Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι Ιταλοί πωλούν κάστρα και μέγαρα
  • [02] Με «Όρνιθες» και μελοποιημένο Ελύτη ολοκληρώνονται τα Επιδαύρια
  • [03] Der Spiegel : Η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση
  • [04] Έφυγε από τη ζωή ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Λαζαρίδης
  • [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Νεοχώρι Δομοκού
  • [06] Ένατη η ελληνική ομάδα στην ρυθμική γυμναστική

  • [01] Οι Ιταλοί πωλούν κάστρα και μέγαρα

    «Το ιταλικό δημόσιο και η τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας αποφάσισαν να πουλήσουν μέρος της ακίνητης περιουσίας» του δημοσίου, αναφέρει ειδικό εκτενές ρεπορτάζτης αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal.

    Πρόκειται για 350 μέγαρα, κάστρα, πρώην φυλακές και αποθήκες.

    Πιο συγκεκριμένα, η αξία της πρώτης αυτής πώλησης της δημόσιας περιουσίας, υπολογίζεται σε 1.5 δισ. ευρώ.

    Στην λίστα των προς πώληση ακινήτων συμπεριλαμβάνεται το μέγαρο Palazzo Diedo στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας (19 εκατ. ευρώ),το μέγαρο Bolis Gualdo που βρίσκεται σε κεντρική οδό του Μιλάνου (31 εκατομμύρια) όπως και το κάστρο Ορσίνι, που οικοδομήθηκε το 1270 και βρίσκεται στο Σοριάνο Σουλ Τσιμίνο της κεντρικής Ιταλίας.

    Σύμφωνα, πάντως, με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της Ιταλίας,η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας της χώρας που μπορεί άμεσα να περάσει σε χέρια ιδιωτών, αγγίζει τα σαράντα δυο δισεκατομμύρια ευρώ.

    Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αφού όπως αναφέρει η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ και σχολιάζει ο ιταλικός Τύπος, «αν το ποσό αυτό κατέληγε άμεσα στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών, το δημόσιο χρέος της χώρας, θα μπορούσε να μειωθεί τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες».

    Όπως αναφέρουν σήμερα σχολιαστές, στόχος της κυβέρνησης Μόντι είναι να καταφέρει σε πέντε χρόνια να μειώσει την σχέση δημόσιου χρέους-ΑΕΠ,στο 107%. Σύμφωνα με προβλέψεις, φέτος το δημόσιο χρέος πρόκειται να εκτιναχθείστο 123,4% του ΑΕΠ.

    Το σχέδιο που έχουν καταρτίσει σύμβουλοι της κυβέρνησης του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού, στοχεύει στην είσπραξη εξήντα δισεκατομμυρίων ευρώ ως το 2103 από εκποιήσεις ακινήτων, ιδιωτικοποιήσεις, φορολόγηση κεφαλαίων που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό και επαναδιαπραγμάτευση των αδειών για εκμετάλλευση κρατικής περιουσίαςπου έχουν δοθεί σε ιδιώτες.

    [02] Με «Όρνιθες» και μελοποιημένο Ελύτη ολοκληρώνονται τα Επιδαύρια

    Ολοκληρώνεται αύριο και το Σάββατο, 10 και 11 του μηνός, το Φεστιβάλ Επιδαύρου: Με την αριστοφανική κωμωδία «Όρνιθες», στο αρχαίο αργολικό θέατρο με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και με τη φωνή της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και τον Στέφανο Κορκολή στο πιάνο στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου όπου θα αποτίσουν με το ρεσιτάλ τους φόρο τιμής στον Οδυσσέα Ελύτη, ερμηνεύοντας μελοποιημένη ποίηση του νομπελίστα ποιητή.

    Την παράσταση «Όρνιθες» του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας.

    [03] Der Spiegel : Η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση

    Η τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) μοιάζει να ετοιμάζεται, στο "επικοινωνιακό επίπεδο", να "ανοίξει τον δρόμο για ένα «ναι» στην εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα", εκτιμά το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σε δημοσίευμα στην έκδοσή του στο Διαδίκτυο.

    Πρόσφατα, σημειώνει το περιοδικό, η τρόικα εξήρε "απροσδόκητα μια συμφωνία βάσει της οποίας η Ελλάδα θα εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα λιτότητας αξίας 11,5 δισ. ευρώ το 2013 και το 2014", ενώ τονίζει ακόμη ότι "ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πάουλ Τόμσεν, είπε πως «οι συνομιλίες πήγαν καλά, σημειώσαμε πρόοδο»", καθώς και ότι η τρόικα "ανακοίνωσε πως σημειώθηκε πρόοδος σε ό,τι αφορά τα σχέδια ιδιωτικοποίησης κρατικών πόρων της Ελλάδας".

    [04] Έφυγε από τη ζωή ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Λαζαρίδης

    Έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή, σε ηλικία 85 χρόνων, ο θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Γιώργος Λαζαρίδης.

    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1927 και ξεκίνησε τη συγγραφική του δραστηριότητα το 1948, δημοσιεύοντας χρονογραφήματα, κινηματογραφικές και θεατρικές κριτικές, δοκίμια και σχόλια σε εφημερίδες της Aθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Nέας Yόρκης, αλλά και στον κινηματογραφικό Aστέρα, το μόνο κινηματογραφικό περιοδικό της εποχής. Tην ίδια χρονιά συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Nίκο Tσιφόρο και τον Aλέκο Σακελλάριο ως βοηθός σκηνοθέτη. Ταυτόχρονα άρχισε να γράφει σενάρια για τις εταιρείες Σπέντζος Φιλμ, Aνζερβός, Φίνος Φιλμ και για τη δική του εταιρείας.

    Aπό τότε ως σήμερα ο Γιώργος Λαζαρίδης έγραψε κωμωδίες, δράματα, θρίλερ, επιθεωρήσεις και έβαλε την υπογραφή του ως παραγωγός, συγγραφέας και σκηνοθέτης σε πολλές κινηματογραφικές, θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές, που στο σύνολό τους ξεπερνούν τις πεντακόσιες.

    [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Νεοχώρι Δομοκού

    Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Νεοχώρι Δομοκού. Για την κατάσβεση επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και δύο Πετζετέλ.

    [06] Ένατη η ελληνική ομάδα στην ρυθμική γυμναστική

    Στην 9η θέση βρίσκεται η εθνική ανσάμπλ της ρυθμικής γυμναστικής, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου προγράμματος από τα δύο συνολικά των προκριματικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η ελληνική ομάδα βαθμολογήθηκε με 25.875 βαθμούς στο πρόγραμμα με πέντε μπάλες. Συγκεκριμένα, τα κορίτσια του ανσάμπλ έλαβαν 8.425 βαθμούς στη δυσκολία, στο καλλιτεχνικό μέρος συγκέντρωσαν 8.800 και στην εκτέλεση 8.650 βαθμούς από τους κριτές. Ένσταση υπέβαλλε η ελληνική ομάδα, την οποία όμως απέρριψαν οι κριτές.

    Αύριο, οι Σταυρούλα Σαμαρά, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Ελένη Δόικα, Βασιλική Ζάχου, Ευδοκία Λουκάγκου και Αλεξία Κυριαζή θα αγωνιστούν στις τρεις κορδέλες και δύο στεφάνια και από τη συνολική βαθμολογία των δύο προγραμμάτων θα προκύψει η συνολική, με τις πρώτες οκτώ ομάδες να προκρίνονται στον τελικό της Κυριακής (15:30).

    Στην 1η θέση, η Ρωσία με 28.375 βαθμούς στις πέντε μπάλες, 2η η Ιταλία με 28.100 βαθμούς και 3η η Λευκορωσία με 27.900 μέχρι στιγμής στα προκριματικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 August 2012 - 16:30:47 UTC