Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ουρανούπολη λόγω της πυρκαγιάς
  • [02] Στα πλέι οφ του Europa League πέρασε ο ΠΑΟΚ
  • [03] Συζήτηση για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
  • [04] Εγραψε ιστορία ο Μπολτ
  • [05] Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Ρουντίσα
  • [06] Εκτός τελικού η Φιλάνδρα - 15η η Πρεβολαράκη
  • [07] ΠΑΟΚ-Μπνει Γεχούντα 0-1 στο ημίχρονο

  • [01] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ουρανούπολη λόγω της πυρκαγιάς

    Στάχτη έγιναν μέχρι στιγμής περί τις 12 με 15 χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών με ελιές και αμπελώνες στην περιοχή περιμετρικά της Ουρανούπολης Χαλκιδικής, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που διατυπώνουν αρμόδιοι φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

    Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαντα επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης, η φωτιά βρίσκεται μέχρι και αυτήν την ώρα σε εξέλιξη και εκτείνεται από το Άγιον Όρος -στα σύνορα της Αθωνικής Πολιτείας με την Ουρανούπολη- έως την Κομίτσα που απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα από την κηρυχθείσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ουρανούπολη.

    Το ενθαρρυντικό είναι ότι από την πύρινη λαίλαπα δεν κινδυνεύουν οικισμοί, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, υποδομές και Μονές του Αγίου Όρους.

    Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι συνεχείς εναλλαγές της κατεύθυνσης των ανέμων γεγονός που εξελίσσεται σε κρίσιμο παράγοντα ενόψει των αποψινής νύχτας, λόγω του κινδύνου των αναζωπυρώσεων.

    Εν τω μεταξύ,συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις των πυρκαγιών τόσο στην Αρκαδία, όσο και στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο του ελέγχου και της κατάσβεσης.

    Σοβαρότερη είναι η αναζωπύρωση της φωτιάς που έχει σημειωθεί από τα Μαλλωτά προς την Παλαιόχουνη, στην κατάσβεση της οποίας συμμετέχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

    [02] Στα πλέι οφ του Europa League πέρασε ο ΠΑΟΚ

    Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-1 της Μπνέι Γεχούντα στην Τούμπα, στη ρεβάνς του Γ΄ προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ και προκρίθηκε στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν στο 7΄ με τον Μαρίνκοβιτς αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» με δύο γκολ του Αθανασιάδη (47΄, 52΄), ένα του Ρομπέρ (79΄) κι ένα του Πέλκα στο 90΄ πήρε τη νίκη, η οποία ήταν η δεύτερη μετά το 2-0 στο Ισραήλ την περασμένη Πέμπτη.

    [03] Συζήτηση για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

    Συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στο Πεντάγωνο.

    Στη συνάντηση εξετάσθηκαν θέματα που αφορούν τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έτσι ώστε να μη θιγεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν και τα θέματα των καυσίμων και των ανταλλακτικών.

    [04] Εγραψε ιστορία ο Μπολτ

    Ο Γιουσέιν Μπολτ έγινε απόψε ο κορυφαίος σπρίντερ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Με τη νίκη του στα 200μ. στο Λονδίνο, έγινε ο μοναδικός στην ιστορία που κέρδισε τα 100 και τα 200 σε δύο διαδοχικές διοργανώσεις και μάλιστα με επιδόσεις που δεν επιδέχονται... αμφισβήτησης για το ποιος είναι ο "σούπερμαν" του παγκόσμιου στίβου. Το σημερινό 19.32 είναι μία από αυτές. Παράλληλα, η Τζαμάικα αναδεικνύεται σε ασυναγώνιστη δύναμη των σπριντ, καθώς τρεις αθλητές της "κατέβηκαν" τα 20 δευτερόλεπτα και μαζί με τον Μπολτ ο Γιόχαν Μπλέικ και ο Γουόρεν Γουίρ πήραν όλα τα... διαθέσιμα μετάλλια.

    [05] Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Ρουντίσα

    Το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ στον στίβο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου καταρρίφθηκε απόψε. "Δράστης" ο Κενυάτης Ντέιβιντ Λεκούτα Ρουντίσα, που κάλυψε τα 800 μέτρα σε 1 λεπτό 40 δευτερόλεπτα και 91 εκατοστά, βελτιώνοντας την παλιά δική του επίδοση με 1:41.01 από το 2010. Στη δεύτερη θέση ένας μόλις 18 ετών δρομέας από τη Μποτσουάνα, ο Νάιτζελ Έιμος, ενώ και η τρίτη θέση κατέληξε στην Κένυα με τον Τίμοθι Κίτουμ.

    [06] Εκτός τελικού η Φιλάνδρα - 15η η Πρεβολαράκη

    Εκτός του τελικού των 800μ. γυναικών έμεινε η Ελένη Φιλάνδρα, καθώς στην 1η ημιτελική σειρά τερμάτισε 8η με χρόνο 2:04.42 και αποκλείστηκε.

    Εξάλλου, η Μαρία Πρεβολαράκη, στον τελικό της κατηγορίας των 55 κιλών της πάλης γυναικών, πήρε την 15η θέση, μετά την ήττα στη φάση των «16» από την Γιούλια Ράτκεβιτς, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο

    [07] ΠΑΟΚ-Μπνει Γεχούντα 0-1 στο ημίχρονο

    Στο ημίχρονο η Μπνει Γεχούντα προηγείται 1-0 του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα με τέρμα του Μαρίνκοβιτς στο 7'.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 August 2012 - 20:30:41 UTC