμένεται τα ξημερώματαμε μια «βροχή» μετεώρων που θα είναι ορατή, αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειανατολική- και εφόσον δεν υπάρχουν σύννεφα.

    Επειδή συμβαίνουν στην καρδιά του καλοκαιριού, παραδοσιακά οι Περσείδες θεωρούνται η βροχή διαττόντων που συνήθως έλκει τους περισσότερους παρατηρητές στο βόρειο ημισφαίριο από κάθε άλλο ανάλογο φαινόμενο με «πεφταστέρια». Όσο πιο καθαρός είναι ο νυχτερινός ουρανός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα.

    [04] Οι ελληνικές συμμετοχές στην προτελευταία μέρα των Ολυμπιακών

    Προτελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου σήμερα, με το ελληνικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο ταεκβοντό και στο στίβο.

    Στην τέταρτη Ολυμπιακή συμμετοχή του, ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης καλείται να δώσει σκληρή μάχη για να επαναλάβει το κατόρθωμα της Αθήνας και του Πεκίνου και να ανέβει στο βάθρο των νικητών των +80 κιλών. Ο δις «ασημένιος» Ολυμπιονίκης αρχίζει τους αγώνες του στις 11:45 (ώρα Ελλάδας), με αντίπαλο τον Τούρκο Μπαχρί Τανρικουλού, που ήταν δεύτερος στην Αθήνα στην πιο «χαμηλή» κατηγορία (-80κ.).

    Τρεις τελικοί με μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της 9ης ημέρας στο στίβο.

    Την αρχή θα κάνει ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στις 11.00 ώρα Ελλάδας, στα 50χλμ βάδην, όπου φέτος έχει κάνει 3:55:13.

    Στις 19.00 θα μετάσχει η Δέσποινα Ζαπουνίδου στον τελικό των 20χλμ βάδην, με καλύτερο φετινό ατομικό ρεκόρ 1:31:08 και τη συμμετοχή 61 αθλητριών.

    Στις 21.20 θα διεξαχθεί ο τελικός του ακοντισμού ανδρών με την συμμετοχή του Σπύρου Λεμπέση, ο οποίος έχει φετινό ατομικό ρεκόρ 83.02μ και στα προκριματικά έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αφού είχε βολή στα 82.40μ.

    [05] Ελληνικός ναός στο Μιλάνο

    Όταν θέλεις κάτι πολύ, με καθαρή καρδιά, γίνεται, έλεγαν οι παλιοί κι αυτό φαίνεται ν' ακολουθούν πιστά ως σήμερα οι Έλληνες που ζουν στο Μιλάνο, οι οποίοι απέκτησαν πρόσφατα το δικό τους ναό στο ιστορικό κέντρο της ιταλικής πόλης.

    Αυτό, άλλωστε, ήταν και το όνειρο των Ελλήνων που πλαισίωναν από τις αρχές της δεκαετίας του '20 την Ελληνορθόδοξη Ενορία και χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες ώσπου τελικά να μπορέσουν να συγκεντρώσουν τα χρήματα για την αγορά ενός οικοπέδου.

    Μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς είχαν στενέψει τα οικονομικά, το οικόπεδο δόθηκε τελικά αντιπαροχή και στον πρώτο όροφο της οικοδομής που ανεγέρθηκε στήθηκε ο ελληνορθόδοξος ναός, που λειτουργεί μέχρι σήμερα.

    Τα χρόνια περνούσαν, όμως η λαχτάρα του Ελληνισμού της ιταλικής αυτής πόλης να αποκτήσει το δικό της ναό, δεν έσβησε. Χάρη στη δραστηριοποίηση της Μητρόπολης Ιταλίας, που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Αρχιεπισκοπή του Μιλάνου προέβη στην παραχώρηση ενός εκπληκτικού ναού- ένα μικρό στολίδι στην «καρδιά» της πόλης- σε κοντινή απόσταση από το φημισμένο καθεδρικό ναό Duomo.

    Τα θυρανοίξιατου ναού, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία, θα γίνουν από το Μητροπολίτη Γεννάδιο, στις 13 Οκτώβριου, και η πρώτη λειτουργία την επομένη, Κυριακή 14 Οκτώβριου, παρουσία των Αρχών της πόλης του Μιλάνου και εκπρόσωπων της ελληνικής κυβέρνησης.

    «Δεν μας έδωσαν απλά μία εκκλησία, αλλά ό,τι καλύτερο υπήρχε» λέει με συγκίνηση στο ΑΜΠΕ ο αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Βίτσου, ο οποίος έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και υπέγραψε το συμβόλαιο παραχώρησης ως εντολοδόχος του Μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιου.

    Πολύτιμους «συμμάχους» σε αυτή την υπόθεση είχε το δραστήριο γενικό πρόξενο του Μιλάνου Γιώργο Παπαδόπουλο, την Ελληνική Κοινότητα, με πρόεδρο το Νικόλαο Βελισσιώτη και τον ομογενή δικηγόρο, Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Θεόδωρο Δαλαβέκουρα.

    [06] Ο Ρόμνι επέλεξε τον Πολ Ράιαν ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του

    Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνι, επέλεξε τον 42χρονο Πολ Ράιαν, μέλος του Κογκρέσου ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του και θα ανακοινώσει την επιλογή του αυτή σήμερα σε εκδήλωση στο Νόρφολκ, δήλωσε αξιωματούχος του Κόμματος.

    [07] Σήμερα η κηδεία του θεατρικού συγγραφέα, Γιώργου Λαζαρίδη

    Κηδεύεται σήμερα από το κοιμητήριο Χαλανδρίου, ο θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Γιώργος Λαζαρίδης, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 χρόνων.

    Το μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Παναγιώτης Μέντης, δήλωσε για τον εκλιπόντα:

    «Ο Γιώργος Λαζαρίδης ήταν ένας "φάρος" στην τέχνη μας, ένα φωτεινό παράδειγμα. Πορεύτηκε στηλιτεύοντας και τολμώντας. Εκτός από συγγραφέας, πήρε μεγάλο ρίσκο, σαν παραγωγός, χρηματοδοτώντας τα όνειρα τα δικά του και άλλων. Ήταν ριψοκίνδυνος και κράτησε αυτή τη στάση σε όλη τη ζωή του, με μεγάλη τιμιότητα. Δραστήριος μέχρι την τελευταία στιγμή, αγωνιστής, συμμετείχε και τολμούσε ακόμα και στερούμενος, τα τελευταία χρόνια της ζωής του, τις φυσικές του δυνάμεις».

    «Ο Γιώργος Λαζαρίδης ήταν σπουδαίος άνθρωπος, ιδιαίτερα ταλαντούχος. Εμπνευσμένος και μπροστά από την εποχή του. Ξεχώριζε για την πρωτοτυπία των ιδεών του. Πολυγραφότατος σεναριογράφος και μεγάλος παραγωγός κινηματογράφου, πάντα με φρέσκες ιδέες» δήλωσε στο ΑΜΠΕ για τον φίλο του ο σκηνοθέτης- παραγωγός Τάκης Βουγιουκλάκης, με τον οποίο ο Γιώργος Λαζαρίδης είχε συνεργαστεί ως σεναριογράφος στην τηλεοπτική σειρά «Η καλή πεθερά».

    [08] Απελευθέρωση πέντε λευκών πελαργών στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

    Άνοιξαν τα φτερά τους και πέταξαν προς την ελευθερία για ν' ανακαλύψουν νέους τόπους αναπαραγωγής και διαχείμασης. Πέντε Λευκοί Πελαργοί (Ciconia Ciconia) απελευθερώθηκαν πρόσφατα στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας- Ξάνθης, στην περιοχή Μαγγανών, έπειτα από τη φροντίδα και περίθαλψη που έλαβαναπό τους υπεύθυνους του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Πτηνών (ΕΚΠΑΖ).

    Τα πουλιά, τα οποία διένυαν το 2ο ημερολογιακό έτος της ζωής τους, βρέθηκαν κατά την διάρκεια του περσινού καλοκαιριού εξαντλημένα και αδύναμα, κυρίως λόγω απειρίας, σε διάφορες περιοχές της χώρας.Πέρασαν το χειμώνα στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα και, όταν κρίθηκαν επανεντάξιμα, μεταφέρθηκαν στην περιοχή Μαγγανών Ξάνθης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΕΚΠΑΖ με το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας και το σωματείο «Δράση για την Άγρια Ζωή», όπου κι απελευθερώθηκαν.

    Πριν κάνουν το ταξίδι προς την απελευθέρωση τους, δακτυλιώθηκαν από την Εύα Στετς στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ, γεγονός που επιτρέπει την αναγνώρισή τους και κατ' επέκταση τη συλλογή πληροφοριών για τις μετακινήσεις των Λευκών Πελαργών που αναπαράγονται στην Ελλάδα.

    [09] Προσοχή στις γέννες με καισαρική, συστήνουν οι ειδικοί

    Μία στις δέκα γυναίκες που γεννούν μωρό με καισαρική, καταλήγουν να αναπτύξουν μόλυνση στην περιοχή της χειρουργικής τομής, γεγονός που τους προκαλεί πόνο και τις αναγκάζει συχνά να καταφύγουν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι γυναίκες που έχουν συχνότερα πρόβλημα με μόλυνση στην περιοχή της καισαρικής τους, είναι οι παχύσαρκες και όσες γεννάνε σε ηλικία κάτω των 20 ετών.

    Αν και πολλές μολύνσεις τελικά δεν είναι ανησυχητικές, μερικές είναι τόσο σοβαρές που έχουν επιπτώσεις σε βάθος για τους ιστούς, τα εσωτερικά όργανα ή την ίδια την μήτρα (ενδομητρίτιδα).

    Η μελέτη αφορούσε περίπου 4.100 γυναίκες που γέννησαν σε 14 βρετανικά νοσοκομεία με καισαρική και από αυτές, μετά τον τοκετό, το 9,6% μολύνθηκε γύρω από την τομή. Από τις μολύνσεις, το 88% ήσαν επιφανειακές και περιορίστηκαν στο δέρμα, αλλά το 12% αφορούσε βαθύτερες και σοβαρότερες μολύνσεις. Περίπου το 6% των γυναικών αναγκάστηκαν να κάνουν νέα εισαγωγή στο νοσοκομείο.

    Σε όλο τον κόσμο παρατηρείται ανοδική τάση στον αριθμό των γυναικών που γεννάνε με καισαρική, φθάνοντας σήμερα περίπου στο ένα τέταρτο των συνολικών τοκετών. Οι αιτίες γι' αυτό είναι πολλές, όπως η γυναικεία παχυσαρκία, η επιθυμία πολλών γυναικών να καθυστερήσουν την μητρότητα κ.α.

    Οι ερευνητές συστήνουν να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στο ζήτημα των μολύνσεων μετά από τις καισαρικές και τονίζουν ότι δεν πρέπει οι γυναίκες να γεννούν με καισαρική, αν δεν υπάρχει κάποια ιατρική αιτία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 August 2012 - 8:30:39 UTC